uczciwie broni bledu kumpla z interesu.
Wydział Dyscypliny PZPN ukarał Tomasza Wacka dwoma meczami dyskwalifikacji za czerwoną kartkę, którą zawodnik Cracovii otrzymał w meczu z Pogonią Szczecin.
W jednym meczu nie będzie mógł zagrać piłkarz GKS-u Katowice Krzysztof Sadzawicki, który został usunięty z boiska podczas spotkania z Wisłą Kraków za tzw. faul taktyczny.
-
-
"UCZCIWY" WGiD:-(
szkoda....
To nie jest "szkoda" to kolejny SPISEK przeciwo Pasom SKANDAL !!!
tak spisek, pewnie "żydowski"
PZPN jeszcze przed sezonem powiedział, że nie bedzie anulował kar wynikłych z pomyłek sędziowskich, na podstawie zapisu Video. Dla mnie to jest durny pomysł, bo może byc taka sytuacja, ze zawodnik, który otrzyma czerwona kartke nawet nie dotknie rywala co będzie wyraźnie widoczne w TV a mimo tego PZPN nałozy dyskwalifikację. Nie ma co dopatrywać się tutaj żadnego spisku, po prostu taka jest kara za czerwień i tyle. Dla mnie jest to trochę irytujące, że non stop na każdym kroku ktoś snuje jakąś teorię spiskową.
Vasago, czy Ty aby nie jesteś z grupy trzymającej władzę?
;)
Hwat staram się po prostu być zawsze obiektywny co zwłaszcza tutaj jest czasem bardzo trudne.
vasago - skoro tak powiedział, to czemu legionistom i nowotworowcom umorzyl?
Banda Listkiewicza do dymisji. A zwłaszcza gnid (albo wgid) i matoły w czerni (sorry Baylay, ale kilku uczciwych sędziów nie naprawi opinii jaką im wyrobiło 90 proc. łapówkarzy)
Trzeba by wylać całą "beczkę". A kto wejdzie na ich miejsce? Jeszcze gorszy syf.
Zrobic tak jak w 1927.
SECESJA I POWOŁANIE ZAWODOWEJ LIGI PIŁKARSKIEJ.
Przy pezetpeeniku pozostanie Legia, Nowotwór, Ptak, Warta, Kujawiak i inne takie kluby wolące wygrywać mecze przy stoliku. A porządne kluby spokojnie przez parę lat zajmą się [b]uczciwym sportem[/b]
Przez parę lat napisałem celowo, bo wiadomo, że za kilka lat dzialacze znów porosną w piórka. Ale przynajmniej jakiś czas będzie uczciwie
dr Jekyll-popieram w 1000000%! trzeba oczyscic Polska pilke z tego zlodziejskiego scierwa!(brzmi znajomo co?:D)trzeba wszystko zaczac niejako od nowa na czysto!niech pilka nozna spowrotem stanie sie SPORTEM gzie kibice sa najwazniejsi, a nie interes, gdzie naj sa pieniadze, a na koncu kibice!
Nic mi nie wiadomo o tym żeby Legii i Świtowi anulował, ale skoro tak było...juz sam nie wiem co o tym myśleć.
Vasago:
Legia - Choto - kartka anulowana
Nowotwór - Kalu (nie Uche:) - kartka anulowana
teraz już Ci wiadomo?
Heh i cóz mam teraz powiedzieć. Widzę, że PZPN ustala przepisy po czym ich nie respektuje, albo respektuje tak jak jemu pasuje. Legia zawsze była faworyzowana, natomiast Świt też jest druzyną z regionu warszawskiego...
Zawodowa Liga Piłkarska?
Przecież już taką mamy! Jak by na to nie patrzyć. Tylko niestety mentalność się nie zmieniła. Bo tzw. działacze-biznesmeni patrzą z perspektywy swojego kurnika. Nie wiedzą jak się robi prawdziwe pieniądze.
Cóż Wackowi należała się żółta kartka i nic poza tym.Przecież sędzia międzynarodowy jest nieomylny...Tę bandę wzajemnej adoracji należy rozpędzić.Grzesiu Matlak 4 godziny przed meczem Pogoni z Wami dowiedział się ,że jest zawieszony.Nawet go nie wezwali-jak miał się bronić?Błękitni są szczęśliwi,ale to im nie pomoże i tak spadną.
Kiedy to umiejętności boiskowe będą decydować o miejscu w tabeli?
Wiesz, Rezerwista oglądałem powtórkę tej sytuacji w TV Kraków i żółta kartka się należała chyba Drumlakowi, bo tam faulu chyba wcale nie było. Tak przynajmniej to wyglądało w powtórce w zwolnionym tempie. Nie wypowiadałem się na temat tego meczu i sędziowania (poza gratulacjami dla Pogoni), ale po tej pwtórce z środy chyba, uważam, że błąd był ogromny.
Wszyscy macie bardzo dobrą płęte, ale droga do celu to już inna sprawa... niestety nie da się tego problemu rozwiązać "rewolucyjnie"... rozwalicie stare, i co zrobicie lepsze? Nie sądzę... ponieważ brak Wam pieniędzy, kontaków, autorytetu i wiele innych... wg mnie znów odzywa się coś w stylu "pracy u podstaw"... już wyjasniam... trzeba próbować różnymi "kanałami" takimi jak np. składanie protestów przy najmniejszej kontrowersji... pozatym, niestety środowisko to musi się uzdrowić od środka, bo inaczej nie ma co walić w ogromne i zamknięte drzwi bo nikt obcemu nie otworzy... jeżeli ktoś dostaje propozycje, to powinien ją ujawnić... brzmi to absurdalnie, ale jest to do wykonania, ale cała "transformacja będzie trwała ze 20 lat przynamniej, i nie ma co się łudzić że poprawi się coś wcześniej...
Trzeba spojrzeć prawdzie w oczy , uczciwy sport to utopia (paranoja!). Zbyt duże pieniądze wchodzą w grę , zbyt wiele jest do zyskania i zbyt wiele do stracenia by ludzie nie wykorzystywali swoich kontaktów , znajomości. Nawet tak rewolucyjne zmiany , jak te zaproponowane przez doktora niewiele zmienią. Bo jak sam doktor napisał w krótkim czasie wszystko wróci do normy. Sytuacja jest doprawdy paranoiczna , z jednej strony sport (na wysokim poziomie) bez wielkich pieniędzy nie ma racji bytu a z drugiej strony wielkie pieniądze zabijają sport. Prawdziwy sport to różnego rodzaju zawody amatorskie. Nie znaczy to , że nie da się nic zrobić. Trzeba nagłasniać maksymalnie wszystkie afery , przekręty , piętnować sprzedających się zawodników , sędziów i działaczy. To tylko kropelka w morzu ale zawsze coś...
Panowie to żaden spisek!!!
Boją się silnej Cracovii w I lidze bo mogła by pokrzyżować plany jekiejś legii ale innym przy....som Listkiewicza
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)