Realnie mam wizje pesymistyczną ze względu na nasze dotychczasowe statystyki wyjazdowe,ale teraz nowy trener i nieco odświeżony skład to typuje remis. Z drugiej strony Legia nie zagrała oszałamiająco w superpucharze więc jesli zagramy na maxymalnych obrotach mozna wywiesc chociaz skromne zwyciestwo 1-0 najlepiej po bramce Bani w 90min ;)
-
-
LEGIA - CRACOVIA 3 : 1
Albo po bramce Magiery ;)
Tak najlepiej niech ich załatwi Magiera ale ja remis biore w ciemno cwelka zagrała kiche ale my z Botem wcale nie lepiej!!!
Mimo wszystko szkoda, że ten SUperpuchar w ogóle był grany
Teraz legijne pseudogwiazdeczki dostaną kopa w dupę od Wdowczyka i wyrwą się ze snu.
Fakt, że drużyna ta jest mocno przereklamowana, ale z drugiej strony jaką my mamy drużynę wszyscy wiemy...
Inna sprawa, że duże zaangażowanie + taktyka + trochę farta mogą zdziałać w piłce cuda, więc nie stoimy na straconej pozycji. Na Łazienkowską trzeba pojechać po 3 punkty!
Dopaść Legię w chwili słabości
Słaba forma i porażka Legii w Superpucharze z Wisłą Płock nie podobają się trenerowi Cracovii Stefanowi Białasowi. Bo kiedyś pracował w warszawskim klubie? Nie, nie. Bo ta porażka przyszła za wcześnie.
W sobotę Cracovia rozpoczyna sezon ligowy 2006/2007 wyjazdowym meczem przy Łazienkowskiej. Co trener Białas sądzi o porażce Legii z płocczanami w meczu o Superpuchar Polski? - Jestem zaskoczony, bo na obozie we Francji Legia wygrywała z Marsylią czy Paris Saint Germain. Niedobrze, bo za wcześnie się potknęła. Myślałem, że to my zrobimy jej niespodziankę - nie może odżałować trener. Białas jest przekonany, że warszawiacy łatwo rozprawią się z Islandczykami w eliminacjach do Ligi Mistrzów ("Wygrają czwórką i do nas podejdą na luzie, ale nie odpuścimy"). - Legioniści przegrali z nami pod koniec sezonu, teraz z płocczanami, jeślibyśmy ich ograli, mogliby wpaść w kompleksy - snuje marzenia trener Cracovii.
Przez trzy najbliższe dni "Pasy" będą trenować dwa razy dziennie, by w piątek w dniu wyjazdu do Warszawy mieć wolne. Wczoraj trener Białas zaniepokojony był słabą dyspozycją strzelecką swoich piłkarzy. - Muszą strzelać na poważnie, bo pada mało bramek - denerwował się. Z pierwszym zespołem trenował obrońca Tomasz Wacek. Nie pojawili się natomiast zapowiadani obcokrajowcy.
O wyniku meczu z Legią zdecyduje nie tylko postawa napastników, ale - może nawet bardziej - obrońców, w tym Jacka Wiśniewskiego. Po roku gry w Górniku Zabrze wrócił do Cracovii i od razu wywalczył sobie miejsce w podstawowej jedenastce. Jednak w sparingowym meczu z Bełchatowem nie popisał się, choć wcześniejsze dwa miał udane.
Wiśniewski: Kazia nie zastąpię
Waldemar Kordyl: Co się takiego stało, że zagrał Pan tak słabo?
Jacek Wiśniewski*: Druga połowa nie była zła... Gdyby nie pierwsza część, a szczególnie bramka, gdy Matusiak pokręcił wszystkich, a mnie najbardziej... No cóż, zdarza się... Siedem sparingów graliśmy i było dobrze. Dobrze tu kolega podpowiada [Sławomir Olszewski - przyp. red] - Legia wszystkich we Francji lała, a dostała od Wisły Płock. Niech Bóg da, że to był jeden słaby mecz.
Może zaszkodziły Panu dwa wcześniejsze udane spotkania?
- Wcale po nich nie chodziłem z głową w chmurach - nie myślałem: "Wiśniewski pewniak". Jestem znany z tego, że walczę o miejsce i dalej będę walczył. Będę zapylał, żeby wyjść na Legię, trener jest od tego, żeby nas krytykować, ale nie mogę skulić głowy i się załamać.
Z racji doświadczenia będzie Pan teraz nowym Kazimierzem Węgrzynem na obronie?
- Kazia nie da się zastąpić, tak jak Józefa Kałuży.
Może lepiej czuje się Pan na prawej obronie, jak niegdyś w Szczakowiance?
- Tam graliśmy trójką obrońców. Teraz będę grał tam, gdzie postawi mnie trener.
Za czasów trenera Wojciecha Stawowego nie zagrał Pan nawet minuty.
- Wtedy akurat Cracovii szło i wszystko wygrywała, nie dziwię się, że nie dał mi szansy. Trafiłem na taki rok, że każdy grał - z niewielkimi błędami - bardzo dobrze. Trener Stawowy, znany z konsekwencji, stawiał na swoich. Mam tylko żal, że nie dostałem nawet szansy.
Za to trener Górnika Zabrze Marek Motyka powiedział: "Gdybym miał Wiśniewskiego, nie bałbym się, że spadnę z ligi".
- Dziękuję trenerowi Motyce. W Górniku grałem wszystkie mecze, i choć ze zmiennym szczęściem, jednak utrzymaliśmy się.
I jeszcze bramkę Pan strzelił.
- I to na Legii!
Co trzeba jeszcze poprawić w formacji obronnej, gdzie jest chyba nadmiar zawodników?
- Ktokolwiek będzie wystawiony, musi dobrze zagrać. Co poprawić? To, co trener nam cały czas powtarza: mamy podchodzić bliżej napastników i nie kryć ich "na radar". W bramce Sławek ma chyba większe doświadczenie, pomoc mamy najlepszą w Polsce, tylko jeszcze skuteczność w ataku jeszcze trochę szwankuje.
O co będzie grała Cracovia?
- Z takimi pieniążkami, jakie daje pan profesor [Janusz Filipiak], nie można mówić, że będziemy grali tylko o utrzymanie, ale o coś więcej.
GW
Jest okazja żeby przed sobotnim meczem z Pasami jeszcze raz oglądnąć Legię na żywo. Jutro w TVP1 będzie transmisja z Islandii z meczu Legii z Fimleikafélag Hafnarfjaraar. Jedynka rozpocznie relację o 20:15. Komentatorem na miejscu będzie Szpakowski. W warszawskim studio program poprowadzi Kurzajewski.
szkoda że Legai przegrała z Płockiem teraz wdowczyk ich tak zjechał i zmobilizuje że będzie cięzko bardzo cięzko boje się o powtórke z poprzedniego sezonu przecież my wogóle nie mamy naspatników słabo to widze
A ja mam nadzieję, że ta porażka z Wisłą to nie jest przypadek. Oni w tym meczu nic nie grali. I to nie, że Wisła coś tam grała. Wisła też nic nie grała. A ponadto wygrać można z każdym i dlatego trzeba z nimi powalczyć. Osobiście uważam, że wcale nie mamy gorszych zawodników
Jak zwykle jestem optymistą i zakładam wygraną ale zejdźmy na ziemię, remis wziąłbym w ciemno. Co byśmy nie napisali to jednak Legia ma mocniejszy zespół, jest mistrzem i gra u siebie. Faworyt jest jeden ale jak zawsze tak i teraz należy walczyć do końca.
Do końca i o zwycięstwo.
CRACOVIA PANY!!!!!
TOM76 Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> jak będzie wtopa na Islandii, to ITI ich powiesi
> za .... Nasza Cracovia nie jest skazana na
> pożarcie, wszystko w glowach i nogach zawodników.
> Mój typ 1:1, lub 0:1 dla Nas
Cała Cracovia :D
Optymizm rośnie wraz z temperaturą
no jak narazie Legia w Islandii nie pokazuje 'lwiego pazura wdowczyka'
3:0 dla nas
hehe, niewiele braklo a by sobie fabianski wladowal samoboja :)
ja mam złe przeczucie (oczywista, że dla legionistów) znowu komentuje ulubieniec publiczności Daro Szpakowski, to żle wróży dla warszawiaków ;)
A tego sqrwysyna Kurzajawy czy jak go tam nazywają, że będzie 4-0 w meczu przeciwo CRACOVII hoooooooj mu w tyłek ;)
hehe Legia dziś słabiutko zagrała z kelnerami bankierami i sprzedawcami obuwia:)
no ale my znówu też nie prezentujemy jakiejś świetnej formy więc nie popadajmy w huraoptymizm zobaczymy w sobote:) myśle ze remis to max co ugramy:) choć z czasem co raz bardziej wierze kilka postów w tył mówiłem o pogormie teraz już remis a co będzie w sobote....
I teraz moje typy po meczu legii w Islandii staja sie bardziej realne.
Jutro trzeba z Wiśnią w "temacie Elton" porozmawiać;)
Zbychu to 4:0 odnosiło sie do dzisiejszego meczu i po takim wyniku mieli podejsc na luzie do Cracovii.
Żeby sie tylko nie przeliczyli bo zdaje sie ze Wdowczyk im dal tak po piź... na obozie ze zaczną coś grać dopiero w 3-4 kolejce.
Nasz mistrz gra jak równy z równym z amatorami.
Piekarski stwierdził w wywidzie:
"Byłem mocno zdziwiony, że trener Wdowczyk nie wystawił Eltona do jedenastki. W meczu z Wisłą Płock był najgroźniejszy. Najmniej tracił piłek. W przeciwieństwie do Janczyka i Gottwalda, którzy w Islandii tracili piłki na potęgę. Czekam aż do zdrowia wróci Edson. Eltona rywale będą faulować, a Edson będzie strzelał gole z rzutów wolnych - zakończył Piekarski".
Musimy na nich uważać!!!
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)