wątek dla wszystkich ludzi pracy
oraz dla pod nich się podszywających
wszak można nic nie robiąc cały dzień o 21 westchnąć "alem jest orobiony/a"
(tak powiada moja bratowa Sylwia)
i iść spać!
-
-
ale jestem zje.any!
Bardzo dobry temat:):):)
hisotryjka prawdziwa:
MAJ: od kilku miesiący sobie spokojnie szykujemy wniosek o środki z UE, mamy taki wniosek juz gotowy.. jeszcze jakiaś kosmetyka i gotowy do wysłania... decyzja: wysyłamy w śroe. We wtorek na stronie jednej z agencji czytamy: "wczoraj zakończono przyjmowanie wniosków"
MAJ: konstatacja - nie udało się z tego źródła, weźmieny z innego.. ale wniosek wymaga wielu zmian... bierzemy się do roboty
CZERWIEC: jesteśmy w ciągłym kontakcie z jdnym z departamentów, jednego z Ministerstw...
WCZORAJ" telefon do jednego z Ministerstw... bardzo miła Pani (kojarzy instytucję, więc tym bardziej miła) MÓWI NAM W WIELKIEJ TAJEMNICY "JUTRO CHYBA BEDZIE ZAMKNIECIE KONKURSU, SPIESZCIE SIĘ"
praca...tempo 48 i tylko pomóc może "sznury w zęby"... kończymy wzoraj o 22.30 dzis o 21.30...
DZISIAJ: Około 17-tej na stronie Ministerstwa pokazuje się oficjalny komunikat o zamknieciu konkursu
jeszcze tylko ksero, bindowanie... o 22.15 przesyłka nadana
dobrze, że "liczy sie data stempla pocztowego"
:):):):):)
PS. Wartość wniosku - około 1,6 mln PLN
a no co ta kasa... ?:)
dobra zbyt długo nie pracuje :) staż pracy mam dopiero rok:)) ale juz mi sie kurewsko nie
chce i wakacje 2- miesieczne bym sobie zrobił.... może to dlatego że robię coś w czym sie
dobrze nie czuje....
Wy tam szastacie milionami złotych, a ja poranne piwo i kawe nie mam :(
"WCZORAJ" telefon do jednego z Ministerstw... bardzo miła Pani (kojarzy instytucję, więc tym bardziej miła) MÓWI NAM W WIELKIEJ TAJEMNICY "JUTRO CHYBA BEDZIE ZAMKNIECIE KONKURSU, SPIESZCIE SIĘ"
praca...tempo 48 i tylko pomóc może "sznury w zęby"... kończymy wzoraj o 22.30 dzis o 21.30...
DZISIAJ: Około 17-tej na stronie Ministerstwa pokazuje się oficjalny komunikat o zamknieciu konkursu "
Ech i najgorsze ,że żaden urzędnik za takie numery nie idzie siedzieć w tym quasi-latnoskim kraju:(
Dinth Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Wy tam szastacie milionami złotych, a ja poranne
> piwo i kawe nie mam
>
>
> Ważne , że masz na internet ;-)
Dinth Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Wy tam szastacie milionami złotych, a ja poranne
> piwo i kawe nie mam
>
>
No kolego, jak będziesz każdy dzień od piwa zaczynał to o milionach będziesz mógł tylko poczytać.
No way trzeba zapier.dalać. ;)
Racja.
Chciec to moc, i powoli sie przekonuje :D
dziś dogorywam przed terewizorem
wczoraj trza było tyle pić?
Kuerwa dramatycznie jestem zmeczony po pracy dzisiaj. Gorąc w huj a tu trza sie było namachac przy autach. Ale juz jest lajt.Piwko w lodóweczce i meczyk w TV.
strach pytać co z tymi autami robisz...
jak w temacie
od rana
no dobra dobra, malkontenci ... a je se pracowalem i wczoraj od 8 do 16 i dziś od 11 do 16 sobie popracuję a potem .... nie z piwkiem mecze oglądać tylko w pociąg i do stołycy słuzbowo:(:(
jezd praca i praca
ja jak popracuje od 7.30 do 14.30 to jestem nieraz świeższy
niż jak mam 4 godziny fuch
a juz zdecydowanie bardziej niż jak się pobawie 3 godziny z mojem dzieciakiem
(vivat tzw. kobiety domowe! powaga)
a tej podróży Ci nie zazdroszcze!
znam ja Ci PKP i wiem jak tam duszno i wali nawet w tzw. interćity
8 dni później
Ja mam kuźwa taką pracę, że nie wiem kiedy pracuję, a kiedy nie. Na przykład, jak sobie gadam na czacie z jakimś Amerykańcem z Kolorado, to szlifuję język (a więc doskonalę swój warsztat zawodowy, którego integralną częścią jest są języki, czyli PRACUJĘ) czy się po prostu bawię (czyli NIE PRACUJĘ). Jak czytam daną książkę to mam wątpliwości, czy jej treść wzbogaca moją wiedzę na temat socjologii (a więc PRACUJĘ), czy czytam sobie dla rozrywki (a więc ODPOCZYWAM).
A może ja już osiągnąłem stadium o którym marzyli od dawna utopiści, kiedy to pracy od wypoczynku nie odróżnisz.
moze to marys znowu do mnie puka
bycmoze to Demek fotosy zazuca
a moze oderki fanik texcikiem porusza
fajny finish;] pzdrAll4vLvLVES
...
609 dni później
łooo janosicku
i tyle w temacie
ja tez...
i ja! i ja też!
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)