17 czerwca odbyło się losowanie Pucharu Kontynentalnego. 18 zespołów stanie przed szansą zakwalifikowania się do finału gdzie czekają już 3 zespoły (z Węgier, Rosji i Finlandii). Mistrz Polski Cracovia Kraków będzie występowała w drugiej rundzie, która odbędzie się 13-15 października a jej rywalami będą Kazakhmys Karaganda (Kazachstan), CG Puigcerda (Hiszpania) oraz zwycięzca z pierwszej rundy.
Pierwsza Runda (22-24 Wrzesień, 2006)
Group A (in Bucharest)
Uratu HC (ARM)
HC Academica Sofia (BUL)
Steaua Bucharest (ROM)
Group B (in Belgrade)
Polis Akedemisi, Ankara (TUR)
White Caps, Turnhout (BEL)
Medvescak Zagreb (CRO)
HK Partizan Belgrade (SCG)
Druga Runda (13-15 Październik)
Group C (in Rouen)
Red Bulls Salzburg (AUT)
SonderjyskE (DEN)
Nottingham Panthers (GBR)
Rouen Dragons (FRA)
Group D (in Krakow)
Kazakhmys Karaganda (KAZ)
CG Puigcerda (ESP)
MKS Cracovia Krakow (POL)
Winner Group A
Group E (in Elektrenai)
Riga 2000 (LAT)
Sokol Kiev (UKR)
Energija Elektrenai (LTU)
Winner Group B
Trzecia Runda (17-19 Listopada)
Group F (in Minsk)
Junost Minsk (BLR)
Winner Group C
Winner Group D
Winner Group E
Super Finał (5-7 Stycznia)
Group G (in Szekesfehervar)
Alba Volan (HUN)
Avangard Omsk (RUS)
Ilves Tampere (FIN)
Winner Group F
Poprzedni zwycięzcy:
1998 Kosice, SVK
1999 Ambri-Piotta, SUI,
2000 Ambri Piotta, SUI
2001 ZSC Zurich Lions, SUI
2002 ZSC Zurich Lions, SUI
2003 Jokerit Helsinki, FIN
2004 Slovan Bratislava, SVK
2005 HKm Zvolen, SVK
2006 Lada Togliatti, RUS
www.hokej.net
Gdzie ta Karaganda?
-
-
Puchar kontynentalny
http://www.hockeyarchives.info/Kazakhstan2006.htm
Kazakhmys Karaganda - maja albo dobra obrone albo bramkarza:)
D.J.Cat to dla Ciebie http://www.biuletyn.agh.edu.pl/archiwum_bip/_2004/_126/kaz_mapa_126.html
Group D (in Krakow)
mecze w Krakowie czy to pomylka ?
pewnie zagrają na remontowanym dachu :)
ZAPRASZAMY na "Kraków Arena na lodzie"...
Prosimy o przyjazd hiszpańską telewizję!
Ha,ha...
[img]http://www.emotikony.friko.pl/emots/2/diabelek.gif[/img]
Hiszpanów wywiązą do (tfu!) Sanoka i powiedzą im, że to Krakow :P
eee... do wierzynka ich :)
a mecze na syntetyku w Plazza;)
Teoretycznie do rozpoczęcia Pucharu Kontynentalnego hala w Krakowie powinna być już po remoncie. Jak bowiem czytamy w Biuletynie Zamówień Publicznych Nr 148 z dnia 13.06.2006, ogłoszony jest przetarg na modernizację lodowiska przy przy ul. Siedleckiego 7 w Krakowie. Zakres prac obejmie m.in.:
- Rozebranie istniejącej obudowy (dach i ściany);
- Oczyszczenie, konserwacja i zabezpieczenie antykorozyjne konstrukcji stalowej;
- Wprowadzenie elementów stalowych wzmacniających konstrukcję;
- Wykonanie nowej obudowy (dach, ściany wraz z oknami, drzwiami i okładzinami);
- Wykonanie zadaszeń nad wejściami;
- Wykonanie antresoli ze spikerką - z wyposażeniem w pomost drugiego rzędu, krzesełka, sprzęt nagłośnieniowy i instalacje.
Otwarcie ofert nastąpi 10 lipca br., a zakończenie prac przewidziano na połowę października 2006.
Jeśli nie zagramy w Krakowie, to rozumiem że na każde wynajęte lodowiso wchodzą tylko Pasiacy, a w cenie biletu będzie transport?? Górale zostają z owcami itd. W głowie mi się nie mieści że mogło by być inaczej. Często jestem na wyjazdach hokejowych i mysle sobie że to powinno być Nasze, Pasiaste, święto. Nie chciał bym, w nowym targu stać w klatce albo między góralami. Klub powinien odpowiedzieć na proste pytanie, DLA KOGO SĄ TE ROZGRYWKI???!!!
mecze powinny sie odbywac albo w Tychach albo w Krynicy
do Tychów stosunkowo blisko wiadomo ze to nasi przyjaciele
Krynica tez nie daleko plusy takie ze krynica mysle ze byłaby chetna na cos takiego ( organizowali juZ sporo imprez na lodowisku ( short trac czy tez mecze universjady ) dla nich to reklama miasta i pieniadze druga sprawa chłopaki z NS miałyby blisko i moznaby tez pozyskac nowych kibicow w Zdroju
w Tychach też będzie remont:
[i]W związku z powierzeniem miastu organizacji turnieju hokejowego w ramach IX Zimowego Olimpijskiego Festiwalu Młodzieży Europy "Śląsk-Beskidy 2009", zaplanowano generalny remont obiektu.
Potężna awaria, do jakiej doszło tutaj w sierpniu ubiegłego roku, znacznie go przyspieszyła. Ulewny deszcz spowodował rozszczelnienie aparatury mrożącej taflę. Po akcji ratowniczej okazało się, że na skutek uszkodzenia zaworów nie można było odciąć dopływu amoniaku do instalacji. Podjęto wówczas decyzję o wymianie całej instalacji, w tym orurowania i zainstalowania agregatów na bezpieczną solankę. Pomijając już kłopoty związane wypożyczeniem agregatu i zamrożeniem tafli, w końcu udało się tego dokonać i w listopadzie GKS Tychy mógł zaprosić na lód kibiców.
Remont lodowej płyty podzielono teraz na dwa etapy. Pierwszy, który ma się rozpocząć w lipcu dotyczył będzie tafli. Rozstrzygnięto przetarg, wybrano wykonawcę, a podpisanie umowy wstrzymują jedynie środki, które mają przekazać radni.
- W poniedziałek otrzymaliśmy dokumentację dotyczącą drugiego etapu czyli hali sportowej - mówi Bożena Nowak, naczelnik Wydziału Rozwoju Miasta. - Zakres prac jest tak duży, że właściwie można mówić o budowie... nowego lodowiska. Niestety lodowisko zostanie wówczas zamknięte na około dwanaście miesięcy[/i]
najlepsza była by Krynica ...
w samej Krynicy i okolicach jest troche pasiaków ...
no i jedzie się tam przez Nowy Sacz wiec na wsparcie ziomków z Sandecji mozemy liczyć ...
reasumując było by praktycznie jak w domu ...
;)
Lodowisko w Krynicy, podobnie jak w Janowie jest chyba "za małe" na międzynarodowe rozgrywki. Choć Krynica byłaby znacznie fajniejsza od takiego nie przymierzając Sanoka.
Czyli przegłosowane Krynica:), mam nadzieje że tam zagramy. a jeśli hala zreczywiscie za mała to może spodek mały? Tam i dojazd jest dobry i w miarę blisko...
też mam nadzieję że zagramy właśnie w Krynicy
próbowałem czegoś sie dowiedzieć o naszych rywalach z Hiszpanii, ale mój kiepski hiszpański na niewiele się zdał, bo to Katalończycy są, i w takim języku mają stronę. wydedukowałem, że zdobyli mistrza po raz pierwszy od 17 lat, a w pokonanym polu zostawili nie byle kogo, bo C.H. Madrid i [b]F.C. Barcelonę[/b]! ;)
w ich ataku pogrywa 45-cio letni Ramil Yuldashev, mający na koncie występy w reprezentacji Ukrainy. w 7 meczach zdobył 13 punktów, więc trza będzie uważać :) natomiast najskuteczniejszy był Inaki Suelgi, reprezentant Hiszpanii, 10 meczów - 22 punkty. [ale te dane to mam z eurohockey.net po angielsku :D]
sama mieścina jest w Pirenejach, w pobliżu granicy z Francją, mają halę na ok. 1500 miejsc, a dusz w mieście żyje koło 9000.
O ile mnie pamięc nie myli (?) to parę lat temu jakaś polska drużyna przegrała meczyk z jakąś hiszpańską drużyną w jakimś Pucharze...
Leesior
PS. Sporo tego "jakoś"...
w finale ligi stukneli Yace z Dominikiem Pawlikiem
Mieszkam w Krynicy, kocham hokej i Cracovię, serdecznie zapraszam do naszego pięknego miasta. Myślę, że wielu ucieszyłoby się mogąc zobaczyć PASY na krynickim lodowisku. Jest tutaj wielu kibiców Cracovi, na terenie całego miasta można dostrzec porozklejane vlepki. Uczę się w NS, gdzie znam wielu kibiców KKS-u. Myślę, że w dużej grupie także i oni pojawili by się pod górą Parkową. Z tego co wiem to w grę wchodzą także Tychy i Sanok. Pierwszy odpada z powodu remontu, a Sanok pomimo iż posiada piękną halę to leży na Ukrainie i nikt tam nie pała miłością do Cracovi. Tak więc jak łatwo zauważyć Krynica to najlepszy wybór, mamy piękną i nowoczesną halę, byłby to także piękny prezent dla Pasiaków ziemi sądeckiej.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)