Ja mialem mieć seminarium, ale są rzeczy ważniesze :|
;)
-
-
Cracovia-Aluminium
Cracovia - bez pauzujących za kartki Tomasza Wacka i Marka Bastera - zmierzy się w sobotę o g. 14.30 z Aluminium Konin. Do składu wracają Kazimierz Węgrzyn i Paweł Nowak.
Od pierwszej minuty na prawej obronie zagra Robert Kolasa, a na lewej stronie Krzysztof Radwański. W pierwszej jedenastce znajdzie się też, poobijany w meczu w Szczecinie, Łukasz Skrzyński i lekko przeziębiony Piotr Bania. Urazy wykluczyły z gry Krzysztofa Hajduka i Tomasza Siemieńca. Sporym wzmocnieniem jest powrót do środka obrony Kazimierza Węgrzyna (pauzował za kartki), a na prawą pomoc Pawła Nowaka (wyleczył kontuzję kolana).
Trenerzy Cracovii najbardziej obawiają się... własnego boiska, które jest w jeszcze gorszym stanie niż przed meczem z GKS Bełchatów. Wszystko przez typowo jesienną pogodę, deszcz i śnieg. - Na takiej glinie łatwiej się bronić niż atakować - konkluduje trener Wojciech Stawowy. Nie od dziś wiadomo, że dobra technicznie Cracovia lepiej prezentuje się na zielonej murawie. - Musimy szybko strzelić gola, bo w miarę upływu czasu boisko będzie coraz gorsze - przewiduje Stawowy. Na piątkowym treningu piłkarze ćwiczyli głównie stałe fragmenty gry i elementy taktyczne.
- Na sobotnim meczu zegar będzie wyświetlał nie tylko wynik, ale i minuty meczu. Będzie także nowe nagłośnienie - deklaruje prezes Grupy 100 Dariusz Mróz.
Rywal "Pasów" - Aluminium Konin - z 11 punktami zajmuje 15. miejsce (ostatnie zagrożone spadkiem) w tabeli. Nie ma się co dziwić, że najważniejszym celem zespołu (choć w sezonie 2002/03 zajął najwyższe w historii klubu - piąte - miejsce) jest utrzymanie się w drugiej lidze. W tym sezonie drużyna treningi rozpoczęła pod wodzą trenera Janusza Białka, trzy kolejki temu zmienił go Paweł Kowalski. Najbardziej znanym piłkarzem gości jest Dariusz Solnica, który przed laty grał w warszawskiej Legii, oraz bramkarz Radosław Cierzniak, reprezentant polskiej młodzieżówki.
Skład Cracovii: Olszewski - Kolasa, Skrzyński, Węgrzyn, Radwański - Makuch, Baran, Giza, Nowak - Bania, Dudziński.
źródło:gazeta wyborcza
super,że z nagłośnieniem bedzie spokój, bo ostatnio na Bełchatowie było bardzo żle,( od Błon) niezależnie od nagłośnienia młyn nr dwa atttak!!!!!!
Krakowska:
Po pięciu wygranych meczach z rzędu, w dwóch kolejnych - z Bełchatowem i w Szczecinie z Pogonią piłkarze Cracovii wywalczyli jeden punkt. Dzisiaj zmierzą się z Aluminium Konin o godz. 14.30, rywalem znacznie słabszym niż dwie poprzednie ekipy.
W ekipie krakowskiej znów muszą zaistnieć zmiany kadrowe, gdyż pauzować za czerwoną kartkę musi Tomasz Wacek, a za żółte Marek Baster. Wczoraj piłkarze odbyli ostatni trening przed meczem.
- Zajmowaliśmy się anailizą przeciwnika, oglądając jego ostatni mecz z Piastem Gliwice - informuje trener Cracovii Wojciech Stawowy. - Piłkarze otrzymali kilka cennych informacji o przeciwniku. Ale jak zwykle nie będziemy ustawiali naszej taktyki pod rywala, zagramy po swojemu. Spodziewamy się ciężkiego meczu, ale w lidze nie ma łatwych spotkań. O punkty będzie ciężko, ale trzeba mieć świadomość tego, że jeśli chcemy się liczyć w czołówce i mieć spokojną zimę, to musimy dobrze grać, a taka gra jest gwarancją tego, że będziemy się cieszyć z punktów. Drużyna rywala przechodzi okres przebudowy, nowy trener próuje wprowadzić jakąś stabilizację. Mecz z Piastem Aluminium nie wyszedł, co nie oznacza, że tak samo będzie w sobotę. Spodziewamy się, że rywal zmusi nas do ataku pozycyjnego, co nie jest łatwą sprawą dla nas. Boisko nie jest w najlepszym stanie, jest miękkie, łatwiej się na nim bronić niż atakować, nie będzie więc nam pomagało. Na szczęście urazy jakie dosięgnęły naszych zawodników nie są groźne i nie powinni odczuwać już ich skutków. Tak się złożyło, że w Szczecinie zagraliśmy w innym składzie w obronie, teraz też dojdzie do roszad, ale Kolasa jest na tyle doświadczonym zawodnikiem, że sobie poradzi, a Radwański też nie będzie miał problemów
Dziennik:
W 14. kolejce II ligi piłkarskiej w sobotę o godz. 14.30 Cracovia podejmuje na stadionie przy ul. Kałuży zespół Aluminium Konin.
Punkty są bardzo potrzebne obu zespołom. "Pasy" w ostatnich dwóch meczach z Bełchatowem i Pogonią zdobyły tylko jeden punkt, by myśleć o utrzymaniu się w czołówce, muszą ten mecz wygrać. Aluminium po porażce u siebie z Piastem 0-1 spadło na 15. miejsce w tabeli, a więc spadkowe.
Piłkarze Cracovii ćwiczyli wczoraj podczas mżawki i chłodu. Boisko jest nasiąknięte wodą, ciężkie, w tych warunkach łatwiej się będzie bronić niż atakować.
- Jesteśmy przygotowani na wariant superdefensywny Aluminium. Od niedawna nowym szkoleniowcem jest w tym klubie Paweł Kowalski, a wiadomo, nowy trener potrafi zmobilizować zespól do zdwojonego wysiłku - mówi trener Wojciech Stawowy.
Trenera Stawowego ucieszyła diagnoza lekarska odnośnie stanu zdrowia Pawła Nowaka. Badania USG wykazały, że z kolanem wszystko jest w porządku. - Mogę już normalnie trenować, ćwiczyłem w czwartek z pełnymi obciążeniami z kolegami - mówi Nowak. - Jestem przygotowany do gry, z powodu kontuzji miałem stosunkowo krótką przerwę, nie ćwiczyłem tylko 7 dni. Chciałbym zagrać, ale o wszystkim zadecyduje trener.
Po kontuzji truchtał wokół boiska Wojciech Ankowski. Na razie jego występ nie wchodzi w grę, być może gotów będzie na spotkanie z ŁKS (łodzianie zawiadomili, że mecz odbędzie się ostatecznie w sobotę, 8 listopada o godz. 18).
Krystalizuje się skład Cracovii na sobotni mecz. W obronie w miejsce zawieszonych za kartki Tomasza Wacka i Marka Bastera zagrają Krzysztof Radwański i Robert Kolasa. Jeśli Nowak wróci do linii pomocy, to w ataku partnerem Piotra Bani będzie Marcin Dudziński, gdyby zabrakło Nowaka, w środku pomocy zagra Łukasz Kubik, z lewej strony Dudziński, a Piotr Giza zostanie przesunięty do ataku. Ostateczny skład poznamy dziś po treningu.
Aluminium Konin wywodzi się z klubu Górnik Konin założonego w 1957 roku, przekształconego w 1967 roku w Zagłębie, a w 1997 roku w Aluminium. Jest to jego 9. sezon w II lidze. W zespole gra kilku graczy z I-ligową przeszłością: Dariusz Solnica, Dariusz Wojciechowski, Sebastian Nowak, 33-letni Mariusz Wawrów (grał tylko w 3 pierwszych meczach). W bramce występuje reprezentant Polski do lat 21 Radosław Cierzniak.
Zostało 6h 8 min tylko do meczyku:)))
Nastroje, jak przed finałem LM... :-)
2 h 18 m
Panowie niespełna trzy godziny , niedługo trzeba wyruszać na mecz...
Nie chcę tutaj krakać, ale mam złe przeczucia przed tym meczem. Na polu strasznie zimno, dobrze że przynajmniej śnieg nie pada. Przy takiej pogodzie zatyka i nie są to najlepsze warunki do grania. Po głowie chodzi mi wynik na granicy remisu ze wskazaniem na nas. Jeżeli szybko strzelimy bramkę to nie powinno byc źle, bo inaczej będzie bicie głową w mur. Mimo wszystko ma nadzieję, że sprawdzi sie wynik, który niedawno typowałem, mianowicie 3-1 dla nas.
Kurde a ja nie idę!!!
Mnie też się źle śnilo :|
1.53 jeszcze
Jaka frekwencja może być dziś na meczu???
5 tysięcy jest to realne???
Wiadomość zmieniona (25-10-03 12:41)
zimno ale sloneczko jest i nie pada. Ja sie juz ubieram - ale cieplutko. Sadze, ze nie bedzie pusto :)
Panie - nie stringi, tylko reformy
Panowie - kalesony
I na mecz, żadnych tłumaczeń - PAMIĘTAJCIE - Liga Mistrzów czeka, a tam gra się do końca listopada!
:):):)
tacy dwaj - ja juz kalesony na sobie mam! Nie chce przymarznac do krzeselka :))))))))))
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)