nie rozmiesczczac rakiet amerykanskich w polsce skierowanych na rosje bo moze to sklonic rosje na atak nuklearny na polske
poza tym nie mam co pisac bo mnie jakos "wymazuja" na calym swiecie a forumowicze w cracovii nie byli "zainteresowani" jak mnie to nie omal zabito w kanadyjskim "szpitalu" w vancouver bc kiedy to mnie nielegalnie zaszczepili trucizna kiedy to stracilem przytomnosc dwa razy w roku 2005
potem tez bylem znow szykanowany i znow aresztowany w lutym 2006 kiedy to mnie przywiazali do lozka i na sile podano mi trucizne !
polski konsulat wogule nie zadzialal, poza tym mam to opisane w www.total-soccer.ws
-
-
nie rozmiesczczac rakiet antyRosyjskich w polsce
Rosyjskie rakiety i tak są wycelowane w Polskę. Ewentualna tarcza nic tu nie zmieni.
Myślę że Polska powinna mieć własny arsenał strategiczny bez oglądania sie na amerykanów.
Nic tak nie działa na mongołów jak dobry bat.
O ile dobrze uczytałem, to rosyjskie i amerykańskie rakiety nie są teraz w nic wymierzone.
Jak podaje radio Erewań na Placu Czerwonym rozdają samochody
a wlasnie niech amerykanie buduja te bazy antyrakietowe dlatego ze rosja juz sie sra przed tym a takto bedziemy mieli jakies zabezpieczenie wkoncu w Jednosci Siła .A po pierwsze to to niebeda rakiety do ataku tylko do obrony.
Rosja to żadna siła, ale mocarstwo drugorzędne. Jej ekonomika oparata jest na surowcach. Zakręćmy kurek z gazem, to się Rosja sama wykończy, bo nie będzie miała skąd czerpać kasy. Ludzi mają 4 razy więcej niż Polska, a wiadomo, że armia sowiecka/rosyjska jest bardzo mało wydajna. Na jednego zabitego żołnierza Wehrmachtu/Waffen SS ginęło 4 Ruskich, a w przypadku wojny zimowej ZSRS z Finlandią proporcje zabitych były jeszcze większe, 10:1. Czyli bronią konwencjonalną moglibyśmy się śmiało z Ruskimi zmierzyć.
Tylko ze oni w przypadku jakiegos duzego konfliktu mieliby gdzies bron konwencjonalna. A jesli chodzi o wymierzenie rosyjskich rakiet, nawet jesli nie sa wymierzone w Polske teraz, to beda jak wybudujemy u nas stanowiska antyrakietowe(amerykanskie). Nie zmienia to faktu ze jestem w pelni ZA jak najscislejszym sojuszem z USA bez ogladania sie na nieudolna, zbiurokratyzowana UE. Pozatym nie mamy wyjscia skoro w Unii mamy kiepska pozycje a Rosja srednio raz na 2 tygodnie specjalnie wdaje sie z nami w utarczki dyplomatyczne. Maja nas po prostu za jedno wielkie ZERO.
Rozmieszczać!
Pamiętam takie stwierdzenie jakiegoś niemiaszka z "Erefenu" (jeszcze z czasów tzw. pierwszej komuny)
"Lepszy perszing w ogrodzie, niż przyjaciel na wschodzie!"
1. Amerykanie rozmieszczą te rakiety tak czy siak, pytanie gdzie. może być u nas, może być np. u Czechów czy Węgrów
2. nasze stosunki z USA są już naprawde bardzo dobre, łasimy się do nich szalenie (F-16, Irak, Afganistan, współpraca służb, a w zamian dupa, może wizy zniosą warunkowo), nie widzę potrzeby ich poprawiania.
3. rozmieszczenie rakiet u nas jeszcze pogorszy stosunki z Rosją, a tego nam nie trzeba, bo i tak są bardzo kiepskie. [niektórzy zapominają, że USA są za Atlantykiem, a Rosja (i UE) za progiem...]
[i]ergo[/i]
4. nie rozmieszczać rakiet u nas, niech to zrobią np. w Czechach - zgłaszali taką możliwość.
same plusy:
relacje z USA - nie pogorszą się
relacje z Rosją - nie pogorszą się
i tak zostaniemy objęci parasolem ochronnym
Czesi ostatnio nazbyt się z Rosją zwąchali, stosunki mają daleko lepsze niż my (vide przeprosiny Putina za 1968). rozmieszczenie rakiet pogorszy te stosunki, więc Czesi mogą zbliżyć się do nas. to samo dotyczy ewentualnie Węgier.
A czy w razie likwiadcji tarczy w czech republik masz gwarancje że kilkadziesiąt rosyjskich
głowic nie zamieni nas w baranki na niebie? Ja bym wolał mieć jednak jakąkolwiek kontrolę nad tym zjawiskiem.
chłopie, to nie jest tak, że Czesi mówią: budujcie, a dwa lata potem mówią: jutro ma tego nie być. jeśli to wejdzie w życie i będzie funkcjonować (wątpliwe), to Amerykanie nie pozwolą na lukę w systemie.
Rozmieszczać!...w Czechach(podobają mi się argumenty Knura, kontrargumenty Milusa też, ale jeszcze bardziej rekontrargument Knura)
2010 r: Po desanacie marines w okolicach zatoki perskiej, Iran odpala rakiety
w członków koalicji USA-Polska-Turcja-Izrael. 8 rakiet lecących w Bejrut i okolice strącają antyrakiety amerykańskie. Kolejna rakieta trafia w kosmos, ale inna wymierzona w Kraków dolatuje i zamienia miasto w obłok gazów. Czeskie antyrakiety nie wystartowały, bo jak
doniosło czeskie MSZ: "Czechy nie są stroną w tym konflikcie". 300 000 demonstarcja obywateli Pragi potwierdziło pacyfistyczny charakter tarczy. Białoruś i Kuba już wezwały
Moskwę do zajęcia się "polskim problemem" - trująca chmura znad Krakowa popsuła
zbiory ziemniaków w okolicach Pińska. Putin i Merkel podaja sobie dłonie.
W Polsce pzychoza.
Amerykańskie rakiety na terenie Czech są czeskie czy amerykańskie?
Milus:
1. kontrolę nad systemem będą mieli Amerykanie, oni takich rzeczy nie oddają innym.
2. Czechy są w NATO, więc obowiązuje je artkykuł 5 traktatu waszyngtońskiego, więc nie mogą zrobić tego, co sugerujesz.
próbuj dalej ;)
poza tym na razie owa tarcza jest, hm... utopijna.
najważniejsze w tym wszystkim jest to że wrócił matrixball :)
matrixball - myślałem że Ci tą trutkę podali tak długo Cie nei było !
matrixball - nie łam sie chłopie.
Skoro jesteś przesladowany przez kanadyjczyków to pakuj kufer i przylatuj do Kraka
Kup nową chate, przygruchaj sobie laskę, kup karent na Pasy - bedzie OK. Ryli :)
Polecam lekture ksiazki political fiction "Kocioł" bodajże autorstwa Larrego Bonda.
A powaznie to zgadzam sie z knurem, glownie pod tym wzgledem ze wlazimy w dupe amerykanom a sami nic z tego nie mamy..
[i]A powaznie to zgadzam sie z knurem, glownie pod tym wzgledem ze wlazimy w d...e amerykanom a sami nic z tego nie mamy..[/i]
Jak to nic nie mamy? Sojusz z największą potęgą świata, to chyba cos więcej niż,
niż polityczny dryf. To że amerykanie nie traktuja Polski tak jak Polska USA,
jest chyba logiczne. To my mamy większy interes na tym. Pozycję w świecie wyrabia się
długimi latami. I to jest słuszne z naszego punktu widzenia, bo jakby świat oceniał
państwa po jednorazowych strzałach, to liderem naszej części Europy byłaby Estonia
czy Słowacja, a za chwilę Ukraina, a może jak padnie komuna na Białorusi to Białoruś
będzie hitem roku? Zobacz jakim oczkiem w głowie jest malutki Izrael czy Kuba dla
USA - aczkolwiek z różnych powodów. A tak na marginesie Nowy York ma większy
budżet od całej Rosji. My zdecydowanie za mało wykorzystujemy gospodarczo amerykanów.
Ale to chyba nie wina ich samych.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)