warto odkopać ten temat :) info wprawdzie zostało podane już w ciekawostkach, ale powtórzę: NHL i NHLPA po kilkunastogodzinnej sesji negocjacyjnej doszły dzisiaj do porozumienia :) na razie brak szerszych szczegółów, tzn. kiedy rusza sezon i ile gier... na razie wiadomo, że:
- górna granica salary cap będzie wynosiła tyle co w zeszłym sezonie (64,3 mln. USD)
- jest to deal na 10 lat, z opt-clause po 8 latach
- długość kontraktów na max. 7 lat, chyba że zespół podpisuje swojego zawodnika to wtedy max. 8 lat... to oczywiście zabezpieczenie przed kontraktami typu front-loaded, który często były wykorzystywane w poprzedniej CBA i w skutek podpisana na kilkanaście lat kluby sztucznie obniżały wysokość kontraktu pod czapką płac...
-
-
NHL
Jeśli chodzi o terminarz to na nhl.com jest rozpiska, że pierwsze mecze będą 15-go (czyli 16-go w nocy/rano u nas) Na livesports jest tak samo.
Let's go Pens!:)
No to wracamy po to co nasze!
Let's Go Red Wings!!!
CHT Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Let's go Pens!:)
Dokładnie tak :)
http://aol.sportingnews.com/nhl/story/2013-01-06/nhl-lockout-news-2012-lockout-over-reports-cba-negotiations-16-hours-new-york?icid=maing-grid10%7Chtmlws-main-bb%7Cdl2%7Csec1_lnk2%26pLid%3D253308
Go ! Leafs ! Go !
tak jest Go! Toronto
torreador Napisał(a):
> tak jest Go! Toronto
nie wiedziałem, żę jest tutaj poza mną kto wciąz wierzy w najwspanialszy klub w NHL, a tutaj już widzę 2 osoby ;)
GO LEAFS GO!
3 :)
Domin Napisał(a):
> torreador Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > tak jest Go! Toronto
>
> nie wiedziałem, żę jest tutaj poza mną kto
> wciąz wierzy w najwspanialszy klub w NHL, a tutaj
> już widzę 2 osoby ;)
> GO LEAFS GO!
Toronto Maple Leafs to Cracovia Kanady. Klub z wielka historia ktory nie zdobyl
pucharu Stanleya od 1967 roku . Od 8-miu lat nie zrobili play-off -u i gdyby byl spadek z NHL-u
to w tych 8-miu latach spadi by przynajmniej 3 razy ... a bilet jest bardzo trudno kupic , ( nawet na wyjazdy )
20 tysiecy miejsc w Air Canada Center to zdecydowanie za malo dla kibicow NHL-u w Toronto i dla tego sa juz przymiarki
do wprowadzenia drugiego klubu z okolicy Toronto do NHL.Powstal tez projekt hali i wyznaczono miejsce w Markham .
Ja też najbardziej za Leafs, chociaż szczerze mówiąc nie jarają mnie jakoś specjalnie kwestie kibicowania klubom zza oceanu, od NHL oczekuję po prostu dobrego hokeja :)
Go Devils ;)
Rangers ;)
Let's go Red Wings! :)
Wszystkich fanów "nielotów" rodem z Pensylwanii zapraszam na http://penguins.pl/
No proszę proszę - nie jestem sam. :)
Let's go Red Wings!
CHT Napisał(a):
> Wszystkich fanów "nielotów" rodem z Pensylwanii
> zapraszam na http://penguins.pl/
Regularnie czytam, forum też przeglądam. BTW, to jedyna tak dobrze zorganizowana polska strona klubu z NHL? Pens są tradycyjnie bardzo lubianym w Polsce klubem, więc dobrze zorganizowana społeczność nie dziwi. Ciekaw jestem jak sprawa ma się z resztą ligi. :)
My tam mamy swoje NHL na Siedleckiego ! :D
gentlemen Napisał(a):
> CHT Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > Wszystkich fanów "nielotów" rodem z
> Pensylwanii
> > zapraszam na http://penguins.pl/
>
>
> Regularnie czytam, forum też przeglądam. BTW, to
> jedyna tak dobrze zorganizowana polska strona
> klubu z NHL? Pens są tradycyjnie bardzo lubianym
> w Polsce klubem, więc dobrze zorganizowana
> społeczność nie dziwi. Ciekaw jestem jak sprawa
> ma się z resztą ligi. :)
Kibice na mapleleafs.pl (współtworzę tę stronkę) i detroitredwings.pl by się nie zgodzili że jedyna ;)
zachęcam do odwiedzin:
[url]www.mapleleafs.pl[/url]
[url]www.detroitredwings.pl[/url]
Dodam, że strona Penguins była robiona dobrych kilka lat po naszych.. zdaje sie, że redwings.pl działa od 2002 roku, mapleleafs.pl od 2005 roku...
Domin, dlatego się pytałem, bo nie miałem informacji. ;)
Wielkie dzięki za linki, z pewnością będę odwiedzał. Broń Boże nie uzurpuję niczego dla strony Penguins. Szacunek do Original Six musi być!
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)