Na forum TKH Toruń piszą że pozyskaliśmy D. Laszkiewicza. Jeśli to prawda to chyba cena za pozostanie młodszego brata.
-
-
WKRACZAMY W SEZON 2006/2007.
teraz to koniecznie Bramkarza albo Raczke albo Batkiewicza an te pare miechów i koniecznie moj number one na liscie Rózanski!!!!!
a czemu nie Wawrzkiewicza. TKH mu chce obniżyć kasę o połowę więc na "starych warunkach" chyba by zagrał
Dodał: skh 12-05-2006 21:22:27
Toruńscy hokeiści mają nowego prezesa. Ustępującego Andrzeja Kończalskiego zastąpił Przemysław Radio.
Choć ma zaledwie 29 lat to nie boi się takiego wyzwania. - To nie powinno mieć znaczenia. Od 6 lat prowadzę prężnie rozwijającą się firmę - Radio System. Liczę, że moje doświadczenie zaprocentuje w przypadku klubu hokejowego powiedział Radio. Nowy prezes za główne zadania stawia pozyskiwanie sponsorów do zespołu oraz stworzenie dobrych relacji pomiędzy zawodnikami a zarządem. Radio zamierza zorganizować w Toruniu finałowy turniej Pucharu Polski, co jego zdaniem byłoby świetną promocją klubu i miasta.
Po odejściu Daniela Laszkiewicza z Torunia jego miejsce w zespole ma zająć skrzydłowy Maciej Radwański. Jest on bliski podpisania kontraktu z TKH/ThyssenKrupp/Energostal. Szansę na występy w drużynie z grodu Kopernika ma również jego brat Michał, ale dostał on również propozycję gry w Cracovii Kraków.
Czytano: 356 Źródło: GW
Tak więc Laszkiewicz podpisał umowę
Panowie a może Witek z Unii?
Kurcze, kiedy klub zajmie oficjalne stanowisko w sprawie graczy. Ciągle dochodzą jakieś dziwne wieści z innych klubów. Ktoś kogoś ma, inny niema, jeszcze inny do kogoś dzwoni, a innych chciał by kogoś mieć. Na prawde nic nie wiadomo. :-(
http://www.cracovia100lat.interia.pl/
To jest program dali na Kałuży. W programie jest o godz. 18 "prezentacja drużyny hokeistów Cracovii". Wtedy też pewnie poznamy kształt druzyny. Czy będzie to prawdziwe wejście smoka zobaczymy. Osobiście cieszę się że z naszego klubu nie ma przecieków a wiadomości docierają z innych drużyn. Od dwóch i pół roku sesje transferowe przebiegają poprawnie więc wierzę że i tym razem będzie dobrze.
nie wiem czy całkiem poznamy. Gala jest 20 a okno transferowe do 30
Pozyskaliśmy Laszkiewicza.
powolutku po cichutku ...ktoś w kontynentalnym musi grać :)
za gazetąkrakowską:
[i]Od wczoraj mistrzowie Polski mają dwóch nowych hokeistów.
33-letni Zbigniew Podlipni oraz eks-reprezentant Piotr Gil.
zaawansowane rozmowy są z Michałem Radwańskim.
Czekamy na decyzję Leszka Laszkiewicza, jego menago sonduje rynek rosyjski i jeżeli nic nie znajdzie to podpisze kontrakt z Cracovią.
nadal prowadzone są też rozmowy z zawodnikami unii oświęcim.[/i]
Jak dla mnie jeszcze Różański,Kłys, Piekarski i będzie dobrze.
wczoraj podpisano kontrakt z Czechem - Michalem Pincem. Poprzedni sezon grał w Norwegii
Michal Pinc
Narozen: 02.12.1981
Výška: 180
Váha: 80
Pozice: útočník
Držení hole: levá
o JARKU ROZANSKIM TO MOZECIE JEDYNIE POMARZYC!!HAHAAH NIE WSZYSCY SA SPRZEDAJNI JAK .....
czy z Rozanskim czy bez i tak bedziecie Podhalanie dostawali lanie :)
*REVENATOR* Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> czy z Rozanskim czy bez i tak bedziecie
> Podhalanie dostawali lanie
revenator to sie okaże !haha no ale jesli juz jakims cudem wygramy to pewnie znowu usłysze to co na ostatnim meczu zasadniczego sezonu czyli gromkie "SPRZEDAWCZYKI"HAHA.A pozatym revenator nasi bramkarze wiecznie prezentów wam robic niebeda.hahah no i módlcie sie żeby wam Laszkiewicz nie uciekł bo .....możecie dostawac lanie od Podhala!
wiesz kasa jest dla Laszkiewicza a jesli nie on to mysle ze ktos inny (czytaj bardzo dobry zawodnik) bedzie chcial grac w pasach:)więc spokojnie moza myslec i przygotowywac sie do nowego sezonu
revenator zgadzam sie z toba ale powiedz mi ilu my tych bardzo dobrych zawodników w Polsce mamy??a miec SWIETNEGO Laszka i bardzo dobrego obcokrajowca to już cos!!chyba przyznasz mi racje?bo badzmy szczerzy swietni obcokrajowcy do polski grac nieprzyjda!!nie ta liga nie ten poziom!no i kasa chyba tez mimo wielkosci FILIPIAKA chyba nie ta!
ja tez sie moge zgodzic z Toba ,ale powiem Ci ze nasi sternicy(Zieba i inni) lubia nas zaskakiwac trafnymi posunieciami kadrowymi, wiec trzeba sie uzbroic w cierpliwosc jeszcze troche a mysle ze kibice Cracovii beda rownie zadowoleni jak w poprzednim sezonie zarowno z kadry pasow jak i z wynikow
leesior ty sie nie bój o Podhale a martw sie raczej aby Laszkiewicz został a pan profesorek nieznalazł sobie innej zabaki.haha.jesli chodzi o górali to skoro sa tacy be to po co wasi włodarze tak chetnie po nich siegaja??no tak zapomniałem tez że wy płaczki Krakowskie jestescie i grac twardo nieumiecie a pozatym wy zawsze jestescie pokrzywdzeni ...nawet inwestycje ida na druga strone błon a wy dalej musicie sie kisic w tej stodole swanej lodowiskiem.a gdy juz niedaj boze ktos osmieli sie u was wygrac to wspaniale wspieracie swój zespól okrzykiem SPRZEDAWCZYKI!!HAHAHA
piter 1977 idz juz do siebie na hale z owieczkami chyba juz jest sezon wypasu?:)
a na jakim etapie są rozmowy z telewizją , była jakas wzmianka ostatnio w gazecie ze liga ma być transmitowana w telewizji regionalnej , wie ktoś coś na ten temat ?
4 dni później
za onet.pl ...
PAP/25 maja 2006 20:55
Hokejowe prawo Bosmana uchwalone
W polskim hokeju będą obowiązywały nowe zasady transferowe zawodników. Uchwałę zmieniającą dotychczasowe reguły zmiany barw klubowych przyjął w czwartek w Warszawie zarząd PZHL.
Uchwała określa mające obowiązywać w polskim hokeju regulacje prawne dotyczące statusu zawodnika i zmian przynależności klubowej. Dostosowuje swoje treści do rozwiązań międzynarodowych obowiązujących w prawodawstwie Unii Europejskiej oraz do wymagań polskiego prawa, wynikającego z ustawy o sporcie kwalifikowanym z 29 lipca 2005 r.
Podjęta uchwała podkreśla, iż uczestnikami rozgrywek w polskich hokeju mogą być amatorzy lub zawodnicy profesjonalni, za jakich uważani będą hokeiści mający zawarta z klubem umowę o pracę lub umowę cywilnoprawną (kontrakty), za co otrzymują wynagrodzenie.
Uchwała ma obowiązywać od sezonu 2007/08, a zbliżający się sezon ma być zarówno dla klubów jak i zawodników tzw. okresem przejściowym, umożliwiającym przystosowanie się stron do nowych warunków transferowych, potocznie zwanych prawem Bosmana. Przewiduje m.in. zmianę barw klubowych bez ekwiwalentu pieniężnego po wygaśnięciu kontraktu zawodnika z klubem. Dopuszcza jednak możliwość "wykupienia" zawodnika przed wygaśnięciem kontraktu, ale już za ekwiwalentem, który określa specjalnie opracowany taryfikator. Finansowa rekompensata ma obowiązywać także i w przypadku, gdy dojdzie do pierwszego transferu zawodnika do lat 23.
Wszelkie zmiany barw klubowych mają być przeprowadzane z reguły między sezonami, m.in. na podstawie list transferowych, sporządzonych między 1 kwietnia a 31 maja. Okno transferowe będzie jednak otwarte do 20 grudnia, m.in. na transfery czasowe.
W czwartek zarząd PZHL zapoznał się również z założeniami rozgrywek ligowych w sezonie 2006/07. Polska Liga Hokejowa zaczęłaby rywalizację 8 września, a sezon zasadniczy, złożony z sześciu rund, trwałby do 4 lutego 2007 roku. Początek play off wyznaczono na 18 lutego, a ostatni termin rywalizacji o mistrzostwo Polski - to 20 marca. Drużyny występujące w play off zostałyby podzielone na dwie grupy (rywalizacja o miejsca 1-4 i 5- 8). W zmaganiach PLH uczestniczyłoby osiem drużyn, z obrońcą tytułu Cracovią Kraków i beniaminkiem - KS KTH Krynica.
Sprawa jednak nie została definitywnie przesądzona, a to za sprawą innej koncepcji rozgrywek. Podjęta w ubiegłym roku uchwała zarządu zobowiązuje do powołanie ogólnopolskiej ligi juniorów. Według dotychczasowych zgłoszeń, do rozgrywek juniorskich zgłosiło się już 10 drużyn i limit jeszcze nie został wyczerpany. W praktyce oznacza to, że liczba drużyn w lidze juniorów ograniczyłaby liczbę zespołów pierwszej ligi (niektóre zespoły dotąd w rozgrywkach 1. ligi korzystały z gry juniorów, teraz - ze względu na szczupłość kadr - nie byłyby w stanie podołać wymaganiom obu lig).
Z tego wynika, że na placu pozostałaby znikoma liczba drużyn pierwszoligowych, które trzeba byłoby dołączyć do jakiejś formy rozgrywek. Stąd narodził się m.in. projekt, by wszystkie drużyny seniorów grały w PLH, ale tylko przez dwie rundy. Potem nastąpiłby podział na silniejszych i "resztę", przy czym w play off wzięłoby udział osiem zespołów. Która koncepcja zwycięży - okaże się na następnym posiedzeniu zarządu, w pierwszej dekadzie czerwca w Krynicy.
O ostatecznym składzie lig decydowałyby także względy finansowe - kto nie uregulowałby zaległości płatniczych wobec hokejowych partnerów, w tym nie uiścił w terminie wpisowego - nie zostałby dopuszczony do rozgrywek.
Zarząd podjął w czwartek decyzję zezwalająca na udział w jednym meczu ligowym w jednej drużynie pięciu zawodników zagranicznych (dotąd - trzech), przy czym bramkarz zagraniczny liczony byłby za dwóch cudzoziemców.
Podczas czwartkowego posiedzenia oceniony został także występ drużyn reprezentacji - juniorów i seniorów w mistrzostwach świata. Juniorzy do lat 18 w mistrzostwach dywizji 1 w Rydze zajęli czwarte miejsce i w ocenie trenera Milana Skokana nie spełnili oczekiwań. Seniorzy w mistrzostwach dywizji 1 w Tallinie zostali sklasyfikowani na trzeciej pozycji. To też zawód, szczególnie w kontekście historycznej, pierwszej porażki- z Litwą (1:2).
Trenerzy reprezentacji - Rudolf Rohaczek i Tomasz Rutkowski mają jednak za zadanie wprowadzić reprezentację do światowej elity w okresie dwóch sezonów. Pierwsza próba była więc nieudana. Druga w przyszłym roku w Chinach, przy czym reprezentacja wymaga zmian - m.in. powinna zostać odmłodzona.
Zarząd wrócił również do spraw pozasportowych towarzyszących postawie zawodników w okresie przygotowań i mistrzostw świata. Rafał Radziszewski został pozbawiony wynagrodzenia za pracę podczas okresu przygotowawczego i za udział w mistrzostwach, po incydencie na zakończenie turnieju w Tallinie - zachowanie niegodne reprezentanta podczas ceremonii zamknięcia mistrzostw (za co wcześniej ukarany był przez Wydział Gier i Dyscypliny siedmiomiesięczna dyskwalifikacją). Natomiast do oceny postępowania kierownictwa reprezentacji w sprawie tzw. afery dyskotekowej w czasie zgrupowania w Krynicy - zarząd powróci podczas czerwcowego posiedzenia.
W dzisiejszym Dzienniku Polskim Andrzej Stanowski pisze :
Hokejowe "Pasy" w przemeblowanym składzie.
Hartmann jak Steblecki?
Leszek Laszkiewicz czeka na sygnał od prezesa.
Hokejowy mistrz Polski ComArch Cracovia kompletuje skład na nowy sezon. W poniedziałek przyjeżdża do Krakowa Słowak Richard Hartmann, aby rozpocząć treningi i podpisać kontrakt.
Hartmann będzie trzecim obcokrajowcem w Cracovii. Wcześniej podpisali kontrakt napastnik słowacki Richard Szafarik (grał w ubiegłym sezonie w "Pasach") i Czech Michal Pinc (napastnik). Hartmann ma 31 lat, jest napastnikiem, przez 11 sezonów występował w ekstraklasie słowackiej, głównie w HK Skalnica. Rozegrał 451 meczów, zdobył 103 bramki, miał 166 asyst. Dobra statystyka. W KH Skalnica grał z numerem 17, z takim występował w Cracovii Roman Steblecki.
Ponieważ od tego sezonu każdy klub będzie miał prawo wystawić do drużyny 5 obcokrajowców, jest wielce prawdopodobne, iż "Pasy" zatrudnią jeszcze dwóch graczy z zagranicy. - W grę wchodzą Karel Horny, Martin Potoczny i Patrick Szczibran - mówi dyrektor sekcji hokejowej "Pasów" Adam Zięba.
Na pytanie - czy zadowolony jest z wprowadzenie od przyszłego sezonu prawa Bosmana w polskim hokeju?, Zięba mówi: - To jest krok w dobrym kierunku, choć moim zdaniem ta zasada powinna obowiązywać już od tego sezonu. Wtedy sytuacje transferowe byłyby jasne, przejrzyste. Prawo Bosmana nie będzie dotyczyć hokeistów poniżej 23. roku życia; jeśli ktoś będzie chciał pozyskać takiego gracza, musi zapłacić pieniądze.
W Cracovii szykują się spore zmiany personalne. Nie wiadomo, czy pozostaną w klubie bracia Piotrowscy. W minionym sezonie byli wypożyczeni, teraz za ich pozostanie w Cracovii trzeba by sporo zapłacić.
Czy zostanie Piotr Sarnik, który już dwukrotnie był wypożyczany z GKS Tychy? - Sporo zainwestowaliśmy w Sarnika, za dwukrotne wypożyczenie 55 tysięcy złotych. Będziemy rozmawiać z GKS Tychy na temat jego kolejnego wypożyczenia - mówi Zięba. Dyrektor potwierdza, że Cracovia prowadzi rozmowy z Michałem Radwańskim z Wojasa Podhala.
A co z najlepszym graczem minionego sezonu nie tylko Cracovii, ale całej ekstraklasy Leszkiem Laszkiewiczem? Czy będzie nadal grał w Cracovii?
- Jeśli miałbym gdzieś wyjechać, to tylko do rosyjskiego klubu - mówi Leszek Laszkiewicz. - Ale ta sprawa upadła, mam inne zagraniczne propozycje, ale dość mam nieustannego wędrowania po świecie. Dobrze mi jest w Krakowie. Czekam na sygnał od prezesa Janusza Filipiaka. Mamy się spotkać i ustalić warunki kontraktu. Powtarzam: chętnie zostanę w Krakowie. L. Laszkiewicz miał pechową końcówkę sezonu, przyplątała mu się choroba, nie w pełni zdrów pojechał na MŚ do Tallinu. - Teraz jestem wreszcie zdrowy i od dwóch dni trenuję z "Pasami" - mówi.
Jeśli L. Laszkiewicz podpisze kontrakt, to w Cracovii grałby braterski duet. Przed kilkunastoma dniami kontrakt z Cracovią podpisał bowiem brat Leszka - Daniel, dotychczasowy gracz KTH Toruń.
(AS)
a co z Duleba ??
W Pasach nie zagra już niestety Rafał Twardy (tzn. nie zagra w następnym sezonie)... Rafał podpisał kontrakt z Zagłębiem Sosnowiec.. Szkoda, bo mimo tego, że Rafał miał problemy (po kontuzji było mu ciężko złapać rytm) to zawsze dawał z siebie 100 %...
P.S. Jak Zagłębie podpisze Jaworskiego to szykować się tam będzie konkretna ekipa, która będzie mogła powalczyć o coś więcej niż utrzymanie..
Nam przydałby sie Łukasz Kiedewicz z TKH. To solidny bramkarz z niezłymi statystykami w ubiegłym sezonie. Widać że im więcej gra tym skuteczniej broni dostępu do bramki.To zawodnik który zapewne będzie chciał udowodnić że stac go na bardzo dobrą grę.Na pewno byłby wzmocnieniem drużyny.
Kibicu i tutaj się z Tobą nie zgodzę. Kiedziu był dobrym bramkarzem lecz jednak długo grzał ławe i niestety przydarzaja mu sie frajerskie bramki!Potrzebny jest nam lepszy bramkarz niż Kiedewicz!
H.K.S.C. popieram. Nie ma obecnie w Polsce do wzięcia bramkarza na miarę ambicji klubu. Jesli już wyrażamy życzenia to ja proszę bartosz Śtepokurę lub Przemysława Odrobnego.
ODrobny jak najbardziej Śtepokura broni w mocniejszej lidze więc nie sądze żeby chciał przyjść.Ja bym dodał Wahę albo w ostateczności Witka.
Stepokura... to moje marzenie żeby do nas chłopak przyszedł - to może być najlepszy bramkarz polski za parę lat
Z dzisiejszego Dziennika Polskiego :
Leszek Laszkiewicz uzgodnił roczny kontrakt.
Nadal w Cracovii.
Najlepszy polski gracz minionego sezonu w ekstraklasie hokejowej, najlepszy strzelec ligi Leszek Laszkiewicz zostaje w Cracovii na najbliższy sezon.
- Uzgodniłem z prezesem Januszem Filipiakiem warunki rocznego kontraktu. Pozostaje tylko podpisanie umowy, co powinno nastąpić w najbliższych dniach - powiedział nam Leszek Laszkiewicz.
Zawodnik trenuje już od kilku dni z "Pasami": - Od paru miesięcy miałem problemy zdrowotne, nie w pełni zdrów pojechałem na mistrzostwa świata dywizji 1 do Tallina. Teraz jest już znacznie lepiej.
Tak więc w nowym sezonie będziemy mieli w Cracovii braterski duet, bowiem przed kilkunastoma dniami kontrakt z Cracovią podpisał o dwa lata starszy od Leszka Laszkiewicza jego brat Daniel, grający do tej pory w TKH Toruń.
- Bardzo się cieszę, że znowu będę grał z bratem - mówi Leszek Laszkiewicz. - Występowaliśmy razem przez jeden sezon w KTH Krynica i Dworach unii Oświęcim. Kto w naszym duecie rządzi na lodzie? Brat jest starszy, ale to ja częściej na niego krzyczę. (AS)
gw:
[i]Reprezentacyjni obrońcy Grzegorz Piekarski i Jarosław Kłys po raz pierwszy trenowali wczoraj z ComArchem/Cracovią. Szanse na ich grę w "Pasach" są jednak znikome. Ich klub Unia Oświęcim żąda transferu definitywnego. Na rok przed wprowadzeniem prawa Bosmana w PLH krakowian taki układ nie interesuje.
Mistrzowie Polski poszukują dwójki klasowych obrońców. Dlatego pojawił się pomysł ściągnięcia Kłysa i Piekarskiego. Duet był skłonny szybko porozumieć się co do warunków gry w Cracovii. - Wartość każdego zawodnika określi specjalna tabela. Według niej możemy przeprowadzić transfer definitywny - powiedział krakowianom szef hokeja Unii Kazimierz Woźnicki.
- Nie bierzemy udziału w takiej imprezie - odpowiedział mu od razu kierownik sekcji hokejowej Cracovii Adam Zięba. - Żal mi tylko hokeistów, bo najwyraźniej przez rok przyjdzie im grać za amatorskie stawki. Chyba że któryś z innych bogatszych klubów się po nich zgłosi.
Na linii Kraków - Oświęcim iskrzy też z powodu innego reprezentacyjnego obrońcy Mariusza Dulęby. Wychowanek Polonii Bytom przyszedł do Unii na zasadzie wolnego transferu. Choć klub z Oświęcimia za niego nie płacił, w myśl przepisów PZHL-u dysponentem białej karty "Dulka" (to ten dokument decyduje o przynależności klubowej) jest Unia. Rok temu Woźnicki puścił go do "Pasów" tylko na roczne wypożyczenie, choć pan Mariusz miał w umowie klauzulę zezwalającą na darmową zmianę barw klubowych po wygaśnięciu kontraktu. Hokeista nosi się z zamiarem skierowania sprawy do sądu, wynajął już prawnika.[/i]
Do P.T. Moderatorów :
Piszę jako autor tematu j.w.
Wprowadzając temat "Wkraczamy w sezon 2006/07 " miałem zbożny cel aby w nim zamieszczać t yl k o i w y ł ą c z n i e wiadomości o naszej drużynie w odróznieniu od dwóch pozostałych tematów " U naszych rywali " i " Spekulacje..."
Widzę, że było to zupełnie niepotrzebne, bo liczne wątki sie powtarzają, czasem kilkakrotnie, powtarzają się nawet wklejki z gazet, co zresztą nie świadczy najlepiej o niektórych "bywalcach " Forum, którzy nie do końca czytają to, co sie poprzednio w nim zamieszczało.
Myślałem, że CRACOVIAcki hokej, co dla mnie jest rzeczą nadrzędną, powinien mieć swoją czytelną historię w nowym sezonie. Jakoś nie ma takiej potrzeby. Zrobił sie przysłowiony " groch z kapustą". Żeby tego uniknąć mam prośbę o zamknięcie mojego tematu, choćby z tego powodu, że jest " najmłodszy ".
Widzę równocześnie znaczne, w porównaniu z ubiegłymi latami, ożywienie Forum hokejowego, w czasie przerwy letniej. To dobre prognozy na nowy sezon. Szlachectwo zobowiązuje.
18 dni później
31-letni czeski zawodnik z polskim paszportem, Martin Voznik który ostatnio występował w drużynie Mistrza Polski Cracovii Kraków podpisał roczny kontrakt z rosyjskim zespołem Dynamo-Energiya Ekaterinburg który występuje na zapleczu SuperLeague.
5 dni później
Terminarz PLH ustalony
Ósmego września rozpocznie się 81. rywalizacja o mistrzostwo polski w hokeju na lodzie. Tytułu mistrza Polski bronić będą hokeiści Cracovii Kraków, a w rozgrywkach Polskiej Ligi Hokejowej wystąpi 10 drużyn.
Do 29 października drużyny rozegrają dwie rundy, systemem każdy z każdym. Potem nastąpi podział na dwie grupy - A sześciodrużynową i B - czterodrużynową. Rywalizacja rozpocznie się w silniejszej grupie A, 3 listopada i trwać będzie cztery rundy, do 4 lutego 2007 roku. Natomiast gry w grupie B (o miejsca 7-10) toczyć się będą w sześciu rundach, od 17 listopada także do 4 lutego.
Rywalizacja w play off, z udziałem ośmiu zespołów (w tym dwa najlepsze z grupy B) zacznie się 16 lutego. Mistrz Polski zostanie wyłoniony najpóźniej 25 marca. Przez pierwsze dwie rundy play off zmagania toczyć się będą do trzech zwycięstw, w trzeciej rundzie - o poszczególne miejsca - do czterech.
Natomiast drużyny, które zajmą ostatnie dwa miejsca w grupie B (dwa ostatnie zespoły), rywalizować będą o pozostanie w PLH, według ustaleń zarządu podczas posiedzenia w Krynicy - do czterech zwycięstw.
Zarząd PZHL odrzucił w poniedziałek protesty Czarnych Jastrzębie i Polonii Bytom, sprzeciwiających się 10-zespołowej PLH.
W pierwszym terminie PLH mistrz Polski, Cracovia spotka się z Naprzodem Janów. Pozostałe pary tworzą: GKS Tychy - KH Sanok, Wojas Podhale Nowy Targ - KTH Krynica, Dwory Unia Oświęcim - Stoczniowiec Gdańsk i TKH Toruń - Zagłębie ZSME Sosnowiec.
Pierwsza liga rozpocznie rywalizację meczami 9 i 10 września. Do rywalizacji zgłosiło się siedem drużyn: JKH Czarne Jastrzębie, Polonia Bytom, Mazowsze Warszawa, SMS 1 PZHL Sosnowiec, HC Katowice, MMKS Podhale Nowy Targ i Orlik Opole.
Polscy hokeiści wyjdą jednak na lód wcześniej - w sierpniu. 11 i 13 sierpnia mają się odbyć awansem mecze pierwszej rundy rozgrywek o Puchar Polski: Cracovia Kraków - Naprzód Janów. Pozostałe spotkania pierwszej rundy rozegrane zostałyby 18 i 20.08, drugiej - 26 i 27.08. Turniej finałowy odbyłby się w Toruniu, na lodowisku hokeistów TKH, w dniach 29-30.12. Do turnieju tego awansują trzy zespoły z eliminacji oraz automatycznie TKH, jako obrońca Pucharu.
Do rywalizacji o Puchar Polski zgłosiło się 10 drużyn. W pierwszej rundzie, prócz Cracovii z Naprzodem, graliby: GKS Tychy - KH Sanok, Zagłębie Sosnowiec - Czarni Jastrzębie. O awansie decydować ma lepszy bilans dwumeczu. Od drugiej rundy do gry włączyłyby się zespoły Dworów Unii Oświęcim, Stoczniowca Gdańsk i Wojas Podhale Nowy Targ, a w finale TKH.
Źródło: onet.pl
co jest k^&*(a??? ZAWSZE MISTRZ GRAŁ Z BENIAMINKIEM w 1 kolejce. Dlaczego nie gramy z KTH?
i po kiego gts-a zgłosiliśmy się do PP?
a janów to co nie beniaminek?
Janów to przekręcinek-dokleinek, a nie beniaminek
Gramy z Janowem bo formalnie to też beniaminek
do PP się zgłosiliśmy żeby zagrać te dodatkowe kilka meczy które się przydadzą do ogrywania składu
11 i 13 sierpnia początek sezonu :) (gramy wcześniej ze względu na udział w Polygon Cup)
super :)
poza tym ciekawe jak Oliwa i Czerkawski poradzą sobie na nowych stanowiskach...
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)