weszlo.com
polecam lekturę o "dyrektorze"
http://www.weszlo.com/news/7813-Tomasz_Rzasa_nastepny_ktory_nie_wie_czego_chce_i_opowiada_bzdury
-
-
Tomek RZĄSA
http://cracovia.pl/pilka-nozna/news/wiadomosci/tomasz_rzasa_tylko_dla_reprezentacji
W dniu dzisiejszym Tomasz Rząsa przestał pełnić funkcję Dyrektora Sportowego MKS Cracovia SSA. Zmiana na tym stanowisku wynika przede wszystkim z nowej roli Tomka w sztabie reprezentacji Polski. Nie oznacza to jednak, że na tym kończy się praca wychowanka Cracovii w strukturach naszego Klubu. Tomasz Rząsa ponownie będzie Pełnomocnikiem Prezesa ds. Sportowych.
Tomek pełnił rolę Dyrektora Sportowego MKS Cracovia SSA od 28 maja 2010 roku. Wcześniej, od 1 sierpnia 2009, był Pełnomocnikiem Prezesa ds. Sportowych. W barwach Cracovii występował do 1992 roku.
Czyli po wypieprzeniu Rząsy wracamy do starego modelu zarządzania klubem z wszechmogącym Tabiszem w roli głównej . Prezes wypierdzielił nie tego co potrzeba!!
Zastanawiem się czy to nie jest przygotowanie gruntu dla trenera Janasa
bo z wiadomych przyczyn wspólpraca Janas-Rząsa byłaby raczej trudna...
Raczej należy popdchodzic do tej zmiany bez specjalnych emocji. Jak dla mnie to tylko czysta kosmetyka, bo pojawiało się wiele głosów ,że dyrektor sportowy nie powinien pracować w reprezentacji, bo to konflikt interesów. Tak więc teraz zamiast dyrektora pracuje pełnomocnik ds sportowych. Przypuszczam , że rola Rząsy w Cracovii się nie zmieni, a na pewno nie pojawi sie za niego nikt nowy.
Agnan Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Zastanawiem się czy to nie jest przygotowanie
> gruntu dla trenera Janasa
>
> [b]bo z wiadomych przyczyn wspólpraca Janas-Rząsa
> byłaby raczej trudna...[/b]
dlaczego ? bo nie pamiętam...
Ano dlatego ze Janas nie wział Tomka na MŚ.
[b]Wywiad PASY.TV[/b] z Tomaszem Rząsą o zmianie z dyrektora na pełnomocnika i o dyskwalifikacji Alexandru Suvorova
Tomek to niech idzie dalej kopać piłeke na Grzegórzeckim bo go tam widuje! Nam sie nie przyda...
Mam nadzieję, że plan jest taki:
1. Likwidacja pseudostanowiska dla Rząsy, który został zdegradowany do doradcy
2. Zmiana trenera z Szatałowa na np. Pasiekę
3. Usunięcie z klubu wszechwładnego Tabisza
4. Pełnia odpowiedzialnosci za wyniki i transfery w rękach nowego trenera
5. Utrzymanie w Ekstraklasie
6. Walka o puchary w nowym sezonie.
Wiara czyni cuda - może wtedy będzie normalnie...
cracoviak_1908 Napisał(a):
> Mam nadzieję, że plan jest taki:
> 1. Likwidacja pseudostanowiska dla Rząsy, który
> został zdegradowany do doradcy
> 2. Zmiana trenera z Szatałowa na np. Pasiekę
> 3. Usunięcie z klubu wszechwładnego Tabisza
> 4. Pełnia odpowiedzialnosci za wyniki i transfery
> w rękach nowego trenera
> 5. Utrzymanie w Ekstraklasie
> 6. Walka o puchary w nowym sezonie.
>
> Wiara czyni cuda - może wtedy będzie
> normalnie...
Z jakiej bajki się urwałeś?
Mielcarski na dyrektora sportowego , Misior na prezesa :P
Muertes Napisał(a):
> z rozmowy właściwie wynika, że Tomasz Rząsa
> chciałby odejść z Cracovii, ale mu nie wypada
> tak po prostu odejść żeby mu nikt nie
> powiedział, że ucieka z tonącego okrętu...
Otóż to.
Już wcześniej Tomek mówił że "nie tak to miało wyglądać".
I jestem w 100% przekonany, że nie chodzi tylko i wyłącznie o kwestie sportowe...
Wybrał tych dziadów z PZPN. Dla mnie jest skończony, na Cracovii lepiej niech się już nie pojawia. Od dziś nie wypada nazywać go Pasiakiem bo byłaby to obraza dla prawdziwych Pasiaków.
Możnaby podsumować jego bądź co bądź fatalną pracę w Cracovii. Z racji, właściwie, odejścia Tomka z Cracovii może odwiesić karę potterowi?
A niech sobie chłopak poużywa ostatni raz.
odszedł po komunikacie niczym rodem z Trybuny Ludu ;) Dobry, dziękujemy, przeniesiony na nowe stanowisko i prawie SAM CHCIAŁ :D
Zostałeś wywalony, taka prawda. Nie chciałeś opuszczać tonącego okrętu....ble, ble, ble....
ian thorpe Napisał(a):
> Zostałeś wywalony, taka prawda. Nie chciałeś
> opuszczać tonącego okrętu....ble, ble, ble....
I myślę, że Tomek nie będzie z tego powodu rozpaczał...
Niestety...
Cracoviak 1908 .
Z tym Pasieką to chyba jakiś kiepski żart?Mamy zamieniać Jurija na taką miernotę której usunięcia domagali się kibice Arki i od tego czasu nie może znaleźć roboty ?Jakie ma wyniki pracy ten szkoleniowiec?.Styl gry Arki -pusty śmiech.
Myśle że to Rząsa miał dość ciągłych przepychanek z viceprezesem i firmowania swoim nazwiskiem dziadostwa.
Nie dość że był sam ,a nawet w biednej jak mysz kościelna Polonii B były 4 osoby zajmujące się transferami to jeszcze rzucano mu kłody.
Teraz pewnie Filipiak wróci do koncepcji Jakub i zbieranie śmietnika od Kołaka.
Winni muszą się znaleźć 2 pkt w 6 meczach padło na dyrektora ,jak przegrają ze Śląskiem to pewnie Jurij straci robotę .
Jak to nie pomoże to znów znajdzie się 2-3 kopaczy winowajców .
Niezatapialny viceprezes zaś dalej dobrze sobie będzie ,,radził ''
Potter, a nie przewidziałem rozwoju sytuacji podczas rozmowy z Tobą ? Słuchaj czasem starszego ;)
Do Rząsy mam żal o Oresta bo jako jeden z nielicznych potrafił wysłać viceprezesa do kąta i do tego jest b.dobrym trenerem.
Jakby Tomek z nim ,,grał ''w jednej drużynie Cracovia spokojnie grała by w środku tabeli ,a z Jakubem stało by się to samo co z pewnym ,,prezesem ''wtrącającym się mu do pracy w Śląsku Wrocław.
Znając fantazje profesora zapewne zaskoczy nas kolejnymi pomysłami -netto,brutto ,tara ,niska podaż zawodników mimo że są miliony do wydania.Pozostanie głuchy i ślepy na powszechne głosy że trzeba wyczyścić stajnie która jest w klubie od czasu zamiany Misora i kibico-dzialaczy na specjalistów ,,profesjonalistów ''z Comarchu.
Znaczy się jak na dzisiaj to już zupełna katastrofa.
W Klubie od sportu NIE MA JUŻ NIKOGO!!!
Pozostał Tabisz i prezes na 2% czasu i to przez e-mail :(
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)