Z tymi ocenami transferów też trzeba być ostrożniejsi co pokazała wiosna.
Za Nikodema Radomski i Suart to był obraz nędzy i rozpaczy.Jurij początkowo Suarta wywalił do młodej i poważnie rozważano czy się go nie pozbyć.Na wiosnę dobrze przygotowani motorycznie ,ustawieni taktycznie i co najważniejsze pogonieni do roboty przez Jurija to całkiem inni piłkarze.O ile Suarta po jesieni w zasadzie wszyscy chcieli się pozbyć bo wręcz denerwował ,irytował swoim podejściem do gry to na wiosnę nikt z nas nie tylko nie chce się go pozbyć ,ale nie wyobraża sobie lewej obrony bez niego.
Na drugim biegunie są dwaj Bośniacy którzy mieli podnieść poziom sportowy i być wzmocnieniem na już -okazali się słabsi niż oczekiwano.Masaryk okazał się żałośnie słaby ,a też przychodził jako były król strzelców .
Myślę że dyrektor nie popełni teraz transferowego błędu.Ma czas ,kasę na transfery -pomoc Jurija który działając nie na chybcika potrafi oddzielić ziarno od plew.Do klubu zawodnicy sami chcą przychodzić bo płacimy terminowo i coraz więcej.
Takie 2 mln zł było nie było tylko za utrzymanie ekstraklasy działa na wyobraźnie bo np Jaga miała takie premie za MP.
Zawodnicy widzą też że w Cracovii jest dobry trener który wymaga dużo ,ale zawodników szanuje będąc uczciwym w stosunku do nich do bólu.Dlatego min Niedzielan chce do nas -kasę dostanie większą odejdzie mu dojazd do Kielc i musiał wiosną widzieć na własnej skórze jaki ten zespół ma potencjał.Przy 3-4 bardzo dobrych wzmocnieniach możemy grać o puchary lub nawet MP przy dużej dozie szczęścia.A to przekłada się na meczowe premie.
-
-
Tomek RZĄSA
Potterze - jednym się nie zgodzę. Mianowicie nie uważam, że sprowadzenie Bośniaków, a nawet Masaryka było błędem.
Na zimowe transfery trzeba patrzeć jako całość - summa summarum podniosły jakość drużyny, z tym zgodzi się chyba każdy. A że nie wszystkie były udane? W żadnym klubie na świecie nie zdarzają się przypadki 100%-owej skuteczności w przypadku większej akcji transferowej.
Tomek Rząsa po raz kolejny na meczu reprezentacji. Chyba pilnuje Klicha:D
A może szuka wzmocnień wśród francuzów ;)
potterowi nie wolno, więc ja troszkę ponarzekam .
Tomek zamiast wyszukiwać zawodników w najdalszych zakątkach świata znowu lansuje się w studiu telewizyjnym.
i to jeszcze w jakim parszywym towarzystwie :P
żartowałem ;)
Spieszę dodać, że w zimie też tak było, pamiętam jak dziś jakie gardłowanie było, że TRz siedzi w Wawie, a my niecały miesiąc przed startem rundy jesteśmy (prawie) bez wzmocnień. Efekt wszyscy pamiętamy w sumie 11 nowych zawodników, a największymi wzmocnieniami okazali się Ci na których prawie nikt nie stawiał :)
Aston tak o Bośniakach wypowiadał się Jurij że się na nim zawiódł.Trivunovic miał kilka niezłych meczy ,ale i kilka bardzo słabych gdzie robił trampkarskie błędy.Drugi z Bośniaków -Jurij nie miał do niego za grosz zaufania ,ale widział go i trenował na codzień .Skoro go nie chce to czyli zawiódł.
O Masaryku szkoda gadać był to napastnik słabszy od naszych czyli Krzywickiego i Dudzica.Dno i metr mułu.
Na razie zawodzi Giza.
Z jednym się zgodzę wiosenne transfery były ok .Jak ocenimy jako całość to nawet ja nie mam się powodu czepiać ,ani narzekać.Na wielki plus Visniakovs i 3 transfery Jurija Kaczmarek ,Gąsiński i Nawotczyński+Bartczak.
Z oceną Bojlevica się na razie wstrzymam i poczekam na to co pokaże w tej rundzie.
Podobnie ze Struną którego w wielu meczach zjadła trema i grał jak to mówił Jurij na 10% możliwości.
Ku przestrodze Dyrektora!!
Nie powinniśmy sprzedawać Klicha na chybcika nie mając zastępcy nie gorszego.
Jeśli mamy go sprzedać teraz to za minimum 2 mln euro +20-30 procent od przyszłych transferów.
Poniżej nie sprzedawać bo nie warto -zapowiada się że się rozwinie przed EURO i kwota wzrośnie .Widać to na przykładzie Mierzejewskiego nie dawno kosztował 2 mln euro ,teraz JW odrzuca 3 mln ,a Turcy chcą dać już 5 mln euro!!
[b]Rząsa weź się chłopie do roboty![/b]
Minęły już 2 tygodnie od zakończenia sezonu a my jesteśmy w ciemnej transferowej du..ie!
Z Bartczakiem ciągle nie podpisano umowy, nie znana jest przyszłość Klich, brak zakupu napastnika, stopera i ewentualnie zastępcy dla wspomnianego Klicha...
[b]Coraz bardziej irytują mnie poczynania zarządu - a w szczególności twoje![/b]
Magiera przedłuża kontrakt z Górnikiem, Bonin przechodzi do Polonii, Plizga i Zahorski przechodzą nam koło nosa do biednej Jagi, a dziś Saganowski zostaje zawodnikiem łódzkiego biedaszybu...
Każdy z tych już straconych dla nas na dziś zawodników mógłby wzmocnić nie dużym kosztem finansowym Cracovię - a tak się niestety ku...a nie stało i jestem bardzo zniesmaczony...
Moja cierpliwość powoli się kończy - [b]gdzie są te wcześniej awizowane wzmocnienia się pytam???[/b]
Natura nie lubi pustki - zawsze ktos zajmie miejsce Pottera...
CracoviaNH Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Rząsa weź się chłopie do roboty!
>
> Minęły już 2 tygodnie od zakończenia sezonu a
> my jesteśmy w ciemnej transferowej du..ie!
>
> Z Bartczakiem ciągle nie podpisano umowy, nie
> znana jest przyszłość Klich, brak zakupu
> napastnika, stopera i ewentualnie zastępcy dla
> wspomnianego Klicha...
>
> Coraz bardziej irytują mnie poczynania zarządu -
> a w szczególności twoje!
>
> Magiera przedłuża kontrakt z Górnikiem, Bonin
> przechodzi do Polonii, Plizga i Zahorski
> przechodzą nam koło nosa do biednej Jagi, a
> dziś Saganowski zostaje zawodnikiem łódzkiego
> biedaszybu...
>
> Każdy z tych już straconych dla nas na dziś
> zawodników mógłby wzmocnić nie dużym kosztem
> finansowym Cracovię - a tak się niestety ku...a
> nie stało i jestem bardzo zniesmaczony...
>
> Moja cierpliwość powoli się kończy - gdzie są
> te wcześniej awizowane wzmocnienia się pytam???
chłopie,zaparz sobie melisy czy coś...co Ty wogóle pirdolisz ? każdy z nich mógłby nas wzmocnić ? a skąd Ty wiesz czy trener by ich widział w zespole...weź się opanuj i poczekaj z takimi wypowiedziami do zamknięcia okienka...
Spokój jest potrzebny, ale Rząse trza trochu też szturchać co by się nie zdrzemnął.
Rok temu tak sie kitfasił ze stoperem że last minute przytarmosił Jarbice. A stoper był priorytetem.
A zwazywszy że Jurij jest w szpitalu to pewne sprawy moga się wlec. I zawlec nam do ekipy jakoweś dziwadło.
Rzeczywiście doczekałem się następcy he he.
Wypada mi tylko wierzyć że dyrektor ma dla nas lepszych zawodników jak ci co zostali wymienieni przez ,,,mojego następcę''.
Zatem WIERZĘ I UFAM DYREKTORZE!!!!
Bo jakby się okazało że nie ma lista ,,moich następców ''pomagierów i fan klub wzrośnie do tej którą ma mój ,,ulubiony ''viceprezes.
Mam tylko nadzieje że nie sprzedamy Klicha za żetony .Kwota którą podają w temacie Klich 1 ,2 mln euro jest dla mnie kwotą
śmieszną i będę uważał że to jest celowe działanie na szkodę klubu nie dyrektora tylko viceprezesa i Filipiaka.
Profesor nie tak dawno publicznie mówił że za 1 mln euro Klicha nie SPRZEDA i liczę że tym razem nie będzie to czcza gadanina tylko dotrzyma słowa .Te 200 tyś euro ponad milion nie robi żadnej różnicy .Kwota jest żenująca.
Panie Tomku (mam nadzieję że czyta Pan forum) :P
http://www.90minut.pl/kariera.php?id=8445
Brać!!!Szybka reakcja-konkurencja nie śpi!!!
[b]Bażik i Radzewicz z Bytomia też byli waszym zdaniem słabi???[/b]
Ludzie prawda jest taka, że wzmocnienia są potrzebna niemal na każdą pozycje! To że się utrzymaliśmy to CUD zważywszy na to że posiadaliśmy w rundzie wiosennej tylko jedną faktyczną formację - pomoc + bramkarz, natomiast linii napadu i obrony był poprostu wakat i tylko umiejętnością trenerskim Szatałowa zawdzięczamy zestawienie meczowej jedenastki...
Panie Rząsa a może warto wrócić do tematu [b]Charles Nwaogu[/b] z Floty???
Dziś pierdyknął na De la Gruz 3 bramki!
w wywiadzie po meczu redaktor pytał Nwaogu, że podobno mu jest blisko do Gdyni. Oby trafił ale do nas.
A ten sie zasmial i powiedzial ze pierwsze slyszy i nie ze jest bliski przejscia tylko czy pójdzie za trenerem...
CracoviaNH Napisał(a):
> Panie Rząsa a może warto wrócić do tematu
> Charles Nwaogu z Floty???
dodo92 Napisał(a):
> w wywiadzie po meczu redaktor pytał Nwaogu, że
> podobno mu jest blisko do Gdyni. Oby trafił ale
> do nas.
Nieodżałowanej pamięci S. Lem wypowiedział onegdaj święte słowa....
Dobra, to kto się założy z tym CracoviaNH? To chyba jedyny sposób na zamykanie malkontentom klawiatury. No... poza banem. ;)
Uważam panie dyrektorze,że jak dopuściśz zamianę Saidiego i Klicha na Sobiecha to wielu kibiców nie da ci wejść na stadion... :( ;)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)