Polska-Chorwacja 5:1 ,trwa 3 tercja ,na 3:0 Laszkiewicz
-
-
MISTRZOSTWA ŚWIATA
JUTRO CHCEMY POWTORKI Z ROZRYWKI i znowu mozna bedzie swietowac
a Sarnik dzis najwecej punktow zdobł2 bramki i asysta, a Ci ktorzy mowia o nim panienka mowia to przez zazdrosc!!!!!!albo nie maja pojecia o hokeju
Mimo straszliwie kompromitującej porażki z Litwą (na szczęście okazuje się, że ta porażka nie miała żadnego znaczenia, bo w razie wygranej w tamtym meczu i tak tylko wygrana w meczu z Austria daje nam awans) wytworzyła sie taka sytuacja, że jutro walczymy o awans i wystarczy tylko, albo też AŻ wygrać.... Czy jednak stać naszą reprezentację hokejową na to??? Jakoś trudno mi uwierzyć w pomyslny wynik jutrzejszego meczu.... Biorąc pod uwagę różne okoliczności (t.j. porażka w meczu z Litwą która do niedawna dostawała od nas srogie baty, jak również siła reprezentacji Austrii) trudno wierzyć w jutrzejszy sukces, niemniej jest to jeden mecz w którym zdarzyć się może wszystko.... Na pewno mecz z Austrią zapowiada się niesamowicie emocjonujaco.... Jakby na to nie patrzeć zdecydowanie WIĘCEJ MAMY DO ZYSKANIA NIŻ STRACENIA....
a ja głupi postawiłem dziś na estonię bo płacili 2.7 :/
Z Austriakami, którzy po roku chcą wrócić do światowej elity, tak łatwo nie będzie. Jeśli Polacy wygrają dzisiejszy pojedynek, będzie to największy sukces polskiego hokeja od lat i - być może - ostatnia szansa na rozwój dyscypliny, która ma w naszym kraju 300 seniorów. Zdaje sobie z tego sprawę prof. Janusz Filipiak - szef ComArchu, jedyny poważny sponsor kadry, a także mistrza Polski Cracovii. To on wyłożył 300 tys. zł na reprezentację i obiecał dołożyć 150 tys. za awans. Dziś ma osobiście zjawić się w Tallinie i zmobilizować zespół do walki o zwycięstwo
CZESC INFO Z G,W.
Austriacy w przekroju całego turnieju na pewno byli lepsi.... W tym dzisiejszym decydującym meczu byli zespołem przede wszystkim bardziej dojrzałym i dlatego wygrali, co było do przewidzenia.... Zwycięstwo i awans naszych hokeistów byłby sporą niespodzianką.... Czy można było się o nią postarać? Przy odrobinie szczęścia, kto wie, zwłaszcza że nasi reprezentanci byli dzisiaj co najmniej równorzędnym rywalem dla Austriaków, ale większe ich doświadczenie wzięło górę. Nie ma co w tej chwili gdybać, ale kto wie jak by mecz sie potoczył gdyby nie słaba postawa Radzika??? Podobgnie jak w poprzednich latach, znowu znalazł się minimalnie lepszy od nas rywal w walce o awans do elity.... No cóż, trzeba cierpliwie czekać i może wkońcu się uda, bo przydałby się dla polskiego hokeja taki spektakularny sukces.... Nie ma co się jednak oszukiwać - ten awans jeśli byśmy nawet uzyskali to tylko na rok.... Austriacy, z taka druzyną jak obecnie wylecą z elity po sezonie.
... i znów będzie na Cracovię :(:(:(
Mało tego, nawet jeśli jakimś cudem awansujemy, to w następnym zlecimy z wielkim hukiem
To nie jest kwestia jednago fuksa w jakimś tam meczu drugiej dywizji... - to kwestia prawdziwych przemian, czyli prawdziwej profesjonalizacji polskiego hokeja
Widze że Wasi zawodnicy to zabawowi chłopcy :)...najpierw występy w Krynicy a potem popis Radziszewskiego w Talinie...
A tak na poważnie to chłop za to powinien dostać kare finansową i to sporą...jeszcze żeby coś bronił w tej reprezentacjii...
Karę finansową to powinien dostać niejaki Sobecki za to, że olał występy w reprezentacji a tym samym i Ciebie Tyski_fanie.
Sobecki jakby tam pojechał to bysmy tracili bramki zza czerwonej linii.
Bez komentarza z mojej strony:
http://prohokej.host247.pl/viewtopic.php?t=1097
[i] Widze że Wasi zawodnicy to zabawowi chłopcy[/i]
akurat Wasi też nie są święci - wierz mi...
ale to nie o to chodzi - niestety za to należy się dyskwalifikacja ze związku - Rafał przesadził i to mocno...
SKANDAL i WSTYD !!!
winne jest szefostwo ekipy ze wzieli Radzika na dekorację ...
zamiast sprawe wyciszyc mamy problem ...
wystarczyło zamknąc go w hotelu i powiedziec ze ma zatrucie pokarmowe ...
-Robert- przestań pisać bzdury!!!Jasne,wyciszajmy afery "świętym krowom".
"GODŁO" ZOBOWIĄZUJE DO OKREŚLONYCH ZACHOWAŃ !!!
RADZISZEWSKI jesteś błaznem,przyniosłeś wstyd POLSCE.W dupach co poniektórym się poprzewracało grając w Cracovii.Szefostwo jest też winne, ale dlatego że dopuściło do tej sytuacji a nie że nie zatuszowało afery.
Nienawidze widoku jak POLAK zgina kark przed obcokrajowcem.Nigdy się z tym nie pogodzę!!!
Jutro te zdjęcia będą w gazetach w Austrii-bulwarówki pociągną ostro.Może dla Ciebie to nic ale dla mnie to jest wiele!!!
Incydent w Krynicy, który nie powinien mieć miejsca (jak to wyglada, że drużyna na zgrupowaniu reprezentacji bierze udział w imprezach alkoholowych??? TOTALNA AMATORKA) można potraktować jako jednorazowy wyskok, który miał miejsce zdala od publiczności.... Wybryk Radziszewskiego niestety jest już niewybaczalny.... To co zrobił na oczach ponad dwóch tysięcy widzów jest karygodne!!! Najpierw afera w Krynicy, która ledwo została wyciszona, a tu za chwilę taka błazenada.... No, cóż dziennikarze będą mieć pełne pole do popisu, a to niestety nie wpłynie pozytywnie na rozwój hokeja w Polsce.... Nie ma dwóch zdań: ZAWODNIK POWINIEN ZOSTAĆ SUROWO UKARANY!!!
no przeca napisałem:
[i]Autor: tacy dwaj (IP zapamiętane)
Data: 29 kwi 2006 - 22:12:44
... i znów będzie na Cracovię :(:(:([/i]
najlepszym rozwiązaniem i dla Klubu i dla zawodnika - szybkie nałożenie surowej kary przez sam Klub
absolutnie nie twierdze , ze nie powinien ponieśc konsekwencji ...
uwazam natomiast ze rozgłos tej sprawie przyniesie wiecej złego niz dobrego ...
tacy dwaj Napisał:
-------------------------------------------------------
>
> najlepszym rozwiązaniem i dla Klubu i dla
> zawodnika - szybkie nałożenie surowej kary przez
> sam Klub
100% racji....
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)