Odra Wodzisław - Cracovia, 15:30, sędzia: [b]Jacek Granat (Warszawa)[/b]
-
-
ODRA WODZISŁAW - CRACOVIA 1 : 0
no to jak Granat, to kartki mozna liczyć na tony, a Pawka ma pewne jak w banku (coś go Granat nie lubi, sedziował nam dotąd 4 mecze + jubileuszowy z Polonią i wkażdej Pawka miał żółłtko)
zły sędzia na ten mecz tzn. dla nas :-(
wstrętna sytuacja - walczymy z zaprzyjaźnionymi klubami o pozostanie w I lidze...
nie ma zlych sedziow,
grajmy tak by mu pretekstu nie dawac,
strzelac gole a nie faulowac
kscman..."nie ma złych sędziow" chyba sobie jaja robisz :-) oczywiście z dalszymi słowami się zgadzam :-)
tzn nie ma nigdy tak zeby na hama nam przeszkodzil,lub innym ,
po 1sze
NIE PADAJCIE W POLU KARNYM, tylko goncie za PILKA GRAJKI!!!
nie dawac pretekstu qrwą z pzpnu:)
Cracovia przed meczem z Odrą
Waldemar Kordyl 14-04-2006 , ostatnia aktualizacja 14-04-2006 21:02
Jeszcze wczoraj wydawało się, że Krzysztof Przytuła zagra, ale w czwartej lidze w rezerwach "Pasów". W piątek został przywrócony do pierwszego zespołu Cracovii.
czytaj dalej »
r e k l a m a
- Incydent nie powstał sam z siebie. Musi wyrazić skruchę, bo dla mnie nie ma problemu - mówił trener Cracovii Stefan Białas. W piątek rano za jego sprawą doszło do trójstronnego spotkania z zawodnikiem i prezesem klubu Januszem Filipiakiem. Po rozmowie Przytuła wrócił do zespołu. - Prezes jest wiernym sympatykiem Cracovii i wszystko zrobi w jej interesie - szeptał z zachwytu trener Białas.
Pomocnik przeprosił za swoją nieobecność w zespole i obiecał grać najlepiej jak potrafi, gdy znalazł się już w autokarze jadącym do Wodzisławia.
A trener "Pasów" wciąż mówi wyłącznie szeptem. - Biorę antybiotyki i za dużo gadam. Ale to nie do pana, mam pełno spraw innych do załatwienia - wyjaśnił. I zdradził swoje najbliższe plany: - Zróbmy punkt w Wodzisławiu, a potem będzie z górki.
Pod znakiem zapytania są występy Tomasza Wacka i Mateusza Rzucidły. Zwłaszcza brak tego pierwszego byłby odczuwalny, bo w drużynie nie ma kolejnego prawego obrońcy. - Bo jak Wacek nie zagra, to chyba ja będę musiał wejść - śmieje się trener Białas.
Punkt wywalczony z Arką jest tak cenny dla szkoleniowca, że kosztem ładnej gry gotów jest znów ustawić zespół defensywnie, byle nie przegrać.
A czy w razie potrzeby trener Białas nie przestraszy się i postawi na młodych Łukasza Uszalewskiego i Tomasza Baligę? - A co mi da strach? Mają bardzo dużą szansę na grę, a reszta w ich głowach i nogach.
Tymczasem obok Uszalewskiego i Kacpra Tatary powołanie na zgrupowania kadry U-18 dostał Baliga. Być może krakowianie pojadą na turniej Slovakia Cup w Piestanach (23-28.04).
Bojowa Odra
Wodzisławianie są bojowo nastawieni przed spotkaniem z "Pasami". - Chcemy ten mecz wygrać, wtedy nasza sytuacja w tabeli powinna być spokojna. Jesteśmy podbudowani niezłym występem w Grodzisku - mówi Mariusz Muszalik, którego występ w spotkaniu przeciw Cracovii stoi jednak pod znakiem zapytania. - Odnowiła mi się kontuzja kolana, którą miałem jeszcze podczas zgrupowania w Turcji. Odczuwam duży ból, mam nadzieję, że do soboty będzie lepiej i będę mógł zagrać. Z powodu żółtych kartek przeciw krakowianom nie zagra Dariusz Dudek.
Przypuszczalne składy
Odra: Pilarz - Krysiński, Cichy, Dymkowski, Szary - Muszalik, Malinowski, Kowalski, Szymiczek - Czerkas, Woś.
Cracovia: Olszewski - Wacek, Skrzyński, Uszalewski, Rzucidło (Baliga), Nowak - Bojarski, Giza, Przytuła (Joao Paulo), Pawlusiński - Bania.
Mówi Tomasz Baliga
Mój idol Maldini
Waldemar Kordyl: 17-minutowy pierwszoligowy debiut już za Tobą w meczu z Arką.
Tomasz Baliga: Czułem spory stres na początku, później było coraz lepiej.
Rysuje się szansa na grę od pierwszej minuty.
- Będę bardzo szczęśliwy i zagram jak najlepiej.
Jak długo grasz w Cracovii?
- Od sześciu lat, jestem wychowankiem Armatury Kraków.
Masz piłkarskie korzenie, bo Twój ojciec Krzysztof też grał w Cracovii.
- Już tego nie pamiętam. Śmieje się że był lepszy, pod każdym względem. Też był środkowym obrońcą jak ja, ale w wieku juniora grał jeszcze jako napastnik.
Kto jest Twoim piłkarskim wzorcem?
- Paulo Maldini za całokształt: umiejętności i długowieczność.
będzie dobrze, musi być !! ciekawe tylko jak nasza defensywa zagra, oto jest pytanie dnia ?!
Jechać na Śląsk się nie dało i... jak tu wytrzymać transmisję w radiu? Skoro już mnie nerwy biorą? :)
Niech te Święta będą dla nas wesołe! :)))
gramy w skłądzie:
Olszewski-Wacek,Rzucidło,Skrzyński,Uszalewski,Nowak,Giza,Przytuła,Bojarski,Bania,Haideman ...
naszych na sektorze dla gości na razie ok. 150 ...
i sporo na sektorach gospodarzy ...
Czarno widze.....
dobrze ze Olsza sie sprawuje...
15 minuta i na razie najlepszy Olszewski u nas...
I słychać nasz doping w radiu :)
A Groslin miażdży telenowelę.
eh czarno to widze
Paulo kontuzjowany?
No i transmisja zrabana...
w jakim radiu jest transmisja?? jakie fale ??
101.7 fm radio krakow
Radio Kraków - w Krakowie i okolicy 101,6 FM, www.radiokrakow.pl ale nie wiem czy tam to działa
taaaaaaaa...teraz psiarnia leci...k@#$
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)