Jest gdzieś całośc na necie?
http://sport.wp.pl/kat,32294,wid,8262157,wiadomosc.html?rfbawp=1144660051.456&ticaid=11673#czytajdalej
Przytuła: tamtej Cracovii już nie będzie
Gazeta Wyborcza 07:48
(fot. PAP)
Odsunięty od składu Cracovii Krzysztof Przytuła przerwał milczenie. W wywiadzie dla "Gazety Wyborczej" czytamy, o jego kłopotach w Cracovii, trenerze Wojciechu Stawowym oraz konflikcie z Albinem Mikulskim.
Został pan zdegradowany za nagrywanie odpraw byłego trenera Albina Mikulskiego.
Nie myślałem, że coś takiego mnie spotka. Nikt z klubu nie chciał nawet porozmawiać ze mną, a w świat poszedł jednostronny przekaz. Nie nagrywałem trenera.
Zacznijmy od początku. Cracovia miała walczyć o mistrzostwo Polski, trener Wojciech Stawowy podpisał dziesięcioletni kontrakt i nagle podał się do dymisji.
Źle się stało, że odszedł (...) To wyśmienity fachowiec, nie wiem, czy nie najlepszy w Polsce, no i super człowiek. Przeżywałem jego odejście, do końca próbowałem walczyć, by został. (...) Starałem się nakłonić prezesa, by nie przyjmował dymisji trenera.
Jeśli pan nie nagrywał, to czym pan podpadł Mikulskiemu? Podobno nie znosi Pana jeszcze z czasów wspólnego pobytu w Szczakowiance Jaworzno?
Proszę o następne pytanie. Kiedy grałem w Szczakowiance, Mikulski został trenerem na trzy kolejki przed zakończeniem sezonu. Prowadził nas także w słynnych barażach ze Świtem Nowy Dwór. To tyle.
Czy Cracovia znów może być normalnym klubem i znów zwracać uwagę dobrą grą, a nie skandalami.
Tamtej Cracovii już nie będzie.
Więcej w "Gazecie Wyborczej"
-
-
wywiad Przytuły w gw
i na tym kończy się kariera Przytuły w Cracovii - facet popełnił zawodowe samobójstwo.
Nie pozostawia wyboru prezesowi - wyleci jak złoto !!!
jest całość
Rozmawiał Przemysław Iwańczyk 10-04-2006, ostatnia aktualizacja 09-04-2006 14:21
Źle się dzieje w Cracovii
Rozmowa z Krzysztofem Przytułą, piłkarzem Cracovii
Przemysław Iwańczyk: Co tak naprawdę dzieje się w Cracovii? Dzwoniłem do Pana dwóch kolegów, gwarantowałem anonimowość, a oni rzucali słuchawką...
Krzysztof Przytuła: Jestem zawodnikiem rezerw i mogę opowiedzieć o atmosferze w drugim zespole.
Został Pan zdegradowany za nagrywanie odpraw byłego trenera Albina Mikulskiego.
- Nie myślałem, że coś takiego mnie spotka. Nikt z klubu nie chciał nawet porozmawiać ze mną, a w świat poszedł jednostronny przekaz. Nie nagrywałem trenera.
Zacznijmy od początku. Cracovia miała walczyć o mistrzostwo Polski, trener Wojciech Stawowy podpisał dziesięcioletni kontrakt i nagle podał się do dymisji.
- Źle się stało, że odszedł. Nie powinno się zżywać z trenerem bezgranicznie, bo drogi piłkarza i szkoleniowca się rozchodzą, ale to było coś wyjątkowego. To wyśmienity fachowiec, nie wiem, czy nie najlepszy Polsce, no i superczłowiek. Przeżyłem jego odejście, do końca próbowałem walczyć, by został.
Jak Pan walczył?
- Starałem się nakłonić prezesa, by nie przyjmował dymisji trenera. Kilka razy rozmawiałem z profesorem Filipiakiem przez telefon, bo profesor był akurat poza krajem.
Zawodnik dzwoni do prezesa i przekonuje go, że nie powinien zwalniać trenera. To Pana zdaniem normalne?
- Dla mnie normalne. Rozmawiając z profesorem, zawsze zwracałem się w imieniu kolegów jako członek rady drużyny. Poza tym prezes odbierał telefon tylko ode mnie. Nie udało mi się jednak go przekonać.
Stawowego zastąpił Mikulski, dyrektor sportowy.
- To była decyzja profesora Filipiaka. Wcześniej Mikulski pojawiał się w klubie, ale nawet nie wiem, czym się zajmował.
W innych klubach - w których pracował Mikulski - zajęcie posady dyrektora oznaczało, że w końcu będzie się chciało zostać trenerem.
- To pan powiedział.
W pięciu meczach pod wodzą Mikulskiego Cracovia zdobyła punkt, a trzech piłkarzy dostało kary finansowe. Pan, za nagrywanie trenera, został przesunięty do rezerw.
- Złożyłem pismo do zarządu klubu z prośbą, by pozwolono mi udzielać wywiadów, w których mógłbym odnieść się do tej sytuacji. Odpowiedzi jeszcze nie mam, więc mogę mówić, ale nie o wszystkim.
Jeśli Pan nie nagrywał, to czym Pan podpadł Mikulskiemu? Podobno nie znosi Pana jeszcze z czasów wspólnego pobytu w Szczakowiance Jaworzno, gdzie nie było wam po drodze.
- Proszę o następne pytanie. Kiedy grałem w Szczakowiance, Mikulski został trenerem na trzy kolejki przed zakończeniem sezonu, prowadził nas także w słynnych barażach ze Świtem Nowy Dwór. To tyle.
No właśnie, podobno poszło wam o aferę barażową.
- Proszę o następne pytanie.
Drugi powód niechęci Mikulskiego - to Pana dobre stosunki z Filipiakiem i Stawowym.
- Nie wiem, czy Mikulski wiedział o moich kontaktach z profesorem, a do trenera Stawowego sympatii nigdy nie kryłem. Robiłem wszystko, by został, i nie zastanawiałem się, co na to Mikulski, i czy akurat on będzie nowym szkoleniowcem.
Piłkarze opowiadają, że po objęciu zespołu Mikulski bierze najstarszych piłkarzy na piwo i zabiega o ich lojalność. Tak było w Cracovii?
- Nie mogę o tym mówić.
Jest Pan w rezerwach, a jak Pana stosunki z profesorem?
- Nie miałem okazji z nim rozmawiać.
Czy Cracovia znów może być normalnym klubem i znów zwracać uwagę dobrą grą, a nie skandalami.
- Takiej Cracovii już nie będzie.
Krzysztof Przytuła, 25 lat. Kluby: Hutnik Kraków, Szczakowianka Jaworzno, Cracovia. W ekstraklasie: 53 mecze, 2 gole.
nawet jesli wyleci to mysle ze nie ma czego zalowac!
Uczen przerósł mistrza!!!!
Przytuła chwyc stawowego za rekę i razem wylejcie te wiadro łez. Przy wsparciu duchowym przyjaciela raźniej!!!
No to nagrywał czy nie nagrywał.Bo jak nie nagrywał to chyba ktoś tu powinien kogos przeprośić i dowodziki by się przydały.
ja bym teraz tego nie rozgrzebywał jest 35 dni do końca sezonu. Potem można się w awantury wdawać...
Khalid to wyglądana na to że ktoś teraz robi komuś świństwo a po miesiącu może ktoś to skomentuje albo i nie.I właśnie dobro zespołu wymaga tego by się tym ktoś zajął.
a poza tym Khalid jak nie chcesz zajmować się tą sprawą to po co dajesz temat na tapete
PRZYTUŁA MUSI ODEJŚĆ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Polowanie na czarownice- raz dwa trzy następny bedziesz ty
maaciek Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> a poza tym Khalid jak nie chcesz zajmować się tą
> sprawą to po co dajesz temat na tapete
chodziło mi Maacku o co innego . Że postępowanie kto jest winny nie nalezy robić teraz tylko po sezonie. Gramy 7 meczy o utrzymanie praktycznie jednym ciągiem i nie można w jakieś sledztwa się bawić bo to tylko rozwali treningi. Miałem na mysli Klub nie kibiców. My oczywiście możemy sobie do woli spekulować.
Co do Przytuły to nic nie wiem ale były tu bardzo negatywne wypowiedzi neiktórych.
wypowiedzi bez dowodu i tyle, ma ktoś te nagrania-nie ma .Co innego zwalnianie kogoś a co innego obrzucanie błotem.
sądze ze nagrań nie ma, natomiast pewnie są relacje slowne
to tez material dowodowy; nie sądzę aby go bez powodu zsyłali do rezerw
maacku!!e bron dziada jak nie wiesz co zrobil...
a na forum tego nie napisze bo Kordyle i inne kurwy tylko na to czekaja...:P
Przytuła - OK
100% dla Paso żyda!!!
No to co zrobil na priva
Jedno jest pewne im predzęj mikulski odejdzie z Cracovii tym lepiej
mikulski - WON!!!
Krzysiek dobrze mowi , co tu duzo gadac , chcial dobrze ..
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)