Skończyła się Liga +, dwie rzeczy wkurw... mnie do tego stopnia, że zakładam ten temat.
Sprawa 1 : niejaki pan Surma (niby dziennikarz C+) przeprowadzając relację z meczu Pasów, podczas wywiadu zaatakował Profesora, że w hymnie Cracovii jest niestosowny wers "nigdy nie zejdę na psy". Pointa wywiadu: Powinno się jak najszybciej zmienić hymn!
Jestem przeciwnikiem WTSK itd, ale to jest kurw. przegięcie !!
Sprawa 2 : Po faulu na Bojarze powinna być czerwona kartka dla bramkarza !! A oni zrobili już 3 zmiany !!
-
-
Oglądnięte w Liga +
na szczecie nie Surma pisze piosenki, kij mu w nery
NIGDY NIE ZEJDE NA PSY!
1) pseudokibic Cracovii Surma wmawia Filipiakowi, że to hymn, a nie jest. CRACOVIA NIE MA HYMNU. A ni z Mariackiej wieży, ani Pasiaste Serce, ani pieśń Maleńczuka nim nie są
Chociaz znam twojego wuja - jesteś Surma kawał .....
ad 2) też miałem takie wrażenie, ale dopiero teraz udało mi się zalogować. Za mniej chamski faul i z boku bramki (a nie na wprost pustej) Bledzewski dostał czerwień w Bełchatowie. Ale widać sędziowie dostali wytyczne komu dawać kartki i jakie (Bojar, Karwan i Baran w Bełchatowie nie zagrają)
i jeszcze trzecie:
pajac Błoński stwierdził (przy omawianiu meczu... Zagłębie - Arka), że "Giza z Cracovii w kardrze to nieporozumienie"
Błoński w Gównie Wyborczym to jeszcze większe nieporozumienie
.
Sędzia faktycznie pokpił sprawe bo za taki faul
Bledzewski powienien dostac czerwien.
i Baniowy by pewnie strzelił zawodnikowi z pola
Tylko ze my ten mecz przegralismy nie dlatego
(karny to w sumie czujnosc Bojara i przypadek...)
W meczu nie bylo na 100% groznego strzalu w swiatło bramki
a na 99% nie bylo celnego strzału w bramkę wogole (no nie pamietam)
Moskala zmarnował 3 sytuacje bo nie trafil po prostu w bramke...
A co do Surmy i słów piosenki...
Licentia Poetica...
Nigdy nie zejdziemy na psy
podobnie jak
Pieski swiat (nazwa jakiegos sklepu)
czy tez
Pogoda pod psem
to metafory takie
Czy jest jakiś klub o nazwie TS Pies?!
Panie SURMA podaję za Słownikiem języka polskiego (PWN Warszawa 1981 r), storna 999 druga kolumna po prawej cytat : "...zejść na manowce, na marne, NA PSY, na złą, śliską drogę
piterus, pewnie odpowiemy za to, że Kłos (z gts) powiedział do Andradiny (z Pogoni) "Wy wszyscy jesteście poj!@#ne czarne małpy".
Pewnie odpowiemy za transparent jaki wisiał wczoraj na Pogoni "Urodziliśmy się po to aby bić"
Pewnie odpowiemy za to, że Filipiak odpowiedział pajacowi, który niestety jest siostrzeńcem kapelana Cracovii i synem byłego naszego piłkarza: "Niech mnie pan nie prowokuje"
i za to, że Cupiał kazał ciężko pobić robotników z Ożarowa
i za wiele innych rzeczy
Nie dość, że wynik wujowy, to jeszcze tan pajac Surma.
A niby jak ma Filipiak zmienić ten hymn. Zarządzenie wydać? Zwolnić Maleńczuka?
Jeszcze nie odpowiadamy tylko za tsunami i pobicia demonstrantów w Mińsku, ale kto wie...
a skąd wiesz, że nie odpowiadamy?
O Filipie S.:
Ce.c.h.u.j.e go pojęcie, które wszyscy znacie
dzisiaj wrogu, choć wczoraj rzekomo bracie
a pieśń Maleńczuka można zmienić. Na przykład z dedykacją dla pajaca Filipa S.:
"pamiętaj, że jesteś z Krakowa, że ojciec twój w Pasach grał
a ty się nie umiesz zachować i na Cracovię srasz kał"
steam-roller Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> 1) pseudokibic Cracovii Surma wmawia Filipiakowi,
> że to hymn, a nie jest. CRACOVIA NIE MA HYMNU. A
> ni z Mariackiej wieży, ani Pasiaste Serce, ani
> pieśń Maleńczuka nim nie są
> Chociaz znam twojego wuja - jesteś Surma kawał
> .....
>
> ad 2) też miałem takie wrażenie, ale dopiero teraz
> udało mi się zalogować. Za mniej chamski faul i z
> boku bramki (a nie na wprost pustej) Bledzewski
> dostał czerwień w Bełchatowie. Ale widać sędziowie
> dostali wytyczne komu dawać kartki i jakie (Bojar,
> Karwan i Baran w Bełchatowie nie zagrają)
>
> i jeszcze trzecie:
> pajac Błoński stwierdził (przy omawianiu meczu...
> Zagłębie - Arka), że "Giza z Cracovii w kardrze to
> nieporozumienie"
>
> Błoński w Gównie Wyborczym to jeszcze większe
> nieporozumienie
Stem...
bardzo mi się podoba gra Piotra Gizy. Naprawdę Go doceniam i ciężko rozstrzygnąć czy Maciej Iwański jest lepszy czy też nie. Nie w tym rzecz. Obaj sa nadzieją. Tylko znowu wplata się tu w temat Twej wypowiedzi klub (a dokładnie zawodnik) Zagłębia Lubin, którego tu nie znosicie. I mi jest przykro...
Ja bynajmniej nie uważam już 9choć długo miałem wątpliwości), że Piotrek nie da rady w kadrze. Ale wierzę, że i Maciej da, bo nie jest gorszy. Doceniajmy zamiast krytykować utalentowanych chłopaków - ligowców w Polsce, napewno niejeden z nich dałby radę. To dygresja bardziej do dziennikarzy (głupkowatych) niż do Ciebie steam.
Pozdro.
Surma ty bucu odpierdol się od Cracovii, a zajmij się lepiej piłką.Pewnie jego ojciec wstydzi się za syna.
Mnie zaskoczył także ten ton inkwizytora, z jakim Filip S. ów absurdalny i kabaretowy w istocie zarzut Filipiakowi postawił. Jak widać nawet zdawało by się rozsądny człowiek może się czasem zachować jak idiota. Mamy piękny przykład, co z mózgami niektórych dziennikarzy mogą zrobić narzucane środowiskowo wymogi poprawności politycznej.
magic, chyba jesteś z lekka przewrażliwiony. Gdzie ja skrytykowałem Iwańskiego lub Zagłębie? Ja tylko napisałem jakim Błoński okazał się kretynem (nie po raz pierwszy zresztą).
zawsze irytuje mnie sytuacja w której jakiś pismak wie lepiej od trenera kadry jakiego zawodnika tenże potrzebuje ...
a co do surmy ...
miałem o nim dobre mniemanie do dzisiaj ...
ale widac postanowił byc "trendi" ...
Nie widziałem programu (nie mam canal +)
ale jeśli był to piłkarz Surma, to pamiętajcie,
że on długo grał w Wiśle...
(miezależnei od tego co robią i robili tata i wuj).
imoże dlatego jest przerważliwiony
albo uległ "presji nagonki".
A taka jego wypowiedź jest z jednej strony prowokująca a z drugiej
nadająca się do postukania w czoło. .
Odpowiedź jest natychmiastowa:
"A jest tam coś o Wiśle"?
I to stawia takeigo Surmo-podobnego w trudenj sytuacji...
Sformułwanie "nie zejdę na psy"
jest nad wyraz pozytywne, ma swoje znaczenie
słusznie przytoczył tu jeden z moich przedmówców fragment słownika.
Może jest na forum jakioś językoznawca
albo ktoś komu się cche pisaćdo Bralczyka czy Miodka
odkąd funkcjonuje w języku polskim to określenie?
Bo nie wykluczan że z czasów gdy jeszcze w Krakowie w piłkę nie grano...
to nie był kopacz gts, ruchu i legły, tylko jego debilny braciszek
A moze mu slownik wyslac? (sory za brak polskich liter ale popirniczylo mi sie cos w kompie)
zawiedziony jestem postawą Filipa S.
naprawdę...
Może agresja Surmy wzięła się stąd że Maleńczuk twórca hymnu przeszedł na ISLAM.Tak tak informacja prawdziwa.
Sugeruję aby prasa powiedziała jak Filipiak ma zmienić słowa hymnu:
a) zwolnić dyscyplinarnie z funkcji poety nadwornego, niejakiego Maleńczuka?
b) zlecić JT napisanie wezwania do MM aby usunął ostatni wers, pod rygorem kary porządkowej i wieczystej banicji?
c) dokonać wpisu w Krajowym Rejestrze Sądowym, w rubryce "hymn spółki": wykreśla się słowa: "nigdy nie zejdę na psy"?
d) zwołać w trybie pilnym zgromadzenie akcjonariuszy i podać stosowne uchwały pod głosowanie?
e) rzucić się w odmęty Rudawy na znak protestu przed głupotą Surmy?
f) dać zakazy stadionowe wszystkim, którzy śpiewają ostatnią zwrotkę?
g) zebrać podpisy pod obywatelską inicjatywą ustawodawczą, zgodnie z którą Sejm RP uchwali ustawę zakazujacą używanie w języku polskim zwrotów: "zejść na psy", "psubraty", "pieskie życie", "zakaz wprowadzania psów" etc.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)