panie skh, gratuluję obiektywizmu. Jedyne co z pańskich wywodów jest prawdą to to, że Sarnik jest formalnie zawodnikiem GKS. To cały czas piszę. Natomiast prawda na ten temat, nie jest ani tyska, ani krakowska, ani nawet sanocka (czyli Pana) - tylko leży pośrodku. Jak napisałem. Ciekawi mnie dlaczego obrońcy prawdy tyskiej tak uchylają się na zadane pytanie czemu takich jaj nie ma o Słabonia, choć przecież to identyczna historia. A to rodzi podejrzenia (powtarzam, podejrzenia, a nie moje zdanie) o to, czy sposób w jaki biała karta Sarnika dostała się do rąk działaczy był legalny.
[i] I jeśli Panie Nurek Pan tylko powołuje się na Gazety, to szczęśc Boże, powodzenia. [/i]
Powołuję się także na serwis hokej24.pl (chyba, że Pan już odpowiednie teksty z przed roku pozmieniał. To przecież proste, ale ja mam zruty ekranu :D). Mam także inne źródła, których ujawniać nie będę :P
[i]Proszę Panie Nurek nie wtrącac się między wódkę a zakąskę dobrze? Co ma Sanok i powiększenie ligi do Sarnika i sporu między Tychami a Krakowem?[/i]
1) ja nigdy nie zakąszam. :D
2) wtrąciłem złośliwie o powiększeniu ligi bo wq mnie Pan swoim zdaniem, że Sarnik w Cracovii jest nielegalnie. Na marginesie: czyżby nie znał Pan znaczenia emotikonu :P. Na forum SKH aż się od nich roi.
-
-
Spekulacje , Transfery Sezonu 2006/2007
Sławomir Krzak to jedna z opcji na wzmocnienie środkowego ataku w drużynie wicemistrzów GKS Tychy. Pytanie tylko czy wróci i w jakiej będzie dyspozycji po tak długiej przerwie.
- Sławek kontaktował się z trenerem Wojciechem Matczakiem. Pytał się czy może wrócić. Nikogo nie przekreślamy, ale oczywiście decyzje należeć będą do trenera, który zadecyduje o przydatności zawodnika do drużyny - powiedział Andrzej Skowroński, prezes GKS Tychy.
Sternik GKS stwierdził również, że mimo zwiększenia limitu obcokrajowców, klub na siłę nie będzie poszukiwał hokeistów spoza granic Polski. Argumentacja jest prosta: za tych naprawdę dobrych będzie trzeba zapłacić bardzo dużo pieniędzy, natomiast tych gorszych nie ma co do zespołu brać, ponieważ będą hamować rozwój naszych wychowanków. Wszystko zatem wskazuje, że w klubie pozostanie Słowak Michał Belica oraz Czech Robin Bacul, z którym działacze tyskiego klubu są po słowie.
Niepewny jest wciąż los Piotra Sarnika. Ten jednak najprawdopodobniej wróci do Tychów i będzie tutaj grał. Nie wiąże go bowiem żadna umowa z Cracovią.
Nie milkną za to echa piątkowego walnego zebrania w GKS Tychy. Na nim przyjęto rezygnację z zarządu dwóch kolejnych osób (w ciągu roku ustąpiło aż osiem!). Prezes Andrzej Skowroński tłumacząc członkom klubu "rezygnacje dwóch członków oraz usunięcie trzeciego" za jedną z przyczyn podał różnice zdań na temat prowizji dla członków zarządu za załatwienie sponsorów.
Głos w tej sprawie zabrali nieobecni na zebraniu, byli członkowie zarządu Krzysztof Danecki oraz Jacek Szkonter.
- Te słowa, które padły na walnym nie są prawdą. Chcieliśmy, aby w klubie była przejrzysta polityka finansowa, dla dobra tyskiego klubu, a tak niestety nie było - mówi Krzysztof Danecki.
- Ja byłem największym przeciwnikiem prowizji dla członków zarządu. Zrezygnowaliśmy, ponieważ nie było szans na porozumienie się z osobami zasiadającymi obecnie w zarządzie - dodaje Jacek Szkonter, były wiceprezes ds. finansowych GKS Tychy .
Michał Dudek - Dziennik Zachodni
Jak narazie nikt poza mało wiarygodnym PS nie potwierdził informacji o przejściu Sarnika do Tych.Większość info jest w stylu ,że narazie niewiadomo gdzie ostatecznie wyląduje.
Nurek "Ciekawi mnie dlaczego obrońcy prawdy tyskiej tak uchylają się na zadane pytanie czemu takich jaj nie ma o Słabonia, choć przecież to identyczna historia."
Kilka postow wczesniej masz odpowiedz, przeoczyles wiec wklejam...
Nurek, sytyuacja Slabonia nie jest identyczna, bo Slabon przyszedl razem ze Slusarem z KTH... i Slabon byl w posiadaniu swojej karty juz wtedy.
dzięki, rzeczywiście nie zauważyłem. Ale to tylko potwierdza podejrzenia.
W dzisiejszym PS jest wywiad z prezesem GKS i on mówi,że jak uda się namówic do powrotu Krzaka i Sarnika to wtedy odzyskanie tytułu stanie się realne.
Tak więc wystąpiła mała sprzecznośc w przekazie informacji przez PS
HOKEJ Hokejowa Cracovia
dziś
Hokeiści Cracovii zakończyli pierwszy etap przygotowań do sezonu. Teraz udadzą się na 3-tygodniowe urlopy, a do zajęć wrócą 24 lipca. W kadrze nastąpiły pewne zmiany, o czym informowaliśmy na bieżąco. "Pasy" straciły braci Piotrowskich, Scibrana, Voznika. Na ich miejsce przyszli D. Laszkiewicz, Podlipni, Piekarski, Gil, Pinc i Hartman.
Do końca czerwca miał podpisać deklarację odnośnie dalszych występów w klubie Piotr Sarnik. Nie dokonał tego. - Sytuacja jest delikatna - mówi szef sekcji Adam Zięba. - Zawodnik nie podpisał oświadczenia, w którym wyrażałby chęć gry w Cracovii w następnym sezonie, nie mamy więc możliwości jego pozyskania, poza jedną - musielibyśmy zawrzeć umowę transferową z GKS-em Tychy. Znając życie, to GKS Tychy chce współpracować z tym zawodnikiem, a więc jest formalnie hokeistą tyszan, choć ma ważny kontrakt z nami, który będzie musiał rozwiązać. - Skończyliśmy treningi - mówi trener "Pasów" Rudolf Rohacek. - To co założyliśmy, to wykonaliśmy. Pogoda dopisała. Ten okres przeznaczyliśmy na "ogólnorozwojówkę", pracę nad siłą, wytrzymałością, szybkością. Biegaliśmy więc, jeździliśmy na rowerach, korzystaliśmy z kajaków i siłowni, graliśmy też w siatkówkę, korzystaliśmy z aquaparku. W drugim etapie przygotowań krakowianie mają wyjechać na lód, ale nie wiadomo gdzie, bo lodowisko w Krakowie będzie w remoncie. - Zobaczymy jeszcze gdzie będziemy trenować - mówi szkoleniowiec. - Mamy przygotowanych kilka wariantów, będziemy w Polsce albo na Słowacji, koniecznie bowiem musimy rozpocząć zajęcia na lodzie. W pierwszym tygodniu sierpnia zagramy sparingi z GKS-em Tychy, będziemy na turnieju w Nitrze, zagramy też Puchar Polski z Naprzodem Janów, a jak przejdziemy tego rywala, to trafiamy na Unię Oświęcim. Możliwy jest też wyjazd do Torunia. - Większość kadry z zeszłego sezonu zostaje - mówi szkoleniowiec "Pasów". - Mamy też ubytki, ale na miejsce tych zawodników którzy odeszli, przyszli nowi. Kadra nie była zła, ale zawsze może być lepiej. Mamy trzech młodych zawodników Landowskiego, Kruczka i Gruszkę. Nie zapominajmy o Pasiucie, który też jest młody. Ta trójka to reprezentanci młodzieżówki. Landowski i Gruszka to zawodnicy z MMKS-u Nowy Targ, Kruczek z KTH Krynica. Cracovia chciałaby jeszcze pozyskać młodych zawodników. Inny problem spędza sen z powiek działaczy - gdzie Cracovia będzie rozgrywała mecze w ramach Pucharu Kontynentalnego? Runda, której Cracovia ma być gospodarzem ma się odbyć w dniach 11 - 13 października. Krakowskie lodowisko będzie w remoncie i termin oddania go zbiega się z terminem Pucharu Kontynentalnego. - Wiadomo, że we wrześniu nie mamy szans na wejście na lód w Krakowie - mówi Adam Zięba. - Ale może uda się zrobić dach. Dopiero w październiku wejdziemy do hali. Jeszcze nie wiadomo, gdzie rozgrywalibyśmy mecze w Pucharze Kontynentalnym, gdyby nie udało się ich jednak rozegrać w Krakowie. W grę wchodzą Katowice, Oświęcim, Żlina, Sanok, Opole. Dla kibiców Cracovii, gdyby nie udało się zostać w Krakowie, najlepszą lokalizacją byłby Śląsk.
JACEK ŻUKOWSKI - Gazeta Krakowska
[I]Do końca czerwca miał podpisać deklarację odnośnie dalszych występów w klubie Piotr Sarnik. Nie dokonał tego. - Sytuacja jest delikatna - mówi szef sekcji Adam Zięba. - Zawodnik nie podpisał oświadczenia, w którym wyrażałby chęć gry w Cracovii w następnym sezonie, nie mamy więc możliwości jego pozyskania, poza jedną - musielibyśmy zawrzeć umowę transferową z GKS-em Tychy. Znając życie, to GKS Tychy chce współpracować z tym zawodnikiem, a więc jest formalnie hokeistą tyszan, choć ma ważny kontrakt z nami, który będzie musiał rozwiązać.[/I]
niech mi to ktos przełozy z polskiego na nasze ...
czy ja dobrze rozumiem ...
ma z nami kontrakt i jest formalnie zawodnikiem Tychów ...
[i]W grę wchodzą Katowice, Oświęcim, Żlina, Sanok, Opole.[/i]
Krynica!!!!
To jest tak zagmatwane jak przepisy obowiązujące w polskim hokeju.
jesli chodzi o kadre pasow na plus napewno mozna zaliczyc to ze mysli sie przyszlosciowo(duza ilosc mlodych zawodnikow )
na minus ,,pozbycie'' sie az 4 zawodnikow doswiadczonych z reprezentacji
Revenator, od tego momentu oni są tylko "doświadczeni", w reprezentacji już nie pograją ;)
Przez długi czas nie zabierałem głosu jak w temacie, obserwując jak się sytuacja rozwija.... Teraz, gdy kadra wydaje się już zamknięta przedstawię własne wnioski:
1) wariant optymistyczny:
- przyszedł Hartman - to wydaje się, megahit transferowy patrząc na jego STATYSTYKI W EKSTRALIDZE SŁOWACKIEJ.... Nie ma co jednak zapeszać i zobaczymy jak będzie.... Co by nie mówić bardzo mocno wierzę w tego zawodnika....
Żeby była równowaga w przyrodzie trzeba wlać trochę pesymizmu, tylko czy na pewno nastąpi równowaga???
- odeszło 4-CH REPREZENTANTÓW POLSKI: Sarnik, Voznik i bracia Piotrowscy...
- na ich miejsce przyszło kilku wartościowych zawodników, ale znacznie słabszych niż wyżej wymienieni: Gil, Podlipni, D. Laszkiewicz i Piekarski (ten ostatni jest wyjątkiem, ale dalej nie jest formalnie naszym zawodnikiem)
Nie potrafię wypowiedzieć się na temat kolejnego obcokrajowca Pinca - na pewno będzie wzmocnieniem, ale czy aż takim jakiego oczekujemy??? Tego nie mam pojęcia i nie będę się wypowiadał....
Teraz wnioski:
Wyglada na to, że będziemy mieć silniejszych obcokrajowców niż w poprzednim sezonie, natomiast słabszy skład krajowy i to nie ulega wątpliwości.... To jest moim zdaniem błąd, bo dobrych zawodników zagranicznych można zdobyć w każdej chwili (jest jeszcze drugie okienko transferowe), natomiast zawodników krajowych wiążą kontrakty i już nikt do nas nie przyjdzie, nikt nas nie wzmocni.... Co by jednak nie mówić skład wydaje się podobny do tego z poprzedniego sezonu, ale niestety rywale wydają się mocniejsi, choćby za sprawą naszego osłabienia (np. Sarnik wzmocnił głównego rywala).... Zdobyliśmy mistrza na 100-lecie klubu i to jest najważniejsze.... Jak będzie teraz nie wiadomo.... Niepokojące są natomiast wieści jakie dochodzą za pośrednictwem róznych źródeł bezpośrednio od naszych zawodników.... Ten temat jednak poruszę w innym wątku.....
Vasago popieram w 100% a od siebie dorzuce ze napewno polityka z mlodymi zawodnikami ktorzy maja ogrywac sie w Cracovii(Landowski .Gruszka ,Kruczek) jest napewno bardzo dobra i budzaca nadzieje na przyszlosc
----------------------------------------------------------------------------------------za hokej net
PRZYBYLI:
Daniel Laszkiewicz - Napastnik - TKH Toruń
Zbigniew Podlipni - Napastnik - Podhale Nowy Targ
Piotr Gil - Obrońca - Podhale Nowy Targ
Michal Pinc (Czechy) - Napastnik - Lillehammer IHK (Norwegia)
Richard Hartmann (Słowacja) - Napastnik - HK 36 Skalica (Słowacja)
Grzegorz Piekarski - Obrońca - Unia Oświęcim
Tomasz Landowski - Obrońca - MMKS Nowy Targ
Dariusz Gruszka - Napastnik - MMKS Nowy Targ
Maciej Kruczek - Obrońca - KTH Krynica
Przemysław Witek - Bramkarz - Unia
-------------------------------------------------------------------------------------
Jesli Witek juz jest Pasiakiem to jestem spokojny o bramke w nadchodżacym sezonie
A wiadomo już na 100 % ,że Sarnik odszedł,bo nigdzie nie znalazłem jakiejś oficjalnej informacji.Wszystko w stylu ,że najprawdopodobniej odejdzie.Albo ze strony Tyskich działaczy,że jak nam się uda go namówić do gry w GKS-ie.
Ciekawe wiadomosci dzisziaj na hokej.net przeczytalem ,ciekawie z tymi premiami
za majstra u nas jest ,pelny profesjonalizm nic dodac nic ujac.
Masser premie to rzecz uznaniowa.Ci co zostali u nas maja wypłacone .Co do innych to ja osobiście uważam że dobrze robi Zieba trzymając w szachu Sarnika czy Chabiora.Sarnik ma z nami 3 letni kontrakt i wypłacenie premii za MP jest kartą przetargową.Jak pójdzie do Tych to pewnie nie powącha ani zł.I bardzo dobrze klub poniósł ogromne koszty;2 razy płaciliśmy wypożyczenie a teraz widząc że 2 kluby się biją o niego pozwalał sobie na samowolkę .
Drużyna ciężko trenowała a Sarnik na Dominikanie tyłek wygrzewał.Co do Chabiora to też ponoć chciał dużo więcej kasy i nie chciał u nas grać-to powinien dostać symboliczne 100 zł i niech idzie wpizdu.Teraz jak Krynica się sypie nagle chce wrócić i żali sie na hokej net jacy to nasi dzialacze źli.
oj potter potter troche dziwne jest twoje podejscie do sprawy.:(.czy ty pracujac przez rok na obiecana premie chciałbys usłyszec że jak niezobowiazesz sie pracowac przez nastepny rok to o premii mozesz zapomniec??chyba nie !a zawodnicy nie sa niewolnikami i moga grac gdzie chca tym bardziej ze ci konkretni nie sa waszymi zawodnikami.vczy ty myslisz że taki dajmy na to Podlipni bedzie zostawiał całe serce na lodzie wiedzac jak traktuje sie zawodników chcacych odejsc?bo sadze ze pogra u was rok niedłuzej(bo juz narzeka i żałuje podjecia tej decyzji)wiem o tym czy wierzysz czy nie.jesli ktos uczciwie potter pracuje to moze chyba oczekiwac wypłacenia zarobionej swoimi rekoma premii,czyż nie?
a tak apropo .WSZEDZIE JEST TAK SAMO!!!MYśLAłEM żE U WAS JEST NORMALNIE no ale cóz pomyliłem sie a rozmowy z niektórymi zawodnikami nakazały mi nieco zmienic zdanie na zarzadanie w waszym klubie!zycze powodzenia!
Premia jest za zdobycie mistrzostwa , oczywiscie ze nie powinna byc taka sama dla wszystkich
bo wklad zawodnikow byl inny ale jest to premia za konkretne zadanie ktore zostalo wykonane
Wiec potter nie wciskaj tutaj glodnych kawalow,ja wiem ze co by Pan Zieba nie zrobil
to i tak dla ciebie bedzie o.k. a zwykly brak przyzwoitosci i dotrzymywania umow to
dla Ciebie frajerstwo,o jakiej karcie przetargowej opowiadasz przeciez to jest rozliczenie dotyczace tamtego sezonu!!
Natomiast jezeli zawodnik ma zaproponowane warunki kontraktu ( jak w przypadku Chabiora)
i sie na nie nie godzi to inna sprawa tutaj racje przyznaje klubowi bo ma prawo proponowac
takie a nie inne warunki a zawodnik jezeli ich nie przyjmuje moze odejsc jezeli nie ma
waznego kontraktu.
Zastanow sie tez dlaczego sie Sarnikowi w glowce poprzewracalo!!
Pitter wykaz chociaz minimum obiektywizmu !!!!!!!!!!
Akurat pewnie tobie żalił się Podlipni że żałuje pójscia do Cracovii kolego podhalanin .Pewnie ci jeszcze popłakał do rękawa.Kwestia premii za MP jest rozpatrywana indywidualnie.Nie jest powiedziane że każdy musi tyle samo dostać.A że Sarnik gra z nami w balona to inna sprawa.Czuje się jak święta krowa-drużyna ciężko trenowała (a on wakacje na Dominikanie).Nasz klub poniósł okreslone wydatki i koszty (i to spore).
Nie pieprz sam głodnych kawałków masser .Wkład Sarnika w MP może być wyceniony jak się nam podoba .Może dostać tyle co inni albo symboliczne 1 zł.I ani tobie ,ani mnie nic do tego.Osobiste wycieczki sobie daruj.Zięba dostał się między wrony i kracze tak jak one.Sarnik gra nam na nosie jak nikt dotąd i należy się mu pstryczek w nos.Niech mu krętacz skowroński wypłaci rekompensatę.
Potter , wklad Sarnika w zdobycie tytulu jest spory ,oczywiscie ze mozna wszystkim dac
po 1 zl a reszte np. trenerom i masazyscie , powtazam rozliczenie dotyczy przeszlego
sezonu i powinno byc wyplacone!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Natomiast jezeli Sarnik jest naszym zawodnikiem i nie trenuje to napewno sa
okreslone kary regulaminowe a jezeli nie jest bo np. skonczylo mu sie wypozyczenie
to niestety bedzie gral tam gdzie zechce i premie za mistrzostwo nie maja nic do tego!!!
Kolejny raz potter czytasz nieuwaznie co pisze, co do wron to Pan Kierownik
w 2-3 ligach pilkarskich z takimi wronami krakal ze uwiez mi ze hokejowi
dzialacze to golabki w porownaniu z nimi wiec raczej czym skorypka za mlodu.......
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)