Agnan Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Huzar73: przyjemnie czytać (o ile słowo przyjemnie
> w obecnej sytuacji jest właściwe). Piszesz mądrze,
> rozsądnie, nie jątrzysz sprawy. Choć może w
> pewnych szczegółach bym trochę polemizował.
>
> Kolejny dowód na to, że wielu jest wiślaków,
> których głównym celem nie jest "uwalenie
> Cracovii". Szkoda, że podobnie nie zachowują się
> Miętta i Jurczyński, jak Ci napisał klaros... Bo
> zgodisz się chyba z tym, że ich wypowiedzi są
> jątrzące i prowokujące.
Może i zakoloryzowali, upiękrzyli itd, ale są od tego aby dbać o bezpieczeństwo zawodników , trenerów itd. Bezpieczeństwo sam przyznasz że było zagrożone a ich rola była właśnie taka jaką wykonali i co by nie mówić to wywiązali się z niej w 100%.
Swoją droga jak ktoś tu napisał, gdyby Cracovia miała swoich ludzi (rzecznik), którzy szybko reagowaliby na działanie władz Wisły, podali przykłady Legia - Lech itd, to kara byłaby mniejsza. No ale jeśli jedyna osobą w klubie, która rozmawia z mediami jest Filipiak, który jedyne co potrafi powiedzieć to, że mecz nie był przerwany, wszystko było super i że nic się nikomu nie stało to takie są tego efekty.
Przecież mógł powiedzieć że śmierć nie jest winą klubu tylko nieudolności wymiaru sprawiedliwości, mógł zje..ć sejm, rząd Prezydenta i jego klona. Pole działania było ogromne ale do tego trzeba ludzi, którzy zajmują się tylko tym, którzy dbają o wizerunek klubu. Filipiak sam jest sobie winien. Czasami mam wrażenie, że jemu się wydaje że Cracovia to On a reszta to tylko otoczka a przecież tak nie jest.
> Ale kilka rzeczy jest bezdyskusyjnych:
> - zamknięcie stadionu uderzy nie w tych, co
> trzeba
> - w porównaniu z róznymi ekscesami w Polsce to co
> było to naprawdę rzecz neiwielka, nie zasługująca
> na taką karę
> - śmierć człowieka to straszna tragedia. Ale
> wiązanie zamykania stadionu z tym, co sie dizało
> daleko od stadiomu i długo po meczu to
> nieorozumienie.
Niestety tak, ale jak Wasz Prezes olewa bezpieczeństwo to tak się to kończy. Dam Ci przytkład: jadą dzieci na wycieczkę i Policja nie dopuszcza autobusu do ruchu ze względu na zły stan techniczny pojazdu. Cierpią niewinne dzieciaki ponieważ Prezes firmy autokarowej olewał bezpieczeństwo. Przykład trochę płytki ale sens chyba rozumiesz.
Wiele już było głosów że na Waszym stadionie jest źle a Prezes dalej nic nie robi (może robi ale efektów nie widać).
Co do śmierci kibica to nie jest temu winna Cracovia, Prezes czy kibice ale jak już pisałem ogólnopolski wydzwięk tej tragedii przewaźył o surowości kary. Pamiętaj, że nigdy nie bedzie sprawiedliwości a jeśli poszkodowany się nie broni (brak rzecznika) co wykazałem ci wcześniej to dostaje jeszcze większy łomot.
Uważam że wiini tej tragedii - oprócz oczywiście sprawców(y)- są politycy, posłowie, wymiar sparwiedliwości. Cała ta banda nierobów, która ślimaczy się z uchwalaniem ustaw, wydawaniem wyroków szukaniem winnych. A najbardziej mnie wkurwia Ziobro i jego szybkie decyzje po fakcie - sądy 24h można było uchwalić przed rozgrywkami. Ciekawe czy wogóle je wprowadzą i kiedy?
Jak już pisałem mam nadzieję że wyjdziecie z tego odmienieni (dotyczy zwłaszcza pseudo).
-
-
Stadion zamknięty na dwa spotkania, 50 tys. kary
nic dodac nic ujac
I jeszcze jedno na potwierdzenie moich słów:
http://www.cracovia.krakow.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=2967&Itemid=45
Dobrze napisane, dobrze powiedziane może lekko tendencyjnie (to akurat nieważne) ale po fakcie niewczasie i nie przez RZECZNIKA PRASOWEGO CRACOVII.
Swoją drogą jak sam autor pisze to juz 5 zabójstwo kibica Wisły (jeden chyba był pseudo) ale liczba wymowna i łatkę wam przypina.
Nie dziw się Agnan, że potem kibiców Cracovii uważa się za bandytów i morderców. Opinia, przypieta łatka robi swoje. Przecież Wy z Żydami nie macie nic współnego określenie Żydzi pozostało, my z Policją też nic wspólnego nie mamy a Psy i Ubecja nam przypisujecie. Jak ktoś rozpowie że ta czy inna laska się puszcza to tego nikt nie bedzie sprawdzał tylko słowo kur..., dzi... do niej przylegnie, więc 5-te morderstwo pomogło zamknąć stadion. Gdy znowu bedzie źle nikt nie będzie pytał czy stadion był zamkniety słusznie i dlaczgo? Zamkną znowu stadion bo powiedzą że recydywa. Tak już jest, opinia robi swoje.
Pozdro dla normalnych kibiców.
tylko kolego Wy to wykorzystujecie. Mieta (moim zdaniem sterowany przez SKKW) walczy nie ze zjawiskiem a z klubem i co osiagnie? najwyzej jeszcze wieksza nienawisc tych normalnych kibicow Cracovii. chyba ze to jest Waszym celem - ostateczne rozwiazanie problemu Cracovii przez Jej ezterminacje. ale stary, to nic nie da. co najwyzej zwiekszy sie bandytyzm na ulicach, jak Pasy beda graly w 4 lisze powiedzmy.
Ze zjawiskiem powinien walczyć Filipiak.
Jurczyński ma napietnować brak profesjonalizmu przy zapewnieniu bezpieczeństwa pracowników Wisły na obiektach gospodarzy.
Pozatym walczy też z PZPN, wykazując brak działania z ich strony.
http://www.wislakrakow.com/?akcja=news&id=11254
Pewnie jest to działanie też na przyszłość dzięki któremu będzie można powiedzieć : JAK MAMY PILNOWAĆ PORZĄDKU NA STADIONIE JAK PZPN NIE WYWIĄZUJE SIĘ ZE SWOICH OBOWIĄZKÓW NP. PRZERWANIA MECZU ABY POKAZAĆ PSEUDO-KIBICOM JAKIE MOGA BYĆ KONSEKWENCJE ICH DZIAŁAŃ.
No ale to powinien również zrobić Wasz rzecznik w Waszej obronie.
Nie powinieneś najezdzać na Jurczyńskiego czy Miętę ale wziąść wycinki prasoe, internetowe ich wypowiedzi i pokazać Filipiakowi jak się bronić przed karami ze strony władz Polskiej Piłki czy Ligi.
Nie chcę tu nikogo bronić czy napietnowć albo chwalić ale odnosze wrażenie że Cracovia nie chce się bronić tylko czeka na koniec całej sprawy w myśl zasady jakoś to bedzie. Moim zdaniem to zła droga.
1. nie jestem zadnym chuliganem, bandyta, zlodziejem, wiec towarzysz Mieta od 89 roku rowniez Mikolajewicz nazywajac rowniez i mnie przestepca naruszyl okreslone paragrafy.
2. zycie jest przewrotne, zobaczymy, za pare miesiecy derby u Was.
Huzar jest pierwszym wyślakiem, którego jak narazie da się czytać - potraktuj to jak komplement.
Jake Blues Napisał(a):
> 2. zycie jest przewrotne, zobaczymy, za pare
> miesiecy derby u Was.
Co do punktu 2 nikt tego nie może zapewnić. Losowanie odbywa się przed każdym sezonem, ale wypadałoby aby i u nas na 100 lecie były derby.
Pozdro.
Powiem szczerze - gdyby więcej takich ludzi jak Huzar występowało po "obu stronach barykady" to nasze stosunki byłyby normalne.
Wielki szacunek, za trzeźwe i obiektywne spojrzenie na kibicowskie sprawy, zwłaszcza w tak trudnym okresie.
Huzar73 Napisał(a):
> I jeszcze jedno na potwierdzenie moich słów:
>
> Dobrze napisane, dobrze powiedziane może lekko
> tendencyjnie (to akurat nieważne) ale po fakcie
> niewczasie i nie przez RZECZNIKA PRASOWEGO
> CRACOVII.
>
To jest świetnie napisane, ale akurat przeczy niektórym Twoim słowom...
> Swoją drogą jak sam autor pisze to juz 5 zabójstwo
> kibica Wisły (jeden chyba był pseudo) ale liczba
> wymowna i łatkę wam przypina.
> Nie dziw się Agnan, że potem kibiców Cracovii
> uważa się za bandytów i morderców.
Huzar: jak piszesz rozsądnie, to w tej chwili
mnie zirytowałeś. Co znaczy UWAŻA SIĘ? Kto uważa? Ty moze? Przecież ogromna większość kibiców Cracoviii to normalni spokojni ludzie! Poczytaj sobie to forum, zobacz ile tu głosów przeciw WTSK i bandytyzmowi. Jeśli ktś uważa nas za bandytów to niestety w duzej mierze dzięki działalności "antyCracovia". Nie wiem ile masz lat, ale zapoznaj się z historią. Niestety, od dawna bardzo istotnym elelmentem działalności wielu DZIAŁACZY Wisły - działaczy, podkreślam - było zgnoić Cracovię. I robili to w sposób chwilami perfidny. I dalej tak jest. Pan Miętta nazwał mnie przestępcą. Mnie - bo to ja zosdtałem ukarany, a nie ci którzy rzucali, wywieszali kretyńskie transparenty - oni w więskzości nei mają karnetów, przyszli na ten jeden mecz.
> Opinia,
> przypieta łatka robi swoje. Przecież Wy z Żydami
> nie macie nic współnego określenie Żydzi
> pozostało, my z Policją też nic wspólnego nie mamy
> a Psy i Ubecja nam przypisujecie.
Wy, jako kibice nie - ale klub tak. I tego się nie da ukryć. Gdyby klub nie istniał przez 40 lat pod milicyjną gwiazdą, to żaden Cupiał w Was by nie wszedł z forsą.
A ja wielokrotnie podkreślam - nei mam nic przeciwko NORMALNYM kibicow Wisły. Mam przyjaciół którzy kibicują za Wisłą - ich prawo. Zazwcyzaj bardoz dobrze życzą Cracovii. I nic wspólnego z UB niemają. A w szkole graliśmy w piłkę "Cracovia na Wisłę" i nikomu nie były w głowie żadne bójki (no oczywiscie, czasami się praliśmy, ale nigdy
o kluby).
A Ty naprawdęnie uważasz, że to co teraz jest robione to zorganizowana akcja przeciw Filipiakowi i Cracovii? Może za to że ośmielił się powiedzieć kilka słów o mafii sędziowskiej? Miło Ci było gdy przekręcał Was Żyro albo (z 10 lat temu?) sędzia na meczu ze Śląskiem Wrocław chyba (by Amica weszła do ligi)? Jak nie darzę Wisły specjalną sympatią - a zapewniam, mam powody - tak wtedy byłem autentcyznie wkurzony bo nie lubię nieuczciwości i przekrętów. A teraz w przekręcie "anty-Cracovia" pierwsze skrzypce gra pan Miętta. Prezes Wisły!
> Jak ktoś
> rozpowie że ta czy inna laska się puszcza to tego
> nikt nie bedzie sprawdzał tylko słowo kur...,
> dzi... do niej przylegnie, więc 5-te morderstwo
> pomogło zamknąć stadion.
I to jest akurat debilizm, bo ono zestadionem niema nic wspólnego. A pan Miętta stwierdzeniami że "gdyby nie stadion, to by tego nie było" 9czy jakoś tak) tylko podgrzerwa atmosferę.
Wiesz, ja byłem na tym meczu. I tan naprawdę nic takiego się nie działo. Jedyne naprawdę istotne rzeczy, o które możan i należy mieć pretensję, to te kulki śneigu i lód. To absolutny debilizm. Ale ile razy spiker prosił, by tego nei robić! No to tow. Miętta na spikera też.
Transparenty - nawet te idiotyczne - no i co z tego? Wolę durne transparenty niż żeby czymś rzucali lub chamskie śpiewy WTSK. No, może ten nóż - ale ja tego nei widzałem, nei wiem ile w tym koloryzowania. Na konferencji prasoej po meczu o tym nei mówili. Ale widziałem, jak rezerwowi (?) Wisły przeszkadzali Cabajowi w bronieniu. To był jedyny moment, gdy sędzia wstzrynmał na chwilę mecz...
>Gdy znowu bedzie źle nikt
> nie będzie pytał czy stadion był zamkniety
> słusznie i dlaczgo? Zamkną znowu stadion bo
> powiedzą że recydywa. Tak już jest, opinia robi
> swoje.
>
> Pozdro dla normalnych kibiców.
>
Odwzajemniam.
> Wiślak
Agnan jeszcze raz bo chyba mnie źle zrozumiałeś.
Zdecydowana większość fanów to normalni kibice a ułamek procenta to pseudo. Nie uważam Was za morderców, bandytów, chodziło mi o to że po takich tragediach (Dębniki) zostaje przypieta łatka wszystkim. Mimo że to nie sprawiedliwe ale tak jest a potem rzutuje na przyszłość. Zobacz co wypisali na Legii. "Stop KRAKOWSKIM nożownikom". Już mamy łatkę że Krakusy to nożowniki.
> Wy, jako kibice nie - ale klub tak. I tego się nie
> da ukryć. Gdyby klub nie istniał przez 40 lat pod
> milicyjną gwiazdą, to żaden Cupiał w Was by nie
> wszedł z forsą.
Klub to kibice ale akurat od strony zarządzania nie mieliśmy wpływu na to kto i jak nami rządził. Ty też nie masz na to pływu teraz i wcześniej.
Czy przyszedłby czy nie tego nikt z nas nie jest wstanie powiedzieć.
> A Ty naprawdęnie uważasz, że to co teraz jest
> robione to zorganizowana akcja przeciw Filipiakowi
> i Cracovii? Może za to że ośmielił się powiedzieć
> kilka słów o mafii sędziowskiej? Miło Ci było gdy
> przekręcał Was Żyro albo (z 10 lat temu?) sędzia
> na meczu ze Śląskiem Wrocław chyba (by Amica
> weszła do ligi)? Jak nie darzę Wisły specjalną
> sympatią - a zapewniam, mam powody - tak wtedy
> byłem autentcyznie wkurzony bo nie lubię
> nieuczciwości i przekrętów. A teraz w przekręcie
> "anty-Cracovia" pierwsze skrzypce gra pan Miętta.
> Prezes Wisły!
Nie wiem czy zorganizowana czy nie. Czy dołączył Klicki teraz specjalnie czy akurat zbieg okoliczności. Nie mam kontaktu z tymi ludzmi. Wiem tyle co napiszą gazety.
> .............więc 5-te
> morderstwo
> pomogło zamknąć stadion.
>
> I to jest akurat debilizm, bo ono zestadionem
> niema nic wspólnego. A pan Miętta stwierdzeniami
> że "gdyby nie stadion, to by tego nie było" 9czy
> jakoś tak) tylko podgrzerwa atmosferę.
Zgadzam się, pisałem że to nie ma nic wspólnego, ale dla podejmujących decyzję był to kolejny argument za zamknięciem. To kwestia tego jak przekażesz to opini publicznej. Dam ci przykład. Po meczu nie powiedzą że "winnym morderstwa był wyrzuconym z szeregów Policji karany bandyta" tylko "na meczu KIBICE zaatakowali schodzących piłkarzy Wisły a później KIBICE Cracovii poszli na miasto i zadzgali niewinnego przechodnia. Tysiąc policjantów próbuje zapobiec dalszym zabójstwom" Specjalnie podkreśliłem słowo KIBICE.
Przeciętny obywatel przeczyta to w następujący sposób. Na stadionie Cracovii była napaść na piłkarzy, później kibice Cracovii poszli w miasto zadźgać przechodnia, w mieście były zamieszki. Dopowiedżą coś jeszcze, Ziobro stanie się jeszcze medialny ze swoimi 4 groszami (sądy 24h) i psychoza grozy załatwiona. I po czymś takim nikt nie będzie pytał jak jest naprawdę. Łatka przypięta. Oboje wiemy że to niesprawiedliwe ale taki jest świat. Gdyby nie doszło do ataku na piłkarzy, stadionu by niezamknięto, ale że zdarzenie było do tego dorzucono mord i stadion zamknęli.
> Wiesz, ja byłem na tym meczu. I tan naprawdę nic
> takiego się nie działo. Jedyne naprawdę istotne
> rzeczy, o które możan i należy mieć pretensję, to
> te kulki śneigu i lód. To absolutny debilizm. Ale
> ile razy spiker prosił, by tego nei robić! No to
> tow. Miętta na spikera też.
Co do spikera to nic nie powiem. Oglądałem mecz w knajpie i wszyscy śpiewali więc nie było słychać spikera. Nie wiem poprostu co on robił więc oceniać go nie będę.
> Transparenty - nawet te idiotyczne - no i co z
> tego? Wolę durne transparenty niż żeby czymś
> rzucali lub chamskie śpiewy WTSK. No, może ten nóż
> - ale ja tego nei widzałem, nei wiem ile w tym
> koloryzowania.
Co do transparentów i RYJA.
Pisałem że też wolę taką formę walki niz walka na noże.
> Na konferencji prasoej po meczu o
> tym nei mówili. Ale widziałem, jak rezerwowi (?)
> Wisły przeszkadzali Cabajowi w bronieniu. To był
> jedyny moment, gdy sędzia wstzrynmał na chwilę
> mecz...
Widzaiłem jak opierał się o reklamy.
Cabaj zwrócił uwagę i trener odszedł po nakazie sędziego.
Pozdro dla normalnych kibiców.
Jeszcze jedno.
Gdyby Filipiak bardziej zadbał o bezpieczeństwo piłkarzy, trenerów gosci, zabezpieczył dostep do murawy pseudokibicom to nawet po morderstwie nikt nie mówiłby o zamykaniu stadionu.
Myslę że Profesor zaniedbał te sprawy, nie słuchał głosu kibiców, wystarczyło poczytać Wasze żale na forum w licznych wątkach, tam jest wszystko napiasne co trzeba zmienić, jakie są problemy i pozostaje tylko podjąć odpowiednie kroki.
Nie chcę pisać że on jest winny huligańskim wybrykom ale on ma zadbać aby ich nie było.
Wiele dobrego dla Was zrobił ale jeśli chodzi o sprawy bezpieczeństwa to się jakoś nie popisał, jakby źle się do tego zabrał.
A teraz się porobiło i cierpią niewinni.
Huzar73: no znowu czytam z przyjemnością (to z 14:01; bo w 14:13 chyba rzecz jest bardziej skomplikowana). Dlaczego podobnie nie zachowują się np. władze Wisły?
W zasadzie ogólnie sie zgadzam, może z pewnymi niuansami co do dorbiazgów, ale nie co do istoty rzeczy.
A zobacz: dziś czytam:
"Prezes Wisły Ludwik Miętta-Mikołajewicz, który chodzi na derby od sześćdziesięciu lat, mówi, że czegoś takiego jak w ostatnią niedzielę jeszcze nie widział."
(wypowiedź Jurczyńskiego na spotkaniu otwartym)
To jest jawne klamstwo i podżeganie atmosfery. Ja też byłem na wielu derbach. Wróciłem z tych i powiedziałem "Było nad wyraz spokojnie". Rok temu pół kilometra od stadionu słyszałem grzmiący chór na pół dzielnicy "WTSK". Tym razem to było znacznie bledsze. Ile to? 10 lat temu? złapano kibica Wisły, rozebrano i wypuszczono na murawę. No to co jest gorsze? To jest jawny akt przemocy a nei jakieś tam grozenie...
Po tym co się stało prezes i rzecznik Wisły powinni pokazać klasę. Przecież jasne jest że żaden klub za tych bandytów nie ponosi odpiowiedzialności.. zwłaszcza że coraz głośneij słychaćże naprawdę chodiz o wpływy gangów i inne rzeczy..
Jeszcze jedno: czy 73 to rok urodzenia? Bo skoro tak, to nie widzaiłeś jak (właśnie koryzstając z układów milicyjnych) przez wiele lat Wisła szkodziła Cracovii. A naprawdę tak robiła, i w sposób bardzo prefidny. Ale to - bez ironii - oczywiście ani Twoja, ani tysięcy normalnych kibiców wina. Podobnei jak to co robią Miętta i Jurcyzński.
Pora przestać się użalać. Dopóki klub nie uczyni czytelnych kroków w celu eleminacji nieprawidłowości (bo takie były!!!) będziemy pod obstrzałem wszystkich. To przecież wygodne jak cała uwaga kieruje się na innych. Nie więc sensu odwoływanie się do PZPN-u, ani oskarżanie Wisły o podobne postępowanie, bo wina nasza jest niezaprzeczalna. A licytacja win nie ma żadnego znaczenia.
Zamiast więc podsycać ogień nienawiści postuluję:
1. Odizolować strefę murawy, tunelu i dojścia do kontenerów solidnym i trwałym ogrodzeniem „nie do przejścia” – koszt. 30.000 zł
2. „Rękaw” ma wyjeżdżać do początku murawy, tak by wychodzący i wchodzący piłkarze i sędziowie byli „poza zasięgiem” kibiców z okolic tunelu.
3. Zabronić wnoszenia bezpośrednio przed meczem na teren stadionu jakichkolwiek transparentów. Wszystkie transparenty powinny być przywiezione na teren stadionu na 2 godz. przed rozpoczęciem spotkania i poddane sprawdzeniu, czy ich tekst jest dopuszczalny. Można również pomyśleć o tym, aby transparenty takie można zostawiać w jakimś pomieszczeniu stadionowym po meczu, tak aby nie było problemów z ich wnoszeniem na kolejne zawody.
4. Doprowadzić wreszcie do wyłapania kilku „osobników”, którzy swoją obecnością na stadionie doprowadzają do takich sytuacji jak na derbach (rzucanie lodem, czy butelkami i monetami). Dopóki wszyscy widzą, że łamanie pewnych zasad jest bezkarne, to szerzenie się takich postaw nie natrafia na żaden opór. MONITORING MUSI WRESZCIE ZADZIAŁAĆ. Pokazać, że zakaz stadionowy żyje!!! Nic tak nie uczy jak doświadczenie na własnej skórze. Przekazać dane do policji, a jak ta nic nie zrobi to i tak nikt nam nie zarzuci, że to Cracovia jest bezczynna.
5. Przedstawiciele klubu, działacze i sami piłkarze muszą energiczniej wypowiadać się w sprawach dopingu na trybunach. Negatywny doping musi znaleźć swoją dezaprobatę w klubowych oświadczeniach, rozmowach z piłkarzami. Brak jakiejkolwiek reakcji, brak otwartej rozmowy na ten temat powoduje brak jakichkolwiek hamulców ze strony pewnych grup kibicowskich. Może warto reaktywować spotkania z piłkarzami; to dobra chwila na wyrażenie odczuć piłkarzy na ten temat; nie wierzę, że taki doping (WTSK) im pomaga. Poza tym brak reakcji klubu, rodzi przeświadczenie, że klubowi nie zależy na wyeliminowaniu takich zjawisk z trybun.
6. Wyegzekwować od ochrony większą uwagę przy bramkach. Na KAŻDYM tegorocznym meczu, czy to piłkarskim, czy to hokejowym, nie miałem problemów z podziwianiem „kibiców” polewających na trybunach wódeczkę i zamroczonych w sposób stwarzający problem z oglądaniem meczu. Mam wrażenie, że klub w obecnych warunkach płaci ochronie tylko za przytarganie biletu na bramce. Ja mogę to zrobić za połowę ceny którą płaci obecnie klub…
7. Ławki rezerwowych przenieść na stronę tunelu. Zamontować dodatkowe kamery obserwujące trybuny za ławkami rezerwowych. – koszt 10.000 zł
8. Uniemożliwić migrację kibiców do sektora A (wyższe ogrodzenia między A i B)
9. Zatrudnić na stanowisko kierownika obiektu odpowiedzialną za całą organizację osobę. Bo ta która funkcjonuje dziś w klubie, wyraźnie nie daje rady. Wszystkie te sprawy powinny wyniknąć z jej inicjatywy, a nie być podejmowane w chwili gdy coś się już stało. Trochę wyobraźni, a może doświadczenia trzeba.
10. Spiker musi przeszkadzać negatywnemu dopingowi; brak reakcji obciąża klub!!! Niech to robi nawet co 5 minut jeśli taka potrzeba.
11. Doceniając wkład Profesora w dzisiejszą stabilną sytuację Cracovii, proszę jednak o to, aby Profesor CAŁKOWICIE zaprzestał udzielać się w prasie. Niech wreszcie robi to jakiś rzecznik prasowy. Straty w sferze medialnej jak i sportowej będą na pewno mniejsze…
12. Nie składać odwołania od kary. Atmosfera jest tak gęsta, że nie ma szans na obniżenie kary. A w ręku mamy tylko taki argument, że na innych stadionach też było źle. To za mało.
13. Uaktywnić regulamin forumowy. Zacytuję :
III. Na forum zabronione jest.
Obrażanie , pomawianie , ubliżanie kogokolwiek i jakiekolwiek organizacji.
Absolutnie zabronione jest pisanie nazw konkurencyjnych klubów w postaci prześmiewczej lub obrażającej.
Propagowanie tematyki sprzecznej z prawem w tym stosowania przemocy.
Poruszanie tematyki chuligańskiej, chyba , że dotyczy spraw szeroko
nagłośnionych w mediach. [ze względu na taką a nie inna sytuacje w Krakowie
moderowanie takich wątków będzie traktowane wyjątkowo surowo i poważnie]
Zabronione są jakiekolwiek formy przeklinania, takżę w formie słów nie rozpoznawanych przez automatycznego cenzora
Osoby działające na szkode jakichkolwiek grup związanych ze środowiskiem Cracovii, organizacji kibicowskich jak i MKS Cracovia będą usuwane i blokowane bez możliwości odwołania. Jak i wszystkie ich tematy oraz wypowiedzi będą usuwane.
I z punktu I
Wpisy/tematy sprzeczne z regulaminem forum mogą w zależności od decyzji
moderatora być usunięte , zamkniete lub przeniesione do właściwego działu
forum BEZ UPRZEDZENIA(!).
Osoby naruszające przyjęte zasady mogą być czasowo lub na stałe pozbawione
możliwości korzystania z forum.
14. Wszystkim forumowiczom : zająć się przede wszystkim SWOIM klubem i jego problemami. Zróbmy najpierw porządek u siebie…
Jak potrafimy wdrożyć przynajmniej punkty 1-10 to nikt nie zarzuci Cracovii, że poza pustymi słowami nic nie robi. I niech nikt nie mówi, że są to trudne do zrobienia rzeczy. Większość z nich można wykonać małym nakładem finansowym w ciągu tygodnia czasu. Najbardziej potrzebna jest ku temu chęć i dobra wola. I brak przeświadczenia, że jest się pokrzywdzonym w całej sprawie.
Zrobić, zwołać prasę i pokazać co zrobiono i jak będzie organizowany najbliższy mecz. Tak wybić argumenty z ust innych.
Niestety, ale mam podobne odczucia jak Trapez i Krejzi.... Nasz stadion zdominowało totalne bydło, wiocha, patologia itd..... Najgorsze, że walka z tym zjawiskiem wydaje się walką z wiatrakami.... Źle, że profesor Filipiak też okazuje bezradność.... Banda kilkudziesięciu dresów potrafi sterroryzować cały stadion, tak że nikt nie odważy się sprzeciwić.... Od wielu miesięcy zamiast dopingu, który ma wspomóc piłkarzy słyszymy na każdym meczu tylko WTSK, że cała Polska z nas się śmieje, mówiąc że chyba mamy jakiś kompleks (niestety, ale tak to faktycznie wygląda).... Ta kara owszem jest za surowa i nieadekwatna do przewinienia, biorąc za przykład choćby mecz Legia - Lech w PP.... Niemniej jeśli ta kara ma przynieść pozytywny skutek to jestem za.... Kupiłem karnet i przeboleję te dwa mecze.... Po prostu trzeba skończyć z tym chamstwem, którego wszyscy normalni kibice mają już dość.... Spośród tych, którzy śpiewają WTSK jest jakiś odsetek bandytów, natomiast pozostali myślę, że są przeciwni takim akcjom jaka miała miejsce na Dębnikach.... Śpiewając jednak tą przyśpiewke po prostu nakręcaja spiralę chorej nienawiści.... Przy odbudowie potęgi klubu popełnione zostały błędy, które teraz trzeba naprawić (przykład to produkcja szalików, które na szczęście szybko zniknęły ze sklepiku klubowego).... Nikt nie przypuszczał, że to w przyszłości doprowadzi do tego co teraz mamy.... Inna sprawa, że zagnieździł się u nas najwiękzy element przestępczy pod pretekstem kibicowania. Wiadomo, że ich wrogiem nr 1 jest policja i stworzyli sobie ideę, że trzeba zabijać kibiców policyjnego klubu.... Jest to zbieranina z całego Krakowa (spora ich część wczesniej "kibicowała" Wiśle, czy Hutnikowi).... Po drugiej stronie Błoń oczywiście też są bandyci, ale jest ich znacznie mniej... Jeżeli tej grupy nie wyeliminujemy, to niestety wcześniej czy później popadniemy w jeszcze większy kryzys niż te kilka lat temu.... Prof. Filipiak nie będzie tego co się dzieje wiecznie tolerował, a inni sponsorzy w sytuacji gdy wizerunek klubu jest mocno nadszarpnięty po prostu nie przyjdą....Były juz podejmowane próby poprawy atmosfery na stadionie w poprzednim sezonie, ale wiadomo jak to się skończyło (mecz z Zagłębiem Lubin, czy wyjazdowy w Grodzisku).... Niestety grupa o której pisze powyżej po raz kolejny wygrała terroryzując tych, którzy chcieli skończyć z bydłem.... Tym sposobem zrobili kolejny krok w celu wyniszczenia klubu:( Czasem nasuwa mi się taka myśl, że to zwykli dywersanci.... Tak więc jeszcze raz powtarzam - nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło i nie mam nic przeciwko tej karze jeśli ma ona przynieść pozytywny skutek.... To co mamy teraz jest po prostu tragiczne i trzeba coś z tym zrobić.... Ja już mam tego dość, po prostu kurwa mam dość i wielu innych kibiców mysli podobnie....
chodzilem na "PASY" z dziemi(córka i syn), ale tyule ku... i ch.... nigdy nie slyszala wiec zostaje w domu(szkoda bardzo lubila lokomotywe)... Syn boi sie ze po derbach na nas napadna wiec tez zostal w domu... Qr.. no to kto bedzie chodzol na mecze za 10 lat?
Vasago, też mi się wydaje, że ci najgorsi, to dywersanci. Taki przerzut przecież ma tak na prawdę Cracovie w dupie.
Vasago: mądrze piszesz...
PAS: też mądrze piszesz, pod większością Twoich postulatów
podpisuję się obiema rękami,
ale w paru jednak lekko bym polemizował
(niech to, że więcej piszę właśnie o polemce
nie przesłoni faktu że globalnie się zgadzam):
ad 10. Przecież przeszkadza! Robi co może...
ad 11. Nie przesadzajmy z tym całkowicie.
Prof. F. musi dbać o marketing i promocję swoją i firmy, więc nie może tego zaprzestać.
ad 12. Nie zgadzam się. Argumentów mamy więcej. Miedzy innymi takie, że kara
jest zupełnie nieadekwatna do przewinień. Po prostu nas skrzywdzono. Na karę wpływ ogromny
miały wydarzenia z kilku godizn po meczu, a to naprawdę nie nasza wina.
ad 14. Ale my się zajmujemy naszym klubem i naszymi problemami! Praktycznie niemal wszyscy...
To co wychodzi na temat sąsiadki (na przykład), to w związku z naszymi wydarzeniami.
A poza tym - jak sądzę - na forum chodzi o to żeby sobie pogadać na różne tematy.
Agnan napisał :
"ad 11. Nie przesadzajmy z tym całkowicie.
Prof. F. musi dbać o marketing i promocję swoją i firmy, więc nie może tego zaprzestać.
ad 12. Nie zgadzam się. Argumentów mamy więcej. Miedzy innymi takie, że kara
jest zupełnie nieadekwatna do przewinień. Po prostu nas skrzywdzono. Na karę wpływ ogromny
miały wydarzenia z kilku godizn po meczu, a to naprawdę nie nasza wina. "
ad.11 - też tak na początku myślałem. Ale spójrzmy na efekty udzielania się profesora w mediach... Czy naprawdę uważasz, że swoimi wypowiedziami zrobił dobrą promocję Comarchowi i Cracovii? Moim zdaniem profesor jest w swoich wypowiedziach bezkompromisowy i zbyt jednostronny. W wielu przypadkach (np. w prowadzeniu firmy) może być to zaletą. W kontaktach z mediami potrzeba trochę umiejętności dyplomatycznych. Inaczej robi sobie i nam tylko wrogów, bo źle sformułowana myśl podana pismakom jest później umiejętnie wykorzystywana. Poza tym jego niefortunne wypowiedzi trudno później sprostować, bo niby kto i jak ma to zrobić. A jak coś spartoli rzecznik wtedy zawsze po namyśle profesor może jako jego pracodawca sprostować stanowisko rzecznika. Przypatrzmy się innym klubom. Tam prezes klubu rzadko komentuje bieżące wydarzenia.
ad.12 - no i co z tego? W PZPN-ie sami wrogowie, yzw. opinia publiczna oczekuje na przykładną reakcję, a ty mówisz, że ktoś tam na górze będzie zważał na nasze argumenty? Że np. ktoś się przyzna, że sędzia po derbach na Wiśle nie ujął w protokole zaniedbań ze strony Wisły? To nic nie da ; a karę rzeczywiście mogą zwiększyć, żeby pokazać ich determinację w walce z bandytyzmem. Kawa się wylała...Najważniejsze to jak najszybciej pokazać reakcję Klubu na nieprawidłowości. Inaczej nikt z nami nie będzie gadał.
ad.14. najchętniej zakazał bym na forum pisania o Wiśle ... Taka wymiana poglądów na ten temat kończy się najczęściej stekiem wyzwisk i obrażaniem się nawzajem, a to później przenoszą 12-latki od klawiatury na stadion (niestety...) Czy to naprawdę takie ważne? Taki zakaz np. na 3 miesiące tytułem eksperymentu.
Czy za to ze mnie gonili z siekiera po osiedlu (autentyk) zamkna stadion Wisle?
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)