Rabarbar_1 Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> A dlaczego tak nie mowić??? Co sie może stać??
Rabarbar, poważnie nie wiesz? :? :S
Może się stać i to wiele.
Po prostu kibice Viktorki (a i inii prawomyślni Czesi śpiewają:
"Visla szukana je"
-
-
Praga
Tyle, że szukać po czesku jest chledać, a j...ć po czesku jest szukać. Tak samo jak np "Ile ma lat?" po polsku wiadomo co znaczy, a po francusku "On jest chory".
yhy to dobrze wiedzieć żebym sie na muke nie wysterował. To juz nie będę "szukał Viktorki" :)
Gdzie można spotkać fanów Viktorki?? Dokładnie chodzi mi głownie gdzie się bawią, w jakim klubie itp.
5 dni później
byłem rok temu w Pradze i pytałem Antona z tego forum o wszystko. podał mi pare namiarów. Of course nie pytałem o disco , raczej knajpy. polecem knajpę naprzeciw stadionu Viktorki /ta klubowa, gdzie po wejściu widać foto drużyny i wisi koszulka jak nasza./ bo obok jest restauracja victorka- tam nie byłem. natomiast w tej własciwej super atmosfera i b. tanio jak na pragę / 2 razy taniej niż w centrum / . kelnerę poczęstowałem paroma wlepkami Pasów / raczej nie kumała /.W dzielnicy Zizkov jest zreszta dużo tanich i dobrych knajp.
Girlik, qrka, ty chyba mieszkasz gdzieś tu w okolicy, ja mieszkam do końca marca w Gliwicach a od 1 kwietnia (najprawdopodobniej) w Zabrzu, więc mnie odwiedź. Bydymy razem jeździć na mecze do Grodu Kraka.
Girlik ale wiesz dzielnica Zizkov z tego co na mapie widziałem to jest dość spora więc jak ja znajde jakąs tanią i fajna knajpe jak ja nie byłem tam ani razu. Właśnie przydałby sie przewodnik w postaci Antona.
No to sa jaja. Własnie si dowiedziałem że będe mieszkał na ulicy Dalimilovej w dzielnicy Zizkov. Co mnie cieszy podobno jest to 2-3 minuty od stadion Viktorki. Wie ktos może czy to prawda??
wychodzi z chaty, idziesz na Kostnicke Namesti
stamtąd skręcasz w Blahnikovą i juz
2-3 minuty, tak na oko ;)
W listopadzie byłem w Pradze, na przeciwko od stadionu Viktorii masz knajpo-restauracje Viktorii, można tanio zjeść i coś wypić.Na stadion można wejść bez problemu, pozwiedzać itp. (nie to co u nas). Do centrum 5 przystanków tramwajem, ale ogólnie to Ci polecam to gdzie ja nie byłem bo zupełnie zapomniałem o tym, a mianowicie wstąpić do NAJWIĘKSZEJ dystkoteki w środkowej europie, tak tak 5 poziomowa impreza właśnie jest w Pradze tylko nie wiem gdzie :) Jak tylko się dowiem to napisze.
Rynek się nie umywa do naszego to tak jakbyś był u nas na małym rynku, jedynie fajny jest zegar słoneczny orloj, przyjdź tam o równej godzinie :) Za to polecam Hradczany (Praski Gród) coś na styl Wawelu ale o wiele większe i równie atrakcyjne, jeśli nie bardziej.
Jeszcze zależy w jaki dzień przyjedziesz, ja byłem w środku tygodnia i słabo było jeśli chodzi o disco, Prażanie raczej wolą siedzieć w knajpach.
Z kibiców to tylko widziałem Slavie Praga, barwy takie jak Viktorki i nasze. Ale Viktorka chyba bardziej sympatyzuje ze Sparta ale to nic pewnego.
Polecam też na kaca piwiarnie najsłynniejszą w Pradze u Fleka lub jakąs na K. ale już nie pamiętam % ...
Pastor to sie dowiedz gdzie to jest ta dyskoteka. Będę tam w weekend a dokładnie z soboty na niedziele i chciałbym zobaczyć "uroki nocne" tegoż miasta. Własnie mi chopdzi bardziej o takie imprezy jak ta dyskoteka.
Aha a jak sa nastawieni Czesi w stosunku do Polaków?? Bo słyszałem różne opinie na ten temat. Vhodzi mi o to czy jak już wejde do tej dyskoteki to będe mógł sie spokojnie pobawić czy będę musiał bronić "barw Polski"??
z Czechami luzik, z Czeszkami jeszcze wiekszy :D
chyba ze ze Sparty ;)
Rabarbar_1 Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Pastor to sie dowiedz gdzie to jest ta dyskoteka.
> Będę tam w weekend a dokładnie z soboty na
> niedziele i chciałbym zobaczyć "uroki nocne" tegoż
> miasta. Własnie mi chopdzi bardziej o takie
> imprezy jak ta dyskoteka.
> Aha a jak sa nastawieni Czesi w stosunku do
> Polaków?? Bo słyszałem różne opinie na ten temat.
> Vhodzi mi o to czy jak już wejde do tej dyskoteki
> to będe mógł sie spokojnie pobawić czy będę musiał
> bronić "barw Polski"??
Jak ja jeździłem z kolesiami na wypady do Czech w celach rozrywkowych (Liberec, Jablonec) to do dziś pamiętam jak czescy bezjajowcy mieli popłoch w oczach, słysząc naszą mowę a Cyganie czescy na dyskotece to spierdalali jak zające gdy z nimi próbowaliśmy posparować, hehe.. Ogólnie starsze czasy i wariactwo ale fajowo było. Czesi się nie liczą. A jeden barman to przeżył podwójny szok. Raz, że pierwszy raz w życiu sprzedał i zobaczył ile wypić można wódki marki "Finlandia" (Czesi i Czeszki siedzieli przy coli i paluszkach, co wieksze kozaki to pili piwo :) ), a dwa, że nigdy wczesniej nie dostał tyle napiwków. Prawie skamlał ze szczęście pepik jeden.
Natomiast co do tego czy Czesi nas lubią, to mam całkiem poważne wątpliwości. I nie chodzi już tu o kwestie historii najnowszej ale ogólnie jakoś się nas boją, uważają chyba za awanturników i pijaków oraz słabiej rozwinietych, co akurat mnie w Nich wkurza, że mają takie lepsze zdanie o sobie a są zwykłymi paprochami i sprzedawczykami co Niemcom za EURO sprzedali juz wszystko, o ile jeszcze nie własną tożsamość narodową.
przyjeżdża taki Magic z kumplami, chcą sparować z miejscowymi, chleją wódę, a potem sie dziwią, że Czesi nas nie lubią... ;)
co do dyskoteki 5cio poziomowej: ja tam sie po dichach nie włóczę, ale moja biblia podróżnicza powiada, że na ulicy Novotneho Lavka 1 (w okolicy mostu Karola) jest dyskoteka Karlovy Lazne, czteropoziomowa, pełna nastolatek i nastolatków oraz "early-twenties", grają R&B, techno, pop. wjazd 120 koron, przed 22: 50 koron. czynne do 5 nad ranem.
więc może o to chodzi?
Tak tak do jest właśnie ta dystkoteka 5 poziomowa o której pisze Knur, wiedziałem że ona jest koło jakiegoś mostu :) Na każdym parkiecie inna muza, a jedna podłoga podobno jest przeszklona ze widac kto sie bawi nad toba i odwrotnie. Na górnym poziomie striptiz. Ogólnie Czesi są obojętnie do nas nastawieni, jak poszeleścisz kasa to napewno znajdzie kumpli heh. Może jeszcze pamietaja interwencje naszego wojska chyba w latach 60 ?!
chyba???
w '68
polscy zołnierze zastrzelili po pijaku czterech Czechów w Jicinie
Czyli raczej moge liczyć na brak atrakcji ze strony Czechów. Aha i jezeli znacie to podajcie nazwe tej dyskoteki. Dzięki wielkie za informacje, napewno się przydadzą. Jeśli jeszcze będę coś potrzebował to będę pisał.
No i jak z tą nazwą?? Będzie coś z tego??
Rabarbar, jak cie prosze: umiesz czytać??????....
knur wyraźnie napisał: [b]Karlovy Lazne[/b]....
nie rób myślenic... :(
yyyyy. no kurwa jestem zamotany okropnie bo zuważyłem tylko nazwe ulicy. Mój błąd.
A ktos wie gdzie w Pradze mozna kupic szalic Viktorki??
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)