Trapez - ale tu nie chodzi o drwiny tylko skoro juz zalozylem ten nieszczesny temat to o dyskusje! Zreszta i tak wroci on na tapete jak sie za dwa tygodnie okaze ze po trzech meczach wiosennych mamy 0 punktow! Obym sie mylil! Zaluje ze zalozylem ten temat ale czemu to zrobilem to juz drugi raz nie bede pisal! :) A moze i to tez taka mala prowokacja byla z mojej strony zeby zobazyc co ludzie mysla? nie wiem sam :P
-
-
ALBIN MIKULSKI MUSI ODEJŚĆ
" Dlaczego Pan lewonożnego Nowaka ustawił na prawej obronie, a prawonożnego Pawlusińskiego na lewej?
- Dlatego, że Paweł Nowak dobrze sobie radzi na i na lewej i na prawej stronie.
- Ale Pawlusiński jest prawonożny...
- Nie szkodzi... Tak akurat wyszło... Gdybym miał możliwość to wystawiłbym najmocniejszy skład. Nie miałem możliwości dlatego wystawiłem taki...
- Ale chodzi o to dlaczego Pawlusiński grał na lewej, a Nowak na prawej stronie...
- Bo lepiej się czuje Nowak na prawej, a Pawlusiński na lewej stronie."
Jeżeli będzie Pan dalej tak pieprzył i tlumaczył się z idotyzmów w ten sposób to......długo Pan nie pociągnie ten wózek......:-(
Już nie wdając się w sensowność ustawienia pomocników na obronie, to ja zupełnie nie rozumiem tej roszady z Pawlusińskim na lewej a Nowakiem na prawej. To jakiś absurd. Jedynym logicznym wytłumaczeniem jest wykonywanie przez nich stałych fragmentów gry, kiedy trzeba zakręcić piłkę w kierunku bramki. Wówczas zawodnik lewonożny zagrywa z prawej, a prawonożny z lewej strony. Ale za to dośrodkowania z akcji są utrudnione i to się per saldo nie opłaca. Wypowiedzi Albina Mikulskiego w tej sprawie na konferencji prasowej są irytujące.
Jak już napisałem w innym wątku:
boczni obrońcy powinni być tak właśnie ustawieni jeżeli chodzi o nogi. Po to aby przy złym wybiciu piłka nie wyladowała przed nadbiegającym zawodnikiem tylko poszła w aut. Po za tym mogą lepiej wyciągać piłki wchodzącym w środek pola napastnikom.
Nie pierdolcie:)
Po jednym meczu trenera się nie zwalnia...
Wuefistę musieliśmy znosić 3,5 roku....
Jak Mikulskiemu nie będzie szlo to się weźmie innego trenera, proste..
temat jest absurdalny. nie wdając się w dłuższe dywagację napiszę, że Mikulski wykazał przewagę nad Stawowym pod dwoma względami:
1. rogi - wreszcie coś się działo po rogach. bramka w sumie też po rogu.
2. wyciągnął wnioski i zareagował w przerwie. Wacek i JP dali super zmiany. Stawowy miewał z tym problemy, a jego zmiany ostatnio mało wnosiły do gry.
kurde przestńcie gość nie miał możliwości nic zrobić wybrał optymalne rozwiązanie,Stawowego niema i nie będzie i przestańcie krzyczeć malolaty na meczu o nim bo tu gra CRACOVIA, GDZIE SĄ PRZYDUPASY LASOTY KTÓRZY KOPALI DOŁKI POD PROFESOREM CIESZYCIE SIĘ?
zubereg Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Nie pierdolcie
> Po jednym meczu trenera się nie zwalnia...
> Wuefistę musieliśmy znosić 3,5 roku....
> Jak Mikulskiemu nie będzie szlo to się weźmie
> innego trenera, proste..
teraz juz nie ma wuefisty wiec powinieneś się cieszyć. Teraz masz trenera
dolfuss: TRENERA:)
zubereg Napisał(a):
> Nie pierdolcie
> Po jednym meczu trenera się nie zwalnia...
> Wuefistę musieliśmy znosić 3,5 roku....
> Jak Mikulskiemu nie będzie szlo to się weźmie
> innego trenera, proste..
Co jest proste?
Mikuła ma jeszcze 1,5 roku kontrakt z klubem, więc zapomnij.
Mikulski ma półtoraroczny kontrakt na menadżera
problemem nie jest jego długość ale brak wolnych trenerów (chyba ze ktoś chce Wójcika :P)
Mikulski miał trzy trudne mecze; pierwszy przegrał, zostały dwa
zobaczymy jak to będzie
ale zwalnianie Mikulskiego po poerwszym meczu... - no trzeba by mieć nierówno pod sufitem
narazie potrzeba spokoju i opanowania!
sytuacja nie wygląda za ciekawie na tydzień przed derbami i w ogóle na najbliższy sezon ale nie ma co rwać szat i dymisjonować Mikulskiego bo wydaje mi się że nawet on gdyby był na miejscu Moskały który na początku 1 połowy miał 100% sytuację to by trafił z tych 2 m do bramki i mecz mógłby się całkiem inaczej potoczyć bo to było tuż przed samobójczym golem
a takich 100% a nawte 1000% sytuacji naliczyłem z 5
tak więc moim zdaniem to zawiodła skuteczność naszych grajków
chociaż wystawienie Pawlusińskiego na obronie to rzeczywiście nie było zbyt błyskotliwa decyzja
ale dajmy chłopu szanse
dolfuss, docent
Trener jest tylko pracownikeim klubu albo ma wyniki albo nie ma...
Jeśli Mikulski nie bedzie miał wyników to będę za tym by go wy.ebać.
Ja się do trenerów czy pilkarzy nie przywiązuje bo to tylko najemnicy...Nie ci to będą inni...
Cracovia miała już ich wielu, o czym powinniście wiedzieć:).
Mikluksi dopiero 2 tygodnier prowadzi Cracovię, w dodatku przyczepiła się nas fala kontuzji,
nawet Murinio przy Naszym skłądzie personalnym nic by chyba nie zdziałał, a wy się przyczepiacie do Albina.
Mam nadzieję, że złego dobrego początki i odgryziemy się na Zwiśle.
moim zdaniem wczorajsza porazka nie byla wina trenera Mikulskiego. zabraklo poprostu skutecznosci, bo sytuacji na zdobycie bramki zawodnicy wypracowali sobie naprwade sporo. uwazam, ze problem jest z obrona. wiele osob krytukuje ustawienie bocznych obroncow, a mi bardziej nie podoba sie gra srodkowych. przypominam, ze w czarwcu Wisniewski wraca z wypozyczenia. my tymczasem skupmy sie na wspieraniu naszej Cracovii solidnym dopingiem
szkoda sie wypowiadac, bo Mikulski nie powinien zostać trenerem !!!
Mikulski na pewno popełnił błąd przy ustawieniu drużyny.Nie sprawdził się wariant z Pawlusińskim w obronie i po 14 minutach kiedy po jego drugim błędzie straciliśmy bramkę powinien zareagować.Należy jednak pamiętac,że ten mecz mogł się zakonczyć zupełnie inaczej,bo jedynym pozytywem tego spotkania było to ,że potrafiliśmy stworzyć dużą ilość sytuacji ,ale mieliśmy przysłowiowego jeża i tylko raz piłka znalazła drogę do bramki.Tym meczem potwierdziła się też pewna prawidłowośc,a manowicie to ,że Cracovia już czwarty sezon z rzędu nie potrafi udanie rozpocząć rundy rewanżowej.Jeżeli wcześniej ze Skawinką,KSZO czy Górnikiem Ł udawało nam sie jakimś cudem zdobywać punkty to tym razem los wystawił nam za te poprzednie lata rachunek.Za poprzednie inauguracje ,ale także inne nasze potyczki w tym sezonie ,bo gdyby nie szczęscie to takim samym wynikiem mogły się zakończyc spotkania z Bełchatowem czy Polonią kiedy nasi rywale nie wykorzystaywali sytuacji o wiele lepszych niz te stwarzane przez Górnika,a nam się udawał wykorzystywać nasze.
Na razie jeszcze za wcześnie wydawac sądy nad Mikulskim.Przejął zespól na tydzień przed inauguracją,zespół dotknęła też plaga kontuzji i bardzo trudno było podjąć decyzje odnośnie zestawienia obrony na to spotkanie. Zaryzykował, ale się nie odało i częśc winy za ten wynik spada oczywiście na niego,ale gdyby tak jak poprzednio dopisało nam szczęscie to wynik mógł być odwrotny.
A jeżeli chodzi o Gornika to widac nie trzeba przygotowywac się na trzech obozach zagranicznych ,aby całkiem nieźle zaprezentować się w pierwszym meczu,bo oni dysponują w tym momencie chyba najgorszym składem w całej lidze.
W przerwie meczu kibice głośno wyrokowali, że piłkarze chcą spuścić Mikulskiego. później jednak zmienili zdanie. Oby ten mecz był zwykłym wypadkiem przy pracy i niczym więcej.
Koszer Napisał(a):
> W przerwie meczu kibice głośno wyrokowali, że
> piłkarze chcą spuścić Mikulskiego.
Spuścic to oni mogą teraz tylko siebie. Każdy z nich ( poza drobnymi wyjątkami) indywidualnie nic by nie znaczył w innej drużynie, więc lepiej niech im to do głowy nie przychodzi, bo jak się sponsor wkurzy to Bania wróci na etat ciecia na Kabel, Fąfel do rzeźni teścia,a Skrzynia na wuefistę do jakiejś podstawówki w Skawinie.
tomecki Napisał(a):
[i]a Skrzynia na [b]wuefistę[/b] do jakiejś podstawówki w Skawinie.[/i]
hehe :D
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)