Po kolei. Geo nie mogę wogóle skojażyć gdzie mogłeś mieszkać bo jedyna knajpa co była na siemaszach była własnię jakby w piwnyc, pod zakładem pogrzebowym i nazywala się "PIRAMIDA" i ona była naprzeciwko bloku 58 tak samo jak wyżej wspomniany klub szachowy. W okolicach ulicy lekarskiej jest jedynie obuwniczy apteka kwiaciarnia cukiernia sklep z tania odieza i market. Chyba ze mowisz o RESTAURACJI i to jest roznica bo tam gdzie obecnie jest market mały była restauracja "SANUS" i nie wiem czy można tam się było piwa napić bo byłem mały i jadłem tam pierogi ruskie. Więc podejżewam że o to Ci chodzi i chyba wiem gdzie mieszkałeś
A co do dyskusji osiedlowych. To może niejestem za stary ale wiem że na xxxleciu wszystkie wieżowce nie były wybudowane 50 lat temu tylko raczej niedawno i wtedy dopiero gdy posprowadzali sie ludzie na xxxleciu zaponowałe tak zwane 100 % Pasy. Napewno (!) wiem że wtedy teren pasiastosci na Siemaszkach nie zaczynał się od ulicy zdrowej i fieldorfaniela tylko dużo dalej tak samo na xxxleciu rusznikarska była trójkolorowa. Dopiero niedawno - tzn dla mnei dawno bo gówniarz byłem teren przesunął sie do ulicy Opolskiej. Więc nie można mówić że Siemaszki miały sie uczyć od xxxlecia. Bo dopiero teraz ekipa na Siemaszkach nie jest lepsza od 3xl. Bo Akustyk napewno pamiętasz starsze dzieje jak starsi u nas rządzili tylko że to były inne czasy
-
-
Rynek i inne balety.Kto gdzie pije?
Pamietam.
No w ten sposob o ktorym mowisz North, to Azory sa owszem, 100 % (chyba ze liczyc tzw "przerzutów spod kiosku")
Do momentu kiedy nie ma jakiegos ruchu oporu to IMHO jest 100%. Tak wiec Opolska, juz nie jest za Cracovia, i nie mozna mowic ze nie ma tam Wisły, bo tzw "opor bierny" stosują od lat.
Temat sie rozmyl ;)
Nie wybieram knajp pod kątem kibicostwa :D , a ile jest wiślaków to szczerze mam to w dupie :) przecież sam nie chodze do pubów, żeby się dosiadać do obcych :)
4 dni później
a wczoraj w ataku pozdrowienia dla Siemaszek pare razy były :D ktoś był wczoraj ??
Santo byłą knajpa na Siemaszkach:D jak jest pawilon ze sklepami(skl. rybny itd) to tam gdzie teraz jest mięsny na samym końcu kiedyś była knajpa dsyć wesoła i praktycznie codziennie ktoś stamtąd wylatywał na ryj(czasami przez okno a kraty były):D:D:D
jeżeli mowa o knajpach na xxx-lecia czy siemaszkach.. to Rancho niema sobie równych :0
pawelek ale ja o tym dobrze wiem tylko ze przez Siemaszki autobus nie jeździ więc raczej nie o to chodzi :) Geo pisze coś o okolicach lekarskiej a tam był tylko ten "sanus"
ja pamietam jeszcze jak balowało się w Krzystoforach , Żelaznej , Rentgenie stare dzieje teraz to jak jade na Rynek to szukam szukam i coś tam zawsze znajde w sobote wylądowałem w ,,Oldmoblle" czy jakoś to sie nazywa nawet dośc fajnie wystrój knajpy spox , piwo 6 ale polecam fasolke po bretońsku zwłascza o 2 w nocy stawia na nogi i jest zaje......... :)
262 dni później
Still - świetna knajpa przy ul.Gołębiej, w środku panuje duch reakcji i kontrrewolucji , na ścianach wiszą różne ciekawe portrety min Dmowskiego, Pinocheta, Franco, Mannerheima itd : )
Byłem z dwoma ludźmi z tego Forum w szaliku Oderki. No i jeszcze o ile dobrze pamiętam wisiał Horty.
Ale takie knajpki ilościowo do knajpek postkomunistycznych, gdzie wiszą Stalin i Bierut w Polsce się nie umywają. Jedna jest w Rybniku, gdzie dziś prowadziłem zajęcia, nazywa się PRL, a w oknach są nalepione sierpki i młotki i gwiazdy. Michnik znowu przebija reakcję. Proponuję wzmóc budowę knajp z Franco, żeby się wyrównało.
Dalej wisi : )
[quote]Ale takie knajpki ilościowo do knajpek postkomunistycznych, gdzie wiszą Stalin i Bierut w Polsce się nie umywają.[/quote]
W sumie taki wiszacy lenin czy marks to bylaby bardzo fajna ozdoba.
Powinno sie nimi kazdy park przyozdabiac.
Dinth miej "pretęsje" do publiki, a nie do mnie, bo ja tych knajp nie budowałem. Muszę też stwierdzić, że w Czechach knajp stalinowskich jest od groma, najbliższa Wodzia w Bohuminie.
Wspominales juz o tych knajpach wiele razy :P
A co do wiszacych komuchow to nic do nich nie mam- jak komuch wisi to daje dobry przyklad.
No to zabierz się za wieszanie komuchów, bo jakoś się inni do tego nie kwapią. Zacznij od Majchrowskiego i wszystkich co na niego głosowali. Choć wydajniejsze byłyby komory gazowe, bo sznurka by mogło zabraknąć.
Chciałbym uniknąć zarzutu, że nabijam posty, ale jak zastosuję opcję "zmień wiadomość", to się nie podniesie i inni pomyślą, że to już przeczytali. Dinth zabierz się za wieszanie, a nie ględź.
Ja uważam, że na świecie jest za dużo ludzi, i dlatego ożeniłem się w wieku 47 lat i zrobiłem dziecko dopiero teraz, żeby mi nikt nie zarzucił, że co innego mówię na demografii, a co innego robię w łóżku. Choć nawet nie wiesz jak wiele mnie to kosztowało i jak bardzo się cieszę, że nareszcie będzie brzdąc. Jakby każdy postępował jak ja, to by się wkrotce drastycznie zmniejszyła liczba ludności.
Ja cholernie nie lubię teoretyków bez pokrycia.
Siedzisz sobie gdzieś w jakimś zaciszu, masz może puszkę piwa w ręku, fajkę w ustach i gadasz rzeczy, do których praktyka ma się nijak.
Geopijatyk-Fan Oderki Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Ja cholernie nie lubię teoretyków bez pokrycia.
> Siedzisz sobie gdzieś w jakimś zaciszu, masz
> może puszkę piwa w ręku, fajkę w ustach i
> gadasz rzeczy, do których praktyka ma się nijak.
:D :D
nie no Geo, widze, że humor Ci dopisuje
he, he. Praktyk się znalazł. :)
.
ja pije w Jamie na Woli Duchackiej,
tam sporo ziomali Pasiaków siedzi i spode łba patrzy czy jaka psiarnia nie lezie,
mnie tam nastruj odpowiada, grzejemy więc z ziomalami ile wlezie, w koszulkach Craxy, szalikach Leszka i czapeczkach Areczki,
a potem na meczyk naj*beani wyzywać zwiś*lacką UBecje!
hej hej Cracovia!
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)