stary kibol Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Van der Biezen z ośmioma bramkami w czołówce
> strzelców zaplecza Bundesligi. Karlsruher sc w
> którym gra Bizon na trzecim miejscu z szansami na
> awans do Bundesligi.
Nigdy nie uważałem go za "słabego" napastnika , po prostu nie miał z kim grać, wtedy taktyka polegała na kopnięciu na walkę do Biezena , może się uda.. Może i Koen nie jest wirtuozem technicznym, ale przy grze kombinacyjnej preferowanej przez Stawowego móglby się odnaleźć, o ile nie cofałby się na 35 metr po piłkę...
-
-
Re: Dalsze losy naszych byłych sportowców, trenerów , smakowite historyjki itp.
To jest gość od wykańczania akcji a jak wyglądała wtedy nasza gra to każdy pamięta.
No, ale też każdy pamięta, jak mu szło wykańczanie. I nie wyglądało to jakoś rewelacyjnie.
a w 2 bundeslidze sobie radzi a poziom nie gorszy niż w naszej ekstraklasie
MSC Napisał(a):
> a w 2 bundeslidze sobie radzi a poziom nie gorszy
> niż w naszej ekstraklasie
Chyba wyższy;) przypomnij sobie nasze sparingi na ostatnim obozie w Antali:)
szuwarek Napisał(a):
> MSC Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > a w 2 bundeslidze sobie radzi a poziom nie
> gorszy
> > niż w naszej ekstraklasie
>
> Chyba wyższy;) przypomnij sobie nasze sparingi na
> ostatnim obozie w Antali:)
Pewnie wyższy, masz rację ;)
Koen nie tyle nie miał z kim grać, co był bezsensownie prowadzony (w sensie taktycznym). Nie wiem, ile bramek strzelił ostatnio głową, ale po tej z gts widać było, ze jest do tego stworzony; czyli środkowy napastnik czający się w polu karnym. Tymczasem najczęściej ustawiany był jako pomocnik albo skrzydłowy... czysty nonsens.
Koen był wystawiany jako pomocnik? Albo moja pamięć mocno szwankuje albo coś pomyliłeś docencie.
Koen owszem, często z bezradności, nudów czy "genialnych" założeń taktycznych Pasieki cofał się po piłkę ale zawsze był wystawiany na szpicy.
Chyba nigdy nie grał w pomocy co nie zmienia faktu, że potrafił z 8 metra piłkę posłać w gołębie i się u nas nie sprawdził. Widocznie trzeba mu podawać tylko na głowę bo nie potrafi grać nogami a główki dobrze wykańcza.
W 2 Bundeslidze z nogi też strzela:) Chociaż trzeba przyznać, że niejednokrotnie były to farfoclowate bramki:)
Chwała Ci Koen za te derby.
http://www.2x45.info/aktualnosci/25960/nie-taki-ogorek-z-tego-van-der-biezena-radzil-sobie-w-iii-lidze-niemieckiej-i-radzi-w-2-bundeslidze/
Mnie sie bizen kojarzy tylko z brakiem wyczucia przy podawaniu [albo za mocno w aut albo za lekko do przeciwnika] ot drewniana noga. Napewno atutami sila i gra glowa - co przy taktyce Wonsa jest zupelnie nie przydatne. Nie ma też co gloryfikowac 2 bundesligi - czolowka tej ligi to poziom ekstraklasowy ale srodek tabeli i dol to naprawde slabe druzyny ( polecam ogladnac jakis mecz- kopanina jak u nas i loteryjne wyniki meczy)
Slapi, chyba nie oglądałeś zbyt wielu meczów 2 Bundesligi... Legia czy Lech walczyłyby o utrzymanie:)
Napisze tak... Nie jeden kupon umoczylem na tej lidze i parę meczy ogladnalem. Mecze takiej Armini czy Bochum wcale nie są porywajace a ich mudzyny ( podobnie jak nasze polskie mudzyny) też mają kłopoty z przyjęciem pilki :) Aalen-Bochum już dziś więc zachecam do ogladania i ocenienia samemu poziomu :d
Tomek Wełna to wciąż nasz piłkarz, lecz w związku z tym że w chwili obecnej przebywa na wypożyczeniu, wywiad z nim postanowiłem wrzucić właśnie w zakładce "byłych graczy". W rozmowie Tomek opowiedział o swoich m.in. perspektywach na grę u nas oraz pierwszoligowej próbie. Oczywiście nie zabrakło również wątku rozpadu Polonii...
http://sporteuro.pl/sport/wywiady/266-pi%C5%82ka-no%C5%BCna/9502-wci%C4%85%C5%BC-pami%C4%99tamy-o-przelewach-z-wiednia.html
co to ja dobrze widze że zbawcy Wasiluka nie ma nawet na ławce rezerwowych :/ ?
Marek napisał na TT ze będzie robił kołyske dla swojego dziecka dzisiaj w 3 lidze .
qtec Napisał(a):
> co to ja dobrze widze że zbawcy Wasiluka nie ma
> nawet na ławce rezerwowych :/ ?
Zabawne jest to pisanie o Wasiluku jako o zbawcy. Ciekawi mnie bardziej gdzie na ławce trenerskiej będzie zasiadał za rok zbawca Stawowy? O ile w ogóle gdzieś będzie;)
Nzg... daj mu jeszcze szansę do 20tej w poniedziałek.....
a z innej beczki Arek Kubik trenuje dzieciaki "w Pasy"....czy ktos zna szczegóły...?
Puszcza z Biernatem i Wełną pokonała Olimpię Grudziądz 1-0
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)