http://www.malopolskatv.pl/cabaj-w-hutniku/
Do czego to doszło? Nie wierzę, że nikt z I ligi się nie zgłosił.
-
-
Re: Dalsze losy naszych byłych sportowców, trenerów , smakowite historyjki itp.
Gdzie są obrońcy tego grajka?No i poznano się wreszcie na jego umiejętnościach.....IV liga....:D z ekstraklasy....
A nie prościej skojarzyć fakty, że Cabaj na razie jest bez klubu, trenerem Hutnika jest Przytuła? :)
Tłumacz to im...
Poza tym powinniście życzyć Cabajowi szczęścia, tyle lat dla nas bronił, a Wy tu się teraz nabijacie. Nie będzie grał w IV lidze chyba, ze chce pomoc Przytule.
Kolego Chaplin - dobre, naprawdę dobre :) W stylu Charliego :D
Może z czasem ukaże się jakieś [b]NAGRANIE[/b] Krzysiu - dyktafon ;) , które rozwieje niektórych wątpliwosći, kto komu pomagał.
Marcinowi, czysto po ludzku życzę wszystkiego dobrego.
Tak Marcin to fajny gość zakochany w sobie IV liga i wszystko jasne.
mariusz Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> To tylko potwierdziło moje słowa które
> wypowiadałem wcześniej.Wszystko okaże się
> jakimi są graczami
No nie przesadzajmy. Jakimi graczami są to my mniej więcej wiemy. Widzieliśmy ich przez lata w akcji :)
> dopiero wtedy gdzie pójdą z
> Cracovii Pawlusiński,Cabaj czy będzie to awans
> sportowy.I co nie chcę pisać a nie mówiłem.
To akurat, gdzie teraz pójdą, ma znaczenie drugorzędne.
Jest to oczywiście racja, że to, co zaprezentują w nadchodzących latach, wiele powie, ale należy to jednak oceniać z większej perspektywy. Ale nie tylko to, GDZIE pójdą, ale i JAK się tam będą spisywać.
Co do Pawlusińskiego, wiadomo było, on to podkreślał, że on chce zostać w Krakowie, bo nie chce by syn zmieniał gimnazjum. I dlatego on, gdy pojawiła się oferta z Niecieczy, która jest blisko, skorzystał.
Co do Cabaja, sytuacja jest trochę inna. To jest bramkarz. Zazwyczaj klub, jesli ma zgranego z drużyną bramkarza, nie chce szukać nowego "na pierwszego" w połowie sezonu, jesli ten obecny nie robi wielkich knotów... A nie da się ukryć, że przyjście "z ostatniej drużyny ekstraklasy" i to z takim wynikiem punktowym nie jest mocnym argumentem na "wygryzienie" dotychczasowego bramkarza.
Pożyjemy, zobaczymy. Ale uważam, że należy się wstrzymać z definitywnymi ocenami co najmniej przez rok. Chyba że będą jakieś wyjątkowe "dowody" (wielkie błyski lub wielkie wpadki :D)
Kacyk chodziło mi o to,że zarówno Cabaj i Pawlusiński mogli zostać w Cracovii tylko sami szukali "lepszego"rozwiązania.
No to teraz mają to co chcieli.
Puszcza Niepołomice - Szczakowianka Jaworzno 5-0 (1-0)
[b]1-0 Bojarski[/b]
2-0 Janik
3-0 Janik
4-0 Serafin
5-0 Papież
Puszcza, I połowa: [b]Kwedyczenko[/b] - [b]Szwajdych[/b], [b]Świstak[/b], [b]Księżyc[/b], [b]Radwański[/b] - [b]Bojarski[/b], Orłowski, Janik - Serafin, Piotr Morawski, Papież, II połowa: Kwedyczenko - [b]Marcin Morawski[/b], Księżyc, Górka, Radwański - Michał Morawski, Bojarski, Janik - Serafin, Jagła, Papież.
Debiut Radosława Matusiaka w AGS Astéras Trípolis
Radosław Matusiak zadebiutował w swoim nowym zespole AGS Astéras Trípolis. Polak wystąpił w bezbramkowo zremisowanym przez jego drużynę spotkaniu 20. kolejki greckiej ekstraklasy z AÓ Atrómitos Peristeríou. Matusiak na boisku zastąpił w 90. minucie Rogério Martinsa.
Źródło: 90minut
kolejny "napastnik", tym razem Ślusarski http://sport.interia.pl/pilka-nozna/ekstraklasa/news/slusarski-rekordzista-w-druzynie-lecha,1590279
Tak Ślusar nastrzela bramek dla Kolejorza ale na treningu.
Ma ktos moze wiedzę na temat wysokości kontraktu Matusiaka w Grecji??
Z kolei historia Cabaja pokazuje co to znaczy miec dobrego menago..
.
Wezmy dla porównania takiego Pawełka, czy on byl(jest) lepszym bramkarzem niz Marcin?? Nie wydaje mi się, bronił przeciętnie, a błędów i kiksów miał na pewno nie mniej niz Cabaj, tylko ze kazdy bład Marcina był zaraz głownym tematem czy to portali internetowych, czy to gazet.
I tak o to Marcin nadal pozostaje bez klubu, a Pawełek "trzepie" bodajże trzy razy większą kasę niż w Wiśle.... a umiejętności tych bramkarzy sa na porównywalnym poziomie.
Wiesz jakbysmy byli rok rocznie na 2 czy 3 miejscu jak rzeka to pewnie Cabaj tez nie miałby problemów z załapaniem się do lepszego klubu
http://www.sports.pl/Pilka-nozna/Krzysztof-Krol-Dla-Jagiellonii-juz-wiecej-nie-zagram,artykul,98878,1,724.html
Boże jakie to szczęście, że ten imbecyl do nas nie trafił....
Aston - ale są tu tacy, dla których Król to po prostu wygadany chłopak z ambicjami :D haha :)
szkoda chlopaka bo nie ma w lidze lepszego lewego obroncy
Błagam Cię :)
ja Cię proszę obiektywnie oceń umiejętnosci a nie gadke w prasie
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)