Powrót
Powrót do działu

Cracovia - Forum kibiców Cracovii

• Regulamin
    • Regulamin
    • STAWOWY ODSZEDL!!!

• Piłka nożna
    • Rozpoczęto 10.02.2006 o 17:41
      Ostatnia aktywność 25.02.2006 o 22:44
      25618 wyświetleń
    • Aston1906

15.4K
      2.8K
    • 11.02.2006 o 19:30
      Post #274827 11.02.2006 19:30
    Może i mnie trochę poniosło, ale po prostu emocje wzięły górę. Ja już wcześniej pisąłem - nie chodzi mi wcale o osobę Stawowego (to apropos argumentu, że nie wyobrażam sobie Cracovii z innym trenerem), tylko o to, że zostałem odarty z ostatnich złudzeń co do prowadzenia jakiejkolwiek przemyślanej polityki zarządu. I to nie jest kwestia tego, co napiszemy tu na forum. Prawda jest bowiem taka, że cała Polska się śmieje z działań Filipiaka. Otwórzmy oczy - to co sie dzieje w naszym klubie to jest komedia! A jeśli ktoś uważa, że jestem kibicem "od Korony", to niech sobie uważa, byłem wręcz pewien, że "argument" tego typu padnie szybciej od wiatru. Pozdrawia Was kibic sukcesu
    • Tosiek

129
      0
    • 11.02.2006 o 19:35
      Post #274830 11.02.2006 19:35
    KOTU Napisał(a): ------------------------------------------------------- > Na razie to wiemy tyle że Staw zrezygnował a > władze rezygnacje przyjęły. Wniosek jest prosty, > jak by nie chciał to by tego nie zrobił i był jak > Henryk K. (gdyby go "proszono" o odejście) ale > moim zdaniem NIKT GO NIE ZWOLNIŁ TYLKO KOLEŚ SAM > NAWIAŁ OD > NAS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! > !!!!!!!!!!!. > Zobaczył jak wypadlismy w sparingach z, nie > czarujmy się, cieńkimi zespołami i nawiał. Ot > takie jest moje zdanie. Może w poniedziałek > dowiemy się czegoś więcej. > ZGŁASZAM TEN WPIS DO POSTU MIESIĄCA,A NAWET ROKU.
    • Kajak

8.9K
      9.4K
    • 11.02.2006 o 19:38
      Post #274833 11.02.2006 19:38
    Tosiek Napisał(a): ------------------------------------------------------- > KOTU Napisał(a): > -------------------------------------------------- > ----- > > Na razie to wiemy tyle że Staw zrezygnował a > > władze rezygnacje przyjęły. Wniosek jest > prosty, > > jak by nie chciał to by tego nie zrobił i był > jak > > Henryk K. (gdyby go "proszono" o odejście) > ale > > moim zdaniem NIKT GO NIE ZWOLNIŁ TYLKO KOLEŚ > SAM > > NAWIAŁ OD > > > NAS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! > > > !!!!!!!!!!!. > > Zobaczył jak wypadlismy w sparingach z, nie > > czarujmy się, cieńkimi zespołami i nawiał. > Ot > > takie jest moje zdanie. Może w poniedziałek > > dowiemy się czegoś więcej. > > > > > > > ZGŁASZAM TEN WPIS DO POSTU MIESIĄCA,A NAWET ROKU. > > =WIELKA CRACOVIA Jako Kretyństwo roku chyba......
    • Goget

165
      0
    • 11.02.2006 o 19:39
      Post #274834 11.02.2006 19:39
    popieram:D
    • Pif paf

197
      1
    • 11.02.2006 o 19:59
      Post #274836 11.02.2006 19:59
    Jak juz to kiedyś klikałem nie bede sie rozwijał nalezą mu sie podziekowania od nas kibiców za to co zrobił dla naszego klubu.Ale nie płączmy z tego powody ze odchodzi prosze was bo to załosne. Panowie spokojnie. Czy chodzi o cypr czy chodzi o pieniadze jak zawsze.Filipiak jaki jest taki jest ale.... nasz Wojtek nie wniesie zadnej nowej idei, jego pupilki, którzy jedzą muz ręki nie są zadnymi gwiazdami nie okłamujmy się zaden prawie nie umie zrobić przewagi w srodku pola czy wogóle by cos potem rozegrać !Trzeba nowego widowsa jak ja to mowie okna na świat człowieka który inaczej wszystko po swojemu pouklada i porobi zmiany i napewno nie bedzie spał gdy czas bedzie na transfery.
    • Vojnar

2K
      0
    • 11.02.2006 o 20:02
      Post #274838 11.02.2006 20:02
    No ja uważam że Stawowy albo ześwirował albo szykuje sobie jakąs lepsza posadkę nie zdziwie sie jak zobaczymy go w Lechu Poznań. Nie rozumiem jego decyzji zupełnie, zachował się jak jakis chłystek, niepoważny gośc. Ja bym go nigdzie nie zatrudnił. Bo albo się podpisuje 10-letni kontrakt i wie co można a czego nie robić i mówić, albo się Stawowemu w głowie poprzewracało. Toz chłopina powinna miesiąc temu powiedzieć: Dziekuje było miło i będę mile wspominał ten czas. A tak to zrejterował, zostawił druzynę w środku przygotowań , obraził się jak dziecko i wział zabawki do innej piaskownicy. No żenada, totalna. A jak ma być Mareczek Motyka (znowu o BOŻE!!!) trenerem to ja ku.wa chyba zupełnie wyłysieje. Toz jak już ALbin dstaje kasiore to nich ALbin robi trenerkę ,napewno lepszy od Motyki a i chłopaków dobrze zna. Zanim Marek cos zrobi to przez dwa tygodnie będzie do Hawełki chodził na wódkę, albo pod Gruszke na koniaczek( pogadac z p.Marchewczykiem - bez obrazy) i gó.wno z tego wyniknie. Profesorze Filipiak daj Pan Albina Mikulskiego na treneiro i niech sie sprawdza. Taka rada. A Wojtek to chyba naprawdę oci. piał ( nie chce pisac ocupiał ;) )
    • raf_jedynka

3.3K
      25
    • 11.02.2006 o 20:10
      Post #274840 11.02.2006 20:10
    Wyglada na to ze czas Stawowego w Cracovii dobiegl konca Pewnie ze CRACOVIA jest ponad to i kazda taka historia jest dla nas tylko czasem próby Zreszta wcale nie najwieszym w historii Jedyne co jest huyowe to to, ze przy okazji znow wyszedl z Filipiaka kompletny brak wyczucia i brak klasy. Jak kolo zrobil 'zamach' na prezesure wygladalo to na jakis wybryk, ale potem przyszly zadymy z Wegrzynem, potem te odchodzenia, wycofywania, produkowanie pilkarzy netto, inwestowanie w mlodziez, kontakty na 10 lat... Prof dostal medialnej palmy a wprowadzanie zarzadzania korporacyjnego w SSA Cracovia i wpowadzanie tego typu ukladow jak narazie owocuje chaosem... Ludzie ktorzy w Comarchu delegowani sa do pracy w SSA to kompletni spadochroniarze bez pojmy nt klubow sportowych wogole a o Cracovii nie wspomne nawet... I naprawde nie ma znaczenia fakt ze goscie sie staraja (bo tak generalnie jest) ale oni nie czuja bluesa to raz a dwa Boss w firmie to Boss. W efekcie Filipiakowi nie am kto powiedziec "ze jest nagi" i jak narazie jako prezes-menago naraża CRACOVIE na posmiewisko. Wierze ze chlop jednak otrzezwieje i odda prezesowanie komus innemu, a sam ustawi sie w rolu supewajzora i bedzie gdzies ponad tym co jest na codzien w klubie... No bo o co poszlo? Jesli ostatecznie poszlo o 25 tysi za oboz to to jest zenada! Poszlo o przepychanke dwoch kogutow kto postawi na swoim. Huy by mnie to obchodzilo gdyby nei to ze cierpi CRACOVIA Zeby byla jasnosc Filipiak jako glowny sponsor i aktualnie prezes ma prawo robic to co robi. Ma prawo zwolnic Stawa Tylko na Boga nie na 4 tygi przed startem rundy ktora sama trwa 10 tygodni! ta decyzja to ostateczny dowod na to ze profesor nauk technicznych Janusz Filipiak nie ma papierow na prezesowanie CRACOVII Badz z nami smieszny czlowieczku w kowbojkach i mercu 600 Ale zostaw to na czym sie nie znasz Albo otrzezwiej bo sodówka wybiła dekiel
    • LiD.Z.

3.6K
      0
    • 11.02.2006 o 20:27
      Post #274844 11.02.2006 20:27
    raf pierdo..lisz głópoty to Stawowi pomieszało się w główce powinien szanować to co ma stanął w obronie piłkarzy i co piłkarzyki wypieli na niego dupe oni w klubie zostaną a Staw na lodzie wierzył w nich bezgranicznie a oni żałowali marnych paru groszy pozatym to co się ostatnio działo z wywiadami do prasy to skandal Filipiak powinien wypieprzyć jeszcze kilku grajków ja osobiście popieram Filipiaka jaki jest to jest ale umie iść na kompromis nieraz anulował już naszym kary ale teraz już przegieli pałe!!!
    • masser

640
      0
    • 11.02.2006 o 20:35
      Post #274845 11.02.2006 20:35
    raf jedynka, moze slowa troszke za ostre ale cala prawde oddaja , mam podobne odczucia. Kumacie napisane i bez tej histeri ktora co niektorzy koledzy w tym temacie uprawiaja.
    • tytus, romek. i a'tomek

1.7K
      1
    • 11.02.2006 o 21:33
      Post #274851 11.02.2006 21:33
    zgadzam sie z raf. Stawowy na pewno postawił się jak prymus do dyrektora szkoły, mysląc, nie okrzyczy mnie, starowałem w olimpiadach, itp, ale ale takie sprawy załatwia się w zaciszu gabinetu,a nie od razu chłopa wypier... A już cyferki przedstawione przez raf dają wyjątkowo dużo do myślenia. Tak nie robi poważny facet, poważny biznesmen. Dużo we wszystkich postach jest emocji, ale to zwolnienie jest bardzo emocjonalne. I nie ma znaczenia kto napisał, ale jakie to przynosi skutki. W tym klubie bardzo się osatnio lubi afery, puszka Pandory cholera jakaś!
    • lucekpas

350
      30
    • 11.02.2006 o 21:41
      Post #274852 11.02.2006 21:41
    Raf_jedynka... i slowa nie za ostre i smutnej prawdy 100%...
    • Albert

1K
      16
    • 11.02.2006 o 21:45
      Post #274853 11.02.2006 21:45
    Dopiero dzisiaj otwarłem strony Cracovii i pełne zaskoczenie dymisją.Spokój odzyskałem dopiero po przeczytaniu wpisów Mentnego,Muertesa,BoRuta,Ferencvarosa,Pasikcinga,Lucekpasa,Hwata,Baylaya,Robinaksc,bo z nich własnie wynika apel o spokój i rozwagę,wynika wiara w wielkość naszego klubu ponad ludzkimi przywarami.100 -letnia historia Cracovii szła przecież różnymi drogami i nie potrafi jej przerwać paru ludzi.Myślę też,że wniosek,że w naszych czasach największe znaczenie dla klubu ma jednak sponsor jest uzasadniony. Mam tylko jedno pytanie-czemu ja prosty kibic wstydzę się czasem za tych wielkich z cracoviackiego świecznika?
    • Dorwas

1.3K
      975
    • 11.02.2006 o 22:03
      Post #274857 11.02.2006 22:03
    Przy okazji będziemy mieć test profesjonalizmu naszych piłkarzy. Niech pokażą, że są zawodowcami, że potrafią zasuwać nie dla Stawowego, ale dla Cracovii. Mają wykazać pełne zaangażowanie na treningach i w meczach, nawet wtedy jeżeli stracą miejsce w składzie i nawet wtedy gdy trenerem zostanie Marek Motyka. Także my kibice mamy Polsce pokazać, że Stawowy Cracovii nie czyni. To od nas w dużej mierze zależy, jak nowy człowiek będzie czuł sie w naszym klubie. P.S. W przedmiocie "karuzeli" nowych trenerów: Myślę, że najlepszym na tą chwile rozwiązaniem jest Albin Mikulski, po nim długo, długo nikt, następnym widziałbym "Bobo" Kaczmarka. Po nich juz chyba tylko Czesi.
    • Vasago

3.7K
      594
    • 11.02.2006 o 22:16
      Post #274860 11.02.2006 22:16
    Bardzo dobrze to zobrazował Raf_jedynka. Niestety tak to wyglada, że w klubie jest totalny chaos, bałagan itd. itp...... Od jakiegoś czasu nie było żadnej przemyślanej decyzji, wszystko odbywa się na wariackich papierach.... Decyzja o odejściu Stawowego po wczesniejszym podpisaniu przez niego 10-cio letniego kontraktu jest prawdziwą SZOPKĄ.... Co by tu nie mówic kilka decyzji prof. Filipaka było kompromitujących, jak choćby: - zapowiedzi o wycofaniu się z finansowania piłki nożnej po jednym meczu z Kolporterem-Koroną, podczas gdy kilka miesiecy wczesniej snuł mocarstwowe wizje; - decyzja o współudziale piłkarzy w finansowaniu obozu przygotowawczego - nie wiem do końca jak to było, ale jeżeli faktycznie były takie przymiarki to jest to krótko mówiąc antyprofesjonalizm. W profesjonalnym klubie coś takiego byc nie może; - decyzja o podpisaniu 10-cio letniego kontraktu z trenerem (pomijam już fakt, że długoś kontraktu chyba może zostać zapisana w księdze Guinessa) w sytuacji gdy nikt w klubie nie jest zadowolony z trenera, o czym świadczą kary nakładane na jego osobę. Nastepnie mija kilka tygodni i trener poszedł w otchłań. Na pewno samo odejście Stawowego nie jest tutaj żadną tragedią, ale okoliczności w jakich doszło do rozstania, są jak dla mnie niepokojące, bo pokazują że w klubie dzieje sie źle.... Nie mówię tego z tęsknoty za trenerem, bo już wczesniej uważałem, że potrzebna jest zmiana na tym stanowisku.... Trenera Stawowego uważam za bardzo dobrego szkoleniowca.... Świadczy o tym styl drużyny w wielu meczach ligowych, a także jak by na to nie patrzeć - bronią go wyniki. Jednak kardynalnym jego błądem jest przywiązanie do nazwisk.... To stawało się z czasem irytujące.... Reasumując: trenerowi Stawowemu na pewno należą się podziekowania za te kilka lat pracy z drużyną i za to co dla Cracovii zrobił, ale.... ta zmiana była konieczna bo juz był po prostu wypalony.... Jednak wyobrażałem sobie to w inny sposób. Teraz z innej beczki: Widzę, że niektórzy mówia jakieś bzdury o chęci powrotu do trzeciej ligi!!! No cóż, doskonale pamiętam jak to było wtedy wspaniale i nawet nie chcę o tym słyszeć.... Nie mozna też przesadnie najeżdżać na Filipiaka, bo te marzenia tych niektórych faktycznie się spełnią..... Trzeba dążyć do uporządkowania pewnych spraw, a nie dolewać oliwy do ognia....
    • konserwa

4.1K
      6.2K
    • 11.02.2006 o 22:40
      Post #274870 11.02.2006 22:40
    LiD.Z , masser i wielu innych 100% racji. Może wreszcie teraz zacznie nam normalnieć nie tylko w klubie ale i tu na tym Forum.Nie gniewajcie się ale niektórzy tu sprawiają wrażenie jakby nie byli bynajmniej kibicami Cracovii ale Stawowego, taki fan-clubik, nie dość że bałwochwalczo wychwalają Stawa to na każdym kroku deprecjonują Filipiaka a i zdaża się, szydzą z innych którzy ośmielają się przejawiać skłonności do racjonalizmu, jak ostatnio Tosiek wyszydzał post KOTU. Ludzie opamiętania na 100lecie. CRACOVIA jest wielka i bez Stawowego.
    • Khalid

20.8K
      12.9K
    • 11.02.2006 o 22:54
      Post #274875 11.02.2006 22:54
    he tak sobie myśle ,że przy kolejnych awanturach część kibiców (nie tylko forumowiczów) z opcji anty-stawowy i pro-stawowy wogóle nie analizuja co się stało tylko "zasuwają na maksa" w obronie swojego ogólnego zdania. Ja nie wiem jak to tam było i pewnie mało kto wie... wiele było głośnych i cichych awantur w Klubie i spięć wokół Wojtka...z tego jednak co przecieka w prasie czy w necie to jednak cieżko się oprzeć wrażeniu ,że Wojtek tym razem trochę namieszał w sprawie planowania obozu/-ów i słynnego już dofinansowania.
    • Urbanowicz

359
      0
    • 11.02.2006 o 23:25
      Post #274883 11.02.2006 23:25
    Tylko nie Motyka ( bo to żaden trener gdzie nie pujdzie to spiepsz zespół) ,ani Mikulski który cały czas podgryzał Stawowego proponuję Kasperczaka który ma duże doświadczenie jako trener oraz jest na miejscu ,a poza tym ma coś do udowodnienia prezesom z Wisły Kraków ,że za prędko go skreślili jako Trenera który będzie miał wyniki niech im teraz Petrescu wybierze jaja. Moja miłość To CRACOVIA!!!!!!!!!!!!
    • Hwat

1.5K
      72
    • 11.02.2006 o 23:29
      Post #274884 11.02.2006 23:29
    Weź się Urbanowicz nie ośmieszaj, proszę cie. Może i Filipiak jest stuknięty ale nie aż tak, by "Henia" zatudnić. P.S. Jak to Albin gryzł Wojtka? Czym?
    • Urbanowicz

359
      0
    • 11.02.2006 o 23:42
      Post #274887 11.02.2006 23:42
    Hwat no nie wiem czy zatrudnienie Kasperczaka nie było by aż takie złe.Napewno nie roztrwonił by wykonanej pracy Stawowego ,a mógłby ją jeszcze tylko powiększyć.Trzeba pamiętać ,że trenował swego czasu reprezentacje Tunezji ,która jest jedną z lepszych drużyn afrykańskich. Kto Tak Pięknie Gra To CRACOVIA!!!!!!!!!!!!
    • Użytkownik usunięty

74.8K
      2
    • 11.02.2006 o 23:49
      Post #274888 11.02.2006 23:49
    Urbanowicz a maswz kaskę na odzszkodowanie dla Wisły za zerwanie kontraktu???? A massz kaskę na kontrakt dla Heńka????

Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!

Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!

Napisz odpowiedź...

Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)

Goście (1)
    • Główna
    • Działy i kategorie