brakuje dwóch klubów
-
-
Za gatki
Widzew i Pogoń Lwów?
tak 8 klubów sięgało po mistrzostwo conajmniej 4 razy
Który piłkarz powiedział podczas BARDZO smutnej chwili dla Kibiców Pasów, kibiców z całej Polski jak i Świata "[i]To chyba była najbardziej ludzka reakcja[/i]" słowa te były reakcją na odwołanie meczu na który przyjechały Pasy (wraz z Kibicami) ?
Jaki spośród starych zachodnich (chodzi o Niemcy ze stolicą w Bonn) Landów RFN zwiększył swoją powierzchnię, dzięki upadkowi NRD. (Nie mam na myśli Berlina.)
8 dni później
Nikt nie odpowiedzial, minal tydzien, wiec pozwole sobie zadac zagadke, moze komus zycie uratuje ;):
Co nalezy podac osobie , gdy zorientujemy sie ze ta spozyla metanol badz glikol etylenowy?
wódę?
Zgadza sie. Metanol i glikol etylenowy, sa metabolizowane przez ten sam enzym co etanol - dehydrogenaze alkoholowa. Produktem przemiany metanolu przez powyzszy enzym jest aldehyd mrowkowy, ktory dziala o wiele bardziej szkodliwie na nasz orgaznim niz aldehyd octowy powstaly z etanolu. (Aldehyd mrowkowy jest silna trucizna,m in. odklada sie w tkankach dobrze uwodnionych - np oku, powoduje porazenie nerwu wzrokowego).
Zarowno etanol jak i metanol "konkuruja" o wiazanie z dehydrogenaza, dlatego gdy ktos wypije metanol, trzeba mu podac znaczna dawke etanolu, ktory wyprze metanol z polaczenia z dehydrogenaza.
Słyszałem, że na forum jest jakiś Wielki Post, a nigdzie nie mogę go znaleźć. Który to?
No jest, nie wiem co prawda który to, ale wiem że w niedziele już go nie będzie także jak chcesz go namierzyć to niewiele czasu zostało.
Czarne, tłuste pod jajami?
Patelnia;)
Te Wąski ty lepiej idź się do parku przejdź czy altanki nie podjebali ;)
Pasiasty owad, żre ziemniaki.
Geopijatyk-Fan Oderki Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Pasiasty owad, żre ziemniaki.
SM42
Rozwikłaj tą tajemniczą zagadke, która jest odpowiedzią na Twoją zagatke: dlaczego "SM42".
BartAcid Napisał(a):
> Te Wąski ty lepiej idź się do parku przejdź
> czy altanki nie podjebali ;)
stoi, cała i zdrowa :)
Lata po piwnicy i robi klip, klap?
Chłop na kacu w klapkach żony szukający wody spod ogórków?
prawie... bo w japonkach haha haha haha haha :)
Yaguarundi Napisał(a):
> Geopijatyk-Fan Oderki Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > Pasiasty owad, żre ziemniaki.
>
>
> SM42
>
>
> Rozwikłaj tą tajemniczą zagadke, która jest
> odpowiedzią na Twoją zagatke: dlaczego "SM42".
Czy spalinowóz (wyguglałem) nazywano tak jak tego owada?
Co robi jeż w fabryce prezerwatyw ?
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)