To są q.... normalne jaja !
-
-
Cracovia - TKH TK Toruń 1 : 3
Cyrk na lodzie to jakaś nowość.... Tego jeszcze nie było.....
kurde widac brak dobrych napastnikow jak i obroncow gramy 2 razy między innymi w przewadze i krazek nam ucieka za niebieska (Kozendra i Scibrin)poza tym jak moze druzyna w jednym meczu lapac 2 kary za granie 6 zawodnikami dla mnie to kpiny z kibicow
Poza tym braki HORNEGO ,VOZNIKA ,CSORICHA I P,URBANA WIDAĆ NAPRAWDE NIEMILOSIERNIE
Po sosnowcu to mi sie jeszcze chcialo w zartobliwej formie wyrazac swoje
zdanie na temat kiepskich kwalifikacji naszych obcokrajowcow,natomiast
po dzisiejszym meczu zaczyna to mi nieciekawie wygladac ?
Moze polityka? Zaleglosci finansowe?
Teraz to moze gramy o pietruche ,ale w playof to takie Podhale czy Tychy
bedzie gralo ostro i tutaj niektore nasze gwiazdy moga wymieknac!
Mialem niedawno okazje ogladnac fragmety meczu Cracovia-Unia i byl to jakis
taki dziwny bezkontaktowy hokej ,tak jagby zawodnicy obu druzyn krzywdy sobie
zrobic przypadkiem nie chcieli.W playof tak zapewne nie bedzie.
A juz poziom tego meczu to naprawde cienizna!!
słabo grali ,mało gry drużynowej , takie se solówki.
Wstyd się przyznać, ale nie dawałem nam dużych szans przed tym meczem. I choć nie pojawiłem sie na drugim z rzędu meczu naszych ulubieńców, to z waszych relacji, byłem prawie pewien, że średnio-dobra drużyna( ale ze świetnym bramkarzem ) zamknie nas bez trudu. I co? Najlepsza ofensywa w lidze strzeliła jedną bramkę.U siebie.W ostatnich dwóch meczach strzeliliśmy 4 gole i to z drużynami,z których jedna gra o czapkę gruszek( Sosnowiec) a druga ma szanse na Play-Offy. Tyle bramek to w jednej tercji przeciwko Unii Oświęcim ostatnio strzelaliśmy( a Unia miała najlepszą defensywę w lidze wtedy pod względem straconych bramek ). Ja rozumiem, że można przegrać, ale po walce, a nie po odbębnieniu swojej zmiany na lodzie. A z tego co piszecie, to naszym się grać nie chce.
naprawde nie ma komu uderzyc z niebieskiej jak gramy w przewadze jedni jakby sie bali inni nie chca a jeszcze inni nie potrafią(brak Csoricha i P,URBANA )dzis 2 gole obroncow TKH
slyszalem tez takie glosy ze trener ich zajezdzil hmm byc moze bo faktycznioe to dziwne ze cala druzyna gra naprawde slabo
no chyba ze jest to juz czarowanie przed pay-off
Hokej to jeszcze czy już szachy przed play off?
trzy karty!!
a Rochaczek przed meczem mowil ze ma kilka planow ,tylko zaden nie wypalił a scenariusz meczu byl bardzo podobny do tego z Zaglębiem widocznie nie wyciagneli odpowiednich wnioskow
Re: Cracovia - TKH TK Toruń 1 : 3
Autor: _REVENATOR_ (IP zapamiętane)
Data: 17 sty 2006 - 21:30:07
"no chyba ze jest to juz czarowanie przed pay-off"
MAM NADZIEJĘ!! I TYLKO NA TO LICZE! a co do tego wyciągania wniosków to chyba cięzko mu to idzie ostatnio. wszyscy sie tak napalili na tego mistrza ze moze chlopaki czuja presje sa zmeczeni..ale chyba trener nie rozmawiajac z nimi po meczu , nie za bardzo im pomaga!!
ok ale powtorze to do znudzenia mamy zespol prawie zawodowy ,to nie amatorzy a w ich poczynaniach na lodzie widac sporo nerwow ,brak zgrania. Polowa druzyny to albo aktualni albo byli reprezentanci Polski wiec mamy prawo wymagac cos wiecej
też tak myślę, tylko coś jest nie tak chyba w szatni bo hokej jest sportem drużynowym a nie indywidualnym..( co niektórzy dzisiaj działali na meczu) niestety
wlasnie brak mi takich pieknych szybkich akcji calej formacji zakonczonej piekna bramką
a na dzien dzisiejszy to widac tylko watpliwe indywidualne popisy oraz wrzucanie krazka do tercji przeciwnika ,bo byc moze sie cos uda !
Cracovia: znowu blamaż
Jak można przegrać mecz 1:3, oddając 41 uderzeń na bramkę przy 18 strzałach przeciwnika? Ano można, a udowodniła to wczoraj Cracovia. Dziesiątki niepotrzebnych uderzeń z dystansu, strat w ataku oraz brak zaangażowania - kto popełnia takie grzechy, nie ma co marzyć o zwycięstwie. "Pasy" przegrały trzeci mecz z rzędu u siebie. - Kryzys tkwi przede wszystkim w głowach zawodników, ale wiem, jak sobie z nim poradzić - zapewnia trener Rudolf Rohaczek. - Graliśmy nieodpowiedzialnie w obronie, a w ataku zawodnicy byli za mało agresywni, nie dojeżdżali do odbitych przez bramkarza krążków - analizuje.
TKH grało swój oklepany schemat. Mądrze i ofiarnie w obronie (jak w sytuacji, gdy desperackim padem pustą bramkę zasłonił ciałem Robert Fraszko) oraz konsekwentnie w ataku (dowodem trzecia bramka, gdy jednym podaniem Daniel Laszkiewicz uruchomił wychodzącego sam na sam Jarosława Dołęgę). Jedynie spokojnie przeżywali spotkanie państwo Laszkiewiczowie. - Kibicowaliśmy obu synom - uśmiechali się po meczu.
Inną, wściekłą, minę miał czeski obrońca Pavel Urban, z którym Cracovia właśnie rozwiązała kontrakt. - Dla Pavla zabrakło miejsca w składzie. Słowak Szczibran jest lepszy od niego - argumentuje szef sekcji hokejowej "Pasów" Adam Zięba, choć hokeiści sądzą inaczej.
Za odejściem P. Urbana opowiadał się też Rohaczek: - Nie zamierzam trzymać w składzie nieobliczalnego zawodnika, który ciągle łapie kary.
Czeski obrońca nie chciał tego komentować.
ComArch/Cracovia 1
TKH Toruń 3
Tercje: 1:2, 0:0, 0:1.
Bramki: 0:1 K. Piotrowski (9. Sokół, Proszkiewicz w przewadze), 1:1 L. Laszkiewicz (13. Szczibran w podwójnej przewadze), 1:2 Koseda (17. D. Laszkiewicz), 1:3 Dołęga (D. Laszkiewicz).
ComArch/Cracovia: Kachniarz- Szczibran, Kozendra, Laszkiewicz, Słaboń, Twardy - Dulęba, Marcińczak, Szafarzik, Pasiut, Potoczny - Chabior, B. Piotrowski, Urban, Śliwa, Sarnik.
info G,W.
Wyhamujcie, spoko. oni wiedza co robią...
hmm..słaby argument jak dla mnie.. powód dla którego jego tu nie ma pozostanie tajemnicą..
jaką tajemnicą? żadną - (patrz Makuch)
że niby Scibran jest lepszy od Urbana?? Jest to wątpliwe dla mnie i to bardzo.
Ż.E.N.A.D.A trwa!!!!!
Ale w tle widzę niestety konflikt w druzynie w związku z wyborem obcokrajowców.
Gołym okem widac że większość druzyny nie akceptuje np. Szcirbana czy Safarika.
Co do tego pierwszego to jego gra jest na poziomie P.Urbana.Dokladniej biorąc jest ciut od Urbana szybszy i rzeczywiście nie łapie głupich kar, ale jest mniej kreatywny w poczynaniach ofensywnych.
Natomiast Safarik to grube nieporozumienie. Niestety w hokeju nie da sie szybko nadrobic brakow szybkościowych i porządnego przygotowania fizycznego. Gdy do tego dodac dosyc chaotyczna grę popartą marna techniką to wniosek jest jeden- szkoda mu placic kasę.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)