to jest chore - dobra inicjatywa klubu i 50% wpisów na nie
i potem zarzucają ludziom że do Stawowego się czepiają...
gdzie tutaj są Ci wszyscy co to narzekają na malkontenctwo?
aaa zapomniałem na Filipiaka należy najeżdżać bo to trendy(jazzy, cool czy jak tam chcecie) jest, na Stawa nie wolno bo wtedy WNR...
ach to podwójne oblicze...
-
-
Początek obchodów 100-lecia Cracovii/interia.pl
raf_jedynka Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> W kalendarzu nie ma 13 czerwca a powinien byc.
> Tylko ze chyba ktos jednak przedobrzył....
> ...bo koniecznie trzeba powalczyc o jakis element
> obchodow 13 czerwca i tyle
Już nie pierwszy raz pszę, że 13 czerwca powinniśmy przyjść na godz. 6 wieczorem do Parku Jordana w miejsce gdzie dokładnie sto lat temu się wszystko zaczęło.
Jeszcze nie wiem co mielibyśmy tam robić, ale to nawet nie takie ważne. Można też jakieś ogłoszenie w gazetce jakiejś zamieścić. Stylizowane na to oryginalne oczywiście.
Mógłby się tam odbyć mecz piłki nożnej np. pierwszej drużyny z drużyną odbojów...
6 dni później
Karvin Napisał(a):
> to jest chore - dobra inicjatywa klubu i 50%
> wpisów na nie
Inicjatywa dobra tylko wykonanie takie jak zawsze...
Kto znajdzie na tej stronie cokolwiek o otwarciu obchodów 100-lecia Cracovii (trening noworoczny)?
zubereg: nie ma tam na czym zagrać w nogę, bałbym się o zdrowie naszych zawodników. Możemy ewentualnie sami zagrać, dewastując trawnik (no i dobrze).
Można też rozegrać mecz naszych juniorów starszych na reprezentację Parku przebraną w koszulki Wisły:)
docent Napisał(a):
> Możemy ewentualnie sami zagrać, dewastując trawnik (no i
> dobrze)
"no i dobrze" ?? ?? ??
A ja myślę a jakiejś innej akcji. Może na każdym spotkaniu po złotówce wszyscu na Cracovię?? Nie na zegra lub coś takiego ale ... na Cracovię. Może się tym zajmować np koło kibiców. I mam jescze jedno pytanie. Dlaczego Pasy nie są sprzedawane w kioskach. W krakowskich empikach można dostać gazetki Poloni, Legii itd. Dlaczego nie ma naszej? Osobiście maży mi się też mecz z ...Rapidem Wiedeń. Ja bym wysłał jeszcze zaproszenia na oficjalną uroczystość dla przedstawicieli innych klubów w Europie
Korvin: oczywiście, że dobrze, bo fakty są takie, że w miejscu, gdzie został rozegrany pierwszy w Polsce mecz piłkarski (Park Jordana), nie ma ani jednego boiska do piłki nożnej. To chyba nie jest normalne?
O dewastacji trawnika mówiłem z ironią, bo tylko w Polsce widuje się tabliczki "nie deptać trawników". Kiedyś w Paryżu oglądałem ze zgrozą mecz piłkarski rozgrywany na trawniku w pobliżu Panteonu. U nas przyjechałaby zaraz policja. Tam - no cóż, grali sobie...
docent: kiedys grałem w piłkę na takim trawniku (no coś jakby raczej Błonia, a nie Park Jordana" w San Francisco. I przyszła pani i nas postraszyła policją! I już nie pamiętam czy czasem ta policja nie przyjechała... nie wiem czy taka sama reakcja by była gdyby chodziło o futbol amerykański, ale pewnie tak... :)
Ja wiem, trawniki generalnie są po to, żeby psy miały gdzie załatwiać swoje potrzeby fizjologiczne. Zdeptana trawa do tego się nie nadaje, psu się odechciewa, doznaje stressu.
W San Francisco faktycznie nie byłem, ale sytuacja z trawnika pod Panteonem jest w 100% autentyczna.
Granie w piłe 13 czerwca OK
ale proponuje jednak Błonia
Nie zapedzajcie sie tez z tym pierwszym meczem w Polsce,
bo Cracovia jest najstarszym istniejacym klubem pilkarskim w Polsce
Ale w piłę grywano juz wczesniej
Byly takze starsze kluby pilkarskie w Polsce
i wciaz sa starsze organizacje sportowe
wiec lekki luz zalecam :-)
A co do grania 13 czerwca
Nawet jesli MKS C SSA niczego nie zorganizuje tomozna namowic pilakrzy
(kilu penie to podchwyci) do takiego grania
Trzeba to tylko dobrze zorganizowac :-)
PASY PO WSZE CZASY
jeżeli chodzi o zorganizowanie meczu na 100-lecie CRACOVII to według mnie najbardziej interesującym meczem byłyby derbowy z wisłą [b]"O herbową tarczę Krakowa"![/b]
byłby to wspaniały powrót do tradycji i może nawet początek wznowienia tych rozgrywek
tylko że nie mam nawet złudzeń iż do takiego spotkania mogła by dopuścić milicja…
Mecz z Wisłą na Błoniach w strojach z 1906 roku z drewnianymi bramkami, piłką-szmacianką, przepisami z tamtych czasów to byłoby coś!
Ech, rozmarzyłem się...
Śląsk Wrocław chce też świętować.
==
Zaplanowane na czerwiec obchody 100-lecia rozgrywek piłkarskich we Wrocławiu ma uświetnić mecz towarzyski Śląska Wrocław z Herthą BSC Berlin.
Działacze Dolnośląskiego Związku Piłki Nożnej z wielką pompą chcą zorganizować obchody 100-lecia piłkarstwa we Wrocławiu. Uroczystości zaplanowano na czerwiec. Szczegółowy plan obchodów powinniśmy poznać w ciągu kilku najbliższych tygodni. Wiadomo jednak, że jednym z punktów uroczystości będzie rozgrywany na Polach Marsowych wielki turniej piłkarski dla dzieci, w którym ma wziąć udział nawet 1500 osób!
Hitem obchodów ma być jednak towarzyski mecz piłkarski pomiędzy Śląskiem Wrocław a Herthą BSC Berlin, który zaplanowano na 4 czerwca na Stadionie Olimpijskim.
- Miejsce rozgrywania spotkania i przeciwnik nie są wybrane przypadkowo. 100 lat temu we Wrocławiu grała bowiem Hertha Breslau wyjaśnia wiceprezes Dolnośląskiego ZPN Andrzej Padewski. Patronat honorowy nad imprezą objął już prezydent Wrocławia Rafał Dutkiewicz.
źródło: Słowo Sportowe
6 dni później
Według kalendarza obchodów stulecia CRACOVII, dzisiaj rozpoczyna się Wielka Akcja Charytatywna, która ma potrwać do 15 maja. Nie wiem jak wielka, ale na razie tylko z nazwy.
Nic nie wiem na temat tej akcji.
zlicytujmy Tabisza :D
bingo :)
7 dni później
dostałem dzisiaj mailing z interii
z zaproszeniem na terning noworoczny
nie wiem czy zdążę, nie wiem czy zdażę...
Hmmm. A co to wymyślili w tym wroclawiu?? Co ich z lekka pojebało?? Jakie sto lat slaska?? Kurwa co to ludzie nie zrobią zeby zamieszać wokół siebie i zrobi medialne halo.
śląskiej piłki, nie Śląska
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)