Najlepij zagłaskajmy ich jak reprezentacje Polski siatkarzy ?
-
-
Zagłębie Lubin - Cracovia 3 : 1 (1:1)
Od kilku meczów zadziwiająca jest metamorfoza Arka Barana. W jego ruchach pojawiła się jakaś sztywnośc i niezborność. Ponadto jakby słabe czucie piłki. Dawniej tego nie było.
pasiak na zawsze Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> ale majaczycie, zygac sie chce , chlopaki walcza
> ,dzisiaj sedzia przegral nam mecz !! w Lubinie
> malo kto wygrywa wogole na tym pogrzezawisku , a
> my w 10 mielismy to zrobic @#$%&? czy was
> popierdolilo totalnie ? !! 3 miejsce po rundzie
> jesiennej ! to zle ?????????? a jak mowicie ze
> przegramy z Korona to nie przychodzcie na mecz i
> proste !!
Miło , że wreszcie ktoś napisał coś z sensem.. Coraz mniej prawdziwych kibiców.. Pozdrawiam..
Spokojnie spokojnie jakos dawno was nie bylo w pierwszej lidze to po co mielibysmy przyjezdzac ? A zreszta nie moja sprawa śpiewają Ci co jeżdza czesto nie ja :) ja jezdze tylko czasami i mi tyle wystarczy :). A z tego co wiem ze jak jezdza to nie uciekaja przed koncem meczu. Ok koniec na ten temat piszcie lepiej o meczu a nie napinacie sie :P
POZDRO :)
siwylubin, czytaj ze zrozumieniem może wtedy chwycisz kontekst mojego posta. A koleś to dla Ciebie jestem żaden więc wal sie.
Cóż...
Sądzę, że tak właśnie mogą wyglądać "ustawiane" przez sędziów mecze.
On nie gwizdał "pod Lubin". Sędziował, moim zdnaiem, obiektywnie
- zrobił jeden błąd (czy to był błąd?) ale który ustawił cały mecz.
No niestety, w warunkach takich, jakie były, przy stylu gry Cracovii trudno było walczyć w dziesiątkę... Nie udało się...
Do krytyków Banii (och, jak wy go nie lubicie!) - a zająknąłby się który na temat, jaki on duży udział miał przy bramce Nowaka - wyłuskał piłkę, dwóch było koło niego, i przytomnie podał. Oprócz tego wiele nie grał, to fakt, ale i inni też nie za bardzo...:( . No i Cabaj... Co się z chłopem porobiło? Jak można było puścić taką bramkę jak ta pierwsza?
Wiadomo ogolnie, że Zagłębie gra lepiej na początku. Sądziłem, że druga połowa będzie nasza. Możę i by była - ale pan sędzia zadziałał... Sędzia ze Szczecina...
Żeby było jasne - ja nie twierdzę, że mecz był ustaiwony, nei mam na to żadnych dowodów, on mógł się pomylić (nie wierzę) albo po prsoty bez ustawienia meczu chciał zrobić psikusa - ale gdyby chciał ustawić mecz, to tak. A w druugiej połowie poczekać. Gdyby trzeba było, to jeszcze coś... Był w pewnym momencie brzydki faul (na Gizie? nei pamiętam) takiego, co miał już zółtą kartkę. A w drugiej połowie tych kartek w ogóle chyba nie było...
--- A ogolnie nie jest dobrze.
Ja pisałem kilka razy - uważam, że mamy w tej chwili w polu 13 zawodników ktorzy się do czegoś jakoś nadają (chwilami nieźle). Obok jedensatki która wyszła Pawlusiński i Baster. Krytykujecie Banię, chwilami słusznei, ale nie mamy lepszej możliwości...
No i na Koronę nei ma Bastera i Pawlusińskiego. Nie wiemy co z Banią. Problem!
Widać też, jak dużo na prawym skrzydle znaczy obecnie Wacek (choć przy bramce dla tamtych nmiał też pewien udział, moim zdaniem).
Jednak przyznać się - czy ktoś liczył na III miejsce po pierwszej rundzie? Za nami tłoczno, prawda, ale wolę że za nami niż przed nami .... ;)
COZ NACZY WACEK??Wedlug mnie on tesz gral beznadziejnie.Malo tego,Wedlug mnie na mecz z Koroną przydaloby sie wpusci jakis juniorow plus drumlaka jauo paulo i chocby szczoczarza(wole go niz banie)niech pilkarze zobacza wkoncu ze nie mozna grac w podstaiwe jak sie robi taką kiche!!!!Może jak zobaczą że znacznie młodsi koledzy ich przegonili to weszcie wezmą sie do roboty!!Po dzisiejszym meczu mam dość do reszty!!
Rzadko mam okazje ogladac mecze Cracovii na zywo, tzn. sledzic bezposrednia transmisje w TV (na prawdziwe "zywo" widzialem, bedac w Polsce, spotkania z Leczna i Belchatowem), a teraz udalo mi sie dwa pod rzad, niestety akurat obydwa przegrane.
Niewatpliwe nie bylo to przyjemne, ale i daleki jestem od rozdzierania szat. Od co najmniej 1959 r. ogladam mecze Pasow i zarowno zwyciestw jak i porazek widzialem sporo, czesto o wiele bardziej dramatycznych i w bardziej dramatycznych okolicznosciach. Teraz przegralismy bedac na koniec rundy trzeci w tabeli, czego sobie przez te wszystkie lata nie przypominam. Proponuje wiec nie popadac w skrajnosci - panike, czy histerie.
Prawda moim zdaniem jest taka, ze Cracovii brakuje dobrych zawodnikow i bedac nawet zespolem zgranym, technicznym, umiejacym grac po ziemii, itd. itp. - jak przyjdzie co do czego, gdy przeciwnik "sie sprezy" i postawi na szale atuty typu ogromne zaangazowanie, walecznosc, twardosc, nieustepliwosc - techniczna gra Cracovii na niewiele sie przydaje.
Nasza druzyna ma generalnie za slabe warunki fizyczne. Widac to bylo bardzo wyraznie w meczu derbowym. Trudno wobec tego wymagac od drobnych i niespecjalnie postawnych zawodnikow walki z o wiele silniejszymi fizycznie rywalami. Musimy wiec przegrywac tzw. stale fragnenty gry ktorymi sa zwykle wrzutki z wolnych lub rogow. Nie mozemy tez czysto odbierac pilek mocnym, dobrze zastawiajacym sie cialem rywalom.
Pozostaja wiec szybkosc, kondycja i zgranie jako te elementy, ktorymi mozna sie przeciwstawic lepszym warunkom fizycznym. Wydaje mi sie, ze W. Stawowy stara sie te wlasnie czynniki dopracowywac w jak najwiekszym stopniu i jest to chyba jedyne, co moze z zawodnikami jakich posiada robic.
Ale ostatnio z szybkoscia (zarowno jako cecha motoryczna, jak i umiejetnoscia rozgrywania pilki) jest nie najlepiej - przynajmniej w tych dwoch meczach jakie widzialem (derby i Lubin). Brakuje nam dynamiki, szybkosci decyzji, czytania gry, zagrywek w tempo. Bez Przytuly i Pawlusinskiego wlasciwie nikt nie potrafi uderzyc z daleka; stara sie Nowak (ktory moim zdaniem zrobil postepy i z chaotycznego nie tak dawno jeszcze zawodnika, stal sie pilkarzem dojrzalszym), ale on nie ma naturalnego, mocnego strzalu.
Cracovia musi byc wiec wzmocniona, i to zawodnikami klasowymi, o dobrych warunkach fizycznych. Dobrym przykladem jest np. Gajtkowski, przydalby sie stoper, bo Skrzynski niestety jest i za wolny i za malo zwrotny, potrzebujemy lewego obroncy i dwoch napastnikow - ale wlasciwie niepotrzebnie to pisze, bo przeciez wszyscy o tym wiemy. Moze inaczej - dlatego pisze, by nie wymagac , aby kulawy swietnie tanczyl.
PS. Pozdrowienia dla starych znajomych i nowo poznanych z ktorymi mialem przyjemnosc spotkac sie i byc na meczach w czasie pobytu w Polsce.
Brak zaangażowania, brak walki, fatalne błędy. Nie ma co zwalać na sędziego. Jakby kurwa zagrali normalnie to by było zwycięstwo. Ale nie.Gwiazdunie jeba.ne musiałyt sie zesrać.Powracamy do formy z początku sezonu. Jak nie będzie zaangażowania ani walki to dojdzie do niemiłych rzeczy.
Pozdrawiam
pasiak na zawsze Napisał(a):
> z jednym sie zgodze , p.Stawowy , jak
> zobaczylem ze sciagasz Tomka Moskale to myslalem
> ze ocipieje !
Czytam te wasze wyładowywania frustracji ... i cieniutko u niektórych
z percepcją wydarzeń na boisku.
Chętnie obrażacie , nap...cie etc... zrozumiałe po przegranym
meczu (hehe trza mnie było po derbach usłyszeć...ze 2-ch fanów
Wojtka się na mnie śmiertelnie obraziło;) )
ALE JEDNOCZEŚNIE dajecie dowód ,że oglądacie mecz i często
NIE wiecie co jest grane na boisku....
STAWOWY zrobił prawidłowo zmieniając Moskałe a nie Banie!
Więcej gdyby zrobił na odwrót to popełniłby błąd w sztuce i można by wtedy słusznie mieć do niego pretensje.
Po czerwonej kartce NIE MOŻNA zostawić napastnika ,któryna żółtą kartkę na koncie. Moskała miał Banie nie ===> musiał zejść Moskała i była to prawidłowa decyzja Panowie!
Proponuje oglądajcie mecze uważniej;)
Agnan Napisał(a):
> Cóż...
Sensowny tekst, podobnie to widzę. Cieszy ,że wreszcie ktoś zauważył ,że bramkę Pawki "zrobił" Baniowy (oczywiście mierzony strzał Pawki pierwsza klasa).
Cabaj:(:(:(
Niestety Witja też:(
Przedewszystkim zaś gra Cracovii na wyjazdach w tej rundzie :(
Wy jesteście nienormalni!! Widzicie pozytywy jakieś??III miejsce ktos powie. A co to jest III miejsce??? Jakbyśmy zremisowali każdy mecz na wyjeździe to było (przy tym zwycięstwie w Szczecinie) byłoby lepiej dużo. Ktoś napisał że WS dobrze zrobił ściągając Moskałe bo miał żółtą kartke. A zobacz człowiek ile miał tych żółtych kartek!!Czy tak często faulował na żółć w tym sezonie??A zostawiając Banie Stawowy pokazał że na układy nie ma rady.A że wypracował bramke?? Czy ja wiem czy dużo zrobił?? Przyjąć piłke zastawić sie i odegrać to chyba nawet w 4 lidze potrafią.
Khalid , ja sie upieram dalej przy tym ze powinien zostac Moskala ! bo dobrze wiemy jak czesto dostaje on kartki ,maly drobny Tomek ,a byl on duzo wiekszym zagrozeniem dla bramki Lubina niz Piotrek w obecnej formie , jeden zryw , czy drugi Tomka mogl przyniesc przy jakiejs kontrze jakis skutek ! coz ja lubie ryzyko , niekiedy trzeba go sprobowac!! i dalej sie upieram , 3 miejsce super !!!!w niedzielu ustawimy Korone ! :D
po 1 - nie ustawimy Korony
po 2 - moze to i lepiej, bo zachlystujac sie 3 miejscem w tabeli nie widzicie tego, ze ta nasza druzynka pilkarek noznych padnie na kolana przed kazdym, kto wlozy serce w gre.
po 3 - druzyna po skompromitowaniu sie w najwazniejszym dla kazdego szanujacego sie Pasiaka meczu z Wisla Krakow mowi o chocby czesciowej rehabilitacji i prezentuje podobna bucowe jak w Lubinie, powinna sama ze siebie np oddac 20% zarobkow z tego miesiaca na cele charytatywne. ale do takich czynow trzeba miec jaja, w zwiazku z tym nie jest to mozliwe. predzej pojdzie delegacja do Filipiaka, zeby czasem ulitmatum im nie dawal, na to ich stac zawsze.
po 4 - w koncu wyjdzie im jakis mecz na wiosne i znowu bedzie krzyk, ze Stawowy najlepszy trener ligowy, Baran, Giza, czy kto tam jeszzce na mistrzostwa, az przyjdzie marzec, derby i zas w pale. taka perspektywe widze, zobaczymy, na ile sie pomylilem.
Khalid:
[i]STAWOWY zrobił prawidłowo zmieniając Moskałe a nie Banie!
Więcej gdyby zrobił na odwrót to popełniłby błąd w sztuce i można by wtedy słusznie mieć do niego pretensje.
Po czerwonej kartce NIE MOŻNA zostawić napastnika ,któryna żółtą kartkę na koncie. Moskała miał Banie nie ===> musiał zejść Moskała i była to prawidłowa decyzja Panowie!
Proponuje oglądajcie mecze uważniej[/i]
Ja akurat dotychczas nie wypowiadałem się na ten temat, ale nie zgadzam się z powyższym. Moim zdaniem Stawowy miałby rację, gdyby mecz toczył się w normalnych warunkach i gdybyśmy grali w komplecie. Na takiej płycie i przy grze w dziesiątkę użyteczność zmęczonego Baniowego w ataku równała się zeru. Nie był zdolny do szybkiego pokonywania terenu. Zdjęcie filigranowego Moskały (nawet z jedną kartką) to pozbycie się jedynego atutu w grze na kontrę. Należało zaryzykować, tym bardziej że, jak to ktoś już przede mną zauważył, Moskała niezwykle rzadko naraża się na kartki.
A jeżeli chodzi o uważne oglądanie meczu, to zwracam uwagę, że sytuację bramkową dla nas wypracował głównie swoją szybkością Moskała, który przeszedł kilkadziesiąt metrów lewym skrzydłem prawie do narożnika boiska i zdołał dokładnie dośrodkować na pole karne do Baniowego. To nie jest tak, że krzyż zasługi za asystę należy się tylko Baniowemu.
Jake Blues dawno nie widziałem równie trzezwej oceny.w Pełni popieram.
Dobra cabaj tez zawalil ale przegrany mecz to nie jego wina.Cala druzyna zagrala Do Bani(a Piotrek jak zwykle wszczegolnosci).Giza gra totalnie beznadziejnie,Bojar gdzie forma z zeszlego sezonu,nawet wacek gral kiepsko woógle nasz obrona to dno,nie sory kazda nasza formacja to dno,nawet rogów nie umiemy dobrze wykonywać.Gdyby nie Nowak to mielibyśmy kolejną porażke 0:3.Ja nie wiem co sie stalo z tą drużyną.Myśle że niektorzy wpadli w zbytni optymizm po zwyciestwie z plockiem(w tym ja).Tak naprawde nie pokonalismy w tym sezonie zadnej druzyny orpcz pogoni ktora liczy sie w walce o pierwsza 3.Porpsotu wyczwiczylismy pokonywanie cieniasów.Wystarczy ze jakas druzyna zagra chociaz minimalnym pressingiem i z duża determinacją i już nie mamy szans.
To jest moja opinia onaszej grze ze strefy
>
> A jeżeli chodzi o uważne oglądanie meczu, to
> zwracam uwagę, że sytuację bramkową dla nas
> wypracował głównie swoją szybkością Moskała, który
> przeszedł kilkadziesiąt metrów lewym skrzydłem
> prawie do narożnika boiska i zdołał dokładnie
> dośrodkować na pole karne do Baniowego. To nie
> jest tak, że krzyż zasługi za asystę należy się
> tylko Baniowemu.
Zgoda Moskała mu dośrodkował. Ale ile to ja sytuacji widziałem w wykonaniu choćby Gizmy z Płockiem jak marnował pozycje na polu karnym , nie potrafiąć dograć na pewny strzał.
Co by w takim razie klan najlepszych forumowych trenerów KSC zaproponował najlepszemu trenerowi ligowemu do ktorego zaufanie stale procentuje?
Po dogłębnej analizie dokonanej z kkk_84 zamieszczamy propozycje dla Stawa:
1. Baster jest cieniutki - wypożyczyć albo sprzedać.
2. Bania - sprzedac! nawet dopłacić ;)
3. Szczota - wypożyczyć albo sprzedać.
4. Moskałę przez zimę nauczyć strzelać nogą. I nie przewracać się! a jak juz to nauczyc go efektownego przewracania!
5. Ściągnąć Makucha - ładuje gol za golem dla Podbeskidzia.
6. Gizie nakazać strzelać (wczoraj było ślisko - nie zrozumiałym wydaje się fakt czemu nie strzelali z dystansu, Bojar i Giza zamiast strzelać z przed pola karnego zeszli do rogu w konsekwencji strzelając abo w pizdu albo tracąc piłkę).
7. Nauczyć wszystkich wybijac w pizdu piłkę a nie podawać głową do przeciwnika.
8. Następnym razem jak Wojtek jak zdejmie Moskałę a zostawi Banie to dać mu po ryju.
9. Cabaj na ławkę na 2 mecze niech mu to da do myślenia!
I SZUKAĆ NOWYCH!!!!! BO Z TYMI PANAMI TO DALEKO NIE ZAJEDZIEMY!!!!!!!!
Najsłabszy Baran, to po jego stracie Wacek ratując zespół dostał 1 żółtą kartkę - do tego chaotyczny jak nikt na placu..
Cabaj na ławkę do wiosny..
Giza tragedia, a Karwan to drewno nie do ociosania - sprzedać!
Baniowy gra swoje...
...a Bojar sam nie da rady...
Drumlak i młodzi na boisko!
Niech wracają Przytuła, Swistak i Pawlusiński
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)