Łysenko, polecam wypad studyjny na Sardynię, gdzie na bez przesady co drugim murze widać sierp i młot. To na marginesie.
A z Armią to ciekawe. Chociaż jak się słucha numerów hej szarawiara albo starej Siekiery to nogi same maszerują.
K.
-
-
2 grudnia, Wroclaw, Laibach
stary, chcialbym zobaczyc jak maszerujesz w rytm szarejwiary :)
Było tylko czterech nas
ona jedna, ciemny las
bez ratunku i bez szans!
Było tylko czterech nas,
cztery skóry, wolny czas
między nami dobrze jest!
czyste naziolstwo :D
Jestem dość umiarkowanie zorientowany w muzyce, mogę natomiast powiedzieć, że żeby zobaczyć sierpka i młotka nie trzeba się udawać na Sardynię, ani nawet do Austrii, gdzie owe narzędzia są umieszczone w godle państwowym. W Rybniku (między Wodziem a Gliwicami, miasto ROW-u) powstała nowa knajpa stalinowska, która się nazywa "PRL". Mieści się przy ulicy Kościelnej, jakieś 100m od Rynku. Nie weszłem jeszcze do środka, bo nie miałem czasu. Natomiast na oknach wymalowane są na przemian sierpki i młotki i czerwone gwiazdki. Nie wiem co jest w środku, ale podejrzewam, że może wisieć jakiś Gierek lub MELS.
(MELS jest to Marks, Engels, Lenin i Stalin namalowani na jednym rysunku, w którym głowa jednego zachodzi częściowao za głowę następnego).
klima Napisał:
> A z Armią to ciekawe.
To było raczej przykre niż ciekawe. Chciał sobie człowiek poskakać pod sceną a tu towarzystwo nazi. łyso się robiło...
Pamietam taki świetny koncert Armii podczas Róbrege w 1988 roku, nalazlo tam tego dziadostwa z setkę. Ale koncert super, Budzy po wykrzyczeniu utworu "Jestem drzewo, jestem ptak" skoczył ze sceny w tłum. Scena wysoka... Nieźle było, leciał z rozłożonymi rękami ładnych parę metrów :-)
> Chociaż jak się słucha
> numerów hej szarawiara albo starej Siekiery to
> nogi same maszerują.
Może i maszerują ale czy każdy marsz jest przejawem faszyzmu :-)))
W zakamarkach nocy oświetlamy mrok
na zakrętach ulic przyspieszamy krok
w zakamarkach życia przynosimy siebie
na zakrętach myśli czekamy na Ciebie
Chcemy wygrywać wojny, wojny bez łez
chcemy wygrywać wojny, wojny bez łez
chcemy wygrywać wojny, wojny bez łez
wojny bez łez wojny bez łez
ho!
No, typowy faszyzm, antysemityzm i skinolstwo :-)
Nie nie nie. Żadne skinolstwo. Ale że jest to muzyka w penym sensie żołnierska, będę sie upierał. Fantastyczna muzyka żołnierska.
M.
Muzyka żołnierska jest baardzo fajna. Np. ścieżka dźwiękowa z "Czasu Apokalipsy" lub "Plutonu" :)
I ze 'Stawki wiekszej niz życie' oraz '4 pancernych' :D
Mniej więcej gadanie, ze Armia to faszyści, to jakby napisać, ze "Upadek" to film gloryfikujący Hitlera. :D:)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)