oceniamy w skali 1-10
skład Cracovii:
Cabaj -
Wacek -
Skrzyński -
Karwan -
Radwański -
Baran -
Giza -
Bojarski -
Pawlusiński -
Bania -
(82' Drumlak) -
Moskała -
(88' Szczoczarz) -
-
-
Oceńcie piłkarzy! - sezon 05/06 - 12 kolejka (Polonia Warszawa)
Cabaj - 8
Wacek - 6
Skrzyński - 6
Karwan - 7
Radwański - 7
Baran - 8
(88' Szczoczarz) - b.o.
Giza - 7
Bojarski - 7
Pawlusiński - 7
Bania - 6
(82' Drumlak) - b.o.
Moskała - 8
Cabaj - 7
Wacek - 6
Skrzyński - 6
Karwan - 6
Radwański - 6
Baran - 6(wysoki poziom, jak zwykle czyścił środek pola, ale zauważyłem, że w niektórych sytuacjach za wcześnie odpuszczał)
(88' Szczoczarz) - b.o.
Giza - 6(miał ze trzy świetne okazje, przynajmniej jedną powinien wykorzystać, poza tym dobry mecz, dobrze rozgrywał)
Bojarski - 7
Pawlusiński - 7 (kapitalna bramka, nieźle podawał)
Bania - 6 (swoje zrobił, ale troszkę taki anemiczny, za mało aktywny)
(82' Drumlak) - b.o.
Moskała - 7(naprawdę Tomek się rozegrał, niezły drybling i walczy za dwóch)
Cabaj - 7
Wacek - 6
Skrzyński - 7
Karwan - 7
Radwański - 7
Baran - 7
Giza - 6
Bojarski - 7
Pawlusiński - 8
Bania - 7
(82' Drumlak) - bo
Moskała - 7
(88' Szczoczarz) - bo
Cabaj - 7 - poprawnie, bez specjalnych okazji do popisow
Wacek - 6 - dobrze, bez fajerwerkow
Skrzynski - 6 - dobrze i z pelnym zaangazowaniem, ale w sumie moglo byc wiecej dlugich podan. Na minus ta sytuacja, kiedy Kosmalski wyszedl sam na sam...:>
Karwan - 7 - najsolidniej w obronie
Radwanski - 7 - dobry mecz, aktywny w ofensywie
Baran - 6 - troche slabiej niz zwykle (jak na niego), zwlaszcza w pierwszej polowie fatalnie odpuszczal srodek pola. W drugiej polowie znaczna poprawa. Trzeba jednak pamietac, ze Arek caly czas gra jakby z kontuzja.
(88' Szczoczarz) - bez oceny
Giza - 7 - wypracowal bramke Baniowemu, miel kilka swietnych zagran. Inna sprawa, ze ta sytuacja w pierwszej polwie, to powinna byc bramka. No ale
Bojarski - 8 - stary dobry Bojar
Pawlusinski - 7 - bramka pierwsza klasa, ale juz w pierwszej polowie sam powinien byl strzelic dwie, albo i trzy.
Bania - 7 - asysta przy bramce Bojara, plus gol na 2:0. Gral nieefektownie, ale efektywnie. Niech i tak bedzie, byle zaczal regularnie strzelac.
(82' Drumlak) - bez oceny
Moskala - 8 - Moskit byl dzisiaj naprawde swietny; dynamiczny, waleczny, przebojowy. Calkowite zaprzeczenie dostojnej statycznosci naszego kapitana:)
Cabaj - 9 - bardzo pewnie jak zawsze
Wacek - 6
Skrzyński - 6
Karwan - 6
Radwański - 6
Baran - 9 - za walecznosc
(88' Szczoczarz) - b.o.
Giza - 6
Bojarski - 7
Pawlusiński - 8
Bania - 3 - za bramke a tak to prawie caly mecz raczej przeszkadzal naszym
(82' Drumlak) - b.o.
Moskała - 8 - wkoncu dobry mecz chyba podzialaly na niego slowa " TOMEK MOSKALA - CRACOVII DUMA I CHWALA "
Cabaj - 7 - na poczatku meczu dał sie ograc Kosmalskiemu ale na szczescie nie dotknął piłki rekami poza polem karnym! Bez błedu ale tez nie mial sie kiedy wykazac!
Wacek - 7 - zanotowałem jedną akcje w której go objechali (w pierwzej połowie) poprawny wystep
Skrzyński - 6 - razem z Karwanem ponosi wine za nieudana pułapke offsajdową w pierwszej polowie, gdyby Kosmalski wtedy trafił mogło byc ciezko! A jeszcze podanie wpoprzek boiska (przechwycone) nie przystoi klasowemu obroncy
Karwan - 6 - wydaje mi sie ze wiekszosc główkowych pojedynków z Kosmalskim przegrał! Ile wzrostu ma Kosmalski ... sprawdzmy ... 175 cm!
Radwański - 8 - Bardzo udany wsytep! Jezdził lewa stroną az miło, ładne kombinacyjne akce z Bojarem tez mi sie podobały. Szkoda ze dosrodkowania nie sa troche wyzsze i mocniejsze.
Baran - 6 -powiem szczerze Arek w tym meczu nie zaimponował. W kilku akcjach wracał sobie truchcikiem kiedy zawodnicy Polonii wyprowadzali kontre na pełnym gazie (chyzby słabsza kondycja) Waleczny oczywiscie jak zwykle, ale trzeba go tez rozliczyc z podań (środkowy pomocnik) a z tym było troche słabo
Giza - 7 - wolno rozgrywane akcje staja sie powoli jego wizytówką. Pewnie niektórzy napisza, ze wykonał czarna robotę i zasługuje na wysoka ocenne ale ja mysle ze grał słabo. Sytuacja w kórej nie strzelił z pieciu metrów - bez komentarza! Na plus trzeba zaliczyc asystę przy bramce Bani
Bojarski - 8 - pierwsza polowa słaba (oczywiscie z wyjatkiem 45 minuty). Duzo niecelnych podan (takich odgrywek jak on to ma w zyczaju). W drugiej połowie było lepiej, szkoda ze w sytuacji dy dostał crosa nie próbował ładowac z główki. Brawa za bramke do szatni!
Pawlusiński - 8 - juz miałem powiedziec, ze strasznie dzis nieskuteczny (dwie 100% sytuacje) ale 90 minuta zmieniła troche moją opinie! Mimo indolencji strzeleckiej gra Darka może sie podobać
Bania - 7 - Nie zebym sie czepaił ale z mojego punktu widzenia wygladało jaby mu zeszła piłka przy bramce. Kompletnie niewidoczny i "czerstwy technicznie"
(82' Drumlak) - BO
Moskała - 7 - Musze powiedziec, ze jego bieganie nabiera coraz wiekszego sensu. Jesli sie nie myle to zaliczył dwie asysty - przy pierwszej (nie jestem pewnien) i trzeciej bramce
(88' Szczoczarz) - BO
Cabaj - 7 - prawie bezbłędnie, ale nie miał za dużo okazji do wykazania się
Wacek - 6 - poprawnie
Skrzyński - 6 - poprawnie
Karwan - 6 - poprawnie
Radwański - 7 - dobrze
Baran - 6 - poprawność dla niego oznacza gorszy mecz; coś jest nie tak...
(88' Szczoczarz) - b.o.
Giza - 7 - coraz lepsza forma; minus za spartaczoną setkę w I połowie
Bojarski - 7 - dobry,
Pawlusiński - 7 - coraz bardziej podoba mi się jego gra; piękna bramka; minus za nieskuteczność, bo powinien strzelić jeszcze dwie bramki
Bania - 5 - grał słabiej; ale strzelił bardzo przytomnie. Dla mnie może grać zawsze tak szaro i z 1 bramką na mecz.
(82' Drumlak) - b.o.
Moskała - 7 - facet lata jak poparzony i jest coraz lepszy; zdobyte bramki jakby go ośmieliły i zrzuciły z niego ciężar presji do tego stopnia, że pozwolił sobie dziś na chwilę "braziliany".
Ogólnie ciężko się grało dopóki nie strzeliliśmy pierwszej bramki. Potem było łatwiej i bardziej ciekawie, bo Polonia przestała się bronić.
Cabaj- 7 zachował czyste konto i chyba o to chodzi
Wacek- 7 niezły mecz
Skrzyński- 6 kilka błedów sie zdarzyło
Karwan- 7 całkiem nieżle
Radwański- 6 widziałem dużo lepsze jego wystepy
Baran- 7 trochę słabiej ale i tak wykonał dobrą robotę
Szczoczarz - 0 gdyż nie ma skali w której można wyrazić grę Łukasza. Przebojowy, szybki, waleczny, nienaganny technicznie , ambitny, talent na miarę gry w lidze hiszpańskiej , włoskiej lub angielskiej a w dodatku ten start do piłki i przyspieszenie. Wirtuoz footbolu. Ten chłopak marnuje sie w Cracovii niech wraca skad przyszedł może nawet dopłacę z własnej kieszeni. Dla mnie dno.
Giza - 6 jak mozna nie strzelić z takiej sytuacji. Reprezentacja chyba nie słuzy
Bojarski- 8 bardzo dobry występ chodź w pierwszej połówce nie szło
Pawlusiński- 7 chyba troche słabiej niż w poprzednich meczach ale brawo za piekna bramke
Bania- 5 przez wiekszą cześć meczu asystował a nie grał . + za bramkę
Drumlak- 3 szczerze mówiac nic nie pokazał ale może za mało gra
Moskała - 8 wreszcie udany występ w całym spotkaniu mimo ze nie zdobył bramki. Oby tak dalej
Stawowy - Panie Wojtku miej Pan litość i nie wpuszczaj Szczoczarza
Cabaj - 7 - b.solidny, pewny chwyt, odważne wyjścia i.. jak zwykle kilka zabaw z piłką, choć tym razem bez większego zagrożenia;
Wacek - 7 - wszystkim obrońcom należy się +1 za zero "w tyłach", Wacek mocno eksploatowany, ale tym razem lepiej w defensywie niż w ataku. Nabiegał się, powalczył, zabrakło jedynie kilku dokładnych dośrodkowań;
Skrzyński - 7 - po części sprokurował sytuację Kosmalskiego, ale oprócz tego nie zrobił większych błędów, nadrabia umiejętnym ustawieniem się, jest silny i sprawny. Strzał z wolnego anemiczny i zły;
Karwan - 7 - poprawnie, lecz zbyt mało wygranych pojedynków główkowych z jego strony;
Radwański - 7 - szybki i dynamiczny, bardzo odważny w ofensywie, trochę kłopotów jedynie z przyjęciem piłki. Dziś także dużo ambicji, walki i pomysłu na rozegranie;
Baran - 7 - dopóki nie opadł z sił w końcówce, był nie do przejścia, świetnie się zastawia, jest silny, twardy i bezbłędny w odbiorze. Dużo razy również przytomnie rozciąga akcje do boków. Trochę zmęczony w ostatnich 15 minutach, sporo fauli i mniej biegania, ale walka i tak do utraty tchu;
Giza - 8 - występ doskonały, poza jedną świetną okazją, której nie wykorzystał. Widzi wszystko, posyła kapitalne prostopadłe piłki, w końcówce wręcz zasypywał obronę Polonii takimi prostopadłymi zagraniami. Znakomita akcja przy drugiej bramce, Bania mógł tylko dołożyć nogę. Dobra technika. Jedynie niektóre akcje ciągle jeszcze są za wolne, nawet zbyt przemyślane z jego strony, kontry również powinien wyprowadzać szybciej;
Bojarski - 8 - powoli powraca stary dobry Bojar. Technika nienaganna, ciąg na bramkę ogromny. Siła, szybkość, spryt to znów jego atuty. Mnóstwo nieszablonowych zagrań i znów większość wygranych pojedynków "jeden na jeden";
Pawlusiński - 8 - szybki jak wiatr, kreatywny, bardzo ofensywny, doskonałe uderzenie i fenomenalny gol. Tak jak Bojarski, niemal nie do powstrzymania w pojedynkach 1 na 1, świetnie drybluje;
Bania - 6 - wolny i momentami nieporadny. + 1 za ważną bramkę, ale tak po prawdzie nawet przy tym uderzeniu nie trafił czysto w piłkę. Kilka razy złym zagraniem przeszkodził kolegom w wyprowadzeniu kontrataku, raz stracił piłkę, bo próbował się kiwać zamiast podać do stojącego 5 metrów z tyłu kolegi;
(82' Drumlak) - b.o.
Moskała - 8 - z meczu na mecz coraz lepszy. Pewny i zarazem nieprzewidywalny, strasznie szybki, ale w swojej szybkości już się nie zatraca. Potrafi w pełnym biegu strzelić, podać, przerzucić piłkę. Pokazał kreatywność, kilka świetnych zagrań i dwie kapitalne sztuczki techniczne. Oby tak dalej...
(88' Szczoczarz) - b.o.
Cabaj - 7 - co miał robić to robił , nie miał okazji na nic więcej.
Wacek - 5 - najsłabszy występ Witji w 1 lidze:( 3 poważne błędy. Jeden omal wpierwszej połowie nie spowodował 0-1 (strzał do pustej bramki w boczną siatkę)
Skrzyński - 6
Karwan - 6 Kosmalski trochę za łatwo między naszych stoperów wchodził
Radwański - 7 - znakomicie
Baran - 8 jak to Baranek (świetny strzał)
Giza - (7-1)=6 za pudło w pierwszej połowie z czystej pozycji
Bojarski - 7 Bojar jak zawsze swoje zrobił
Pawlusiński - (6+1)=7 słabiej ale gol znakomity
Bania - 7 swoje zrobił, brawo Piotrek.
(82' Drumlak) -bo
Moskała -7 - jest w formie
(88' Szczoczarz) - bo
Generalnie oceny możę zawyżone bo niestety :(:(:( ale Polonia była najsłąbszą drużyną jaka w tym sezonie zagościła na Kałuży:(
Moim zdaniem Arka była w tej rundzie na Kałuży gorsza od Polonii.
Cabaj - 7
Wacek - 6
Skrzyński - 6
Karwan - 6
Radwański - 8
Baran - 7
(82' Drumlak) - bo
Giza - 7
Bojarski - 8
Pawlusiński - 7
Bania - 6
Moskała - 8
(88' Szczoczarz) - bo
live
Cabaj - 7
Wacek - 5
Skrzyński - 5
Karwan - 8
Radwański - 6 - pierwsza połowa to jakiś koszmar, w drugiej lepszy ale nic rewelacyjnego. Napewno gorzej niźli w poprzednim sezonie
Baran - 8 - kto jak kto ale.
Giza - 7
Bojarski - 8 - kolejny mecz gdy gryzie trawe. Oby tak dalej - widzę progres
Pawlusiński - 7 - miało być 6 ale ta brama...
Bania - 5 - to on grał? No tak strzelił bramkę.
(82' Drumlak) -
Moskała - 7 - gdybyśmy mieli takich dwóch ;)
(88' Szczoczarz) -
Cabaj - 6
Wacek - 6
Skrzyński - 6
Karwan - 6
Radwański - 7
Baran - 6
Giza - 7
Bojarski - 6
Pawlusiński - 6
Bania - 5
(82' Drumlak) - bo
Moskała - 7
(88' Szczoczarz) - bo
Mam pytanie do naszego Głównego Statystyka:
Czy konkretne oceny są przypisane do "wartości" ? (jak to było wyjaśnione, to sorki)
Ja staram się kierować taką oto wykładnią:
1 - o żesz !@#$, o ja !@#$, ale dno
2 - beznadziejnie
3 - b.słabo
4 - słabo
5 - średnio
6 - nieźle
7 - dobrze
8 - b. dobrze
9 - super
10 - Weltklasse
PS. Dzięki dario za prowadzenie statystyk
>
> Mam pytanie do naszego Głównego Statystyka:
> Czy konkretne oceny są przypisane do "wartości" ?
>
>
Nie, nigdy nie przypisywałem poszczególnym ocenom jakichkolwiek definicji. Wg mnie nie ma to sensu bo w zaleznosci od poziomu spotkania oceny nie sa porównywalne.
Cabaj - 6
Wacek - 6
Skrzyński - 6
Karwan - 6
Radwański -6
Baran - 8(-waleczny,ladnie dogrywal,jeden calkiem ladny strzal z dystansu)
Giza - 6(asysta,pare ladnych zagran ale to zamalo na reprezentacje-czesto spowalnial akcje,czasami zostawal z tylu albo krecilk sie wkolko i nie wiedzial co zrobic z piłką)
Bojarski - 8(ambitny,waleczny do tego dowcipny;)trybunka B wie o co chodzi:) )
Pawlusiński -7(gorzej niz ostatnio ale gol przepiękny,ogolnie zrobil co do niego nalezalo)
Bania - 7(strzelil bramke-wywiazal sie z zadania napastnika)
(82' Drumlak) -
Moskała - 8(szalnie mi sie podobal dzisiaj Moskit,szybki,dynamiczny,oddajacy strzaly a te sztuczki techniczne to juz totalna masakra,szkoda ze bramki nie strzelił bo zasluzyl na to)
(88' Szczoczarz) -
Cabaj - 6 w zasadzie bezrobotny, znowu zaczyna sobie dryblować ;(
Wacek - 5 bez fajerwerków, mało aktywny z przodu
Skrzyński - 5 ocenę obniża fatalny błąd gdy się poślizgnął i stracił piłkę
Karwan - 6 bez blasku, bez zastrzeżeń
Radwański - 6 trochę wiatru z przodu
Baran - 5 poniżej swojego poziomu, dużo strat, taki jakiś nieruchawy, kontuzja???
Giza - 6, mieliśmy kilka okazji do kontry, ale wtedy Pioterk robił kółko i wbok i w tył, niech go ten Janas lepiej nie powołuje bo mu to szkodzi, a strzały na bramkę to istny dramat.
Bojarski - 6, to nie był stary dobry Bojar, efektownie się wywracał i szczęsliwie nie dostał żółtka
Pawlusiński -7 z tego plus 1 za bramkę. Widać, że Stawowy zaordynował mu trening strzelecki. Plastik strzela jakby grał 10 lat w ... Proszowiance ;)
Bania - 6 z tego plus 1 za bramkę. Stał jak słup soli na polu karnym, ale tam gdzie stał dostał piłkę i dopełnił formalności.
(82' Drumlak) - bo
Moskała - 7 najlepszy na boisku
(88' Szczoczarz) -bo.
Dużo słabszy mecz niż w Szczecinie. Przeciwnik ambitny, ale dramatycznie słaby. Dużo szczęśćia na początku meczu.
Przy ocenie Bani:
piszecie tylko o bramce (i czasem przykre słowa)
- a ta akcja z pierwszej połowy, gdzie poszedł pięknie prawą stroną i idealnie wystawił Gizie?
To powinna być bramka...
Istotnie, chwilami grał słabiej, ale przy wyniku 3:0 nie powinno być przesadnej krytyki.
Ogólnie grali dość równo (nie lubię "punktować", bo - ja już pisałem - nie zawsze poznaję, który to zagrywa, gdy akcja się toczy daleko ode mnie ;) ) i w efekcie byłoby to trochę niesprawiedliwe :D
Ale wydaje mi się, ze nikt nie zasłużył na jakieś przesadnie traktowanie "in minus" jak i nikt nie wybił się wyraźnie ponad innych.
Walczyli, niektóre techniczne zagrania świetne, ale odnoszę wrażenie, że z Odrą grali lepiej. Nie szkodzi. 3:0 jest 3:0 :) A jaka piękna bramka Pawlusińskiego! To dobrze, bo wcześniej parę razy nie weszło mu wtedy, gdy powinno - i mógłby potem grać z obciążeniem... Z tego też powodu cieszy druga bramka Bani i druga Bojara.
Cabaj -7
Wacek -7
Skrzyński -7
Karwan -6
Radwański -7
Baran -7
Giza -7
Bojarski -9
Pawlusiński -9
Bania -6
(82' Drumlak) - b o
Moskała -9
(88' Szczoczarz) -b o
Cabaj - 5
Wacek - 6
Skrzyński - 5
Karwan - 5
Radwański - 7
Baran - 5
Giza - 8
Bojarski - 7
Pawlusiński - 7
Bania - 6
(82' Drumlak) - bo.
Moskała - 8
(88' Szczoczarz (podziwiam Trenera, że go znów wystawił)
STAWOWY 8
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)