Powrót
Powrót do działu

Cracovia - Forum kibiców Cracovii

• Regulamin
    • Regulamin
    • Wywiad z trenerem z dzisiejszego PS

• Hokej
    • Rozpoczęto 20.10.2005 o 21:43
      Ostatnia aktywność 21.10.2005 o 10:23
      902 wyświetleń
    • ICHKERIYA

3.4K
      66
    • 20.10.2005 o 21:43
      Post #258148 20.10.2005 21:43
    Przegląd Sportowy :Czy spodziewał się Pan , że Cracovia wystartuje w rozgrywkach w tak imponującym stylu ? Rudolf Rohaczek : Latem pracowaliśmy bardzo ciężko i wiedziałem , że będzie dobrze,ale gdyby ktoś wtedy powiedział mi ,że po 14 meczach będziemy bez porażki , to bym nie uwierzył.Wyniki uzyskiwane przez moją drużynę są dla mnie sporym zaskoczeniem.Przyznam ,że bardzo miłym zaskoczeniem. PS: Cracovia ma mocny skład ,ale to chyba nie jedyna tajemnica sukcesów.Co decyduje o waszej dominacji ? RR: Zazwyczaj przygotowanie kondycyjne.Wiele było takich spotkań że w 1 czy 2 tercji przeciwnik dotrzymywał nam kroku , a potem zabrakło sił.Były też takie spotkania że rywale wytrzymywali cały mecz , ale wtedy doskonale bronił Rafał Radziszewski albo my okazywaliśmy się po prostu skuteczniejsi.Jak widać mamy wiele atutów.A przypomnę że nie wszystko układa się u nas bezproblemowo.Sezon zaczęliśmy bez pięciu podstawowych zawodników.Dotąd w żadnym meczu nie mogłem skorzystać z wszystkich hokeistów. PS: Hokejowa Cracovia była jeszcze niedawno nieudolnie zarządzaną , amatorską sekcją.Czy teraz wszystko w niej funkcjonuje jak na zawodową drużynę przystało ? RR: Nie ma większych problemów.Warunki do treningów mamy dobre.W ostatnim roku wyremontowano taflę i szatnię.Hala jest ,jaka jest.Warunki do oglądania meczów przez kibiców są więc nadal kiepskie. PS: A jak układa się panu współpraca z właścicielem klubu Januszem Filipiakiem ? RR: Dobrze ,choć jest wymagający. PS: I nie narzuca panu kto ma grać , a kto nie , jak to lubi robić trenerowi piłkarzy ? RR: O składzie decyduję tylko ja. PS: Może dlatego , że na piłce wszyscy się znają , a na hokeju już nie bardzo ... RR: Może... PS: Jest pan nie tylko trenerem Cracovii,ale i reprezentacji Polski. Czy nie martwi pana że 2 czołowe kluby - Tychy i Podhale - spisują się poniżej oczekiwań ? RR: Podhale gra poniżej możliwości , podobnie jak Tychy.Tam były problemy z lodowiskiem i to jest usprawiedliwieniem.Mam nadzieję że uda im się nadrobić stracony czas. PS. W Dworach Unii nadal najlepszym zawodnikiem jest Waldek -mąż Mariusza.Czy zamierza pan powołać go do reprezentacji , czy raczej stawiać na młodszych ? RR: Najważniejszy czas dla reprezentacji zacznie się po sezonie ligowym.Wtedy będzie miesięczne zgrupowanie przed mistrzostwami świata Dywizji 1.Będzie można popracować nad zgraniem ,taktyką.A jeśli chodzi o sprawy kadrowe , to wiek dla mnie nie ma znaczenia.W mojej reprezentacji jest miejsce dla każdego dobrego zawodnika ,który chce w niej grać. PS: Na jakich zawodników występujących w klubach zagranicznych pan liczy ? RR: Na Jacka Płachtę , Adama Borzęckiego , Michała Garbocza a także na Marcina Kolusza. On gra teraz w 2ligowym czeskim klubie z Prostejova. Korzystniej dla niego byłoby , aby grał w polskiej lidze , lecz w każdej chwili może wrócić do Trzynca.Zamierzam też powołać Mikołaja Łopuskiego , który jest zawodnikiem Sparty Praga , a teraz gra w Slovanie Usti nad Łabą.Jeszcze go nie widziałem w akcji , więc trzeba mu się przyjrzeć
    • Ja?nie Pan

393
      0
    • 20.10.2005 o 23:25
      Post #258169 20.10.2005 23:25
    "Waldek -mąż Mariusza" ahahahaahahaha poplułem monitor
    • knur

8.9K
      182
    • 21.10.2005 o 01:39
      Post #258184 21.10.2005 01:39
    ICHKERIYA - żartownisiu... dwch :D
    • -Robert-

5.3K
      901
    • 21.10.2005 o 10:23
      Post #258195 21.10.2005 10:23
    dobre :D

Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!

Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!

Napisz odpowiedź...

Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)

Goście (1)
    • Główna
    • Działy i kategorie