Marek Baster do pomocy.
Pisalem to juz wiele razy ze trener Stawowy robi Markowi krzywde
ustawiajac go na obronie.
Gra do przodu w wykonaniu Basterka zawsze byla wysoko przez nas oceniana
ale niestety Marek jest do miniecia i do ogrania w sytuacjach 1v1
Niestety daje sie przeskoczyc w pojedynkach głowkowych
i to naprawde nie ma nic wspolnego z asekuracja...
Tylko w tym sezonie z "udzialem"Basterka padły bramki
na 0-2 w Zabrzu
na 1-1 z Legia
i teraz na 0-1 z Leczna
Niestety doliczajac gole z poprzedniego sezonu jest juz ich okolo 10!
w tym takie ktore decydowaly o wyniku spotkan np. 2-3 z Odra u siebie...
Wyobrazcie sobie jaka moglibysmy miec flanke gdyby za Basterkiem w pomocy
wchodzil po skrzydle Radwański...
-
-
Lista społeczna kibiców, którzy nie tolerują Bastera w obronie
Popieram listę.
To jest tez cena ofensywnego stylu gry Cracovii. Jak zaczniemy tak rozliczac to po bledach Fafla tez padlo pare bramek.
Byle nie Uszalewski ...
To wy jeszcze nie wiecie że wuefista jest nieomylny? Skład Cracovii ustalił się generalnie w 3 lidze...Tylko wstrętny Filipiak mu nowych piłkarzy wciska.....
ja. tez pisalem o tym w czasach III ligi. Baster jest doskonalym pomocnikiem i to ofensywnym - pamietacie gol z Radomskiem?
Nom? To czules,ze Marek trafi do nas po awansie i czules,ze Stawowy bedzie go wystawial na lewej obronie? Jakie beda wyniki totolotka?
Przy taktyce Stawowego w drugiej linii zawodnicy trzymaja sie blizej srodka, a przy skrzydlach operuja dopiero dwoch z ataku. A Bastera zamiast Pawlusinskiego czy Bojara nie widze.
szybkilopez Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Nom? To czules,ze Marek trafi do nas po awansie i
> czules,ze Stawowy bedzie go wystawial na lewej
> obronie? Jakie beda wyniki totolotka?
>
> Przy taktyce Stawowego w drugiej linii zawodnicy
> trzymaja sie blizej srodka, a przy skrzydlach
> operuja dopiero dwoch z ataku. A Bastera zamiast
> Pawlusinskiego czy Bojara nie widze.
Dokładnie , Marek nie ma szans na wygranie z 4-ą dobrych skrzydłowych
jakich ma Cracovia : Bojar, Plastik, Pawka, JPH.
Jego szansą na granie jest bycie dobrym ofensywnym lewym obrońcą.
Aktualny problem Bastiego to nie ustawianie go na lewej obronie
tylko znaczne pogorszenie formy:-(
Marka znam jeszcze sprzed odejścia do Stalówki i bardzo lubię.
Jednak musi zacząć lepiej grać jak ma się utrzymać w składzie...
Wydaje mi się ,że na Bełchatowie powinien Witja dostać szanse.
Podpisuje sie pod tym obiema rekami i nogami .Dość debilizmu Stawowego i ciągłych błędów Bastera .Wielokrotnie straciliśmy gole i punkty przez ten ,,super pomysł ''Stawowego.W tamtym sezonie kosztowalo nas to kilka punktów i....puchary.W tym sezonie cudem uratowaliśmy punkt w kielcach ale w Zabrzu już sie skompromitował po raz enty.Radwański na lewą obronę ,po wyleczeniu nie musimy szukać drugiego dobrego kryjacego obrońcy .Juz go mamy -przyszedł do nas z Górnika Zabrze.STAWOWY UPARTY OŚLE -BASTER DO POMOCY.
Potter - a nie pomyslales ile pkt zdobylismy dzieki grze Bastera na lewej obronie?
Kryjacego obroncy to bysmy szukali 5 lat temu :] Potter na trenera :D
Protestuję przeciwko obrażaniu Trenera!
a ja popieram Kropidło !!!
No wlasnie ile zdobylismy bramek dzieki ofensywnej grze Bastera?
Sek w tym ze ostatnimi czasy Marek wyraznie odpuscil.
Podciagnuie czasem na 30-40 metr i juz jest wydygany.
Nie straszy strzalem
a ile razy dosrodkowal?
Nie ile razy dobrze dosrodkowal tylko ile razy wogole dosrodkowal!
Marek sie boi grac do przodu
bo on sam najlepiej wie ze go kilka razy zabraklo w tylach
i ma cykora wg mnie aby grzac ostro do przodu.
A jako pomocnik bedzi mogl zaszalec odwazniej.
Acha i nie ma co bluzgac po trenerze.
Plizzz
a kto bluzga po trenerze? bo ja nie zauważyłem...
acha zapomniałem każda krytyka trenera jest bluzganiem i powodem do wyp... na Reymonta...
Przecież trener jest święty i nieomylny, nie to co my nędzni kibice którzy ośmielają się czasami wątpić w geniusz i wyrazić swoją dezaprobatę...
Ludzie naprawdę na tym trenerze swiat się nie kończy - zresztą sam powiedział że odchodzi...
wkoncu ktos przelał moje mysli na klawiaturze popieram Wacek na prawa Fąfel na lewa Stawowy moglby wkoncu probowac czegos innego Baster za duzo bramek zawalil nie liczylem ale stosunek zawalonych bramek do asyst-goli jest przerazajacy wole jakosc od ilosci niech raz zaatakiuje a dobrze dogra niz ma latac co chwile do przodu z mizernym skutkiem
Nieomylny jest Jaśnie Panujący Prezes i jego absolutnie nie wolno obrażać .........
Oglądałem wczoraj R.Carlosa porównując go z naszym Markiem.Wiem może nie ta skala ale sylwetka i sposób gry podobny.Obaj mają ciąg do przodu i obaj zapominają o obronie.Wczoraj 3 bramka dla francuzów to brak Roberta na jego pozycji.Mimo błędów jakie popełniają lubię grę ofensywną bocznych obrońców.Marek musi mieć nienaganną kondycję a wszystko będzie dobrze.W pomocy nie ma obecnie dla Marka miejsca.Wacek też bedzie miał swoje dni i wtedy zobaczymy który lepszy.
Tyle że R.Carlos ma tzw celną pytę w nodze :) i już sama jego obecność w okolicach 40 metra, bez plastra, śmierdzi golem.
Chyba porównanie za mocne. Zgasisz tylko Bastiego i nie spasuje mentalnie do timu.
Niestety żaden z naszych bocznych obrońców nie może się równać grą ofensywną z RC (niestety).
Wydaje mi się, ze też wiele leży po stronie Stawa, który zmusza ich do miliona podań. Fąfi, Witia i Basti jak już nawet się przedrą pod pole karne to już dalej konceptu nie mają, zwłaszcza jak jedynym czającym się na dośrodkowanie jest Jego Nieruchomość Pedro do Banha.
Jak ja się cieszę z transferu Plastika. Gdyby nie on, nie byłoby strzałów z dystansu, dośrodkowań i innych poważnych zagrożeń cudzej bramki.
klaros Napisał(a):
> Niestety żaden z naszych bocznych obrońców nie
> może się równać grą ofensywną z RC (niestety).
Bo to jest Roberto ... Claros, na miarę polskiej piłki (...) i tu rywale są "ciut" słabsi. Wytykanie mu, że zawalił tą czy inną bramkę ma owszem sens, bo ma ich zawalać jak najmniej, ale nie zapominajmy, że każdy obrońca coś zawali za to nie każdy tak jak on dokłoży swoją cegiełkę w ataku. A poza tym wiem, bardzo dobrze wiem, że jestem uparty a więc uparcie mówię (piszę):
"BASTER - PLASTER" na obronę i ... do ataku !!!
dajcie spokój z wackiem , panowie to nie ta liga !!! prawego obrońcy nie mamy od lat 5 chyba , moze paweł wojciechowski
Brylant 82 Napisał(a):
> dajcie spokój z wackiem , panowie to nie ta liga
> !!! prawego obrońcy nie mamy od lat 5 chyba , moze
> paweł wojciechowski
N dzień dzisiejszy z tego co mamy to nie ma lepszego nad Witię.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)