zrozumieniem. Więc Raf_jedynka odpada. Bo w tym
> tekscie Giza jest najmniej wazny, powinienes to
> przyjacielu wychwycić...
Co nie zmienia faktu ,że taki tekst o zawodniku co z meczu na mecz
jako jeden z nielicznych pokazywał stały progres formy spowodował ,że odpuściłem sobie reszte artykułu...
-
-
"Potrzebny jest wstrząs"
Craco- nie napisalem o przyczynach? Jako jedna z przyczyn podaje to, ze powstala wokol Stawowego grupka "oddanych". Wmawiajacych jak to jest Pan Wojtek jedynym architektem sukcesow Cracovii, i mowiacych ze kazdy kibic musi wybrac miedzy "naszym, swojskim" Wojtkiem, a tym zlym Filipiakiem. Dzialalnosc tej "grupki" podalem jako jedna z przyczyn tego co sie dzieje. Ty nalezysz do tej grupki...
WIESZ ŻE JAK BYM NIE SŁYSZAŁ TEGO WCZEŚNIEJ Z CAŁKIEM INNYCH UST, TO BYM TO KUPIŁ JAKO TWOJE? :)
Ale brzmiało to tak:
Ferenc- nie napisalem o przyczynach? Jako jedna z przyczyn podaje to, ze powstala wokol Filipiaka grupka "oddanych". Wmawiajacych jak to jest Pan Janusz jedynym architektem sukcesow Cracovii...
Widzisz Ferenc. Największym błędem twojej grupki jest fakt stawiania sprawy : Albo Stawowy, albo Filipiak. Bo to jest dopiero bzdura wierutna.
Wiesz o liście 7 zawodników którzy przed tą rundą mieli odejść i o 7 którzy mieli przyjść? Chyba nie, skoro uważasz że piszesz o przyczynie. Bo przyczyna leży u samej góry, a trener jest na którymśtam szczebelku. I zapewniam cię że przyjścia takich graczy jak Chmiesta i kilku innych nie blokował trener.
Jako że nasze (moje i twoje) poglądy są sprecyzowane i jedynie słuszne ja poprzestanę na tym poście.
PS Zdaje się Docent dotkną problemu na miarę swojej wiedzy. I dobrze.
docent Napisał:
(9.09. 16:15)
-------------------------------------------------------
> A ja wracam do mojego pytania i w takim razie
> odpowiem sam.
(i dalej już nie będę cytował)
Tak, docent, bardzo mądrze piszesz i praktycznie w całości się zgadzam.
Co ciekawe, do połowy II ligi praktycnzie mogli pracować spokojnie - w III II liga się spokojnie przybliżała, a w jesieni II nie było takiej presji awansu.
Pojawiła się wiosną...
I od wiosny w zasadzie non stop jest "atmosferka".
Nie chcę wnikać, na ile w tę atmosferkę wpływ ma sam stwaowy, na ile prasa, na ile Profesor F., na ile kibice - sądzę, że nikt nie jest bez winy, ale przyznawanie w "w tym temacie" 70% Stawowemu jest grubą przesadą.
Wszyscy się uczą. Stawowy już nei załatwia dyskusji z JF przez prasę. Filipiak wbrew zapowiedziom kupuje wzmocnienia.
Oczywiście, wypowiedź "byliśmy lepsi" gdy przegraliśmy 3:0 jest żenująca. Ale może wyszło na dobre? Może gdybyśmy tam tak nie przegrali, to Brazylijczyk JPH nie byłby u nas? A sądzę że sie przyda...
Popatrzcie też na skład. Odeszli Kazek, Citko i Wawrzyczek. Rozumiem - dwaj piwerwsi bardzo drogo kosztowali ale jest to osłabienie. Kontuzje: Przytuła, Świstak (jednak nieźle się spisywał na początku), Skrzyński, teraz Giza.
Rozumiem krytykę - ale propozycję "teraz, dziś (jutro) zwalniamy Stawowego" uważam za niepoważną - w sytuacji gdy nie jest poparta KONKRETNĄ propozycją nowego trenera co do którego byłaby naprawdę duża szansa że wiele się zmieni na korzyść.
A tego nie widzę.
Ufam, ze nam wszsytkim zależy na DOBRU CRACOVII. I dlatego uważam że należy teraz wspierać drużynę a ewentualnie krytykować za 4 miesiące.
Żeby potem za kilka miesięcy "nie pluć sobie w brodę". Chociaż nie, nie sądzę - jeśli za parę tygodni wyrzuci sie Stawowego, a piłkarze będą grać tak sobie, to Szanowni Krytykanci (co najmniej niektorzy) zapewne powiedzą: "no tak, to wina Stawowego, bo ich kiepsko przygotował do sezonu, i następca nie mógł nic zrobić".
Jak rozumiem, u nas teraz buduje się drużynę "nie na hop-siup", ale myśli się perspektywicznie. I mnie się to podoba. Oczywiście, nei jest powiedziane, że się uda. Ale jeśli jest taka szansa, ja wolę w perspektywie ogolnopolską czołówkę przez długie lata niż np. puchary na stulecie a potem "wędrówkę w dół". Ja już parę wędrówek przeżyłem i nie chcę jeszcze raz. Jak również naprawdę bardzo żałuję, że gdy Sputo zaczął przegrywać w II lidze, to go zwolniono zamiast próbować innych środków. Kto wie co by wtedy było?
Jeżeli komuś potrzebny jest wstrząs niech sobie baranka o murek od C zasadzi.
Możem jestem minimalistą ,lecz pamięć mam dobrą.I nawet jeżeli pycha przez słowa przedsezonowe Wojciecha przebijała,to jestem w stanie to zrozumieć.( wszak bliżej p UEFA być chyba nie można było być)
Nawet dziesiąte miejsce na wiosnę biorę w ciemno. Wszak to wyśniona ekstraklasa .
Wg mnie mimo widocznych wad ,Wojciech jest najlepszym trenerem na Kałuży od conajmniej osiemnastu lat i mimo zmęczenia materiału należy mu się kredyt zaufania conajmniej do Świąt .
Lecz jednocześnie malkontentów w pełni rozumiem i jedyne co mi się na język ciśnie to angielskie -pations- cierpliwość.
A zaufanie po raz kolejny zaprocentuje?
Jestem pewny że tak .
Lecz Mr. Stawowy musi się trochę uelastycznić.
Amen.
ipswich, dobrze, że jeszcze jest kilku tak myślących jak ty, odzyskuję wiarę w naszego kibica....
Niech żyje towarzystwo wzajemnej adoracji!!!
NIECH ŻYJE!!! itd.
"Zaufanie, które"..... ogłupia!
Na marginesie dyskusji, z ktorej autor tekstu mnie wykluczyl...
Ferenc twoje wypracowanie mistyfikujac fakty
i dostosowywujac je do zalozonych z gory tez
jest naprawde trudne do przeczytania ze zrozumieniem.
Naprawde sie staralem
wybacz jesli mnie to przeroslo.
Ale sprawdzmy co autor mial na mysli:
Głowna teza tego "elaboratu" brzmi
WY.JEBAC TRENERA !
Pierwszy akapicik niby wstep ale delikatnie ustawia
czytelnika pod pozniejsze ciosy. Niby ze super bylo w poprzednim sezonie
ale brak krytyki poczynan trenera doprowadzil do sytuacji ze ten poczul sie
ZA MADRY
pierwsze klamstwo Frenec: Nie bylo krytyki trenera wiosna? BZDURA!
ale to by nie pasowalo do tezy ze lizanie go po dupie zaslepilo go...
Z drugiego akapitu "dowiadujemy" sie jak duże problemy ma nasza drużyna
a wszystko to np. sparingu z Kmitą Zabierzów.
I wlasnie tu zostaje zyebany Giza i inni a mecz opisany jest tak
jakbysmy dostali 0-4
Moze stad moje niezrozumienie, sam nie wiem
Wiem wiem
ten drugi akapit to tak naprawde takie tam przypieprzanie sie
w stosunku do tego co jest w akapie trzecim...
Skracajac go do maksimum sugerujesz ze:
Wiele druzyn moze grac slabo, ale wtedy albo robi cos terner
(wg ciebie Stawowy nic nie robi),
a jak trener nie chce lub nie umie to dziala wtedy prezes.
Wedlug ciebie zawodnicy twierdza ze byli lepsi od Gornika
(powiedzial to tylko raz Pawka i to w amoku pomeczowym,
a potem juz tego nie powtorzyl... Pomijam kwestie erudycji pilkarzy,
bo w koncu chlopy sa najpier od kopania
ale powtzranie tego nieszczesnego sformulowania non stop
sugeruje ze to jest jakies oficjalne stanowisko druzyny)
Ferenc a ty byles w Zabrzu?
Bo wiesz ja bylem. Bylismy gorsi bo przegralismy 3-0.
Ale druga polowa w Zabrzu to bylo najlepsze 45 minut Cracovii w tej rundzie...
Wracajac do twojego tekstu
Czynisz trenerowi i zawodnikom zarzut ze wierza w to co robia!
Noz kutwa wlasnie oto chodzi zeby wierzyli!!!
A tylko ty nie rozumiesz ze czas na ocene
czy wierza w sluszne koncepcje bedzie najwczesniej na koniec rundy
i ani mecz wczesniej!
Piszesz tez "kibice domagają się zaangażowania i skromności.
A tych kluczowych cech brakuje ostatnio tak naszym „grajkom”,
jak i naszemu trenerowi"
ZAANGAZOWANIA brakuje? to najwieksza zniewaga jaka wypisujesz!
Wszystkiego mozesz im odmawiac ale nie zaangazowania.
a "grajkowie" to sa w innych klubach np. w Ferencvarosu
SKROMNOSCI?
moze jednak jakies przyklady?
W czwartym akapicie cos ci sie "wydaje" i cos ci sie "chyba"...
Tam wlasnie wstrzas jest nazywany po imieniu
DYMISJA STAWOWEGO NATYCHMIAST
bez komentarza
albo jednak komentarz: Zenada
Piaty akapit zaczyna sie od cytatu z wypowiedzi trenera, ktory zwraca uwage ze fani Dynamo Drezno wspieraja swoja druzyne po przegranym meczu sparingowym
(Boze ale by u nas byl gwizd! Umiesz gwizdac Frenec?)
i ze chcialby miec takie wsparcie.
Co na to Ferenc?
A no nawiazuje do martyrologii 3 ligi, ze wtedy sie wspieralo...
Wtedy sie wspieralo wiec co?
Teraz juz sie nie nalezy?!
Zayebista konsekwencja...
Piszesz ze kibice maja niezaprzeczalne prawo do oceny tego co dzieje sie w klubie.
A ja napisze tak:
Zawsze maja prawo do oceny o ile potrafia wspierac zawodnikow i trenera w trudnych chwilach! Jak nie potrafia wspierac w chwilach trudnych to nie maja prawa oceniac.
Brutalnie powiem: w dupe sobie wsadzcie wasze oklaski i wiwaty po wygranym meczu
Proba charakterow jest to czy wspierasz druzyne jak przegrywa!
pozdrowienia dla kibicow Cracovii
a kibice sukcesu?
pozdrawiam takze (jesli zaplaciliscie za bilet)
choc nieco ozieble
A do ostatniego akapitu sie juz odnosilem i powtorze zdanie Ferenca,
ktore ujmuje w humorystyczny nawias jego wczesniejsze tezy...
"Każdy normalny kibic Pasów może być generalnie szczęśliwy,
Mamy drużynę w ekstraklasie, rozbudowujemy stadion, mamy wspaniałą murawę.
Jest to kapitał, jakiego wielu może nam pozazdrościć."
A z innych spraw warto sobie zdawac sprawe...
Tyle ze zdawac sobie sprawe to jedno,
a dymisjonowac trenera i to natychmiast to drugie.
Nawet jak przegramy z Leczna.
Dalej nic nie rozumiem z tego tekstu
co za matoł ze mnie
Craco - jeżeli możesz to napisz "o liście 7 zawodników którzy przed tą rundą mieli odejść i o 7 którzy mieli przyjść"
Lubu dubu, niechaj żyje trener naszego klubu .... na własny koszt, a nas niech już więcej nie uszczęśliwia. Pozdro raf_jedynka!
Pewnie glaskajmy dalej Pana Wojciecha. I zwalajmy wszystko na Filipiaka i Tabisza.
Zobaczymy jak bedziecie gadac dzisiaj wieczorem, jak NIE DAJ BOZE, wyladujemy na ostatnim miejcu tabeli.
Bo Belchatow nam juz odkoczyl... i NIE DAJ BOZE, Arka przegra z Lubinem.
A jak dla mnie, za dzisiejszy wywiad w GW to powinien sie ze wstydu zapasc pod ziemie.
Przytoczę cytowane już słowa:
"Każdy normalny kibic Pasów może być generalnie szczęśliwy,
Mamy drużynę w ekstraklasie, rozbudowujemy stadion, mamy wspaniałą murawę.
Jest to kapitał, jakiego wielu może nam pozazdrościć."
Czyżby niezadowoleni byliby nienormalnymi? Gdy w obecnym stanie rzeczy znajdziemy się w drugiej lidze i nie będziemy zadowoleni bedziemy nienormalnymi? Czy będziemy pierwszym w Polsce drugoligowcem z podgrzewaną płytą?
Przypominam że z pierwszej ligi spada sie na koncu rozgrywek.
Wiele moge trenerowi zarzucic
ale zmiana trenera powinna nastapic nie wczesniej niz po rundzie.
Tak uwazam po prostu.
A co do zycia na nasz koszt...
Jaki jest twoj wklad finansowy w budzet Cracovii
(z ktorego oplacany jest trener)
poza kupnem karnetu?
apropos masz karnet?
czy jestes jednym z tych ktorzy nie kupili w ramach protestu
bo cos tam cos tam
bo tyle na Cracovie to ja placil nie bede
O kolego raf_jedynka, tu niestety się mylisz. Nie tylko wykupiłem najdroższy karnet, ale ...
Zmieniam tekst, bo nie o mnie tu chodzi a o dobro Cracovii.
Monday szacunek wielki w takim razie.
Nie zgadzajmy sie w roznych sprawach
jesli te dotycza roznego rozumienia dobrego interesu Cracovii.
Ja jetem zawsze gotow dyskutowac
o ile jest to z pozytkiem dla Cracovii
pozdrowienia dla syna a takze żony i corki
Najblizsza ocena pracy trenera?
Po rundzie nie po Lecznej
Doping dla Cracovii - Zawsze
Gwizdy na Cracovie - Nigdy
Belex, nie mogę.
Trener był świadom potrzeby przebudowy składu. Nie musisz mi wierzyć. A teraz ma 15 + Wacek po kontuzji, i Drumlaka w rezerwach z "przykazu".
Craco - skoro nie możesz to trudno, może kiedyś to "wyjdzie", nie mam powodów, żeby nie wierzyć, nic mnie nie jest w stanie zdziwić...
Tak brońcie trenera - już raz go wybroniliście po jednej z bardziej frajerskich porażek w historii Cracovii (śmiejecie się z GTS po meczu z Panathą - to zobaczcie jak myśmy przegrali PUEFA) - przed tym sezonem - Mamy teraz efekty - koszmarny mecz z LEgią i widmo ostatniego miejsca w tabeli - brawo tak trzymać...
Brońcie dalej Stawowego z jego supersnajperami z tercetu egzotycznego
brońcie dalej taktyczne wymysły których nie rozumie żaden z zawodników
brońcie dalej odsuwania od gry zawodników którzy mają swoje własne zdanie (tak tak gwiazdy często mają swoje zdanie to właśnie cechuje uttalentowanych, świadomych swojej wartości ludzi)
brońcie dalej zakazu strzelania z dystansu
brońcie dalej nielojalności wobec klubu w wywiadach prasowych
brońcie dalej narzekania na kibiców którzy wyrazili swoją dezaptrobatę po żenującym i wręcz obraźliwym wobec publiczności występie z Legią
brońcie dalej opowieści o braniu winy na siebie
brońcie dalej opowieści o zwyżkującej formie
proszę bardzo
ale nie ważcie się oj nie ważcie nazywać kogokolwiek gorszym Pasiakiem tylko dlatego że krytukuje trenera - to jest moje święte prawo jako kibica, jako posiadacza karnetu na trybunę B7 żeby krytykować trenera i jego poczynania - bo nie widzę na razie widowisk których mam prawo oczekiwać
Raf_1 chcesz zobaczyć zaangażowanie? - przejdź się na hokej a potem pogadamy o zaangażowaniu...
a co do kontestujących ceny karnetow to raczej oni są orędownikami pozostania WS na stanowisku trenera, bo to przecież takie jazzy, takie antyFilipiakowe, a to jest jazzy być antyFilipiak ;)
"A to jest jazzy byc AntyFilipiak" - Karvin, no bez przesady! Kto broni Stawa, zaraz ma byc antyF? Jakby nie bylo, do mnie tez pijesz!
To mnie właśnie najbardziej śmieszy na tym forum. Tu się jakby utarło, że każdy kto krytykuje Stawa, jest z definicji ślepym zwolennikiem Filipiaka, a każdy kto krytytkuje Filipiaka jest zaszufladkowany jako zaślepieniec ubóstwiający Stawa.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)