Brawo Ferencvaros! Świetny artykuł.
www.cracovia.krakow.pl
-
-
"Potrzebny jest wstrząs"
BUC...KA ;) jak zwykle w wykonaniu Ferencvarosa!!!
"Wydaje się, że Cracovii może pomóc w tym momencie tylko wstrząs. Takim wstrząsem będzie chyba tylko zmiana trenera. Zmiana natychmiastowa, na kogoś, dla kogo Bania będzie zwykłym napastnikiem walczącym o miejsce w składzie tak samo jak Okieńczyc, a Giza będzie jednym z wielu pomocników Cracovii. Nikim więcej. Potrzebny jest nam trener, u którego każdy zawodnik będzie miał czystą kartę. Potrzebny jest nam trener, który będzie oceniał zawodników po umiejętnościach, a nie po tym, czy „pasują mentalnie do jego kolektywu”. Potrzebny jest nam wreszcie trener, który potrafiłby znaleźć napastnika lepszego niż ci, których mamy obecnie. Wydaje się, że nie są to jakieś ogromne wymagania. Są one jednak na tyle duże, by nie sprostał im Wojciech Stawowy."
Sto procent poparcia Ferencvaros!
...Jestem też za tym żeby zwolnić Janasa z funkcji selekcjonera reprezentacji, bo to jak grali obrońcy to kompromitacja, no i do tego ten karny Zurawia "bity na raty".
Giza, Giza i oby po Gizie. Nie moge go strawić. Jak dla Mnie po wczorajszej kopaninie Giza, Bania, Skrzyński, Szczoczarz i niestety Baran - WON - że nie wspomne o Moskale, którego na szczęście wczoraj nie było.
" Każdego Szkoda "
Dobry text Ferencvaros
Kotu napisał:
"Zabrze odsłoniło wszystkie wady trenera.
Legia odsłoniła wady zawodników.
Może ktoś to w końcu poukłada."
Oby nie było za późno!
ale Janas cośtam zmienia w składzie obrony, a Stawowy nie zmienia nic.
Janas zmienił 50% obrony!
stary kibol Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> ...Jestem też za tym żeby zwolnić Janasa z funkcji
> selekcjonera reprezentacji, bo to jak grali
> obrońcy to kompromitacja, no i do tego ten karny
> Zurawia "bity na raty".
Ale za to w reprezentacji są dobrze wybrani napastnicy i nawet Frankowski
nie ma pewnego "placu". Efekt? 21 punktów w 8 meczach.
Gdybyśmy grali tak jak repra - przegralibyśmy może z Górnikiem, ale mieli
samodzielnego lidera z 9 pkt po 4 meczach
Więc twój "argument" o Janasie można o kant tyłka rozbić
"W ten sposób wszyscy są zadowoleni... wszyscy, z wyjątkiem [b]kibiców, którzy nie oczekują od swoich pupili gry w Lidze Mistrzów - kibice domagają się zaangażowania i skromności.[/b]
I o to właśnie chodzi!Bardzo dobrze napisane!!!!!
Świetnie napisane. Super wyważona opinia. To, że Stawowy zrobił bardzo dużo, nie oznacza że jest świętą krową. Moim zdaniem nastąpiło "zmęczenie materiału": trener nie jest wstanie wykrzesać nic nowego z piłkarzy (jest jeszcze gorzej nie umie spojrzeć na ich "gierki" obiektywnie); piłkarze "olewają" trenera, dla nich najważniejsza jest pewne miejsce na boisku i kasa. Niestety rację mieli Ci wszyscy, którzy chcieli zwolnić Stawowego przed sezonem. Pan Wojtek jest jeszcze za młody, aby zacząć obcinać kupony od poprzednich sukcesów. Oby dotrwanie z trenerem do przerwy zimowej nie odbiło się nam wszystkim przykrą czkawką (nerwową walką o utrzymanie w I lidze na wiosnę).
Cóż... Pzowolę się nie zgodzić z entuzjazmem (niektorych) przedmówców na temat tekstu.
W tekście jest bardzo wiele znakomitych obserwacji, oraz słusznych i cennych uwag.
Nie zgadzam się jednak całkowicie z pointą.
Po pierwsze - poczekajmy na oceny do końca rundy. Nie wisi nad nami żaden miecz, z ligi (chwilowo?) nie spadamy. Mogliśmy mieć mniej punktów po tych czterech meczach, to było całkiem realne (i to nie jest moja opinia w tej chwili, można porównać moje posty z końca lipca, gdy zwracałem uwagę na bardzo trudny początek kolejki). Kiepska gra? Ależ tak się gra jak przeciwnik pozwala... Amica po porażce z nami rozłożyła następnego przeciwnika... Po obejrzeniu meczu z Legią opo raz drugi niektorzy forumowicze zmieniają trochę opinie...
Ale co najbardziej istotne - jesli nie ma sytuacji "gardłowej" jestem przeciwnikiem "raptownych ruchów" - i nie tylko w tym przypadku. Oceńmy CAŁĄ RUNDĘ. Po raz który już to z kolei Szanowni (niektórzy) kibice stawiają drużynę "pod murem"? ma być awans do II ligi, do pierwszej, Puchar UEFA... teraz po paru mniej udanych meczach żądania "głowy Stawowego"... Jeśli powierzyło mu się zespół w lipcu, to należy doczekać do końca rundy.
Rok temu też można go było zwolnić przed Wisłą i Groclinem. Ciekawe, czy wtedy walczylibyśmy o Puchar UEFA. Może zajęlibyśmy spokojne miejsce w tabeli i uznane by to było (słusznie zresztą) za dobry wynik...
A po drugie - propozycja zmian powinna być konstruktywna. Zmiana trenera? A na kogo? Skąd go wziąć? Poza tym - jak wielokrotnie podkreślam - w piłkę gra ZESPÓŁ. Trener jest pewnego odzaju składnikiem tego zespołu. Mamy gwarancję, że "nowy" zgra się z drużyną? No i kto to ma być?
---
Coś nie gra, to widać, trzeba coś poprawić. Ale dajmy szansę tym, którzy są tam "w środku". A o zmianie podyskutujmy za pół roku.
No i wykażmy poparcie piłkarzom i drużynie, którzy nie raz i nie dwa włożyli wiele w "pasiackie barwy". Dopingujmy pozytywnie. Oni przecież słyszą. A przecież ile dla nas nastrzelał Bania? A jak grał Bojar? Baran? Giza? No i tenże Stawowy... Że im teraz gorzej idzie? Nie sądzę, by gwizdy z trybun pomagały.
Na Kmicie (a to naprawdę nie jest "podrzędny trzecioligowiec", tak na marginesie) było nas dwa i pól tysiąca, choć to sparring. Czy zauważyliście, że sektory B7-B10 były zamknięte, a potem je otworzono, bo było zbyt wielu widzów i się nei mieścili? Dużo nas było - i to jest plus. I nawet był doping. Tak trzymać! A pretensje można będzie mieć po końcu rundy (oby nie było powodu ;) ).
Brawo Ferenc!!! :):):)
A ja jestem tylko ciekawy jak wszyscy beda pisac po meczu w Łęcznej. Czy z powrotem bedzie: Stawowy jesteśmy z tobą! Giza najlepszym pomocnikiem! Baran do reprezentacjii! itd.
????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
Giza powinien siedzieć na łwie aż dostanie bąbli na dupie.
Ja nie pamiętam żeby on zasmakował ławki, ale to jest Giaz-Dupoliza Stawowego
Panowie Wy patrzycie w czasie meczu na boisko?
Gizmo gra z meczu na mecz coraz lepiej.
W pierwszej połowie z Legią obok Nowaka, Pawlusińskiego , Fąfla
był najlepszy w Pasach.
Po Łęcznej to dopiero bedzie , jak wtopimy z 3-0 po błędach Bastera i totalnej kiszce ze strony Gizy , Bani , Moskały czy Szczotki
Oby tak nie było.
A pod tekstem Ferenca sie podpisuje .
Agnan-nic dodać nic ująć!
Ferencvaros i s-ka - zdrowego rozsądku życzę!
i dystansu do pewnych spraw:)
wy chyba k.urwa na sparnigu nie byliście
przeciez giza zagrał całkiem dobry mecz,
baran równiez,rzucidło bardzo fajnie na prawej, fąfel rewelka na swojej stronie
co do Bani to wszystko sie już dawno wyjasniło ( dramat)
szczotka, karolek ( podobnie)
giza nie w kazdym meczu będzie grał jak z polonią i przestańcie pierd.olić o jakiś pastwiskach i łąkach, bo zaczyna się robić wiejskie forum, niektórzy chcą wyrzucić pól składu( gize , barana ) i ciekawe kto bedzie za nich grał , zastanówcie sie ( drumlak ??? raz na 3 miesiące?? przytuła jak wyzdrowieje za poł roku ??? )
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)