brazyliczyk grał nawet dobrze ALE NASZE GWIAZDY WOGÓLE MU NIE PODAWAŁY PIŁEK A CAŁY CZAS BYŁ WOLNY NA SKRZYDŁACH chyba nie chcą go widzieć w 1 składzie
zmiany BANIA I SZCZOCZARZ TRAGEDIA
BAAANIA DO REZERW !!! JAK ZOBACZE GO W 1 SKLADZIE Z ŁECZNĄ TO ZEMDLEJE
NAJLEPSZY NA BOISKU PAWLUSIŃSKI
-
-
Sparing: Cracovia - Kmita Zabierzów 2:1
a mogłem iść na hokej :) taki człowiek głupi :)...
Ogólnie kupa śmiechu, oczywiście z dużą przewagą tej pierwszej :D
[i]Vojnar bluzgom na tym forum mówimy stanowcze NIE! Ubliżaniu kibicom Cracovii rownież! Wpisz się jeszcze raz jak wytrzeźwiejesz.[/i]
In plus: naprawdę bardzo dużo ludzi oraz w II połowie przełomy niezłego dopingu (toż to sparring!). Tylko po co znowu intonacja przez małą grupkę słynnego hynmnu bandytów? Nie podchwycone, rozpłynęło się. Ręce opadają na taki debilizm. Naprawdę bardziej deprymujące, niż niektóre gierki naszych. Poza tym ładny doping, brawa przy ładnych akcjach Kmity (!).
Nie będę oryginalny, jeśli napiszę, że najlepsi Nowak i Pawlusiński. Zwłaszcza Pawlusiński w II połowie mi się podobał (tak się złożyło, że po raz pierwszy mogłem go widzieć u nas w akcji). A ogólnie odnoszę wrażenie że się starali, nawet ten Szczoczarz i Piątek, co niektórzy tak ich mieszają z błotem. Nie wydaje mi się też by temu z Brazylii tak bardzo nie podawali. On z kolei pięknie wystawił Nowakowi przed pierwszą bramką, choć sam mógł strzelać.
In plus Rzucidło. Zaskoczył mnie pozytywnie. Czy ktoś wie czemu nie grał Baster? Na prawą dawałbym koniecznie Wacka! No i żal, że Bojarowi gra się nei kleiła. Zamiast "podać w tempo" jakieś zatrzymania, nieudane zagrania... Gdzie stracił formę?
A z wesołych momentów - obok pięknego lobu co Cabajowi omal nie wpadł zakołnierz (już ktoś to napisał) urocze podanie (Barana?) w II połowie do przeciwnika przy rozgrywaniu akcji - gdy widać było, że pomylił koszulki i myślał że podaje naszemu... Dla nie kumatych: tamci miel psodenki takie jak my i koszulki w biało-czarne pasy.
Agnan; zastanawiam się, czy to piwo co wypiłem to było przed, czy po meczu. Bo widziałem kmitowych w biało-niebieskich pasach.
Bania i szczoczarz do rezerw!!!!!.Byli wręcz tragicznie słabi.Słoweniec dał 4 kapitalne podania na wolne pole i raz o malo nie zdobyl gola.Jakby był nie drogi w utrzymaniu to go powinnismy brać.On ma 23 lata i widac że ma smykałkę do gry.Jao Paulo nie da sie ocenić nasze gwiazdory wg nie grały z nim.Piatek tradycyjnie beznadziejny w obronie,kiks za kiksem.Najlepszy Pawlusiński i Nowak.Zaskoczenie in plus Rzucidło.Ogólnie jest dalej źle -wielka ilość strat w środku pola i niedokładnych podań.Lepszy przeciwnik pokara nas golami za to niechlujstwo w tyłach.Ataku praktycznie nie ma chyba że zagra tam jao Paulo i Nowak ,bądź Pawlusiński.Nominalnych napastników mamy na poziomie słabej 3 ligi.Dużo lepiej grali napastnicy kmity od naszych.
Agnan Napisał(a):
-------------------------------------------------------
>
> A z wesołych momentów - obok pięknego lobu co
> Cabajowi omal nie wpadł zakołnierz (już ktoś to
> napisał) urocze podanie (Barana?) w II połowie do
> przeciwnika przy rozgrywaniu akcji - gdy widać
> było, że pomylił koszulki i myślał że podaje
> naszemu... Dla nie kumatych: tamci miel psodenki
> takie jak my i koszulki w biało-czarne pasy.
Widać to był ten sam, który mu podał w I pierwszej połowie, jak mu krzyknął z tyłu "pięta" i mu się zrewanżował po koleżeńsku :D
potter Napisał(a):
> Słoweniec dał 4 kapitalne podania
> na wolne pole i raz o malo nie zdobyl gola.Jakby
> był nie drogi w utrzymaniu to go powinnismy
> brać.On ma 23 lata i widac że ma smykałkę do
> gry.
Na mnie też sprawił wrażenie takiego boiskowego cwaniaka. Nie za dużo zbędnego biegania. Sprytnie kiwnąć, dobrze podać. Jestem za.
A do listy interesujących zdarzeń dodałby zniszczenie najlepszej murawy w Polsce. Na szczęście winowajca zatrzymał się i osobiście przyklepał wykopany kawałek darni.
PS. Kto filmował mecz? Tv jakaś czy to wynajęty przez klub kamerzysta?
już nie mogę tego forum czytać :/ tak pieprzycie że gorzej się nie da.
Cracovia grała dzisiaj naprawde dobrze poza poaroma wyjątkami Bania niestety juz nie te lata Szczoczarzowi sie nie chce to dowidzenia i Panic mnie rozczarował
Giza ? super dzisiaj grał przejal clay ciezar rozgrywania i dawał pile jedna za druga. Jak moze ktos po tym meczu napisac ze on zagral slaby mecz ? tak samo Barana tak jak zawsze na wysokim poziomie. Obrona z wyłączenie Piątka grała dobrze, ale Piątek musi się ogrywać ...
jedyne czego nam brakuje to napastnika takie pokroju Frankowskiego ze dostaje pile i jest gol bo pilek mamy naprawde bardzo duzo tylko np Bania biegnie sama na sam i zamiast isc na bramkarza to ucieka do rogu :| i ktos tak samo jeszcze... napastnicy u nas to tragedia ...
i rzeczywiscie niepokojąca jest słabsza forma Bojara ale sie doszlifuje się nie bójcie
Skrzyński sie bawi piłką w polu i jeszcze źle podaje.
Baran dużo niecelnych podań .Bojar za dużo kiwa nie gra z pierwszej piłki (jak większość zespołu ,brak podań na boki ,przyspieszenia) Za mało strzałów z dystansu wyjątek-Pawlusiński
Bania i Szczota na ławę .Brazylijczyk widać że dużo widzi ...będzie pożytek jak Starzy Go zaakceptują(WS musi ich uświadomić!!!aby nie grali na swoich)
aha i karneg nie było byłem na wysokości pola karnego nie ma mowy o karnym ...
nie rozumiem malkontentów - przecież to sparing - ale jaki fajny, murawa, jupitery, pogoda super - sporo akcji było na poziomie i to z obu stron. O pasach potwierdziło się wszystko co wiemy - więc zero zaskoczenia - skąd ta krytyka ???????
Mnie bardzo podobał się Giza - był znakomity, Pawlusiński też świetny,
a tak wogóle to przydał by nam się Czerwiec
Słabiutko grali ............
Cabaj - jeszcze nie dawno miałem nadzieję, że poprawił to co najbardziej potrzebne mu, żeby przeskoczyć innych w lidze czyli szybkie, celne wprowadzanie piłki do gry. A tu kolejny mecz, gdzie nie tylko nie może celnie podać do pomocników ale nawet kopnąć piłki na kilkadziesiąt metrów żeby została w boisku. Poza tym stała beka, czyli nieporozumienia z obrońcami przy wyjściu do piłek.
Bojar - był dwa razy przy piłce po lewej stronie kiedy JPH stał jak ... i machał rękami mając przed sobą pustą bramkę i jakieś 15-20 od najbliższego obrońcy, a on podaje w środek największego zamieszania, Poza tym kolejny mecz, gdzie nie widać tego błysku przy wyprowadzaniu akcji jak na wiosnę, tylko głupio plącze się w dryblingach i często traci przez to piłkę,
Giza - Mam nadzieję, że to stłuczenie stopy to nic poważnego, oczywiście kilka niepotrzebnych kółeczek, ale chyba najczęściej będący przy piłce piłkarz na boisku. Nie unika gry, dobrze wychodzi na pozycje, tylko coś kiepsko wygląda jego współpraca z Barankiem
Baran - to co powyżej napisałem głównie z jego winy, ogólnie lekki spadek formy, za dużo strat
Nowak, Pawlusiński - motory napędowe naszych akcji, co mecz bramka, duży +
Rzucidło - widać, że twardziel, nominalny stoper, a ustawiony na boku radził sobie b. dobrze
Jao Paulo - grał w I połowie po przeciwnej stronie i niezbyt wiele widziałem, poza b. ładną asystą i tym jak go kilka razy nie zauważyli inni nasi gracze, chociaż był b. dobrze ustawiony
Panic - technika dobra, ale tak jak napisałem w temacie o transferach, gracz na halę, a nie na trawę gdzie trzeba przede wszystkim biegać i walczyć. Jesli Giza na wiosnę biegał jak Żyd po pustym sklepie, to na jego grę ciężko znaleźć określenie. IMO nie ma szans na pozostanie
Pozostali - zgadzam się z wcześniejszymi opiniami, napastnicy do rezerw,
Sparing: Cracovia - Kmita Zabierzów 2:1
Po wtorkowym sparingu Brazylijczyk Joao Paulo może być pewny miejsca w podstawowej jedenastce na wyjazdowe spotkanie z Górnikiem Łęczna. Natomiast Słoweniec Sasza Panić jest - w opinii trenera Wojciecha Stawowego - słaby motoryczne.
Panić, a nie jak błędnie podaliśmy Ranić (kolega z drużyny Hit Nova Gorica), dobrze podawał, raz strzelił w bramkarza. - Dużo widzi i jest zaawansowany technicznie, ale jest słaby motorycznie - ocenia go Stawowy. Do piątku trener ma zdecydować, czy piłkarz zostanie w Cracovii. Dla odmiany Joao Paulo asystował przy golu, był szybki, dwa razy strzelał głową i wywarł bardzo pozytywne wrażenie. Wprost fatalnie zagrał na obronie Karol Piątek. Z kolei Dariusz Pawlusiński strzelił przepięknego gola z dystansu, "najlepszy na boisku", eksperymentalnie grał na środku ataku, ale "zdecydowanie lepiej prezentuje się z boku".
- Dobrze poukładany Kmita postawił nam wysoko poprzeczkę. Mam już gotowy skład na mecz z Górnikiem, ale teraz go nie podam - tłumaczył Stawowy.
Tomasz Moskała, Tomasz Wacek, Paweł Drumlak i Sławomir Olszewski nie grali, bo dziś czeka ich mecz w rezerwach z Trzebinią/Sierszą. Marek Baster jest kontuzjowany (spuchnięta kość piszczelowa).
- Zagraliśmy z drużyną z drużyną z czołówki polskiej ligi, tym bardziej że wypadliśmy bardzo dobrze - nie ukrywał radości trener Kmity Jerzy Kowalik. - Mamy duży potencjał w zespole i chciałoby się to przełożyć na wyniki ligowe. Chcę pomału kształtować taką byłą wiślacką piłkę, myślę, że już jakiś zalążek jest - dodał Kowalik.
Cracovia 2 (1)
Kmita 1 (0)
STRZELCY BRAMEK
Cracovia: Nowak (9., po podaniu Joao Paulo), Pawlusiński (57., bez asysty).
Kmita: Czerwiec (47. z karnego, po faulu Cabaja na nim samym).
Cracovia: Cabaj - Piątek (46. Rzucidło), Skrzyński, Karwan, Radwański - P. Giza, Baran Ż, Nowak (46. Szczoczarz) - Bojarski (46. Bania), Pawlusiński, Joao Paulo (46. Panić).
Kmita: Brzeziański (46. Różalski) - Krauz, M. Giza, Jędrszczyk (55. Zontek), Broź (75. Czaja) - Bębenek (66. Wasilewski), Zawadzki, Filipczak (55. Dzierżanowski), Szwajdych - Czerwiec (58. Mazurkiewicz), Bagnicki (58. Dubicki).
Prezes Cracovii Janusz Filipiak o:
Odsunięciu Tomasza Wacka od pierwszej drużyny:
- Oczywiście, jestem niezadowolony, że nie poszedł do Górnika Zabrze. Zrobił źle, zrobił wbrew sobie, zrobił wbrew klubowi. W Cracovii, jeśli wejdzie na chwilę, nie zmieni to jego pozycji. Za rok kończy mu się kontrakt, którego my na pewno nie przedłużymy, bo do tego czasu pozyskamy lepszych piłkarzy. Wacek za rok będzie miał 30 lat i dwa lata siedzenia na ławie. To kto go weźmie? Jak ktoś z piłkarzy siedzi, nie widzą go trenerzy, nie ma go w tych waszych gazetach, to on jest bezwartościowy. Wacek sam sobie zrobił krzywdę. Mnie denerwuje tylko jego głupota. Zaprzeczam jednak: nie będzie dołowania Tomka Wacka przez zarząd i będzie mógł trenować z pierwszą drużyną.
Kontuzji i przesunięciu do rezerw Pawła Drumlaka:
- Muszę mieć na piśmie, czy Drumlak jest zdrowy, chory czy częściowo chory, bo już sam nie wiem, co mu jest. W meczu rezerw [w sobotę - red.] kazał sobie zrobić blokadę. Tak nie może być, bo to oznacza, że jest kontuzjowany i nie może trenować. Jeżeli wyzdrowieje, to pójdzie do rezerw. Dodam, że ani USG ani rezonans magnetyczny nie wykazały kontuzji. Czy przesunięcie do rezerw jest karą? Absolutnie nie. Wielka tajemnica jest taka, że jeżeli piłkarz przez sześć miesięcy jest kontuzjowany, to mam prawo rozwiązać z nim kontrakt. Jest wielu piłkarzy, którzy po pięciu miesiącach i trzech tygodniach cudownie ozdrowieli, po czym rozegrali jeden mecz i znów zachorowali. Nie mówię, że tak właśnie czyni Drumlak, ale nie mogę sobie pozwolić na sytuację, w której kogoś raz boli pięta, a raz nie. To niepoważne i my tak klubem nie możemy zarządzać.
Źródło: gazeta.pl - Wak
jak dla mnie to Panic dal ze 3 podania otwierające droge do bramki,niezle zasstawiał pilke,widac bylo ze nie wie jeszcze za bardzo co ma grac...Ale pokażcie mi takiego co ostatnio "obsłużył" naszych napadalcow 3 razy w meczu???
dobrze sie wypowiedział na temat drumiego ...
Blady Niko Napisał(a):
>
> Prezes Cracovii Janusz Filipiak o:
>
> Odsunięciu Tomasza Wacka od pierwszej drużyny:
>
> - Oczywiście, jestem niezadowolony, że nie poszedł
> do Górnika Zabrze. Zrobił źle, zrobił wbrew sobie,
> zrobił wbrew klubowi. W Cracovii, jeśli wejdzie na
> chwilę, nie zmieni to jego pozycji. Za rok kończy
> mu się kontrakt, którego my na pewno nie
> przedłużymy, bo do tego czasu pozyskamy lepszych
> piłkarzy. Wacek za rok będzie miał 30 lat i dwa
> lata siedzenia na ławie. To kto go weźmie? Jak
> ktoś z piłkarzy siedzi, nie widzą go trenerzy, nie
> ma go w tych waszych gazetach, to on jest
> bezwartościowy. Wacek sam sobie zrobił krzywdę.
> Mnie denerwuje tylko jego głupota. Zaprzeczam
> jednak: nie będzie dołowania Tomka Wacka przez
> zarząd i będzie mógł trenować z pierwszą drużyną.
>
>
> Źródło: gazeta.pl - Wak
>
No nie... Jak dotąd na forum starałem się nie wypowiadać negatywnie na temat prof. F.
(bez niego Cracovia nie byłaby tu gdzie jest, on daje kasę)
- ale Panie Profesorze - ta wypowiedź to przesada!
Jak wiemy, grać mają najlepsi. Dlaczego Pan sądzi, że Wacek nei będzie już wkrótce najlepszym prawym obrońcą w Cracovii?
A może już nim jest?
Czy jest Pan pewien że pozyskamy lepszych piłkarzy? Bo ja nie.
A poza tym - czy naprawdę to jestpozycja gdzie mamy kogoś pozyskać?
Wacek pokazał, że ma prawdziwe "serce w pasy".
Tomek Wacek - ja jestem z Tobą!
Mam nadzieję że nie ja jeden.
Do zobaczenia (oby) na meczu o pierwszoligowe punkty w barwach Cracovii!
Panie trenerze - proszę się nei przejmować wypiowiedzią profesora - i wstawaić Wacka do składu!
O Walduś przyznał się do błędu, nie może być, dziwne rzeczy dzieją się ostatnio :)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)