Monday Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Powtórzę to po stokroć; "Franek Smuda czyni
> cuda!!!!!!!!" ... a ma domeczek w Krakowie?
> No! Rozumiemy się???
Tak. Zgadza się, ma dom w Krakowie i napewno kiedys tam wróci. Co do hasła, że " f ranek itd...", coś w tym jest.. Na spotkaniu Barbórkowym, na jednej z licznych Karczm Piwnych górniczych, okazał sie ponadto przesympatycznym i kulturalnym gościem (nie prostym trenerkiem bez znajomości jez. polskiego).
Natomiast dlaczego tak coniektórzy z Was forsują Franza na zastępcę W. Stawowego?
Przecież chłop ma wyniki. Nie chcę sobie sam odpowiadać ale myślę iż rozbudził w Was zbyt wielkie apetyty.
-
-
Tylko Smuda ???!!!
... no.... i przestał nawet obgryzać paznokcie:):):)
a tak poważniej, to we wczorajszym kanale ujawniono jego tajemnicę: on chce, on marzy o trenowaniu reprezentacji...
i moje zdanie: Smuda lepszy w klubach, natomiast Stawowy jako trener to myślę, że w reprezentacjach by się sprawdził (na początek - olimpijska)
Aaa... To Pan Wojciech jest przeambitny. Ale może nie od razu od "pierwszej"..
Olimpijska - ok..
Franek to jest gość!
Szkoda, że mu tego nei powiedziłaeś jak był trenrem Piotrcovii (przez jeden mecz) ;)
Aston1906 Napisał(a):
> Szkoda, że mu tego nei powiedziłaeś jak był
> trenrem Piotrcovii (przez jeden mecz)
Żenada!
No była to lekka żenada, ale nie musiałeś tego wyrażać tak dosłownie
O Smudzie mialem złe zdanie wogóle go nie dazyłem uznaniem, ale po tym co zrrobił z zagłebiem to udowodnił swoją wartosc !
31 dni później
Czyżby Franek znów był do wzięcia?
Kiedys był tu taki NO-remorse co juz w 3 lidze dostrzegł wielki talent Wojtak S ,załozył taki temat a moze Smuda to mu wszyscy cisneli,a teraz mamy 1 lige a niektorzy by go chetnie w Pasach widzieli.Dziwne rzeczy,Franz do 3 ligi sie nie nadawał a w 1 ma trenowac;-)
Powaznie mowiac to chłop,nie jest zwykłym wuefista a klasowym trenerem jakich w Polsce niestety brakuje...
Ja bym dalej Smudy nie brał
Aston1906 Napisał(a):
> Ja bym dalej Smudy nie brał
Ani ja. Z wielu przyczyn.
A gdzież Mu będzie lepiej pracować niż w Lubinie? Ciepło i konto gra...
magic76 Napisał(a):
> A gdzież Mu będzie lepiej pracować niż w Lubinie?
> Ciepło i konto gra...
Lepiej będzie tak jak ma Kasperczak: forsa wpływa na konto, a on nic nie musi robić i za nic nie ponosi odpowiedzialności. Ciekawe, czy tak ma w kontrakcie - gdy go zwolnią, to muszą dalej płacić? :D
magic - lepiej powiedz co tam z Fernandao :D
TD - też tak uważam, trenerem kadry olimpijskiej powinien zostać facet z jajami, potrafiący zawodnikom zaszczepić wolę walki, bo tego właśnie zabrakło gówniarzom z repry olimpijskiej w meczach z Baiłorusią. A jak w tym wieku nie nuczą się walczyć, to prawdopodobnie już nigdy (vide Brożkowie).
Jak Zagłębie pod wodzą trenera Smudy także w drugiej rundzie zagra dobrze do końca to uwierzę w jego geniusz.
CRACOVIA PANY!!!!!
witaj JKM , sluchaj umówmy sie w 2011 na Kałuży może wtedy będziemy o coś grali ??
Brylanciku złoty - nie wytrzymasz do 2011 bez wizyty na Ziemii Świętej.
Ja tam jestem niepoprawnym optymistą i wiem że szybciej zagramy o coś.
Najpierw jednak za jakieś dwa miesiące sypniemy Dynamo.
A trener.... ten czy tamten i tak pracuje dla sławy CRACOVII.
CRACOVIA PANY!!!!!
80 dni później
Cracovii Smuda zmieni Mikulskiego?
Jeśli w pięciu meczach drużyna zdobyła jeden punkt, a straciła 14., to nie ma się co łudzić, że z dnia na dzień dokona się w niej cudowna metamorfoza.
W Cracovii mają dosyć hańbiących porażek. Los trenera Albina Mikulskiego wydaje się już przesądzony. W sobotę "Pasy" znów przegrały - tym razem 0:2 - z walczącym o utrzymanie GKS-em BOT Bełchatów. Po przegranym meczu trener się cieszył, że w drugiej połowie jego zespół nie stracił gola... Cracovia grała już w tej rundzie z trzema zespołami marzącymi o pozostaniu w lidze i wszystkie przegrała - u siebie z Górnikami z Zabrza i Łęcznej. Jeśli przegrywa się takie mecze, to z kim można wygrać? A co można sądzić o trenerze, który - jak Mikulski - ogłosił, że on już zrobił, co do niego należało, a teraz wszystko zależy od piłkarzy. Ci zaś, jak przegrywali, tak przegrywają...
Jak się dowiedzieliśmy, krakowianie kuszą Smudę, choć ma on ważną umowę z Zagłębiem Lubin, wysokim kontraktem (rozmowy ma prowadzić wiceprezes Jakub Tabisz), chcąc, by już teraz objął "Pasy". Klub potrzebuje szkoleniowca renomowanego, o twardej ręce. Zarząd uznał, że Smuda byłby najlepszy. Zawsze słynął z twardych metod pracy, a na dodatek po dobrej serii piłkarzy Zagłębia odzyskał opinię trenera zwycięzcy. Smuda zawsze podkreślał, że chce pracować w Krakowie. Tutaj ma dom, wielu znajomych, a stołować lubi się w Wierzynku należącym do Elżbiety Filipiakowej, żony prezesa Cracovii. No i jeszcze jedno - ostatni mecz sezonu "Pasy" grają u siebie właśnie z Zagłębiem. Nikt nie wie lepiej niż obecny trener, jak najłatwiej pokonać jego drużynę. W takim razie - od kiedy Smuda przy Kałuży? Wczoraj nie udało się nam potwierdzić tej rewelacji, trener nie odbierał telefonu.
Nim umowy zostaną zerwane (z Zagłębiem) i podpisane (z Cracovią), warto jednak pamiętać o poważnym dylemacie Smudy. Dopiero co odzyskał ligową pozycję (w Odrze Wodzisław szło mu słabo i musiał się rozstać z klubem), a już przyszłoby mu grać o całą pulę. Dodajmy - bez żadnej gwarancji, że wszystko zakończy się szczęśliwie. Wprawdzie Cracovia ma do końca sezonu mecze z ligowymi średniakami i słabeuszami, ale ligowa tabela pokazuje, że wszystkie te zespoły mają o co walczyć, bo albo są zagrożone, albo pozostała im jeszcze minimalna szansa na grę w europejskich pucharach. Smuda ma więc prawdziwy dylemat: bić się z Zagłębiem o puchary, co dałoby prestiż i pieniądze, czy wybrać niepewny los przy Kałuży. Tu czekają go rozdęte ambicje szefów i kibiców, wielkie nerwy i niewielkiej klasy piłkarze w składzie. A na plus można zapisać tylko jedno - dzięki pracy w Krakowie może znów zamieszkać we własnym domu.
Jedno jest pewne: dla staczającej się do drugiej ligi Cracovii Smuda jest chyba jedną z ostatnich szans na ocalenie.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)