Waszmość raczysz żartować ?!?
-
-
Tylko Smuda ???!!!
A ja coś mam przeczucie, że jutro znowu nasz mecz będzie komentował Janusz Wójcik... tyle tylko, że z Albinem się chyba nie lubią :|
inni też "chcieli" Smudę:
ŁKS nie było stać na Janusza Wójcika i na Dariusza Wdowczyka. Obaj byli podobno skłonni podjąć pracę przy Alei Unii ale za odpowiednie wynagrodzenie. Zadzwoniono nawet do Franciszka Smudy! Ten jednak nie mógł zaakceptować oferty ŁKS jego legenda kojarzona jest z Widzewem
Smuda w Cracovii? Straszny sen, czarny scenariusz... Co z tego, że przez rok drużyna będzie nie do poznania, skoro potem pół zespołu złapie poważne kontuzje, a reszta będzie mieć organizmy jak czterdziestolatkowie. W języku Smudy nazywa się toto interwał i jest jedynym znanym mu środkiem treningowym. Zapytajcie w Łodzi, zapytajcie po niewłaściwej stronie Błoń. Dlatego dziś panie Wojtku, trzymam za Was kciuki- musicie wygrać, bo... to nie śa tylko dywagacje na forum.
pKracy
To jest chory pomysł, nie pamiętacie jak Smuda kazał Frankowskiemu ćwiczyć na siłowni. Jego drużyny zawsze były pełne kontuzji, naprawdę trochę więcej spokoju, bo jak ktoś taki ma zastąpić Stawowego to mamy pewną 2 ligę.
Nasza tez jest pelna kontuzji. Bart - trafne spostrzezenie:P. Warunek Wojta bylby taki "Albin <>" :]
No i Wójcik był jak przewidywałem, a nawet się z nim spotkałem :P Po pierwszej połowie to jeszcze myślałem, że do CWKS za nestora Jacka pójdzie. Teraz to zapraszam go do Cracovii. Stawowy i Bania po zdjęciu do gablotki i do widzenia.
pKracy Napisał:
-------------------------------------------------------
> Co z tego, że przez rok drużyna
> będzie nie do poznania, skoro potem pół zespołu
> złapie poważne kontuzje, a reszta będzie mieć
> organizmy jak czterdziestolatkowie.
>
Słuszne spostrzeżenie, które wcale nie musi oznaczać wykluczenia Smudy z grona kandydatów. JEŻELI WRAZ Z SMUDĄ PRZYJDZIE SPECJALISTA OD PRZYGOTOWANIA FIZYCZNEGO TO MĄGA BYĆ Z TEGO DUŻE EFEKTY. Pomijam osiągnięcia trenera Smudy, a było ich troche, choć sprawiedliwie trzeba powiedzieć że kilka razy też wtopił. Po krótce scharakteryzuje jego zalety i wady:
ZALETY:
- doskonały taktyk, chyba jeden z lepszych w Polsce,
- potrafi odpowiednio zmotywować druzynę do walki posiadając twardą rekę,
- kazda drużyna, która przejmuje w trakcie rozgrywek dosłownie odżywa (przykładów na to można znaleźć wiele) i przechodzi niesamowita metamorfozę.
WADY:
- nie potrafi odpowiednio przygotować zespół do rozgrywek (albo zajedzie, albo niedotrenuje) - często bywało że zespół, który przejmował w trakcie rundy zaczynał grać wspaniale i tak było aż do zimy, czy lata....
Wniosek jest prosty: zatrudnienie Franka Smudy może być naprawdę niezłym posunieciem pod warunkiem, że wraz z nim przyjdzie specjalista od przygotowania fizycznego. Sam Smuda na pewno sobie nie poradzi.... Warto to przemysleć bo sądzę że mam tutaj sporo racji!!!
SMUDY NIE CHCĘ WIDZIEĆ W CRACOVII!!!
Vasago - hehe gdyby rzeczywistosc byla tak czarno-biala jak ja kreslisz a wnioski takie proste to pewnie nawet u nas bylby dobry trener:)
Tylko kurwa nie Smuda !!! Jesli zmiana to tylko na kogos znacznie lepszego czyli nieosiagalnego w tej chwili Kasperczaka.
ART. napisany na mojej stronie przez Koszernego, mi się podoba....
Powiedzcie mi, dlaczego parowiec stoi bezsilnie na głębinie?
Bo cała para poszła w gwizdek.
Ta anegdota jako żywo przypomina mi sekcję piłkarską Cracovii. Nową murawę poświęcił kapelan Surma. Towarzyszył mu Janusz Filipiak i prezydent miasta Janusz Majchrowski.Na trybunach odśpiewano gromkie „sto lat” dla Marcina Bojarskiego obchodzącego 28 rocznicę urodzin, a Cracovia rozgrywała właśnie z Legią 600 mecz w ekstraklasie.
czytaj więcej: http://www.cracovia-krakow.pl/news.php?id=164
Artykuł może i niezły, tylko pytanie do autora i nie tylko do niego?
"Taka jest rzeczy kolej. O tym wiedzą wszyscy, cały Kraków i okolice, ale czy zdaje sobie z tego sprawę pewna ważna osobistość. Oj, za prezesury Misiora byłoby to niemożliwe…"
Co zrobiłby Misior w obecnej sytuacji będąc Prezesem? Wg. mnie nic by nie zrobił...
A na pewno nie wywaliłby Stawa...
Życzyć Wam Franka Smudę na trenera, byłoby zbytnim okrucieństwem z mojej strony...
Qń dobrze gada mimo ,że un wcale nie Qń ino inkszy ssak;)
Smuda trzyma pilkarzy za mordy, to jest wielki +
Kasperczak jest aktualnie chyba najlepszym polskim trenerem, ale też zdecydowanie najdroższym i chyba żądnego klubu polskiego w tej chwili nie stać na jego zatrudnienie.... Oczywiście posiada wady, jako że nikt nie jest doskonały - przykłady to dwie jego wtopy w najważniejszych potyczkach pewnego klubu z których na pewno nie martwiliśmy się:-))) Moim zdaniem ma zbyt miękką rekę i nie potrafi czasem odpowiednio zmotywować drużyny. Mimo wszystko uważam, że jest najlepszy spośród wszystkich obecnych polskich trenerów. W ciemno bym go brał, ale trzeba chodzić po ziemi i mysleć realnie....
Vasago - do HK się przekonam jak zdobędzie tytuł z Górnikiem Zabrze, Bełchatowem Areczką czy Polonią Warszawa.
Z takimi kopaczami jak miał do dyspozycji w gts to nawet ja bym zdobył MP (nie mówiąc o Stawowym)
....
5 dni później
Tylko Stawowy!Przestańcie tu smolić dętkę!
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)