dlaczego niespodziewanie? Ta drużyna podobno świetnie gra na wyjazdach. Bardziej męczą się na Wielickiej (co może zresztą wynikać z bardzo małych rozmiarów boiska sztucznego - chyba to minimalny dopuszczalny rozmiar placu gry)
-
-
Juniorzy CRACOVII - temat zbiorczy
Niespodziewanie dlatego że podczas gdy my się męczyliśmy z Bogdanką Stomil z łatwością ogrywał Stal . Poza tym że gramy na wyjeżdzie trzeba pamiętać że trzech naszych zawodników jest kontuzjowanych .
A rewanż w poniedziałek o 16-ej. Jest szansa tym razem wybrać się na Kabel:)
Rewanż chyba na Kałuży :)
Kurcze.... To gdzie ma się odbyć ten rewanż ?
16:00 na Kałuży na 100% :)
Oficjalna podaje że mecz na Kałuży o 16. Pytanie tylko jak będzie wyglądało wejście? Czy powtórka z treningu noworocznego, (tzn. bezpłatne wejściówki lub karta kibica) czy może po prostu bramy będą otwarte i tyle (tak przynajmniej powinno być).
[b]UWAGA![/b]
W poniedziałek zbiórka o 15.30 na D, wspomożemy juniorów najlepszym dopingiem.
A wiadomo już jak będzie wyglądać wejście, jakie sektory zostaną otwarte?
A czy to wazne jaki sektor bedzie otwarty? Wazne by byc i pomoc chlopakom.
Ważne bo trzeba wiedzieć którędy można dostać się na stadion :) Ważne też jest w jaki sposób można się będzie na niego dostać, na Treningu Noworocznym były specjalne wejściówki po które trzeba było iść do budki, albo karta kibica na której wszyscy mieli nabite wejście. Choć wydaje mi się że na taki mecz po prostu powinny być otwarte bramy i tyle, ale nie wiadomo jak to będzie wyglądać.
No i niestety 0:2 jak na razie :(
0:3...
CRACOVIA - OKS 1945 OLSZTYN 0 : 4 (0 : 2)
0:1 - Żwir 9.
0:2 - Czernecki 13.
0:3 - Wypniewski 70.
0:4 - Żwir 79.
No niestety.
Niestety ale bardzo słaby mecz i dobrze że skończyło sie na 0-4 .Zastanawiam się czy też /bo to że byliśmy słabsi widać gołym okiem/ nie zaszkodziło naszym chłopakom nasze boisko bo do tej pory grali na sztucznym a tu nagle taki przeskok na główna płytę przy wypełnionej trybunie VIP i dopingu z sektoru D .Chyba jednak to dla nich za duża różnica i co chwile łapały ich skurcze .Szkoda.
Byłem na meczu z Łęczną i po wynikach w Łęcznej i Olsztynie byłem zdziwiony. Pomyślałem może jednak po prostu chłopaki miały gorszy dzień z Górnikiem, więc dziś poszedłem na Kałuży. Niestety tylko się utwierdziłem, z tych chłopaków nic nie będzie, to jest po prostu katastrofa... Mecz z Łęczną nie był przypadkiem, a te spotkania na wyjazdach nie wiem jakim cudem wygrali. Niestety są bardzo słabi, technicznie, szybkościowo, a także kondycyjnie są beznadziejnie przygotowani, z Łęczną też padali jak muchy. Ciężko wierzyć by z tego rocznika mógł ktoś "wyskoczyć", bo na boisku nie widać było nikogo kto by się wyróżniał, kto zwracałby na siebie uwagę. Ogólnie dramat, bo to kolejny beznadziejny rocznik. Rozumiem przegrać, odpaść ale jakby widać było fajną grę, fajnych zawodników, bawiących się grą, bo o to chodzi w tym wieku. Niektórzy zawodnicy sprawiają wrażenie jakby wzięli się na boisku przez przypadek, i że w ogóle w piłkę nożną grać nie powinni, Niektórych można określić prosto "drewno", "młot". Obraz nędzy i rozpaczy...
Brawa dla Olsztyna, bardzo ciekawy zespół, fajnie grający piłką i zasłużenie awansowali. Natomiast ja z tego meczu zapamiętam chyba tylko to że byłem w sektorze dla vip-ów ;)
Różnica między Stomilem, a naszymi młodzieżowcami była kolosalna. Różnica umiejętności, a przede wszystkim kondycyjna. Przecież to co się działo pod koniec meczu, to jakaś masakra. Rozumiem - warunki (ostre słońce), stadion przy Kałuży (nowa dla nich murawa), presja frekwencji. No, ale żeby tracić takie bramki jak na 0:2? Nie chcę się zbyt dosadnie wypowiadać o tym meczu, bo to są wciąż młodziki, lecz przyznać trzeba - tragedia była.
[b][large][align=center][url=https://picasaweb.google.com/jafffoto]Kilka fotek z meczu[/url][/align][/large][/b]
Cóż trudno wyłowić nawet jakiegoś chłopaka, który mógłby za rok przynajmniej zacząć trenować z pierwszym zespołem a to chodzi w tych zespołach juniorskich. Teraz też trwają mistrzostwa świata U-17 i poziom który tam reprezentują niektórzy gracze to na prawdę kosmos niektórzy to już teraz mogą grać w czołowych klubach.
4 dni później
Witam, jestem rocznikiem 95, jako, że od września będę sie uczył w krakowskim liceum(i tam też mieszkał) chciałbym grać dla Cracovii(choć samo kibicowanie na D też mnie zachwyca;)). Skąd mógłbym pozyskać jakiś email do trenera juniorów młodszych? W ogóle jest możliwość dojścia do drużyny? Jeżeli tak to są testy czy zaproszenie na trening?
Pozdrawiam, Martinu5
Martinu5 Poszła wiadomość na priva
95 dni później
zac Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Jeżeli nasi działacze wykażą się tradycyjną
> operatywnością, to jedynym wspomnieniem
> występów Jakuba Świerczoka w Cracovii będą
> jego bramki zdobywane w juniorach młodszych.
> Chłopak strzela bramki jak na zawołanie i od
> osób oglądających regularnie mecze juniorów
> wiem ,że jest z niego materiał na niezłego
> piłkarza. Nie wiem tylko dlaczego 17-letniego,
> bardzo zdolnego chłopaka nie widać w meczach
> juniorów starszych czy ME. Z tego co mi się
> obiło o uszy, to jest zainteresowanie jego osobą
> innych klubów, które są w stanie przekonać go
> do przeprowadzki i strzelania bramek w bardziej
> wymagających rozgrywkach i już nie na boiskach
> Cracovii ( no chyba ,że do jej bramki). Dla
> potwierdzenia dodam ,że Jakub trenował już w
> lutym z drużyną ME Polonii Bytom..........
Powyższy post napisałem po rozmowie z człowiekiem, który od lat regularnie ogląda mecze naszych juniorów. To było w czerwcu 2009 roku, dzisiaj Jakub strzelił 3 bramki w meczu 1 ligi i ma ich na koncie już 9. Pewnie za niedługo trafi do jakiegoś klubu ekstraklasy i będzie upokarzał Cracovię, której mógł być dalej zawodnikiem Jak słusznie zauważył mknacy w innym wątku, taką mamy właśnie politykę kadrową w klubie, że Świerczok zmierza po koronę króla strzelców 1 ligi, a u nas w przypadku braku Niedzielana i "Bizona" wchodzi na boisko Florek :(
14 dni później
Witam.
Jestem rocznik 96 i chciałbym się dowiedzieć jak mógłbym się zgłosić do Cracovii, np jakieś testy czy coś najlepiej wiecej niż 1 trening. Jestem z Jarosławia (woj. podkarpackie) i u mnie w klubie jestem w roczniku junior młodszy w Cracovii nie wiem czy to jest junior czy jeszcze po prostu jakiś trampkarz. Po zakończeniu tego roku szkolnego (3gim) chcę spróbować się czy dam radę w Cracovii, jeśli by się udało do was dołączyć poszukałbym wtedy jakąś szkołę w Krakowie bo przed testami się nie opłaca. Proszę o pomoc jak zgłosić się do trenera jakiś e-mail lub coś. I powiedzcie mi jaka jest szansa i czy muszę dostać zaproszenie aby pojechać czy mógłbym po prostu się sam zgłosić.
pozdrawiam
Kamil
royalek Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Jestem rocznik 96 i chciałbym się dowiedzieć
> jak mógłbym się zgłosić do Cracovii
Zadzwoń to dostaniesz informację.
Adres: Kałuży 1, 30-111 Kraków (stadion); Wielicka 101, 30-552 Kraków (biuro)
telefon: (12) 292-91-00, 292-91-01, 292-91-02, faks: 655-18-82
Dunajec/Start Nowy Sącz - Cracovia 5-3 (0-0)
0-1 Ścieszka 48, 0-2 Samek 54 gol samobójczy, 1-2 Golonka 80, 2-2 Lizoń 84, 3-2 Nowak 85, 4-2 Golonka 88, 4-3 Szczepański 89, 5-3 Wojtarowicz 90 (karny).
Dunajec: Płaneta - Zapart, Gargula, Samek (75 Ligarski), Jabłoński - Nowak, Kiełbasa (60 Zygmunt), Golonka, Lizoń, Orzeł - Wojtarowicz.
Cracovia: Drzewiecki - Skawski (70 Mitana), Potańczyk, Duszyk, Jurasz - Ścieszka, A. Szymula, Zieliński, D. Szymula (55 Nawrocki) - Mazanek (63 Waśniowski), Piątek (77 Szczepański).
Trwa słabsza passa Cracovii, która prowadziła grę, stwarzała bramkowe okazje, ale musiała przełknąć gorycz porażki.
- Do 80 minuty prowadziliśmy 2-0 i nic nie wskazywało, że przegramy. Kontaktowy gol dodał rywalom skrzydeł i w ciągu kilku minut zrobiło się 4-2 dla Dunajca. Sam nie wierzyłem w to co widzę, ale to była prawda. Trudno jednoznacznie wytłumaczyć, jak mogło do tego dojść, bo piłkarsko byliśmy w tym meczu lepsi i wydawało mi się, że spokojnie wygramy. Pierwszy raz w życiu w ciągu 10 minut moja drużyna straciła pięć bramek. Musimy się otrząsnąć i do końca rundy jesiennej zdobyć maksymalną liczbę punktów - powiedział trener Cracovii Paweł Zegarek.
82 dni później
[b]Krzysztof Szewczyk[/b]
Na jakiej pozycji gra ten chłopak?
http://sportowacracovia.wordpress.com/2012/01/13/zawodnik-cracovii-na-konsultacji-w-mlodziezowej-reprezentacji-polski/
ofensywny pomocnik albo skrzydlowy :D
4 dni później
Czy może mi ktoś wyjaśnić, jakimi zawodnikami my gramy w tych rozgrywakach, bo po osiąganych wynikach wygląda jakby Cracovia wystawiała trampkarzy.
http://www.futbol.org.pl/rozgrywki,438.html
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)