Mój błąd - faktycznie z MOPSem mamy zagrać choc może i proroczo napisałem że Górnik... :)
-
-
Juniorzy CRACOVII - temat zbiorczy
Termin na składanie protestów wynosi 24 godziny. Zabrzanie spóźnili się o kilkanaście minut...
http://www.wspolczesna.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20090702/SPORT02/656443707
Zapraszamy wszystkich na mecze Cracovii, to przecież nie tak daleko, a są to chłopcy, którym warto poświęcić trochę czasu.
Mistrzostwa Polski Juniorów Młodszych rocznik 1992/93, Finał:
Obiekty, na których rozgrywane będą mistrzostwa:
- Stadion Miejski w Ropczycach, ul. Mickiewicza 56
- Stadion Miejski (Wisłoki) w Dębicy, ul. Parkowa 1
- Stadion Miejski im. 70-lecia Odzyskania Niepodległości (Igloopolu) w Dębicy, ul. Piłsudskiego 19
Terminarz gier:
wtorek 7 lipca:
Lech Poznań - Cracovia Kraków (12:00, Dębica - stadion Igloopolu)
Legia Warszawa - Jagiellonia Białystok (16:30, Ropczyce, stadion Błękitnych)
czwartek 9 lipca:
Cracovia Kraków - Legia Warszawa (11:30, Ropczyce, stadion Błękitnych)
Jagiellonia Białystok - Lech Poznań (16:30, Dębica, stadion Igloopolu)
sobota 11 lipca:
Cracovia Kraków - Jagiellonia Białystok (10:30, Dębica, stadion Igloopolu)
Lech Poznań - Legia Warszawa (10:30, Dębica, stadion Wisłoki)
Chętnie przejade się 9 do Ropoczyc.
grobari1906 Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> zeus nie zgodzę się z Tobą,że tych chlopaków
> wychowała Cracovia.Wychowała ich SMS w
> Krakowie,w której uczęszczają do tych samych
> klas co ich rówieśnicy z gts.Moje zdziwenie bylo
> przeogromne jak wybrałem sie na derby juniorów,a
> tam w czasie trwania spotkania juniorów
> starszych,nasi juniorzy młodsi w oczekiwaniu na
> swój mecz stoją wymieszani z nimi i w najlepsze
> śmieją się i dyskutują między sobą.
Przeogromne zdziwienie?
Że ktoś się normalnie zachowuje?????
Na miłość Boską!
Jak już wielokrotnei pisałem, za moich czasów w szkole grało się "Cracovia na Wisłę" (zazwyczaj Cracovia wygrywała :) ) i w normalnych międzyludzkich kontaktach fakt kibicowania (nawet najbardziej oddanego) temu czy innemu klubowi nie powinien mieć żadnego znaczenia w normalnych stosunkach międzyludzkich...
Jedynie podczas meczu między dwiema drużynami (zwłaszcza TYMI :) ) na stadionie lepiej siedzieć gdzie indziej.
Choć, na przykład, ja parę razy w cioągu ostatnich 5 lat oglądałem derby na Reymonta w knajpach w których wiślacy mieli znaczną przewagę... I normalnie się oglądało :) (choć chwilami smutno :( )
Walkę o złoto czas zacząć.
Relacja live http://www.cracovia.pl/1b_live.php?nr_menu=5&x=0&id=503
Prowadzimy już 1:0
HEJ ! HEJ ! CRA-CO-VIA !
Mistrz! Mistrz! CRACOVIA!
Do mistrza droga daleka.
Ale wierzyć trzeba :) Do boju CRACOVIA!!
Lech: Szczepankiewicz ? Filipiak, Kamiński, Krawczyk, Łągiewka ? Drewniak, Barabasz, Cyfert (41. Cyfert) ? Fertikowski (41. Maruniak), Olszak (64. Kołodziej), Bereszyński.
Nasz Prezes na obronie, Drewniak w pomocy. Będzie dobrze :D
WYGRANA !
BRAWO !
Pierwsze koty za płoty. :)
A eLka jak dzisiaj???
eLka gra dopiero o 16,30 w Ropczycy z babaJagą
No to jesteśmy pierwszym liderem! :)
I żeby tak zostało do końca !!!TYLKO PASY!!!
Mecz rozgrywany w przerażającej duchocie....Nie wiem co za jełop z centrali wymyśla aby grano w lipcu w samo południe. Nie można było zagrać pierwszego meczu o 16-ej a drugiego 18-30???
Albo pierwszy rano a drugi wieczorem. Dlatego chłopaki i nasi i z Lecha schodząc z boiska wprost słaniali się na nogach i w końcówce mieli kłopoty aby szybko biegać i celnie podawać.
Szaconeczek dla trenera Klicha. Pięknie ustawił nasza drużynę na wygraną z posiadającym kadrowiczów rywalem. Najpierw nasi 20 minut przycisneli , stłamsili Lecha i strzelili gola a potem dali wprost pokaz gry obronnej. Dwie linie po 4-ch graczy grały bardzo blisko siebie asekurując się wzajemnie. Owszem Lech miał 2-e bardzo dobre sytuacje + dwa świetne strzały z dystansu ale i nasi mogli z kontr nastrzelać więcej.
Zasłużona wygrana z BARDZO ALE TO BARDZO MOCNYM KOLEJORZEM . Dlatego wyjątkowe gratulacje dla drużyny Cracovii i trenera.:)
No to trochę szkoda, że kolejny mecz o 11.30... Znowu może być duszno.
Jagiellonia ma dwa mecze o 16.30 za to...
z legialive:
Wtorek, 7 lipca 2009 r. godz. 17:50
MP juniorów młodszych: Legia 92 1-0 Jagiellonia 92
Raffi
Rozpoczął się turniej finałowy Mistrzostw Polski juniorów młodszych, rozgrywany w Dębicy i Ropczycach. W pierwszymm dzisiejszym pojedynku Cracovia pokonała 1-0 Lecha po golu Mateusza Florka. W rozegranym w Ropczycach spotkanu Legia-Jagiellonia Młode Wilki wygrały 1-0. Legioniści szybko, bo już w 5. minucie objęli prowadzenie za sprawą Bartosza Widejki. Do końca pierwszej odsłony i na początku drugiej mogli jeszcze powiększyć przewagę, ale nie wykorzystali kilku dogodnych okazji. W końcówce białostoczanie próbowali odrobić straty, ale nie zdołali stworzyć sobie klarownych sytuacji strzeleckich.
Legia 92 1-0 (1-0) Jagiellonia 92
gole:
1-0 5 min. Bartosz Widejko (as. Michał Kopczyński)
Legia: Jakub Szumski - Ryszard Breś, Cezary Michalak Ż, Mateusz Cichocki, Bartosz Widejko - Jakub Mikołajczyk (33' Wojciech Lisowski), Dominik Furman, Michał Kopczyński, Przemysław Mizgała (23' Michał Żyro, 78' Mateusz Tietz) - Rafał Wolski (69' Paweł Broniszewski), Jakub Rozwandowicz (68' Michał Efir)
Tak więc pozostaliśmy liderem! :)
Wspólnie z Legia, ale zawsze!!!
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)