Jest dobrze, a nawet bardzo dobrze:
1) Liga jest tak badziewnie słaba, że kazdy z każdym ma szanse wygrać. My (mimo braku napadu - też). I to (sadząc po obserwacji dotychczasowych meczów ligi) im słabiej będziemy grac - tym pewniej wygramy. Zresztą Wodzisław też nie ma napastników i też jeszcze nic nie strzelil, a już ma 2 bramki na koncie :P
2) Mamy nową murawę. Przyniesie ona same zwycięstwa
3) Uzyskana dzieki przychylności wladz pewnego klubu przerwa w rozgrywkach pozwoli pozaleczać drobne kontuzje i złapac formę
4) Trener zmotywuje zawodników do gry i opracuje nowe świetne taktyki (np. 0-0-11-0, tzn. pomocnicy gdzie się da, a najwyższy z nich na bramce)
5) Przed wiosną dokonamy trafionych zakupów, a jak jeszcze Przytuła wróci to zmieciemy wszystkich
i po co tu narzekać?
Nasi rodzice/dziadkowie przeżyli wojnę dzięki humorowi. My sezon walki o ligowy byt możemy też przeżyć w ten sposób :P
-
-
Jest dobrze !!!!!
Ja to bym WS kupił kultowy film "Jak Kozacy grali w piłkę nożną" - tam to są dopiero możliwości przeglądu rozmaitych taktyk.
Swoją drogą szukam tego filmu na nośniku innym niż 8 mmm
Tak, podpisuje się każdą ręką. Jednak punkt 5 jest zły. Otóż nikogo nie kupimy, jak ktoś przyjdzie to za darmo. Poza tym po co nam wzmocnienia, Legię i tak rozjedziemy jakieś 1:0 a ludzi w klubie sporo więc się zbierze jedenastkę.
CRACOVIA PANY!!!!!
,,,
jest i będzie dobrze ja myślę że my i tak dobrze gramy a sparing to była ściema :>
zobaczycie :]
a Górnik Zabrze to bylo ściemnianie ściemy :)
to była megasciema przed derbami, ale
psy zwąchały w czym rzecz
i przełożyły mecz
dokładnie
Górnik Zabrze to była odrobiona lekcja taktyki. Odrobiona przez Trenera, wzorującego się na genialnych taktykach niemieckich. Otóż jeszcze za czasów II wojny światowej, kiedy Niemcy dostawały w d... od Ruskich, to nie uciekali przed krasnoarmiejcami, tylko "taktycznie wycofywali się na z góry upatrzone pozycje". Podobnie było z nami. Graliśmy bardzo dobrze i mieliśmy przewagę, jak to Trener zauważył, ale żeby nie wydało się, że mamy najlepszą w lidze drużynę, przeto daliśmy sobie głównemu kandydatowi do spadku strzelić trzy gole.
Już dawno pisałem, że taktyka WS sprawdza się wyłacznie z drużynami grającymi otwartą piłkę. A takie w tej chwili w lidze sa trzy: były lider - Wisła, obecny lider - Amica i Groclin. Wystarczy przymurować i podciągnąć pomocnikow aby zablokowali naszych bocznych obrońców, aby cala misterna taktyka brała w łeb. A Stawowy albo tego nie widzi, albo widzi, ale innej taktyki nie zna.
Więc może z tą trójką uzyskamy nieco punktów (z Amicą już mamy). Z pozostalymi - przy tej taktyce będzie tak jak:
z Proszowianką i Kolporterem w III lidze
z Tłokami i Arką (wtedy beznadziejnie słabą) w II lidze.
z Wodzisławiem i GKS w ub. roku
Ale punkty liczą się tak samo, bez względu na to czy zdobyte z dobrymi czy słabeuszami.
A słabeuszy w lidze jest 12 -tu. Wide były "wucelider" Pogoń. Przyszedł mecz z nieco lepszym zespołem i "na kolana".
Tyle, że jednak chociaz jedną bramkę strzelili :(
Ja nie wiem czy to liga jest tak badziewnie słaba, czy przypadkiem nie zaczynają juz kupować:-) Po ostatnich aferach korupcyjnych nie pozostaje nic innego jak przejść na handel jesienny:-) W sumie nie ma znaczenia czy kupi się teraz czy później (punkty te same) a ryzyko żadne bo nikt nie będzie węszył....
No to teraz ja. Właśnie wróciłem od znajomych z Warszawy gdzie odwiedzilem stadion na Łazienkowskiej. Wnioski: Legia jest słabsza od nas. Groclin może niewiele lepszy.
To nie tak dobrze. Wspaniała taktyka Trenera pozwala na wygrywanie [b]wyłącznie[/b] z lepszymi ... :x
a ja trochę przekornie:
jest dobrze..ale nie dlatego, że tak a nie inaczej gra, czy będzie grała Cracovia WS w najbliższej przyszłości.
jest dobrze bo rośnie infrastruktura: powstają boiska, murawa, stadion, pewnie hala, itp, itd. szkoli się młodzież.
to będzie nasza przyszła podstawa i fundament sukcesu. nie chciałbym Cracovii jako kolosa na glinianych nogach - nawet gdybyśmy szybko mieli osiągnąć mistrzostwo, a później gdyby to miało runąć. Mało-który klub u nas tak myśli, ale w dłuższym terminie te inwestycje zaprocentują.
Jak dawniej się często spierałem z MN tak teraz w 100% twierdzę to samo. To co się dzieje z zapleczem technicznym jest ważniejsze od nawet najlepszego wyniku sportowego.
Marzy mi się jeszcze baza z wieloma boiskami (np. przy Rybnej), gdzie wśród setek dzieci "goniących za piłką" znajdowały by się talenty decydujące o naszych późniejszych sukcesach. I chętnie na to poczekam *
* co nie znaczy, że przez ten czas mam oglądać mierną (jak obecnie) Cracovię.
A dobrze jest, bo zrównując się ilością meczy możemy teoretycznie zostać liderem, albo też spaść co najniżej na miejsce barażowe.
Jest dobrze, gdyby sąsiadka nie przestraszyła się naszej siły i zagralibyśmy derby to po zwycięstwie 4:0 na Reymonta (Moskała -2, Bania, Szczoczarz) bylibyśmy wiceliderami. Trudno musimy trochę poczekać :D
Jupiter - Ty to jesteś optymista :P
jest dobrze !!!!!
psy przegrały :)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)