Będę pamiętał ;)
-
-
No to do kompletu: gdzie jest najlepsza pizza w Krakowie
Nie wiem czy jeszcze jest ale w Nolio mieli wysmienite Tiramisu pistacjowe!!!! Urywalo jaja z zachwytu!!!Powaznie.... Jest jeszcze??
Nie jadam słodyczy i unikam cukru, ale patrząc na menu, to jest w karcie ;)
nie zastanawiam się, z czego się składa pizza, tak samo jak w przypadku parówek ;)
Mi smakuje pizza z HUSAJNA przy Bieżanowskiej. 50 zł za 60 cm, zawsze jadam "terrorystę", bo taka na ostro. Mi smakuje :)
Gdyby ktoś znalazł się w Krynicy polecam pizzerie "Węgierska Korona". Pizzeria poza b.smaczną pizzą oferuje fajny klimat plus widok na Krynicki deptak.
Restauracja Metro - Rondo Mogilskie.
"węgierska" z Krynicy to czołówka! poza doskonałą pizzą serwują tam wyśmienite tortellini w 3 serach, miazga!
najlepszą pizzę w Krakowie robię ja,we własnym, kopułowym piecu chlebowym w ogrodzie.
Poza tym wędzę najlepsze pstrągi i jestem skromny.
[url=http://cracovia.krakow.pl/member.php?action=profile&uid=804]@ancymon[/url] a gdzie lowisz te pstrągi że takie najlepsze?
Kruszyna, na sukces wpływa kilka czynników..
-ryba, najlepiej potokowa, w górskich rzekach można jeszcze taka złapać, lub złowiona w stawie u przyjaciela (czysta woda, naturalny pokarm), ewentualnie z komercji np tej w pobliżu Łososiny - Żegociny.
-wędzarnia (moja jest z cegły i gliny i ma przemyślaną konstrukcję
-drewno (owocowe i olcha + jałowiec w małych ilościach w odpowiednim czasie)
-solanka (ryba przed dłuższą kąpielą musi być odpowiednio wysuszona
-whisky lub piwo, bo przy whisky zimą a piwie latem najlepiej się wędzi. whisky musi być drogie a piwo zimne i z Łomży
;)
- Edytowany
EnPlato w Bibicach, wszystko sprowadzane z Włoch, cienkie ciasto... poezja, coś pięknego. Dużo bywałem we Włoszech i nawet tam ciężko o taką pizze
[img]https://scontent-waw1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/23795160_1748721218494312_3765465128009980560_n.jpg?oh=84279a9c7c98341790a4a92ce9bfd49b&oe=5AEEFA0B[/img]
706 dni później
tylko Rimini! Kraków, Teligi.
Tesone i pizza portobello... najelpsza pizza pod wzgeldem smaku i skladnikow....Mistrzostwo swiata...Kazdemu komu ja polecalem wychodzil zachwycony ....
Bakłażan na ruczaju, ale też dobra była z huty niedaleko szkoły nauki jazdy os. na lotnisku
Kiedys trattoria Rialto na Ruczaju, teraz "Aż się uszy trzęsą" w Swoszowicach, niedaleko poczty.
w Swoszowicach to ten sam właściciel co skowronki, kaczki, pizzeria vis a vis orlena w wieliczce i faktycznie wysoki poziom trzymają.
Jadacie pizzę na Wigilię? ;)
Ja mam włoskie korzenie :-D
A serio to część wigilijnych potraw mi nigdy nie leżała ale jakoś pizzy nikt nigdy nie zaoferował w zamian :-)
U mnie górę biorą konserwatywne poglądy i krakosko-podhalańskie korzenie zatem kotlet, pizza, krewetki i kurczak po wietnamsku.
Rodzina u bram a gwiazdka spada, to nasz czas..
Zadna pizza nie ma startu do barszczu z uszkami.
a pierogi z kapustą i grzybami..
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)