docent, a czy jak ja będę grzeczny to przywieziesz mi jakąs Mulatkę z Copacabany?
-
-
Derby Wisła - Cracovia przełożone!
Mój typ to 5 grudnia i najlepiej na Garbarni
CRACOVIA 1906 - na zawsze pierwsi
Pierwszy Mistrz Polski (1921), Jedyny Mistrz Galicji (1913)
[img]http://www.cracovia.strefa.pl/sygnaturki/J_K.jpg[/img]
A kibice gts mają dla nas łaskawą propozycję (dokładnie [b]kibuc[/b] o nicku "doborowy"):
[i]icki powinny sie zgodzic na [b]walkower dla nas[/b]. co im zalezy, i tak przegraja, i tak spadna. a tak to sobie odpoczna i dostana tylko 3:0. a jesli juz mamy przekladac, to na jakis piatek. cala cholota na szabasie albo w mykwach i spokoj bedzie na miescie.[/i]
To co, zgodzimy się laskawie na ten walkower dla wielkiego gtsu?
raf - Garbarni już nie ma. Tam stoi hotel, który wprawdzie mają rozbierać, ale chyba nie zdążą
filipiak przegiales
i bardzo dobrze że przekładaja derby dla Nas to bardzo dobrze bo z taka forma dostalibyśmy z 3-0 a tak Stawowy ma czas przygotować zespół na mecz z Legią ( która jest notabene słaba jak my) więc 27 będzie mecz słabeuszy o wielkich aspiracjach i mam nadzieje że to znowu Cracovia bedzie silniejsza od Ległej . Nie lubie sąsiadki zza Błoń ale moze jak awansuje do LM trafi na zespoły pokroju Chelsea , Barca i wtedy to ja im wróże wyniki w granicach 0-5 dostana 2 razy i zagramy wtedy derby z ,, rozpi..... psychicznie gts''
Szkoda zaplanowanego terminarza ale mogę przyjąć argumenty Profesora na warunkowe /wpuszczenie kibiców /przełożenie meczu.Co do powodzenia Wisly w L.M. to źle im nie życzę bo sukcesy krakowskiej piłki powinny stać wyżej niż lokalne waśnie i prawem konkurencji Cracovia też mogłaby na tym skorzystać.Nie bądźmy "psem ogrodnika".
Prezes Cracovii Janusz Filipiak mówi: - Nie mogę się cieszyć z sukcesów Wisły.......
I brawo panie Profesorze !! my też sie nie cieszymy!!!!!!!!
Czytam wasze posty i muszę stwierdzić, że nienawiśc przerobiła wasze mózgi na kisiel.
Mam pytanie do wszystkich Pasiaków, czy profesorek zapunktował u was swoja wypowiedzią: " Nie mogę cieszyć się z sukcesów Wisły" ? Rozumiem że dba o swój PR, bo po ostatnich bzdurnych działaniach chce znów być noszony na rękach przez kibiców Cracovii, tylko się zastanawiam czy takim wypowiedziami osiągnie swój cel. Żeby było jasne nikt nikogo nie zmusza żeby cieszył się z osiągnieć Wisły, ale od osoby publicznej nalezy wymagać trochę kultury. Nawet jak to jest PZPR-owska miernota z Bydgoszczy.
a co w tej wypowiedzi jest niekulturalnego?
a termin meczu proponuje ustalic w rocznice rozstrzelania gornikow w kopalni Wujek na rozkaz prezesa GTS Wisla Krakow, gen. Gruby.
A czy 1 styczeń 2006 to głupi termin, w sam raz jako rozgrzewka przed Treningiem Noworocznym.
CRACOVIA PANY!!!!!
"Agonia i śmierć Ojca Świętego nie była dla PZPN "wystarczającym" powodem przełożenia meczów. Pismo zmęczonych czterema meczami "gwiazdek"- może być - jak najbardziej... "
Naprawdę uważacie, że ten ktoś (niepodpisany) kto to napisał i umieścił na głównej stronie, "trzyma poziom"?
Miś akurat ty powinieneś wyłapać historyczną paralelę pomiędzy 5 grudnia i meczem na stadionie Garbarni.
Wiem że Forum stoi na miejscu tamtego historycznego obiektu
ale przeciez wszyscy tu sobie w mniejszym lub wiekszym stopniu żartujemy
choć coponiektóre Dogi we mgle nie są w stanie tego pokumać :-)
CRACOVIA - pierwszy Mistrz Polski (1921), jedyny Mistrz Galicji (1913)
To są jakieś jaja rodem z poprzedniej epoki.
Po pierwsze w Anglii grają mecze co trzy dni i nikt nie mowi o żadnym zmęczniu.
Po drugie interesuje mnie los Cracovii, a sukcesy lub porażki Wisły mam .. (wiecie gdzie)
Po trzecie wymyślili fikcyjny remont żeby nas nie wpuścić, a przez to zwiększyć swoje szanse- to odpłacic im wg. zasady :Jak Kuba Bogu...
Po czwarte- Jak awansuje do fazy grupowej- to inne mecze też będą przekladane?
Po piąte- czy kiedykolwiek robiono takie wyjątki dla jakiegoś polskiego klubu (Widzewa, Legii)- nie pamiętam, ale mogę mieć Alzheimera
Piszecie, że nienawidzicie Wisły bo była ubecka. Dlaczego jednak lubicie Polskę? Przecież ona też była ubecka. Jak wytłumaczyć ten paradoks?
Polska ubecka? stary wez rozbieg i walnij tym pustym łbem w ścianę
Rykoszet Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Piszecie, że nienawidzicie Wisły bo była ubecka.
> Dlaczego jednak lubicie Polskę? Przecież ona też
> była ubecka. Jak wytłumaczyć ten paradoks?
Nominacja do "osiołków":)
panie rykoszet, Wy znowuz o tej okupacji Wisly przez ubekow :).
wystapcie o status poszkodowanych przez komune.
Rydwan73 Napisał(a):
> Polska ubecka? stary wez rozbieg i walnij tym
> pustym łbem w ścianę
A jaka była Polska w latach 45-89?
Rykoszet.
Polska nie była ubecka tylko była rządzona przez ubeków, takich jak ci z Reymonta. Widzisz różnicę ? Jeśli nie to już ci dziękujemy....
ŻADNEGO K...A PRZEKŁADANIA MECZU !!!
W takim razie Wisła też nie była ubecka tylko była rządzona przez ubeków. Jasne? Czy po wojnie władze i kibice Wisły chcieli, żeby ich klubem zaopiekowała się milicja? Czy nie chcieli?
Rykoszet , moze Twoi rodzice czy dziadkowie byli kolaborantami i zdrajcami w szeregach Ubecji , ale setki tysiecy patriotow z Armii Krajowej nie wstepowało do Ubecji. Wy w tej Wiśle naprawde jestescie komunistyczne szuje i psie juchy. Milicyjne psubraty co Naród Polski gnebił swoimi pałami. Szkoda gadac z niedouczonymi gówniarzami , postudiuj torche historii i dowiesz sie jak to milicja chlopaków z Cracovii ( piłkarzy ) przed derbami biła pałkami po łydkach . Ku.rwa ty chyba nie wiesz , ale GTS to Gwardyjskie Towarzystwo Sportowe , idz sobie na ulice Mogilską, do Komendy Wojewódzkiej Policji i zobaczysz jak tam powiewaja wasze sztandary i puchary. Nóz sie w kieszeni sam otwiera jak czytam brednie o tym ze cała Polska ubecka była.Moze z twojego podrecznika historii ( wydrukowanego u waszych braci ruskich komunistów).Koncze bo przez takie ku.rwy milicyjno wislackie nasz kraj w ruinę popadł, a moja rodzina biede klepała i musialem z koscioła dary amrykanskie wozic , jak mąka czy ser zólty , bo nie bylo co jesc .A tu mi bedzie jeszcze szczekało gowno Czerwonej Gwiazdy.
Ubeckie były pewne twory........
CRACOVIA PANY!!!!!
być może ktoś pisał wcześniej i przeoczyłem ALE WNIOSEK GTS-U powinien być uznany za nieważny z powodów formalnych BO JEST NIEZGODNY Z REGULAMINEM ROZGRYWEK:
[i]§ 24
1.Zawody mogą być przełożone na inny termin z urzędu przez Departament Rozgrywek i Licencji PZPN po uzyskaniu stanowiska Canal+ Cyfrowy (Idea Ekstraklasa) lub stacji posiadającej prawa telewizyjne (II liga).
[b]2.W przypadku wystąpienia klubu o zmianę terminu rozegrania meczu, zainteresowany klub winien zaproponować nowy termin, uzgodniony pisemnie z przeciwnikiem[/b] i stacją telewizyjną, posiadającą prawo do transmisji meczu. Zmiana terminu w tej sytuacji może nastąpić za zgodą Departamentu Rozgrywek i Licencji PZPN. Nowy termin nie może być ustalony po zakończeniu rozgrywek.[/i]
Jeden ubek, niejaki Kapka, jeszcze został i reprezentuje nadal gwardyjskie interesy.
Vojnar nie potrafisz myśleć analitycznie. Kierujesz się emocjami, a nie rozumem. Ale ja spróbuje Tobie to wytłumaczyć.
Była przed wojną Polska i była Wisła. To jest jasne. Czy kibice Cracovii mają jakieś zarzuty w stosunku do Wisły przedwojennej? Chyba nie. I kraj Polska i klub Wisła i klub Cracovia były wtedy w miarę normalnymi organizacjami.
Po wojnie zaś była nowa komunistyczna Polska i była nowa komunistyczna Wisła. Czy Polacy chcieli komunistyczną władzę? Czy przedwojenne władze i kibice Wisły chcieli komunistyczną władzę? Nie chcieli. Została im narzucona siłą. To nie Wisła pałowała ludzi. To komunistyczna władza pałowała ludzi. Wisła zaś była tylko narzędziem w ich rękach. Wisła była w rękach milicji nie z wyboru, a z przymusu. A jak było z Cracovią? To władze komunistyczne chciały przymusowo zrobić z niej klub prowincjonalny, a nie Wisła! Przemyślcie to.
Rykoszet Napisał(a):
> W takim razie Wisła też nie była ubecka tylko była
> rządzona przez ubeków. Jasne? Czy po wojnie władze
> i kibice Wisły chcieli, żeby ich klubem
> zaopiekowała się milicja? Czy nie chcieli?
chcieli. sami o to poprosili.
Jak rozumiem, kibice Wisły odrzucając to co ubeckie, odrzucali też sukcesy jakie dzięki ubecji odnosił ich klub.
Tak więc odejmuja sobie np. tytuły mistrzowskie!
Tu jest właśnie problem Rykoszeta.
CRACOVIA PANY!!!!!
O k...a rykoszet. Nic nie zrozumiałeś....
Biedni wiślaccy ubecy, nie chcieli, ale musieli... Chyba się rozpłaczę...
Działanie ubeków w wiśłe było jednym z przejawów działania całego komunistycznego systemu, nie rozumiesz tego ? ZOMO pałowało ludzi na ulicach, a wiślaccy ubecy gnębili środowisko piłkarskie. Kilku komuchów rządziło Polską, a innych kilku wisłą, czy to tak trudno zrozumieć? Ale ty po prostu nie chcesz tego zrozumieć i tyle...
Co to znaczy "Wisła była w rękach milicji nie z wyboru, a z przymusu" ? To znaczy kto był w rękach milicji ? Jakiś bliżej nieokreślony twór zwany wisłą, czy konkretni ludzie ? A ci ludzie to wyboru k...a nie mieli żadnego bidulki jedne ubeckie ? A pieniądze to od kogo brali ? A może za darmo pracowali ideowcy zasr.... ?
Sam sobie to przemyśl i nas więcej nie pouczaj.
I spadaj z tego forum.
Ja uważam że ustalony wcześniej termin 20 sierpnia powinien być dotrzymany. Zakładając że mamy do czynienia z zawodowym futbolem podany przez GTS powód przeniesienia nie jest poważny. Stary lis - pan Engel zdaje sobie sprawę że profesjonalizm jego drużyny to mit. Wykorzystuje więc swoją pozycję żeby mieszać, bo dobrze wie że zakładając walkę na śmierć i życie w Atenach musiałby mieć poważne problemy z uzyskaniem 20 sierpnia dobrego wyniku nawet z pozbawionym kilku kluczowych zawodników ale zdeterminowanym zespołem Pasów.
Rozumiem ze te puchary i sztandary co wisza Rykoszet na ul. Mogilskiej w tym chyba dwa Mistrzostwa Polski zostaną przez was spalone i zapomniane czy tak? Ludwik Mietta Mikołajewicz strzeli sobie w łeb , bo dobrze wiedział ze w latach 50 na koniec nie trzeba bylo juz miec patronatu Milicji ,ale widział ze sie to bardzo opłaca , coprawda traciło sie honor , ale coż i tak oto Mietta jest dalej i dalej uwaza ze wszystko jest ok .
I to nie jest tak ze nie bylo wyboru , byl i wtedy brac wislacka mogla wybrac inne zrzeszenie niekoniecznie milicyjne , mogla tak jak to zrobili wasi pobratymcy ze Sląska wybrac Ludowe Wojsko Polskie , albo zrzeszenie tramwajarzy.
Ale wy wolicie szowinistów i hitlerowców z Lechii Gdańsk , niz przynajmniej niezbrukana komuna Jagiellonie, i wasze powiedzenie "braci sie nie traci" poszło w cholere i na tym polega wasza "wierność", na zdradzie.
hej, moi mili, dajecie sie prowokowac rykoszetowi i tym samym rozmywacie temat
to jest temat o przełożeniu derbów
nie zmuszajcie mnie, abym posprzątał watek
Pragnę poinformować wypowiadajacych sie na tym forum w szczególnosci te osoby, które nie śledzą na bieżącao zmian w Polskiej piłce. Że GTS już nie istnieje zostało zastąpinoe przes TS. Używanie skrótu GTS świadczy o zacofaniu i nieznajomości aktualnego stanu rzeczy :). Przy okazji przełożenia derbów takie małe cytaciki.
Prezes Cracovii Janusz Filipiak mówi: - Nie mogę się cieszyć z sukcesów Wisły, ale w sprawie zmiany terminu derbów jestem skłonny pójść im na rękę(...) Dodatkowo derby 20 sierpnia nie stałyby na najwyższym poziomie, bo
Cracovia jest bez formy,
a Wisła - będąca myślami przy Panathinaikósie, nie miałaby serca do walki.
Dariusz Mróz, prezes Grupy 100: - Nie mam nic przeciwko przełożeniu derbów. Im dłużej się na coś czeka, tym lepiej to smakuje. Szkoda, że nie ma współpracy między klubami a organizacjami kibiców.
Dlatego wszyscy mogą zyskać na przełożeniu tego meczu
Swoją drogą wolałbym aby Cracovii kibice byli byli na meczu - ale proszę nie zapominać jak nas wykiwaliście w sprawie biletów w ostatnich derbach Krakowa.
my nikogo nie kiwalismy, tak dla jasnosci.
allinoe ty perfidny ubecki prowokatorze
Manipulacja to rzecz którą wywysacie z mlekiem matki.
Walisz taki oto pseudo cytat z GW:
"Prezes Cracovii Janusz Filipiak mówi: - Nie mogę się cieszyć z sukcesów Wisły, ale w sprawie zmiany terminu derbów jestem skłonny pójść im na rękę(...) Dodatkowo derby 20 sierpnia nie stałyby na najwyższym poziomie, bo Cracovia jest bez formy"
A Prezes Cracovii Janusz Filipiak powiedział jedynie:
"Nie mogę się cieszyć z sukcesów Wisły, ale w sprawie zmiany terminu derbów jestem skłonny pójść im na rękę." [b](Kropka)[/b] !!!
Dalsza czesc twojego pseudo cytatu to kolejna yebany pseudo komentarz pismaka z GW i tak przez Ciebie czesciowo sfabrykowany.
Po to jest mecz aby rozstrzygać kto jest bez formy a kto ma forme.
Kto jest lepszy a kto gorszy.
Mistzrm Polski zostaje sie na boisku przypominam.
CRACOVIA - pierwszy Mistrz Polski (1921), jedyny Mistrz Galicji (1913)
Jezeli GTS nie istnieje to dlaczego nad Biała Gwiazdą macie jedna złota gwiazdkę symbol zdoycia 10 Mistrzostw Kraju , a jak wiadomo 2 tytułu zdobył nie tam zaden TS tylko GTS .
A co do resztty , kiwac to mogl Filipiak i tyle nie my. Ja w przyszłosci bym sobie marzył zeby na derby wchodziło po 5 tysiecy z jednej czy drugiej strony.
Spokojnie moglibyscie dac ta nowa trybune i nie byloby problemu z bezpieczenstwem.
A my spokjnie w 5700 luda bysmy sie tam zmiescili.
Gościem tu jestem, wiem, nie będę sie zatem wdawał w pyskówki, proszę Was tylko o jedno- zastanówcie się może na ile jesteście kibicami Cracovii a na ile antykibicami Wisły? Mam nieodparte wrażenie, że to drugie zaczyna niebezpiecznie przeważać. Jeżeli na kilka śledzonych przezemnie wątków dyskusji o derbach nie mogę przeczytać ani o formie Waszych piłkarzy, ani o tym jakim systemem wypadałoby zagrać, ani jak ustawić zespół, kogo wystawić a kogo posadzić na ławce (zaznaczam, że dyskusje o derbach pojawiły się długo przed informacją o prośbie Wisły) za to mogę poczytać jakie to plagi egipskie winny spaść na odwiecznego (już niedługo termin ten będzie uzasadniony- jak ten czas leci) rywala.
Pamiętacie ten dowcip, w którym polski rolnik miał prawo do jednego życzenia u złotej rybki?
Rolnik- a bo sasiad ma taka fajna, mleczną krowę...
Rybka- chcesz mieć taka samą?
Rolnik- Nie!! Chcę, żeby jemu zdechła!...
Vojnar Napisał(a):
> KLINY BOREK JUGOWICE TO CRACOVII OKOLICE!!!
To dobre jest, szczególnie Borek. Muszę chłopakom powiedzieć że mieszkamy w Cracovskiej okolicy, ciekawe czy umrą ze śmiechu odrazu czy po chwili...
No własnie czy odrazu czy po chwili umra to sie okaze , szczegolnie to zostanie uwidocznione na ul>Zywieckiej
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)