To już ewidentnie jest nagonka!!!!!!!!!
-
-
Klub powinien złożyć oficjalny protest
NAgonka czy nie nagonka to nasi wierni fani sami takie sytuacje prowokuja. MAm juz tego dosc. Wiadomosci ogladalem ze starym i co on sobie i inni postronni ludzie mysli. Jedyne informacje "sportoew" jakie sa na kanalach ogolnopolskich to tylko o zadymach.
I nie zwalajmy wszystkiego na media, ktore oczywiscie sa w duzym stopniu winne tylko na tych ktorzy robia bydlo wokol nas.
Strzelamy sobie kolejnego samobója... Ale zgadzam się z ickiem , trzeba maksymalnie nagłośnić sprawę , że to nie kibice Cracovii dymili w Kielcach...
własnie miałem identyczną myśl jak Icek ktoś sie powinien tym zająć wreszcie !! nie bronie ich tak do końca bo nie bylem .... ale co najgorsze ludzie już bardzo mocno medią w to wierzą!
Najlepiej w tej chwili zwalić winę na klub, którego kibice mają nie najlepszą opinię i od jakiegoś czasu cały czas jest na ten klub nagonka. Podczas ostatniej zadymy na Cracovii z Ruchem też brało udział kilku kiboli Korony bo widziałem z daleka kilku osobników w koszulkach w żółto-czerwone pasy. Tak samo my mogliśmy powiedzieć, że to kibice Korony wywołali zadymę a my byliśmy święci.
No ale za zadyme w Kielcach odpowiada Kolporter tak jak my odpowiadamy za zadyme jaką kibice ponoć z Tych urządzili na meczu Cracovia_Ruch. Już pomijając fakt ,że wszelkie realcje w internecie od świadków mówią ,że z Cracovią ta zadyma miała tyle wspólnego ,że na płocie były flagi Biało-Czerwonych.
Ale masz racje ja po czymś takim też wpadam w silną depresje i szlag mnie trafia!!!!
Tym razem jednak wygląda ,że niesłusznie oskarżano naszych fanów. Pamiętajmy jednak ,że pilnuje tam "Staszowska policja" więc można się spodziewać ciągu dalszego.
Jeśli niesłusznie nas oskarżono , to trzeba doprowadzić do tego by słusznie nas przeproszono...
przed artykulem w onecie jest napisane: PAP/WH inf. własna/30 września 2003 17:03
media podaja to co podaja im agencje informacyjne, po ruchu bylo to samo, PAP puscila news "w swiat" te sama notke z roznica moze 1 wyrazu przeczytac mozna bylo w kazdym portalu, dlatego wydaje mi sie ze powinnismy z bombardowac PAP :)
moze by sie dało jakiś list interwencyjny na TERAZ PASY?? tak wygodnie KLIK i wyślij ?? ;)
Policja zrobiła sobie pokazówke wyłapujac ludzi w koszulkach w pasy wtedy kiedy wszyscy wychodzili ze stadionu ! Nie interesowało ich kogo złapia ... mieli taki rozkaz to złapali !
To jest naprawdę wk...........!
Policja na nas napiera bezprzerwy , chce złamac pasiackiego ducha,ale on jest nie do złamania . Poprostu wszytsko robią ,żeby na naszych hoolsów zwalić wine . Próbowali nas przez 50 lat wytępić i im się nie udało , więc teraz z pewnościa poplecznikom ..... się nie uda!!!!!
Mimo tych policyjnych praktyk jest bardzo dobrze , dla nnie frekwencja 5 tys. na trybunach jest bardzo dobra. Idziemy jak burza i mam nadzieję ,ze wejdziemy do I ligii , dopiero pały będa miały niewesołą minke :). A więc wchodzimy do ekstraklasy hehe !!!!!!!!!!!!!!!!!!
ale...oni czekają na pierwszą lepszą zadymę z udziałem naszych kiboli po to żeby zamknąć stadion...wszystko teraz zależy od nas...
Idac dalej tym tropem to dojdziemy do tego że ....
1. Nie chodzmy juz wogóle na mecze...
2. jezeli juz pojdziesz na mecz (czy pojedziesz na mecz zgody) nigdy nie przyznawaj sie ze jestes z Cracovii, nie nos barw, a najlepiej wogole nie idz na mecz...
My zadymy nie robilismy a i tak jest na nas, bo tam stalismy i jeszcze nas zwijaja bo pały zobaczyły ze tez tam stalismy noi oczywiscie najłatwiej nas znaleźć !
z forum Kolportera-Korony
Nie do opisania był szał radości jaki zapanował na trybunach wypełnionego po brzegi stadionu przy ulicy Szczepaniaka, gdy Kamil Kuzera wyprowadził Kolportera Koronę na prowadzenie. Nie była to jedyna akcja żółto -czerwonych w tym meczu. Przez 90 minut nasi piłkarze stworzyli jeszcze kilka dogodnych sytuacji, ale obiektywnie przyznać trzeba, ze legioniści mieli ich więcej. Jeśli pod tym kątem patrzeć na dzisiejsze spotkanie to możemy cieszyć się z remisu. Z drugiej strony przy odrobinie szczęścia można było ten mecz wygrać. Niedosyt mógł zostać. Nie tylko po tym co działo się na murawie. Tam wiadomo było, ze Legia jest faworytem i o zwycięstwo bedzie niezwykle trudno. Mocny niesmak pozostał po zamieszkach do jakich doszło na trybunach. Przy tak wspaniałym, kolorowym i potężnie głosnym dopingu kieleckich kibiców wybryk pseudokibiców, KTÓRZY W ZDECYDOWANEJ WIĘKSZOŚCI UBRANI BYLI W PASIASTE KOSZULKI CRACOVII boli. Boli zwłaszcza dlatego, ze fani tego klubu mienią się przyjaciółmi Korony. Swoim zachowaniem w drugiej połowie meczu zepsuli tak wspaniałe piłkarskie święto, wspaniałe widowisko dla większości kielczan.
Poniżej prezentujemy pomeczowe opinie trenerów i zawodników Kolportera Korony i Legii Warszawa - głównych aktorów dzisiejszego widowiska
i jeszcze polonistow zawijali, ale rozkaz byl zajebisty, zlapac 5 kolesi w koszulkach w pasy bialo czerwone
CHWDMEDIOM
Jeżeli okaże się faktycznie, że nasi kibice nie brali udziału w zajściach to ten tekst ze strony Kolportera Korony...
fajnie to piszą scyzoryki:
[b]Przy tak wspaniałym, kolorowym i potężnie głosnym dopingu kieleckich kibiców wybryk pseudokibiców, KTÓRZY W ZDECYDOWANEJ WIĘKSZOŚCI UBRANI BYLI W PASIASTE KOSZULKI CRACOVII boli. Boli zwłaszcza dlatego, ze fani tego klubu mienią się przyjaciółmi Korony. Swoim zachowaniem w drugiej połowie meczu zepsuli tak wspaniałe piłkarskie święto, wspaniałe widowisko dla większości kielczan.[/b]
jak już pisałem w innym temacie wyszło tak , że opravcy zatakowali ...
ręce opadają ...
to , że milicja ma nas na oku i przy każdej okazji stara się nam dokopać wiemy od dawna ...
teraz dołączają się do tego wszelkiej maści media ...
i na dodatek "przyjaciele" z Korony którzy widać są zajebiście obiektywni i mają szansę znaleźć kozła ofiarnego tym razem w postaciach naszych ultrasów ...
Takie małe porównanie:
Relacja live ze strony Kolportera:
Niestety pokaz fałyszwego kibicowania dają nam goście z Krakowa - z sektora zajmującego przez pseudokibiców Cracovii lecą plastikowe butelki, kamienie - przepychanki na trybynie - wkaracza policja, broń gładkolufowa w użyciu. Mecz przerwany chwilowo - "łobuzy bandyci!!! Jak śmiesz łobuzie niszczyć to co w Kielcach zbudowano - precz ze stadionu Kolportera!!!" - krzyczy spiker. Szkoda, że psuje się tak ładne widowisko
Relacja onetu:
Kilka minut później ładne widowisko zepsuli obecni na stadionie Korony kibice Cracovii, którzy zaczęli rzucać na murawę plastikowe butelki i kamienie. Doszło do zamieszek na trybunach, do akcji wkroczyła policja używając broni gładkolufowej. Mecz został przerwany na kilka minut.
"Precz ze stadionu Kolportera. Jak śmiecie niszczyć to, co zbudowano w Kielcach" - mówił spiker zawodów do chuliganów z Krakowa.
Dla mnie wniosek jest prosty, to Kolporter dał początek całej aferze (spiker i autorzy relacji live), że to my jesteśmy wszystkiemu winni, a potem przedrukowały ją inne matoły.
Jeśli ktoś ma tu złożyć przeprosiny, czy też sprostowanie to przede wszystkim Kolporter.
To już jest przegięcie. Od jakiegos czasu zamiast ogladac ciekawy mecz śledzę wpisy na forum Korony i co zauważyłem ciekawego - ZNIKAJĄCE POSTY OBIEKTYWNYCH FANÓW KORONY, KTÓRZY BYLI I WSZYSTKO WIDZIELI I KTÓRZY NAPISALI, ŻE W ZAJŚCIACH W WIĘKSZOŚCI BRALI UDZIAŁ KIBICE KORONY. Chyba, że mam jakieś urojenia, albo jestem tak ślepy, że pewnego postu nie moge znaleźć, który wcześniej widziałem a szukam i szukam.
vasago: mógłbyś dać linka do tego tematu na forum Korony?
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)