przeca Szyndrowski nie wytrzymałby ciężaru piłkarza z wyraźną nadwagą - nespas?
a co by się działo w Kielcach, gdyby tego samobója wsadził Hernani?:)
-
-
2 kolejka - wyniki
Koniec. Odra wygrywa 1:0
Ten wynik stawia w innym świetle nasze "wielkie osiągnięcie" z wtorku
po 15 minutach:
Lubin - Pogoń 1:0 Iwański, 6
Polonia - Płock 0:1, Jeleń, 15
Górnik - Groclin 0:0
Wisła - Belchatów 0:0
po 40 minutach
Wisła - Bełchatów 2:0 - Brozek 31, po koszmarnym błędzie niejakiego Banaszynskiego, Frankowski 40
reszta j.w
według nowych przepisów UEFA, spalony odgwizdywany jest dopiero po dojściu zawodnika do którego była adresowana piłka do niej. tak, że sama pozycja spalona nie jest odgwizdywana. mniemam, że mógł mieć tutaj miejsce taki wypadek. inna sprawa, że teraz dokładnie widać jacy jesteśmy słabiutcy. mam nadzieję, że jutro zmienię zdania.
a mnie z powodu nadchodzącej burzy C+ padło :(:(:(
Podsumowanie I połowy
Jedna kontra Wisły dała jej prowadzenie w tym spotkaniu. Mecz jest słaby, prowadzony w wolnym tempie. Dziwią decyzje sędziego, który wogóle nie interweniuje, gdy piłkę rękę zagrywają goście.
Too meczu w Warszawie...
wyniki (ok. 70 minuty) bez zmian
dodatkowo Łęczna - Legia (30 min) 0:0
75 min. Wisła 3:0 (Brożek)
Pogon wyrownala w 90 minucie :)
Zagłębie Lubin 1 - 1 Pogoń Szczecin
7' Iwański
90' Milar
Ale ten Milar ma szczęście. Już drugi raz obrońca rywala wykłada mu idealnie piłkę.
ALE SZCZĘŚCIU TRZEBA POMÓC. Naszym jakby tak wykładali nic by nie bylo z tego pewnie :(
Ale jest jeden pozytyw tej kolejki. To nie Amica taka dobra tylko Groclin taki słaby. Moze ugramy 0:0 :)
Misiu - ale czy kogoś w ogóle będzie obchodził nasz jutrzejszy wynik?
na przykład mnie
Legia też tragiczna - cudem zremisowała z Łęczną (slupek, poprzeczka)
Im wiecej w lidze remisow, tym lepiej dla nas:) Jak dotychczas przynajmniej:)
I choc to dopiero "koty za ploty", narzuca sie jednak pytanie: Czy cos sie juz w lidze klaruje?
Wg mnie widac, ze Wisla bedzie w dalszym ciagu silna i kandydujaca na mistrza pomimo straty fatalnie sie pewnie teraz czujacego Zurawskiego i bez wzgledu na wyniki w staraniach o LM.
Silniejsza niz w ubieglym sezonie wydaje sie byc Pogon dla ktorej niedoceniany dotad trener byc moze znalazl optymalne uistawienie.
Legia ma chyba "problemy wewnetrzne" i zaczyna wygladac na to, ze dni Zielinskiego sa raczej policzone - niebawem "nastapi"tam pewnie jednak Wdowczyk.
Beniaminkowie beda raczej walczyc o pozostanie w lidze niz o osiagniecie jakichs "wyzszych celow" - zaden nie wydaje sie byc nami z ostatniego sezonu...
Mimo wszystko o czolowke bedzie walczyc Groclin i wydaje mi sie, ze jednak Plock.
My z cala reszta bedziemy sie starali zapewnic sobie ligowy byt - i oby sie udalo. Wowczas pierwszy raz od wielu, wielu lat (dane Misia bylyby tu przydatne) spedzilibysmy w lidze wiecej niz dwa sezony pod rzad.
I kiedy rozwazam to tak na chlodno, gdy u Was pelna noc:), bylbym z tego - w obecnych ukladach - zadowolony.
Aleks. Ze skrótów jakie puścil z II kolejki Canal plus klaruje się, że:
drużyny zajmujące na razie czolowe miejsca w lidze (poza gts) czyli Wodzisław, Pogoń, Wisła Płock grają na poziomie III ligi i mają więcej szczęscia niż rozumu.
choć gts niewiele pokazał: pierwsza bramka to własciwie samobojcza Banaszyńskiego, druga z 5 metrowego spalonego. Trzecia - owszem ładna.
Groclin i Legia słabiuteńkie
natomiast szokiem jest postawa w obu meczach skazywanego na los GKS Zabrza. W obu meczach (2 x 0:0) byli nie gorsi od rywali
Z beniaminków - najsłabszy Bełchatów, natomiast wbrew przewidywaniom Areczka - na razie - gra znacznie lepiej od Kolportera Korony - mimo, że ma słabszych piłkarzy.
Ale ma lepszą taktykę
Polonia byla lepsza od Płocka, ale oni strzelac nie umieją. A Płock ma Jelenia.
Jedyna drużyna, która potwierdza przedsezonowe opinie ("mocna szósteczka") to Łęczna.
Nie przegrać z gts i Legią to sukces. Co znaczy trener
i klaruje się jescze jedno:
Być może przez to, że w obu kolejkach były duże upały - zdecydowanie najlepsi na boisku (i to we wszystkich drużynach w których występowali) byli zawodnicy o opalonej karnacji.
W Cracovii ani Muzina ani Brazyliańca nie ma - na szczęście będziemy grać do grudnia :))
Mis, Ty jestes rekordzista swiata! - przeca u Ciebie niebawem bedzie switac!!!
Ja siedze w pracy i zamiast robic naprawde terminowe rzeczy, zerkam, cholera, na forum:)
Postawa Gornika zaskakuje, zgadzam sie - ale i ciesze. Od baaardzo dawna (czyli czasow Florenskiego, Oslizly, Wilczka, Kowalskiego - nie mowiac o Lubanskim, Szoltysiku, Banasiu i reszcie) - darze te druzyne sympatia. Poza tym mielismy z Zabrzem (jako Klub) dobre kiedys uklady, choc trzepali nam d... w lidze niemilosiernie, o czym Tobie nie musze przypominac.
Liga na razie wyglada marnie, to fakt. Dziewiec bramek w 7-miu meczach tej kolejki (w tym jedna samobojcza, a moze i dwie, biorac pod uwage Twoje spostrzezenia) to raczej niezbyt ciekawie, a nasi raczej tej przecietnej w spotkaniu z Amica nie podniosa:)
Zgadzam sie co do Lecznej - to typowy produkt Kaczmarka. Nie zraza sie przycinkami o emerytach i udowadnia, ze goscie powyzej 30-tki moga spokojnie walczyc w naszej "ekstraklasie". I jak widac, ma racje (co zreszta ja twierdze rowniez - bo bez wzgledu na poziom naszej ligi granica mlodosci w sporcie z pewnoscia sie przesunela).
Mam wrazenie natomiast (irracjonalne w tej chwili, bo nie widzialem), ze jednak cos zaskoczylo w Pogoni. A Groclin sie pozbiera, Drzymala ma swoje sposoby:)
Myslisz, ze Muzina albo Brazylianiec by nas podratowali?:) A moze trener Muzina?:)
To by dopiero bylo:)
Miś Napisał(a):
-------------------------------------------------------
druga z 5
> metrowego spalonego.
byles na meczu czy tylko powtorka w C+ ? bo tam kamera filmowala ze srodka boiska, w momecie podania nie bylo Frankowskiego w kadrze nie mowiac o tym ze pokazywala tylko prawa strone boiska
Arni, Miś ma swoje dojścia i wie.
Dla wszystkich zapodam dawkę urzędowego optymizmu: pukamy Samicę 4-0 i jesteśmy liderem :)
Przydało by się wygrać z Amicą 4 : 0 , ale obawiam , że się skonczy tylko 2 : 0 dla Pasów , ale to i tak też będzie dobry rezultat.Według mnie Groclin i Górnik Łęczna( tak ,tak górnik bo ma doświadczonych zawodników) będą faworytem w wyścigu o mistrza kraju.Wisła mimo , że wygrała z Bełchatowem ( to jest jeden ze spadkowiczów) jak i Legia nie będą w obecnym sezonie faworytami do tytułu mistrzowskiego.Dla mnie zagadką jest Arka która już na początku zliczyła dwa niezłe mecze jak na beniaminka.Ciekawe jak zagra następne mecze jak osiągnie niezłe rezultaty to może się liczyć z pozycją w czołówce tabeli.Cracovia staje dzisiaj przed ogromną szansą aby zameldować się w perwszej trójce tabeli ekstraklasy.A jeszcze jeżeli chodzi o Wisłe to sądzę ,że może nawet przegrać obydwa mecze z grekami , ponieważ oni prezentują wyższe umiejętności czysto piłkarskie , oraz regularnie grają w lidze Mistrzów , co jak do tej pory Wiśle się jeszcze nie udało.A trener Engel z regóły dużo mówi , a jeszcze mniej dobrego robi na przykład na mistrzostwach świata w Koreii, gdzie dopuścił się kilku błędów w ustaleniu składu personalnego zawodników ,co potem odbiło się na wynikach meczów.
Wkrótce Pasy LIDEREM EKSTRAKLASY !!!!!!!!!!!!!!!!!
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)