zna ktos wyniki?
-
-
Sparing z Podbeskidziem - gdzie grają i jak z wejściem ?
to znaczy WYNIK?
1:0 :) Pawlusiński
aha zapomnialem dodać:
[b]KLINIK to jest potęga... Klinik najlepszy jest... :D:D:D[/b]
O boshe... a jaka prezentacja piłkarzy była :D:D:D
a wie ktos co z ta msza u Norbertanek. Siedzialem tam z 30 minut (do 20:00)i ani widu ani slychu.
Komandos się zesrał :) ...mieli od dziś stać na Pasach ale mieli by pewnąawanturke więc pożegnaliśmy się z hektorami :(
A co do samego sparingu:
Olszewski - 4 - nie mial duzo pracy, raz zlapal glowe zawodnika podbeskidzia zamiast pilki,nie mam do niego zaufania.moze lepiej by bylo juz Gliwe wprowadzac?
Cabaj - 6 - tez nie mial duzo pracy,ale on budzi moje zaufanie:)
Wacek - 5 - jego mozliwosci koncza sie na poziomie 2 ligi. Odstaje ewidentnie od reszty(zreszta nie tylko on...). Gra ambitnie i z poswieceniem,ale nie na tym ma byc budowany ten team.
Swistak - 6 - niezly wystep Swistaczka,kilka udanych interwencji.
Karwan - 6 - dobrze,ze mamy Skrzynie,bo Karwana przegladem pola nie grzeszy. Czasem zle obliczal lot pilki,nie czul tempa,ale beda z niego ludzie
Baster - 5 - jest z niego elektryk :) pokazal to z czego jest znany - odwaznie w ofensywie,ale w sumie z malym efektem
Przytula - 4 - ten zawodnik pcha sie do wszystkiego,a umiejetnosci ku temu nie ma. lepiej by nie bral sie za rozgrywanie,bo potem tak nasza gra wyglada jak z Tatranem w Zakopcu albo z Gks w sparze albo dzisiaj w I pol - jaki rozgrywajacy taka gra. Przytula bylby dobrym zmiennikiem,ale nie graczem pierwszego rzedu
Baran - 7 - bezsprzecznie najlepszy zawodnik jakiego mamy w kadrze. Ostatnimi czasy oprocz przerywania akcji bierze tez na siebie ciezar rozgrywania akcji - dla mnie prawdziwy debesciak. dzisiaj mocno sponiewierany,ale dotrwal do konca meczu.
Pawlusinski - 7 - I pol bardoz dobra, aktywny, ruchliwy, duzo strzelal. w II pol jakby opadl z sil. ale widac po nim,ze ma zmysl do gry kombinacyjnej, juz wiem dlaczego pasuje mentalnie. dobry technicznie, madry w grze.
Nowak - 6 - Panie!daj mu troche sil i kondycji a wtedy Pawel bedzie naszym czolowym pilkarzem. Wielka zaleta Pawki jest to,ze kiedy pilka leci do niego to on wie co z nia zrobic,a jak juz ma ja przy bucie to od razu zmienia pozycje,nie jest tam gdzie sekunde temu, jest w ruchu, to jest cenne. tylko nie ma sily:(
Moskala - 2 - 3 sytuacje,keidy pilke mial na swoja lewa noge i kazda w bramkarza?:| no panowie - bez jaj. poza tym same straty, bezproduktywny,nawet nie szybki. mam nadzieje,ze Staw daje mu tylko szanse,a nie przymierza do pierwszej 11...
Bania - 1 - kurwa mac.
Piatek - 2 - wydaje mi sie,ze Piatek to typ jak Drumi - niby slaby fizycznie,niby bez strzalu,niby nijaki - a jednak moglby byc bardoz cennym zawodnikiem w ofensywie. jednak nie w Cracovii bo jest jeszcze za slaby. on wyglada na bocznej obronie tak jakby sie dusil,chcial pograc pilke,ale sie boi,bo ma malo ku temu okazji. dzisiaj dwa bardzo zle bledy w obronie,ale juz w ofensywie poprawnie.
G.Baran - 6 - ma cos z brata. bedzie gral. dzisiaj bez bledu,ale tez i pracy nie mial duzo.
Fafel - 6 - wrocil na swoja lewa i praktycznie nie schodzil z polowy Podbeskidzia:) w defensywie tez dobrze.
Gizmo - 6 - wszedl i momentalnie gra stala sie bardziej kombinacyjna, pomyslowa, szybsza.ale tez mial pare takich glupich strat.jednak jego wartosc w druzynie jest wysoka.
Bojar - 5 - Bojarowi potrzeba meczy o stawke,wtedy pokazuje pelnie umiejetnosci. czyli wyszkolenie pilkarskie uzupelnia walka i determinacja. dzisiaj jakby ospaly,jednak kilka ciekawych zagran pokazal.
Podsumowujac - gra momentami cieszyla, ale z drugiej strony byly chwile kiedy mecz przypominal gierke kolegow z pracy. byly proby strzalow z dystansu. moim zdaniem lepsza II pol, a i tak jeszcze brakowalo SKrzynii i Drumiego. Cieszy gra Pawlusinskiego, z Karwana beda ludzie, Przytula jako super zmiennik, Moskale w grudniu podziekowac,bo nie bedzie z neigo grajek,a co do Banii to doczeka sie tego co mial Ankowski na Blekitnych ...
No i brawo za stroje ...
PS.kto wie kto sie grzal z Kaczmarkiem caly mecz??
Niejaki Waksmundzki z Wisły. Rocznik 1986. Nie wiem tylko, co on w Pasach szuka...
Aha, na sparingu było co najmniej 999 osób...
Wlasnie znajomo wygladal z daleka. Szybki zawodnik, agresywny, dynamiczny, mlody - miesci sie w ramach JF. A,ze z Wisly - na pewno nie jest mentalnie zwiazany z tym klubem.Z drugiej strony na pewno nie do grania na teraz.
właśnie nie rozumiem dlaczego nie dał zagrać za Banie temu młodemu Kaczmarkowi...
moje typy na dziś to Baranki Baster i Pawlusiński
pasiak_ksc Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Aha, na sparingu było co najmniej 999 osób...
[b]299[/b] nie więcej
aha niezłe drzewka rosną między rzędami na "loży vip" hehehe
szybkilopez Napisał(a):
> A co do samego sparingu:
>
> Olszewski - 4 - nie mial duzo pracy, raz zlapal
> glowe zawodnika podbeskidzia zamiast pilki,nie mam
> do niego zaufania.moze lepiej by bylo juz Gliwe
> wprowadzac?
> Cabaj - 6 - tez nie mial duzo pracy,ale on budzi
> moje zaufanie
> Wacek - 5 - jego mozliwosci koncza sie na poziomie
> 2 ligi. Odstaje ewidentnie od reszty(zreszta nie
> tylko on...). Gra ambitnie i z poswieceniem,ale
> nie na tym ma byc budowany ten team.
> Swistak - 6 - niezly wystep Swistaczka,kilka
> udanych interwencji.
> Karwan - 6 - dobrze,ze mamy Skrzynie,bo Karwana
> przegladem pola nie grzeszy. Czasem zle obliczal
> lot pilki,nie czul tempa,ale beda z niego ludzie
> Baster - 5 - jest z niego elektryk pokazal to z
> czego jest znany - odwaznie w ofensywie,ale w
> sumie z malym efektem
> Przytula - 4 - ten zawodnik pcha sie do
> wszystkiego,a umiejetnosci ku temu nie ma. lepiej
> by nie bral sie za rozgrywanie,bo potem tak nasza
> gra wyglada jak z Tatranem w Zakopcu albo z Gks w
> sparze albo dzisiaj w I pol - jaki rozgrywajacy
> taka gra. Przytula bylby dobrym zmiennikiem,ale
> nie graczem pierwszego rzedu
> Baran - 7 - bezsprzecznie najlepszy zawodnik
> jakiego mamy w kadrze. Ostatnimi czasy oprocz
> przerywania akcji bierze tez na siebie ciezar
> rozgrywania akcji - dla mnie prawdziwy debesciak.
> dzisiaj mocno sponiewierany,ale dotrwal do konca
> meczu.
> Pawlusinski - 7 - I pol bardoz dobra, aktywny,
> ruchliwy, duzo strzelal. w II pol jakby opadl z
> sil. ale widac po nim,ze ma zmysl do gry
> kombinacyjnej, juz wiem dlaczego pasuje mentalnie.
> dobry technicznie, madry w grze.
> Nowak - 6 - Panie!daj mu troche sil i kondycji a
> wtedy Pawel bedzie naszym czolowym pilkarzem.
> Wielka zaleta Pawki jest to,ze kiedy pilka leci do
> niego to on wie co z nia zrobic,a jak juz ma ja
> przy bucie to od razu zmienia pozycje,nie jest tam
> gdzie sekunde temu, jest w ruchu, to jest cenne.
> tylko nie ma sily
> Moskala - 2 - 3 sytuacje,keidy pilke mial na swoja
> lewa noge i kazda w bramkarza?:| no panowie - bez
> jaj. poza tym same straty, bezproduktywny,nawet
> nie szybki. mam nadzieje,ze Staw daje mu tylko
> szanse,a nie przymierza do pierwszej 11...
> Bania - 1 - @#$%& mac.
>
>
> Piatek - 2 - wydaje mi sie,ze Piatek to typ jak
> Drumi - niby slaby fizycznie,niby bez strzalu,niby
> nijaki - a jednak moglby byc bardoz cennym
> zawodnikiem w ofensywie. jednak nie w Cracovii bo
> jest jeszcze za slaby. on wyglada na bocznej
> obronie tak jakby sie dusil,chcial pograc
> pilke,ale sie boi,bo ma malo ku temu okazji.
> dzisiaj dwa bardzo zle bledy w obronie,ale juz w
> ofensywie poprawnie.
> G.Baran - 6 - ma cos z brata. bedzie gral. dzisiaj
> bez bledu,ale tez i pracy nie mial duzo.
> Fafel - 6 - wrocil na swoja lewa i praktycznie nie
> schodzil z polowy Podbeskidzia w defensywie tez
> dobrze.
> Gizmo - 6 - wszedl i momentalnie gra stala sie
> bardziej kombinacyjna, pomyslowa, szybsza.ale tez
> mial pare takich glupich strat.jednak jego wartosc
> w druzynie jest wysoka.
> Bojar - 5 - Bojarowi potrzeba meczy o stawke,wtedy
> pokazuje pelnie umiejetnosci. czyli wyszkolenie
> pilkarskie uzupelnia walka i determinacja. dzisiaj
> jakby ospaly,jednak kilka ciekawych zagran
> pokazal.
>
> Podsumowujac - gra momentami cieszyla, ale z
> drugiej strony byly chwile kiedy mecz przypominal
> gierke kolegow z pracy. byly proby strzalow z
> dystansu. moim zdaniem lepsza II pol, a i tak
> jeszcze brakowalo SKrzynii i Drumiego. Cieszy gra
> Pawlusinskiego, z Karwana beda ludzie, Przytula
> jako super zmiennik, Moskale w grudniu
> podziekowac,bo nie bedzie z neigo grajek,a co do
> Banii to doczeka sie tego co mial Ankowski na
> Blekitnych ...
>
> No i brawo za stroje ...
>
> PS.kto wie kto sie grzal z Kaczmarkiem caly mecz??
W wielu przypadkach nie zgadzam sie z Twoimi typami
Olszewski i Cabaj-Brak oceny bo nie mieli praktycznie nic do roboty
Wacek-2-damatyczny wystepn zarowno w obronie jak i w akcjach ofensywnych
Świstak-4-niczym sie nie wyróżnił
Karwan-7- -dobry wystep wszczegolnosci w drugiej polowie,widac ze ten Pan bedzie duzym wzmocnieniem defensywy zespołu
Baster-5-Kilka razy ladnie pokiwal,bardzo szybko biegal i tylko dlatego ocena nie jest niższa
Przytuła-5-nie zachwycil acz w drugiej polowie przy raczej kiepskiej grze calego zespolu to on "błyszczał"
Baran-7+ -absolutna rewelacja w Cracovii-swietnoe podawal,dobrze dryblowal mozna mowic prawie w samych superlatywach o jego grze
Pawlusinski-7-ocena byla by wyzsza gdyby nie druga polowa,ale w pierwsze pokazal sie z swietnej strony byl szybki,dobrze zagrywal,pokazal pare ladnych sztuczek technicznych a w dodatku zdobyl bardzo ladną bramke,zdecydowane wzmocnienie zespolu
Nowak-ocena i wypowiedz taka sama jak u szybkiegolopeza:)
Moskala-6-uwazam ze Moskałka mial dzisiaj bardzo dobry wystep,byl szybki,ruchliwy,ladnie wychodzil na pozycje swietnie dryblowal i przyjmowal pilke,neistety jak zwykle nie strzelil bramki chodz mial ku temu okazje ale wystep jak na niego itak bdb.
Bania-3-kiepski wystep,byl przez wiekszocs meczu niewidoczny
Giza-2-myślalem ze porpawil sie w stosunku do poprzedniej kiepskiej rundy ale niestety bylo jeszcze gorzej.duzo glupich star ogolnie nic nie wniosl do gry
Bojarski-4-oj kiepsko Bojar ale miejmy nadzieje ze odzyska do mecz z Koroną forme z poprzedniej rundy
G.Baran.-5-sredni wystep ale tez nie zawiele mial pracy zobaczymy co bedzie dalej
Piątek-sory nie wiedzialem ze on woógle gra:)
Radwański-6-czasami troche chaotycznie ale i tak duzo lepiej niz Wacek
Troche o meczu:
Bardzo dobra I polowa duzo strzalow dryblingow ladnych akcji.
II polowa-Zdecydowanie slabsza niz I mozolna wymiana pilki na wlasnej polowie duzo niedokladnych dosrodkowac,ale mozna to wszytsko wylumaczyc zmianami ktore nie w kazdym przypadku wyszly na dobre.
No to parę uwag do ocen szykiegolopeza:
Wacek - 5 - "jego mozliwosci koncza sie na poziomie 2 ligi. Odstaje ewidentnie od reszty(zreszta nie tylko on...). Gra ambitnie i z poswieceniem,ale nie na tym ma byc budowany ten team." - ale w tym sezonie musi nam starczyć jego osoba. Ma szansę : albo ją wykorzysta, albo będzie w pozycji Dudzia
Karwan - 6 - "dobrze,ze mamy Skrzynie,bo Karwana przegladem pola nie grzeszy. Czasem zle obliczal lot pilki,nie czul tempa,ale beda z niego ludzie " - bardzo udany zakup; w parze z Skrzyńskim mogą stanowić paroletnią perspektywę Cracovii; należy się jednak liczyć z błędami, wszak jeszcze w lidze ze sobą nie grali.
Pawlusinski - 7 - "I pol bardoz dobra, aktywny, ruchliwy, duzo strzelal. w II pol jakby opadl z sil. ale widac po nim,ze ma zmysl do gry kombinacyjnej, juz wiem dlaczego pasuje mentalnie. dobry technicznie, madry w grze" - wygląda na strzał w dziesiątkę; mamy jedną z najbardziej nieobliczalnych linii pomocy w lidze;
Moskala - 2 - "3 sytuacje,kiedy pilke mial na swoja lewa noge i kazda w bramkarza?:| no panowie - bez jaj. poza tym same straty, bezproduktywny,nawet nie szybki. mam nadzieje,ze Staw daje mu tylko szanse,a nie przymierza do pierwszej 11..." - i tu się generalnie pozwolę nie zgodzić. To prawda, że nie wykorzystał sytuacji, ale jak łatwo do nich doszedł!!! Jak skutecznie absorbował obronę i bramkarza przeciwnika w chwili, gdy ten miał piłkę. Poza tym tylko 1 raz na spalonym! W porównaniu z ubiegłym sezonem znaczna poprawa. A jeśli chodzi o szybkość to na pewno najszybszy na boisku. Na tej pozycji mamy takie braki, że rezygnowanie z Moskały przy niepewnej formie Bani byłoby błędem.
Bania - 1 - "@#$%& mac. + a co do Banii to doczeka sie tego co mial Ankowski na Blekitnych ... " - o ile I część komentarza OK, to drugiej zupełnie nie rozumiem; facet strzelił w zeszłym sezonie 12 bramek, chociaż w wielu spotkaniach też wieszano na nim psy. Więc co, może wygonić Banię i Moskałę i wprowadzić do ataku Szczotkę z Kaczmarkiem? Jak na razie to za zeszły sezon Bania ma u mnie duży kredyt...
Gizmo - 6 - "wszedl i momentalnie gra stala sie bardziej kombinacyjna, pomyslowa, szybsza.ale tez mial pare takich glupich strat.jednak jego wartosc w druzynie jest wysoka." - doprawdy do 80 minuty nie widziałem, żeby w ogóle był takowy na boisku. W II połowie to gra siadła i dopiero w ostatnim kwadransie coś pokazali. Przy czym Giza nagminnie niecelnie podawał, lub jak zwykle tak długo przytrzymywał piłkę, aż szansę diabli wzięli. Za takową akcję w ostatniej minucie zebrał cierpkie słowa od Stawa, który nie wytrzymał i zaraz po końcowym gwizdku go zrugał.
Podsumowujac - "gra momentami cieszyla, ale z drugiej strony byly chwile kiedy mecz przypominal gierke kolegow z pracy. byly proby strzalow z dystansu. moim zdaniem lepsza II pol, a i tak jeszcze brakowalo SKrzynii i Drumiego. Cieszy gra Pawlusinskiego, z Karwana beda ludzie, Przytula jako super zmiennik, Moskale w grudniu podziekowac,bo nie bedzie z neigo grajek,a co do Banii to doczeka sie tego co mial Ankowski na Blekitnych ... " - spokojnie; to tylko sparing. Wydaje mi się, że wygląda to lepiej niż można było oczekiwać.
PAS - a Ana byl krolem strzelcow ligi,ktoa rok wczesniej wygralismy. Stad ten komentarz. Jego obecnosc na boisku jest irytujaca. Zdecydowanie wole Moskale od niego na szpicy. I to Moskale, ktory do tej pory przez pol roku niczym procz szybkiego przebierania nogami sie nie wyroznil. Banie rozliczacie ze strzelonych bramek,a Moskale z dojscia do sytuacji. Szukacie im troche usprawiedliwienia. Bania strzelal te bramki,ale w jakich meczach z jakimi teamami.
Giza zagrał zupełnie fatalnie! Gra jakos się nie kleiła. Kielce sprawdza formę ekipy.
Co do Banii jeszcze - 8 bramek strzelil na jesien, 4 na wiosne. Jesienia jedna z 5 w Lubinie, w Lecznej na 1:2 przy przegranym 1:3 meczu, potem Leszkowi na 2:0, Wisle 3 w jednym meczu, i w Szczecienie bramke dajaca punkt. czyli na strzelal w 5 meczach na 13. wiosna strzelal Lechowi u siebie, Polonii w Warszawie (sliczna brameczka), Gksowi u siebie i Pogoni u siebie jedna z 4. na 26 meczy Bania strzelal w 9. Przy tak ofensywnie nastawionej druzynie jak Pasy troche to malo przekonujace liczby ...
Ale wszystkie te statystyki i tak potwierdzają, że w Cracovii nie było lepszego!!! Chyba, że go wskażesz podpierając się takimi samymi cyframi.
Jak sobie przypominam to Bania w ostatnich 3 latach : w III, w II i I lidze zawsze należał do najlepszych naszych strzelców ( w II lidze był naszym "drugim" ,ale w II i I najlepszym). Porównanie więc do "jednosezonowego" Ankowskiego nie bardzo trafne. Za te trzy sezony należy się Bani szacunek, a nie straszenie. W końcu nikt nie powiedział, że znowu nie będzie naszym najskuteczniejszym strzelcem. Na pewno na danie mu pewnego kredytu zasługuje. Nawet jeśli jego gra w sparingu nie była przekonująca.
marcin_ksc Napisał(a):
> > Aha, na sparingu było co najmniej 999
> osób...
> 299 nie więcej
Dlaczego? przecież to stadion, nie hala. Na stadionie impreza masowa, jak Miś był uprzejmy zauważyć limit "niemasowej" to 999.
Szkoda, ze klubowi nie udało sie załatwić zezwoleń. Widac nie potrzebuja moich 7 zł.
Wyrazy uznania za decyzję o wpuszczeniu kibiców. Zwycięzył zdrowy rozsądek.
Widzę tylko jeden problem, teraz jak napiszą, ze "mecz bez publiczności" to i tak nikt nie uwierzy.
Msza zaczęła się przed samą 21 jak przyjechali piłkarze
Ktoś się opamiętał i warto było przyjechać na Kałuży. Dzięki za rozsądną decyzję. Można było przekonać się osobiście że przed sezonem się wzmocniliśmy i jeżeli starzy pasiacy zagrają na swoim dobrym poziomie to bedzie dobrze.
Bo ten,ktory gra na szpicy w takim zespole jak nasz MUSI cos strzelic - jakby bylo inaczej to chyba pomylil dyscypliny. Bramka jest bramka - tego argumentu uzyjesz pewnie,ale przypomin tez sobie bramki Banii - w Lubinie pilka na leb od Gizy, w Lecznej pilka na leb od Gizy, Lech - uliczka i sam na sam od Gizy, Plock pilka na leb od Citki, dobitka strzalu Citki, karny po faulu na nim,po tym jak naszego napadziora dogonil Romuzga :| Szczecin na leb od Citki. Z Lechem sam na sam po bledzie Kusia, z Gieksa w sumie normalna bramka, z Polonia naprawde milo bylo ogladac:) z Pogonia na patelni od Gizy. Nie mam 100%,ze gdyby to kto inny gral strzelilby wiecej, ale sami powiedzcie SZCZERZE - Baniowy budzi wasze zaufanie tym snuciem sie po boisku, tym truchtaniem(wyglada czasem tak jakby sobie wesolo popierdywal przy tym przeskakiwaniu z nozki na nozkiA ile przy tym niewykorzystanych sytuacji, meczy bezproduktywnych, nawet bez strzalu(derby wiosenne,w ktorych po jego stracie padla bramka). Nie mamy lepszego,bo taka polityke transferowa uprawia JF. Ale to nie znaczy,ze mozemy tak przymykac oczy na to co on wyprawia na boisku:/
Dla mnie niech truchta. Ba !!! niech stoi. I niech znowu strzeli 12 bramek.
Niejaki Frankowski strzelił 90% bramek z podobnych sytuacjach. Ale potrafił się tam znaleść gdzie trzeba. Chociaż po boisku snuje się jak cień.
Ja Bani nie wystawiam dobrej oceny za mecz; napisałem wszak, że I część Twojego komentarza była wg mnie trafna.
Poza tym nie bardzo zgadzam się z umniejszaniem dorobku Bani. W Twoim opisie to takie proste, że mam wrażenie, że to piłka przypadkiem trafiała go w głowę. Popatrz więc jeszcze raz na bramkę w Łęcznej - takie bramki strzela "fachura" .
Przesadzilem troche , faktycznie,ale jeszcze nie ochlonalem po tym sparingu i jeszcze mam prze oczyma obraz wiosny :[
Porownanie do Franka nie na miejscu,nie ta klasa.
Bramka w Lecznej i jeszcze z Pogonia - miodzio. A Baniowy mowi,ze jego gra glowa jest niespecjalna:)
Ja przyznaje 10 pkt dla bramkarza Podbeskidzia ktory zapomnial stanac w bramce na poczatku meczu i musieli przerwac po 5 sekundach :D
hehe szkoda ze Citke stracilismy bo by sie pewnie popisał lobem :)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)