[b]Czarna księga[/b]
Holenderski film wojenny. Sensacyjny.
Zaczyna się od Żydówki ukrywającej się w okupowanej przez Niemców Holandii, która zostaje kochanką szefa SD. A potem jest jeszcze ciekawiej. Na faktach!
Zaskakujące zwroty akcji. Doskonałe kino.
-
-
Kącik filmowy - czyli ostatnio oglądałem ( POLECAM/NIE POLECAM)
w kinach do obejrzenia "Operacja Świt" - polecam b.dobry film.
Film oparty na faktach. W czasie wojny w Wietnamie, amerykański lotnik zostaje zestrzelony nad Laosem. Dostaje się do obozu jenieckiego i ... najlepiej zobaczyć w kinie co dalej.
Bardzo dobrze zrealizowany film.
Step Up 2 - The Streets - zapewne nie dla każdego... ale to co tam ludki tańczą to miazga!
Kilka zajawek:
1. http://www.youtube.com/watch?v=3V6Q12yms6c&feature=related
2. http://www.youtube.com/watch?v=4UlGeuL5Wvc&feature=related
3. http://www.youtube.com/watch?v=cTC_YPDQKKg&feature=related
7 dni później
"There Will Be Blood" ("Az poleje sie krew") 7,5/ 10 - Znakomite zdjecia, rewelacyjna glowna rola (oskarowa), jednak dluzyzny troche mecza.
11 dni później
Na ekrany kin wraca prawdziwy wojownik,weteran misji w Wietnamie,Afganistanie no i w Birmie
Tak,tak proszę państwa nie kto inny jak nasz bohater z dzieciństwa John Rambo,jak zwykle jest małomówny,szczery,szlachetny i niezwyciężony.
Byłem na filmie ekran ocieka krwią choć niestety są elementy czeskiej filozofii,nic to ja ran Twoich nie godna całować -tak by powiedziała Oleńka od Kmicica po oglądnięciu filmu.
Warto!!!!!!! Jak zwykle.
Ostatnio udało mi się obejrzeć....
"Zejście" - średni horror
"Lęk" - średni horror choć lepszy od "Zejścia"
"Hannibal - Po drugiej stronie maski" - Niezłe choć nie tak dobre jak milczenie owiec....
"28 tygodni później" - Naprawde fajny film horror/sensacja polecam :)
"Pokój 1408" - Strasznie zagmatwany a mało straszny, spodziewałem się czegoś lepszego....
"Pojutrze" - Wiem wiem film ten juz dawno był w kinach ale dopiero teraz miałem okazje obejrzeć... Naprawde fajny film katastroficzny... POLECAM! :)
"Ratatuj" - Średnia bajka :P Źle mi się ja ogladało ze wzgledu na zboczenie zawodowe :P
"Oszukać przeznaczenie 3" - Kolejna część serii... Nie tak fajna jak poprzednie ale uwielbiam pomysł na całą serie :)
To tyle :P
9 dni później
"Na złamanie karku" - Czechy 2004 - komedia, dramat
REWELACJA !
Pokazanie problemów nękających mieszkańców współczesnej Pragi (trudności po przemianach ustrojowych, nie legalni imigranci, przestępczość, rasizm, nie wydolny wymiar sprawiedliwości ...), które dotyczą również nas samych.
nasze kinematografie dzieli jednak przepaść od południowych sąsiadów !
CONTROL - film o Ianie Cutisie i mitycznym zespole Joy Division
Przygnębiający i dla prawdziwych twardzieli
Niestety zanadto gubiący się w szczegółach życia i śmierci tegoż obywatela UK
Ale przynajmniej dzięki temu dowiedziałem się że był kibicem Manchesteru City :)
Pokuta - nie polecam
nuda nuda nuda
Poqta, Pokajanie Abuładze. W swoim czasie kiedy Komuna ginęła film qltowy, aluzje do Stalina aż nadmiernie widoczne, jak w dowcipie:
W ZSRS dziewczyna wysyła telegram do chłopaka:
- Sasza, raditieli ujechali, prijezżaj, budiem jebatsa.
Na co Sasza odtelegrafowywuje:
- Aliuzju paniał, prijezżaju.
(Oczywiście abstrah.uje, że po rusq aluzja to namiok).
(Ale tu chyba o jakąś inną, nowszą Poqtę chodzi.)
5 dni później
ostatno obejrzałem;
-Mgłe - sredni horror/thlirer troche za duzo sf ale ogólnie spoko
-Oko- fajny thlirer nawet
-John Rambo- w skrócie " Wyrżnąl wszystkich i poszedł do domu" :D
-Gabriel- słaby thriler
no i tyle chyba :)
Jumper - 1/10
Wiem kto mnie zabił - 6/10
41 dni później
Sierociniec - 7,5/10
rambo to tragedia, z ciekawszych to ostatnio Deja Vu z Denzelem W
7 dni później
Ojej ,kolorowy zawrót głowy Indiana Jones "Królestwo Kryształowej Czaszki" film zaczął mieć dla mnie sens gdy na ekranie pojawiła się zabójczo piękna pani oficer armii radzieckiej.
W ogóle wszelkie stroje kobiece począwszy od pielęgniarki a skończywszy na sekretarce działają na mnie, a co dopiero jak widzę Irine Spalko (Cate Blanchett) w obcisłym mundurze.
Reszta to lipa ,ufoludki,70 letni Indiana zrobiony na 40 latka ,nadmiar akcji, brak polotu i zwyczajnego pomysłu na zwieńczenie kultowej sagi.
Iść trzeba ale tylko po to by powiedzieć kumplom że byłem.
34 dni później
W kinach "Jeszcze dalej niż Północ".
Film lekki i przyjemny. W sam raz na spędzenie wakacyjnego popołudnia ze swoją babeczką. Polecam.
21 (oczko) - rewelacyjny film o bardzo inteligentnych małolatach, którzy wychwyceni na zajęciach z matematyki przez Profesora (Kevin Spacey) po godzinach uczyli się zasad gry w Black Jack'a i obrabiali kasyna w Vegas, licząc karciochy :D Obecnie nie wykonalne :D 8/10
21 jak dla mnie taki średni ;) teraz męcze transformersy i na chwilę obecną nie polecam
W transformersach fajne są tylko efekty specjalne
22 dni później
9 kompania- jeden z lepszych filmów wojenny produkcji rosyjskiej. Opowiada historię przygotowania kompanii do wojny w Afganistanie, gdy już docierają do prowincjii Host mają utrzymać wyskokość 3234m. Z czasem ZSRR zapomina o żołnierza na oddalonym froncie. Musza sobie radzić z Bojownikami.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)