"Jedna bitwa po drugiej" na HBO... 2na10 Co mnie podkusilo... nie wiem... chyba to ze tez wlasnie do duzo nagrod nominowany..
Dno dna.. szkoda czasu kompletnie..
-
-
Kącik filmowy - czyli ostatnio oglądałem ( POLECAM/NIE POLECAM)
[quote]#post1707833 "Jedna bitwa po drugiej" na HBO... 2na10 Co mnie podkusilo... nie wiem... chyba to ze tez wlasnie do duzo nagrod nominowany..
Dno dna.. szkoda czasu kompletnie..[/quote]
Film mocno przereklamowany ale warto zobaczyć dla Seana Penna, który tu zagrał świetnie.
Jedna bitwa po drugiej; oglądnąłem w weekend.
Hm. Tematyka ewidentnie na czasie dla Amerykanów. Tam polaryzacja jest ogromna, a i ekstremizmy o wiele bardziej widoczne i aktywne, niż u nas. Film hollywoodzki i oczywiście z przychylniejszym okiem lewicowym (w amerykańskim wydaniu - choć tutaj mamy o ekstremizmach, i te są takie jak "u nas" (Europa) w latach 60-70 (nie pamiętam, więc jak ktoś stary to może coś więcej wie, ja tyle co z filmów, dokumentów etc). Więc grubo.
Pewnie oskarowo obsypią, za ideologię hehe
Gwiazdorska obsada, fajna murzyneczka bardzo. Świetni Sean Penn, Leonardo i Benicio del Toro (czadowa rola).
Ale film dla mnie z tych co: "nikomu nie powiem, "Musisz zobaczyć", ale conajwyżej "zobacz i sam oceń" oraz na pewno do niego nie wrócę, pare scen fajnych, ale nie żeby film dla nich oglądać ponownie, nawet jak już mi skleroza fabułę wygryzie ;)
Lecę dalej po liście nominacji. Została mi mnie niż połowa.
https://youtu.be/-8trfk7CHmA?si=UZgMCH05JdCC1Jng
Czekałem na ten tytuł i się, niestety, rozczarowałem. W miarę solidny pierwszy akt a później nuda, niespójny scenariusz, cała masa niewykorzystanych postaci. Dla mnie, fana gry, tylko 4/10.
Matko... piszecie ze warto zobaczyc dla Seana Penna... dzizas jak mnie irytowala dretwota i sztucznosc tej postaci w tym filmie to mamma mia... no strasznie sztuczny... ale coz... widac moze zly dzien wybralem na ogladanie tego filmu....
Tak samo jak serial Rojst...z kim nie rozmaiwalem wszsycy chwala ze super ze zajebisty... no nie pociagne.. jak widze Seweryna w tym serialu i ta sztuczna gre to jakas masakra... no nie dalem rady...
To samo Linda w ostatnim filmie Zamach na papieza... Film jako film mi sie podobal i akcja i to co sie dzialo ale sa sceny ze no niestety ... 73letni Linda juz nie ma tego luzu jak dawniej i ta sztucznosci i mimika na sile jest poprostu ...irytujaca i zenujaca...
[quote]#post1707919 (...)Tak samo jak serial Rojst...z kim nie rozmaiwalem wszsycy chwala ze super ze zajebisty... no nie pociagne.. jak widze Seweryna w tym serialu i ta sztuczna gre to jakas masakra... no nie dalem rady...
(...)[/quote]
Ja tam obejrzałem, ot choćby dla wątku kryminalnego warto. Trochę się też poprzypominało jak to drzewiej bywało, no i muzyka w filmie super była. Aktorów dobrych tam było zresztą też do wyboru, jak nie jesteś fanem Seweryna (co w pełni rozumiem) to tam do wyboru do koloru...
-----------------------------------------------
[quote]#post1707919 (...)
To samo Linda w ostatnim filmie Zamach na papieza... Film jako film mi sie podobal i akcja i to co sie dzialo ale sa sceny ze no niestety ... 73letni Linda juz nie ma tego luzu jak dawniej i ta sztucznosci i mimika na sile jest poprostu ...irytujaca i zenujaca...[/quote]
A to już pozycja obowiązkowa, nie po to trzy części "Psów" oglądałem, żeby "ideowego prequela" nie zobaczyć :) Parę scenek bardzo fajnych, nawiązujących do "Psów" tam było. Egzamin na kartę wędkarską - no rewelacja. A przecież i cały film to nawiązanie do textu z pierwszych Psów, że "podobno to taka sama prawda jak to że Franz strzelał do papieża" 😂
To co mnie najbardziej raziło w scenariuszu, to że nie było pomysłu na wplątanie wątku kobiecego, ale że "jak u Bonda - dziewczyna być musi" no to wpletli Gruszkę i tak. W efekcie mamy tam bohaterkę, która... nie tylko niczemu nie służyła, ale dla głównego bohatera była nawet nie tyle "piątym kołem u wozu" co wręcz "kotwicą, lub kulą u nogi" mu była.
[quote]#post1707914 https://youtu.be/-8trfk7CHmA?si=UZgMCH05JdCC1Jng
Czekałem na ten tytuł i się, niestety, rozczarowałem. W miarę solidny pierwszy akt a później nuda, niespójny scenariusz, cała masa niewykorzystanych postaci. Dla mnie, fana gry, tylko 4/10.[/quote]
Pierwsza gra którą ukończyłem na psx1, totalnie posrany 😆
"Łup" , film sensacyjny made in USA z ubiegłego roku . Ciekawa, choć w sumie spodziewana intryga . Na pewno widza nie znudzi . Z Netflixa . 7/10
Frankenstein, 2025, reż Guillermo del Toro, Netflix
Świetny.
- Edytowany
Życie chucka, 2025 reż Mike Flanagan (o, ten sam co nakręcił serial Nocna msza (zajebisty)), na Prime
Adaptacja opowiadania Stefka Kinga z tomiku "If it bleeds, it leads"
Bardzo spoko, o życiu, a jak to u Kinga, z domieszką nadprzyrodzoności.
[b]Edycja z 03.02.2026 o godz. 11:50 (scalono posty)[/b]
A propos słonia, z ciekawości sprawdziłem sobie nagrody Golden Globe z tego roku, no i chechechnąłem.
Nagrodzony film to Hamnet, spoks, planuję ale jeszcze nie widziałem, więc nic nie skomentuje.
A checheszki nadchodzą przy drugiej głównej nagrodzie filmowej , w kategorii "musical or comedy, fanfary:
Jedna bitwa po drugiej.
LOL :)))))
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)