[b][color=#3333cc]"Ptasznik z Alcatraz"[/color][/b][b][color=#3333cc] [/color][/b][size=small][b][color=#ff3333]!!![/color][/b][/size][b][color=#3333cc][size=small] [/size][/color][/b][size=small]-2,5 godziny rewelacyjnego amerykańskiego kina 10/10, bo i 10 nominacji i 3 nagrody.[/size]
[size=small]Film oparty na prawdziwej historii...[/size]
[size=small][b][color=#669933]Polecam z czystym sumieniem :) [/color][/b][/size]
[color=#333333][b]https://www.cda.pl/video/1942994f7[/b][/color]
-
-
Kącik filmowy - czyli ostatnio oglądałem ( POLECAM/NIE POLECAM)
Byłem na wróblu. Jak ktoś lubi szpiegowskie gówienka w których nie wiadomo o co chodzi to polecam
[size=small][font=arial, sans-serif][b][color=#339933]Pewnego razu w listopadzie[/color][/b][/font][/size][color=#545454][size=small][font=arial, sans-serif][b] [/b](2017) , smutny ,życiowy, polski... :cry: [/font][/size][/color]
[color=#545454][size=small][font=arial, sans-serif]zwiastun: [b] [/b][/font][/size][/color][color=#545454][size=small][font=arial, sans-serif][b]https://www.youtube.com/watch?v=URjlyIgZuMQ[/b][/font][/size][/color]
Marek wraz z matką zostają pozbawieni przez władze miasta dachu nad głową. Kobieta trafia do przytułku dla bezdomnych, w którym nie jest mile widziana ze względu na swojego towarzysza - psa Kolesia.
Szukam filmów [b][color=#3333cc]Bodo Koxa [/color][/b], część już widziałam, jakieś strony oprócz [color=#333399][b]zalukaj[/b][/color]??? :D
Ten ostatniego Pit bulla całkiem dobrze się oglądało,ale kumulacja absurdów w tym filmie była rekordowa.
Poszukaj na pebx.pl
"KOBIETA SUKCESU" 6/10
Ostatnia z rodzimych komedii romantycznych, jaka weszła na ekrany kin. Bardzo przyjemny film, z ciekawą fabułą, która od początku do końca wciąga w świat bohaterów. Agnieszka Więdłocha, jako główna bohaterka [color=#333333][size=medium][font=Open Sans]Mańka, odegrała tu najlepszą rolę[/font][/size][/color][color=#333333][size=medium][font=Open Sans] od czasu "Planety Singli". Swoją naturalnością, zawziętością i zołzowatością potrafi uwieść widza, natomiast Bartosz Gelner jako Piotr, który jest mniej zaradny niż własny pies, nieraz potrafi rozbawić swoją rolą (scena spania na podłodze ;) ).[/font][/size][/color]
[color=#333333][size=medium][font=Open Sans]Film niezły, biorąc pod uwagę, że obsadą nie powala (dodatkowo Foremniak, Karolak, czy użyczony głos Grabowskiego) Myślę, że rzeczywistość przekazana w filmie, z dobrym humorem, bez dodatkowej otoczki własnie czyni go urzekającym.[/font][/size][/color]
[color=#333333][font=Open Sans][size=medium]https://www.youtube.com/watch?v=4f_xnB5a7Cs[/size][/font][/color]
- Edytowany
[b][color=#333333]https://www.youtube.com/watch?v=sssDGDR_9y8[/color][/b]
[b][color=#339933]"W roli Boga"[/color][/b]- [b][color=#cc3333]polski, super osada[/color][/b]
[color=#000000][size=large][font=Roboto][size=small][size=medium]Janusz Gajos(Dr Jack Klee), Katarzyna Gniewkowska (Nella Larkin), Dominika Ostałowska (Dr Ann Ross), Magdalena Schejbal (Dr Kiera Banks), Paweł Królikowski (Domenic Piero), Krzysztof Stroiński (Ojciec Dunbar), Andrze[/size]j[size=large] Zieliński (Dr Alex Gorman)[/size].[size=medium] :) [/size][/size][/font][/size][/color]
[color=#333333][size=small]W sali konferencyjnej szpitala obraduje komisja do spraw przeszczepów, która musi rozstrzygnąć, któremu z umierających pacjentów dać nadzieję. Oczekujących jest wielu, serce tylko jedno.[/size][/color]
[color=#333333][size=small]a "Kobieta Sukcesu" jak dla mnie 0/10!!![/size][/color]
- Edytowany
[i]Ja też polecam ostatniego Pitbulla. Nie czepiałbym się o absurdy, przynajmniej nie spoglądałem na zegarek podczas filmu co się ostatnio zdarza na każdym nowym "dziele"[/i]
6 dni później
- Edytowany
[b][img]https://i1.fdbimg.pl/zwah5yr1/1762x1143_npmqqj.jpg[/img][/b]
[b]JAK POŚLUBIĆ MILIONERA (1953) 7/10
How to Marry a Millionaire[/b]
Trzy modelki Schatze ([b]Lauren Bacal[/b]l), Loco ([b]Betty Grable[/b]) i Pola ([b]Marilyn Monroe[/b]) mieszkają w Nowym Jorku i wszystkie trzy usiłują "złapać" męża, warunek jest jeden - wybranek musi być milionerem. Podczas poszukiwań dochodzi do wielu zabawnych perypetii, jednak w końcu każda znajduję swojego wymarzonego mężczyznę ... tak jak to w miłości bywa- serce zawsze wygra nad rozumem :)
Bardzo przyjemna komedia, niezwykle inteligentna, z zabawnymi perypetiami bohaterek i filozofią na temat relacji damsko-męskich. :)
10 dni później
Polecam serial La Casa de Papel - dostępnty na netflix. Dobrze nakręcony i świetna oprawa muzyczna.
TWARZ - 2/10 dramat ....kolejny film, gdzie reżyserka uparła się przedstawić naszą rodzimą społeczność, jako ciemnogród. Mocny akcent antyklerykalny. Po oglądnięciu filmu, zrozumiałem dlaczego ten "obraz" zdobył nagrodę w Berlinie. Skandalem dla mnie jest to, że film który był inspirowany prawdziwą historią po prostu kłamie. W filmie pokazano obraz społeczności odrzucający głównego bohatera, gdy w rzeczywistości spotkał się i spotyka z dość dużą pomocą lokalnych mieszkańców. Rozumiem jednak, ze "lewe" szambo się lepiej sprzedaje za granicą niż pokazanie dobra, bo kto dobro chce oglądać.
Nie toleruję takich obrazów.
PIOTRUŚ KRÓLIK - 9/10 w tej kategorii filmów. Zabawa jak na Shreku, wyszedłem z kina z bananem na twarzy
CICHE MIEJSCE - 5/10 horror, thriller. Film praktycznie bez dialogów słownych, reżyser coś próbował nowego "wrzucić". Wg mnie średnio się udało a potwory reagujące na hałas średnio powodowały napięcie w filmie. Z braku laku i kit dobry. Ja chodzę za darmo, nie polecam płacić za bilety.
ian, ostatnio czytałem wywiad z tym gościem i raczej jest tak jak w filmie, kiedy musiał przebudować dom zgodnie z zaleceniami lekarzy, by był bardziej sterylny ludzie zaczeli plotkować, że ustawił się w życiu, podrzucają mu pod drzwi śmieci, butelki, prezerwatywy.
W całym wywiadzie nie padło żadne ciepłe słowo o lokalnej społeczności.
- Edytowany
Kolejne strony wątku lecą, pojawiają się kolejne wpisy, oceny, filmy, oceniający i nadal większość nie wie czym jest film fabularny i myli go z jakimiś dokumentami.
W dobrych filmach często poruszany jest jakiś trudny temat, kontrowersyjny, bajeczka o tym że stracił twarz w robocie u wyzyskiwacza kapitalisty, ale dobrzy polscy lekarze przeszczepili mu twarz wszczepiając dobre pstriotycznr geny, dobre polskie społeczeństwo wyremontowało mu dom, wspiera go i wyprowadza za niego psa oraz myje okna, pewnie by się nie sprzedawała.
Natomiast jeśli chodzi o ten film, to, poszkodowany był konsultantem tego filmu.
W wywiadzie mówi niejednoznacznie:
Jak otoczenie zareagowało, gdy wrócił pan do domu po przeszczepie?
Większość osób była życzliwa, choć nie wszyscy. W każdym społeczeństwie zdarzają się ludzi bezmyślni, którzy robią coś, chociaż sami nie wiedzą po co.
Co się działo?
- Po przeszczepie musiałem wyremontować dom. Chodziło o to, by było jak najbardziej sterylnie, żeby nie wdało się zakażenie, bo wtedy ciało mogłoby odrzucić przeszczep.
Chyba nie wszystkim się spodobał ten remont. No i zdarzało się, że ludzie podrzucali mi na podwórko prezerwatywy, butelki po wódce, śmieci... Do skrzynki wrzucali anonimy, że na mnie doniosą, że prowadzę samochód. A ja nie miałem zakazu od okulisty
[b]RAMPAGE 8/10 tł: Rampage: dzika furia.[/b]
https://www.youtube.com/watch?v=4S29RMd8WYU&t=8s
Prymatolog Davis Okoye (Dwayne Johnson), który trzyma ludzi na dystans, nawiązał silną więź z George’em — niezwykle inteligentnym gorylem srebrnogrzbietym, którym opiekuje się od czasu jego narodzin. Niestety wskutek nieudanego eksperymentu genetycznego ta łagodnie usposobiona małpa zmienia się w gigantyczną, rozwścieczoną bestię...
Film w pełni mnie zadowolił, fajna rozpierducha, gra aktorska Johnsona, efekty dźwiękowe i pośmiać się można :D :) oglądalam na ekranie Super Screen i byl to strzał w dziesiatkę. Nie wiem jak jest w 3D ale może być bardzo ciekawie.
[b]PETER RABBIT 8/10 Piotrus królik[/b]
Swietna komedia animowana którą oglądnęłam z sala pełna ludzi. Było śmiechu co niemiara :) /może dlatego, że był to Poniedziałek Wielkanocny ;)
Piotrek Królik ma swój charakterek i humorek :)
[b]BLOCKERS 4/10 Strażnicy cnoty.[/b]
https://www.youtube.com/watch?v=So32Cnpg02w
O matko! Film nie ma się jak do zwiastunu. Tandetna amerykańska komedia, w prymitywnymi i wugarnymi tekstami i zachowaniami.
Plus jedynie za grę dla Johna Cena.
ZYCZENIE ŚMIERCI 5/10 - nie oceniam zbyt wysoko tego filmu, ponieważ motyw akcji jest taki sam jak w starym filmie o tym samym tytule, czyli Bruce Willi zamiast Charles Bronson. Otoczka się zmieniła, inne dialogi ale jest to to samo.
6 dni później
[size=x-small][font=tahoma, verdana][size=x-small][b][color=#336633]"Cicha Noc" [/color][color=#cc3333]polski, dramat-2017[/color][/b][/size]
[size=x-small][b][color=#333333]Pracujący za granicą Adam niespodziewanie wraca do rodzinnego domu na Boże Narodzenie. Nikt z krewnych nie spodziewa się, jak wielki wpływ na ich życie będą miały dalsze wydarzenia wigilijnej nocy.[/color][/b][/size]
[size=x-small][b][color=#333333]Ciekawy...[/color][/b][/size]
[/font][/size]
[b]The Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society[/b] 7/10
Bardzo przyjemny melodramat na podstawie książki. Początkowo główną postać miaaą zagrać Kate Winslet, która jednak zrezygnowała i została zastąpiona przez Rosamund Pike. Ostatecznie Pike również porzuciła projekt, a w jej miejsce zatrudniono Lily James, która świetnie odegrała główną rolę.
Niezwykła historia o ludzkich uczuciach i książkach, które pomagają znieść rzeczy niemożliwe do zniesienia.
Jest rok 1946. Juliet, młoda pisarka, objeżdża zniszczoną Anglię, promując swą książkę i szukając tematu do następnej. Przypadkiem dowiaduje się o małej wyspie Guernsey, na której istnieje dziwne Stowarzyszenie Miłośników Literatury i Placka z Kartoflanych Obierek. Powołali je podczas wojny rolnicy i gospodynie, by uratować kilka osób przed aresztowaniem. Ale jak się ma literatura do placka z obierek? Zaciekawiona Juliet odwiedza Guernsey. Urzeczona przyrodą, ciszą a przede wszystkim serdecznością ludzi, postanawia osiąść na wyspie. Znajduje tu nie tylko kopalnię tematów, ale także miłość.
https://www.youtube.com/watch?v=HTDNGv61-Dk
[b]Ella i John/ The Leisure Seeker[/b] 7/10
Film Paolo Virzì, produkcja włoska. Zdobył dwie nominacje w kategorii Złoty Glob oraz Złoty Lew. Dramat o miłości bezgranicznej, poświęceniu siebie dla ukochanej osoby, którą dotknęła choroba. Świetna ekranizacja oraz gra aktorska. Zaskakujące zakończenie.
Produkcja jest ekranizacją powieści autorstwa Michaela Zadooriana, która w Polsce ukazała się pod tytułem Powrót na Route 66. Opowiada historię starszego małżeństwa, które wyrusza w niezaplanowaną podróż, aby odwiedzić dom Ernesta Hemingwaya, mieszczącego się w Key ...
https://www.youtube.com/watch?v=ukjQDehccms
5 dni później
[color=#336633]"Pasażer"[/color]...uff co za rozczarowanie...ale może są tacy co lubią takie filmy 1/10
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)