Powrót
Powrót do działu

Cracovia - Forum kibiców Cracovii

• Regulamin
  • Fotogalerie
    • Regulamin
    • Fotogalerie
    • Kącik filmowy - czyli ostatnio oglądałem ( POLECAM/NIE POLECAM)

• Hyde Park
    • Rozpoczęto 18.07.2005 o 08:58
      Ostatnia aktywność wczoraj o 10:42
      440518 wyświetleń
    • akrefinezd

56
      34
    • 05.03.2018 o 01:01
      Post #1307111 05.03.2018 01:01
    [quote='ian thorpe' pid='1307091' dateline='1520202753'] POWIERNIK KRÓLOWEJ - 7/10 ... właśnie skończyłem oglądać, nieźle zrealizowana historia przyjaźni królowej Anglii z przypadkowo sprowadzonym z Indii muzułmańskim mężczyzną, który wbrew otoczeniu za sprawą władczyni wspina się w pewnej hierarchii ważności dworu.. Film zrealizowany podobno na podstawie odnalezionych pamiętników w 2010r, mnie wciągnął. Tak sobie tylko pomyślałem, że Anglicy byli niezłymi ówczesnymi rasistami :D [/quote] Ostatnio oglądnęłam kolejny raz z przyjemnością. Wiele komediowych sytuacji tym razem dostrzegłam. :) rzecz się dzieje w epoce wiktoriańskiej, w czasie, gdy Indie[color=#222222][size=small] pozostawały pod władzą Brystyjczyków[/size][/color][color=#222222][size=small], tj. w latach 1858-1947[/size][/color][color=#222222][size=small]. Myślę, że Abdul dostał wyróżnienie, co wywołało zazdrość wśród służby dworskiej. [/size][/color] [color=#222222][size=small]p.s. choć świat stał się bardziej tolerancyjny szczególnie w Anglii, nie wyobrażam sobie, by w Naszym kraju doszło do takiej sytuacji w Palacu Prezydenckim :D Wtenczas byśmy zobaczyli rasizm w pełnej odsłonie :D [/size][/color]
    • hank oraz pocahontas lubią to.
    • KruszynaKSC

19.1K
      20.7K
    • 05.03.2018 o 04:11
      Post #1307113 05.03.2018 04:11
    DUNKIERKA- 6/10jakoś mi nie za bardzo podszedł...
    • hank lubi to.
    • akrefinezd

56
      34
    • 05.03.2018 o 21:56
      Post #1307317 05.03.2018 21:56
    [b][u]Drodzy kinomaniacy :) Za nami 90. noc rozdania Oscarów 2018.[/u] Możecie porównać własne oceny obejrzanych filmów - z nominacjami i wygranymi w danych kategoriach :)[/b] [size=small][font=Calibri, sans-serif]Wielkim wygranym tegorocznych Oscarów jest z pewnością [b]"Kształt wody"[/b] w reżyserii Guillermo Del Toro. Zdobywca Złotego Lwa MFF w Wenecji w zeszłym roku nie do końca uważany był za pewniaka w najważniejszych kategoriach. Zwłaszcza, że po piętach dreptał mu wybitny film[b] "Trzy billboardy za Ebbing, Missouri"[/b] Martina McDonagha.[b] "Kształt wody"[/b], który przejdzie do historii jako pierwszy film science-fiction z Oscarem dla najlepszego filmu, zdobył w sumie cztery nagrody - także dla najlepszej scenografii, najlepszej muzyki i najlepszej reżyserii.[/font][/size] [size=small][font=Calibri, sans-serif]W kategoriach aktorskich obyło się bez zaskoczeń. Najlepszą aktorką została [b]Frances McDormand[/b] za film "Trzy billboardy...", najlepszym aktorem - [b]Gary Oldman[/b] za "Czas mroku". Za role drugoplanowe nagrody otrzymali [b]Allison Janney[/b] ("Jestem najlepsza. Ja, Tonya") i [b]Sam Rockwell[/b] ("Trzy billboardy...")[/font][/size] [size=small][font=Calibri, sans-serif]W kategoriach scenariuszowych statuetki podzielili między sobą Jordan Peele za scenariusz oryginalny do [b]"Uciekaj!"[/b] i legendarny James Ivory za adaptację książki [b]"Tamte dni, tamte noce"[/b] na potrzeby filmu Luki Guadagnino. Prawie 90-letni Ivory stał się najstarszym laureatem w historii nagród. A przecież ma w swoim dorobku tak ważne filmy, jak[b] "Pokój z widokiem", "Okruchy dnia", "Powrót do Howards End" czy "Maurycy"[/b]. Jak się spodziewano, najnowsza produkcja Pixara - [b]"Coco"[/b] - zdobyła Oscara w obu kategoriach, w których otrzymała nominacje, czyli za najlepszy film animowany i najlepszą piosenkę.[/font][/size] [size=small][font=Calibri, sans-serif]Najlepszym filmem zagranicznym został wspaniały obraz chilijskiego twórcy Sebastiana Lelio [b]"Fantastyczna kobieta"[/b] z Danielą Vegą w roli głównej. Jest to pierwszy w historii Oscarów film, którego główną postacią jest osoba transpłciowa. W dodatku jest to pierwszy film z Oscarem, którego pierwszoplanową aktorką jest transseksualistka. Jednak poziom artystyczny i sposób prowadzenia narracji, jaki wybrał Lelio, wart był przynajmniej jednego Oscara. Zgodnie z przewidywaniami przyznano Oscary w kategoriach wizualnych i dźwiękowych. [b]"Dunkierka"[/b] otrzymała nagrody za montaż, montaż dźwięku i dźwięk.[b] "Blade Runner 2049"[/b] doceniony został za efekty specjalne i zdjęcia. Trzeba podkreślić, że legendarny operator Roger A. Deakins otrzymał swojego pierwszego Oscara dopiero przy 14. nominacji. Deakins stworzył zdjęcia do takich kultowych tytułów, jak [b]"Skazani na Shawshank", "Fargo", "Big Lebowski", "To nie jest kraj dla starych ludzi", "Lektor" czy "Skyfall". "Czas mroku"[/b] nagrodzony został za charakteryzację, a za najlepsze kostiumy nagroda trafiła do Marka Bridgesa, autora kostiumów do [b]"Nici widmo"[/b] Paula Thomasa Andersona.  [/font][/size] [size=small][font=Calibri, sans-serif]Pełna lista zwycięzców [/font][/size] [size=small][font=Calibri, sans-serif]NAJLEPSZY FILM: "Kształt wody" [/font][/size] [size=small][font=Calibri, sans-serif]NAJLEPSZY REŻYSER: Guillermo Del Toro "Kształt wody"[/font][/size] [size=small][font=Calibri, sans-serif] NAJLEPSZY AKTOR: Gary Oldman [/font][/size] [size=small][font=Calibri, sans-serif]NAJLEPSZA AKTORKA: Frances McDormand [/font][/size] [size=small][font=Calibri, sans-serif]NAJLEPSZA AKTORKA DRUGOPLANOWA Allison Janney [/font][/size] [size=small][font=Calibri, sans-serif]NAJLEPSZY AKTOR DRUGOPLANOWY: Sam Rockwell [/font][/size] [size=small][font=Calibri, sans-serif]NAJLEPSZY SCENARIUSZ ADAPTOWANY: "Tamte dni, tamte noce" [/font][/size] [size=small][font=Calibri, sans-serif]NAJLEPSZY SCENARIUSZ ORYGINALNY: "Uciekaj!" [/font][/size] [size=small][font=Calibri, sans-serif]NAJLEPSZY PEŁNOMETRAŻOWY FILM ANIMOWANY "Coco" [/font][/size] [size=small][font=Calibri, sans-serif]NAJLEPSZE KOSTIUMY: "Nić widmo" [/font][/size] [size=small][font=Calibri, sans-serif]NAJLEPSZY PEŁNOMETRAŻOWY FILM DOKUMENTALNY: "Ikar" [/font][/size] [size=small][font=Calibri, sans-serif]NAJLEPSZY KRÓTKOMETRAŻOWY FILM DOKUMENTALNY: "Heaven Is a Traffic Jam on the 405" [/font][/size] [size=small][font=Calibri, sans-serif]NAJLEPSZY KRÓTKOMETRAŻOWY FILM ANIMOWANY "Dear Basketball" [/font][/size] [size=small][font=Calibri, sans-serif]NAJLEPSZY FILM KRÓTKOMETRAŻOWY: "The Silent Child" [/font][/size] [size=small][font=Calibri, sans-serif]NAJLEPSZY FILM NIEANGLOJĘZYCZNY "Fantastyczna kobieta" [/font][/size] [size=small][font=Calibri, sans-serif]NAJLEPSZA CHARAKTERYZACJA: "Czas mroku" [/font][/size] [size=small][font=Calibri, sans-serif]NAJLEPSZA ORYGINALNA ŚCIEŻKA MUZYCZNA: Alexandre Desplat "Kształt wody" [/font][/size] [size=small][font=Calibri, sans-serif]NAJLEPSZA PIOSENKA: "Remeber Me" z filmu "Coco" [/font][/size] [size=small][font=Calibri, sans-serif]NAJLEPSZY MONTAŻ DŹWIĘKU: "Dunkierka" [/font][/size] [size=small][font=Calibri, sans-serif]NAJLEPSZY DŹWIĘK: "Dunkierka" [/font][/size] [size=small][font=Calibri, sans-serif]NAJLEPSZY MONTAŻ: "Dunkierka" [/font][/size] [size=small][font=Calibri, sans-serif]NAJLEPSZA SCENOGRAFIA: "Kształt wody" [/font][/size] [size=small][font=Calibri, sans-serif]NAJLEPSZE ZDJĘCIA: Roger A. Deakins "Blade Runner 2049" [/font][/size] [size=small][font=Calibri, sans-serif]NAJLEPSZE EFEKTY SPECJALNE "Blade Runner 2049"[/font][/size] [size=small][font=Calibri, sans-serif](żr. tvn24.pl) [color=#1e2832][size=medium][font="PT Serif", serif][u][b]Poniżej zamieściłam nominacje w kategorii Najlepszy film. Sami oceńcie, czy podzielacie nominacje :)[/b][/u]   [b]CALL ME BY YOUR NAME / "TAMTE DNI, TAMTE NOCE"[/b]- Peter Spears, Luca Guadagnino, Emilie Georges and Marco Morabito, Producers [b]DARKEST HOUR / "CZAS MROKU"[/b]- Tim Bevan, Eric Fellner, Lisa Bruce, Anthony McCarten and Douglas Urbanski, Producers [b]DUNKIRK / "DUNKIERKA"[/b] - Emma Thomas and Christopher Nolan, Producers [b]GET OUT / "UCIEKAJ"[/b] - Sean McKittrick, Jason Blum, Edward H. Hamm Jr. and Jordan Peele, Producers [b]LADY BIRD / "LADY BIRD"[/b] - Scott Rudin, Eli Bush and Evelyn O'Neill, Producers [b]PHANTOM THREAD / "NIC WIDMO"[/b] - JoAnne Sellar, Paul Thomas Anderson, Megan Ellison and Daniel Lupi, Producers [b]THE POST / "CZWARTA WŁADZA"[/b] - Amy Pascal, Steven Spielberg and Kristie Macosko Krieger, Producers [b]THE SHAPE OF WATER / "KSZTAŁT WODY "[/b] - Guillermo del Toro and J. Miles Dale, Producers [b]THREE BILLBOARDS OUTSIDE EBBING, MISSOURI / "TRZY BILLBOARDY ZA EBBING, MISSOURI"[/b] - Graham Broadbent, Pete Czernin and Martin McDonagh, Producers[/font][/size][/color] [/font][/size] [font=Calibri, sans-serif][size=small][i]Teraz kiedy "Kształt wody" dostał Oscara 2018 w kategorii najlepszy film, grzechem będzie, kiedy go nie obejrzę :P[/i][/size][/font]
    • hank lubi to.
    • ian thorpe

17.8K
      14.2K
    • 05.03.2018 o 22:57
      Post #1307332 05.03.2018 22:57
    NARZECZONY NA NIBY 3/10....lubię rodzime komedie, bo można czasem na nich w kinie się wieczorem rozerwać, a tutaj ... chała. Ja się tylko teraz zastanawiam, co skłania takiego aktora jak Adamczyk, do dawania swojej twarzy w takich gniotach, chyba tylko brak kasy na spłatę kredytów ... chyba nie usnę po tym koszmarze kinowym.. dobrze, że nie dopłacałem za seans
    • akrefinezd lubi to.
    • akrefinezd

56
      34
    • 05.03.2018 o 23:13
      Post #1307335 05.03.2018 23:13
    [quote='ian thorpe' pid='1307332' dateline='1520287043'] NARZECZONY NA NIBY 3/10....lubię rodzime komedie, bo można czasem na nich w kinie się wieczorem rozerwać, a tutaj ... chała. Ja się tylko teraz zastanawiam, co skłania takiego aktora jak Adamczyk, do dawania swojej twarzy w takich gniotach, chyba tylko brak kasy na spłatę kredytów ... chyba nie usnę po tym koszmarze kinowym.. dobrze, że nie dopłacałem za seans [/quote] hahaha  :) Widziałam zwiastun i wielki muł, ale dzięki za potwierdzenie. Już wiem na jaki polski film nie iść  :P
    • jurassic

7K
      1.5K
    • 06.03.2018 o 07:05
      Post #1307352 06.03.2018 07:05
    Nie widziałem żadnego, tylko Gwiezdne Wojny ale chyba nie było ich na Oscarach ?
    • the Painter lubi to.
    • Arena

1.1K
      1.6K
    • 06.03.2018 o 07:31
      Post #1307353 06.03.2018 07:31
    [quote='ian thorpe' pid='1307332' dateline='1520287043'] NARZECZONY NA NIBY 3/10....lubię rodzime komedie, bo można czasem na nich w kinie się wieczorem rozerwać, a tutaj ... chała. Ja się tylko teraz zastanawiam, co skłania takiego aktora jak Adamczyk, do dawania swojej twarzy w takich gniotach, chyba tylko brak kasy na spłatę kredytów ... chyba nie usnę po tym koszmarze kinowym.. dobrze, że nie dopłacałem za seans [/quote] ian, Adamczyk nie jest aktorem, jest rolorobem, jak podobni jemu Karolaki, Kożuchowskie, Mroczki, Cichopki itp, byle się na ściance pokazać, żeby tylko jakiś szmatławiec jakieś zdjęcie zamieścił i już są zadowoleni. Aktor to jest Gajos, Fronczewski, Olbrychski, Kondrat itp, szkoda tylko, że jest ich coraz mniej.
    • hank lubi to.
    • sterby

20.6K
      22.7K
    • 06.03.2018 o 08:11
      Post #1307356 06.03.2018 08:11
    Kondrat to raczej był aktorem. Od wielu lat występuje już tylko w telenoweli ING.
    • MSC oraz KruszynaKSC lubią to.
    • Arena

1.1K
      1.6K
    • 06.03.2018 o 09:13
      Post #1307360 06.03.2018 09:13
    co nie zmienia faktu, że jest/był aktorem wybitnym.
    • VelVet

4.2K
      4.8K
    • 06.03.2018 o 10:52
      Post #1307372 06.03.2018 10:52
    • Edytowany
    Jakiś czas temu ktoś polecił film "[b]Chata[/b]", ale zasugerował, by najpierw książkę przeczytać. Tak też zrobiłem i nie żałuje. Nie potrafię ocenić tego filmu. Chyba warto go oglądnąć (a najlepiej faktycznie przeczytać) samemu i trochę porozmyślać. W skrócie, film odpowiada po części, dlaczego Bóg jest jaki jest i dlaczego pozwala na różne ciężkie sytuację w naszym życiu (choroba, śmierć itd). Ostatnio byłem w kinie na "[b]Kobiety mafii[/b]", już mnie chyba przestał śmieszyć ten rodzaj filmów. 5/10. Widziałem, też na mieście plakaty kolejnej wersji pit bulla - ostatni pies czy jakoś tak. Strasznie mnie zirytował fakt, że kolejną serie nagrywa ktoś inny (to jeszcze da się przeżyć), ale wymienia się wszystkich aktorów. Fabuła chyba nie będzie powiązana z poprzednimi seriami.
    • hank oraz ian thorpe lubią to.
    • pocahontas

52
      19
    • 06.03.2018 o 13:47
      Post #1307399 06.03.2018 13:47
    [quote='ian thorpe' pid='1307332' dateline='1520287043'] NARZECZONY NA NIBY 3/10....lubię rodzime komedie, bo można czasem na nich w kinie się wieczorem rozerwać, a tutaj ... chała. Ja się tylko teraz zastanawiam, co skłania takiego aktora jak Adamczyk, do dawania swojej twarzy w takich gniotach, chyba tylko brak kasy na spłatę kredytów ... chyba nie usnę po tym koszmarze kinowym.. dobrze, że nie dopłacałem za seans [/quote] Myślałam ,że fajny będzie :huh:
    • KruszynaKSC

19.1K
      20.7K
    • 06.03.2018 o 14:07
      Post #1307402 06.03.2018 14:07
    Ogladalem "Planeta singli" i z braku laku dalo sie zniesc...ale tylko z nudy... wrocic juz do niego nie wroce na pewno :) [quote='VelVet' pid='1307372' dateline='1520329969'] Ostatnio byłem w kinie na "[b]Kobiety mafii[/b]", już mnie chyba przestał śmieszyć ten rodzaj filmów. 5/10. Widziałem, też na mieście plakaty kolejnej wersji pit bulla - ostatni pies czy jakoś tak. Strasznie mnie zirytował fakt, że kolejną serie nagrywa ktoś inny (to jeszcze da się przeżyć), ale wymienia się wszystkich aktorów. Fabuła chyba nie będzie powiązana z poprzednimi seriami. [/quote] @VelVet Ja lubie filmy Vegi ale nie ogladam ich z nastawieniem na...komedie...bo te filmy komediami nie sa... to ze sa jakies smieszne wstawki ale to i w "goracych wargach" cos,ktos smiesznego znajdzie ;) Idac na film sensacyjno-kryminalny zawsze cos znajdziesz zeby sie usmiechnac... Ale filmy Vegi komediami nie sa... Jest ich na pewno za duzo jak na jednego rezysera,tych samych aktorow i bardzo podobnie kreconych filmow... jakby byl jeden na rok...poltorej nawet do dwoch lat odstepu kazdy by sie przyjal mysle podobnie jak "PitBull Nowe porzadki" i ludzie by tych filmow nie porownywali jak teraz... Co do " pit bulla - ostatni pies" ...Fabula w kazdym z Pit Bulli byla inna..nie laczyly sie przeciez te filmy......mysle ze dobrze ze ktos inny wyrezyserowal....Kurcze cos innego,inni wlasnie aktorzy ...mysle ze da rade...Pasikowski robil naprawde dobre kino i mam nadzieje ze tym razem zdal egzamin na 5 :) Dodam ze znajomi co ogladali "Pod mocnym aniolem"wychodzili z kina zniesmaczeni....zawiedzeni...ze ch.j nie komedia...ze nie warto....heh ale przeciez to nie komedia tylko DRAMAT!!!!!Owszem moze na trailerze bylo kilka smiesznych tekstow ale to jest DRAMAT i nie mozna isc z nastawieniem jak na Pit bulla ze komedia...i ze bedzie beka....
    • hank lubi to.
    • ian thorpe

17.8K
      14.2K
    • 06.03.2018 o 17:38
      Post #1307438 06.03.2018 17:38
    jak ktoś szukał w filmie "Pod mocnym aniołem" scen śmiesznych, to rzeczywiście troszkę odleciał ... A co do nowej części Pit Bulla, chcę z ciekawości zobaczyć jak sobie z rolą poradziła Doda. Nie przepadam za nią, chociaż jej talent dostrzegałem w piosenkach. To jej chyba pierwsza rola w filmie i urywki wskazują, ze nie gra przypadkowej roli kelnerki w lokalu.
    • Merol, hank oraz pocahontas lubią to.
    • kludi

3.2K
      927
    • 06.03.2018 o 22:46
      Post #1307489 06.03.2018 22:46
    Oglądnąłem dzisiaj ten najlepszy z najlepszych a.d. 2017 i chyba nie znam się na kinie :). Fajny klimat, abstrakcyjna historia, nietypowy czas akcji, scenografia rzeczywiście wyjątkowa, ale że najlepszy czyli 9/10 to raczej nie. Jak dla mnie kształt wody 7/10. Dunkierka wieje nudą za bardzo, akcja jakoś słabo trzyma się kupy, jedna z najbardziej spektakularnych akcji WW2 ale sposób jej przedstawienia zupełnie mi nie przypadł, 6/10 Z wielkiej oskarowej trójki imo najlepsze 3 billboardy, czyli powielam notowania przed rozdaniem :)
    • akrefinezd oraz hank lubią to.
    • Merol

2.4K
      760
    • 06.03.2018 o 23:03
      Post #1307493 06.03.2018 23:03
    „Pod mocnym aniołem”...jeśli ktoś brał to na wesoło to dokładnie jakby brał to forum na poważnie
    • ian thorpe, KruszynaKSC, hank oraz pocahontas lubią to.
    • ian thorpe

17.8K
      14.2K
    • 07.03.2018 o 00:24
      Post #1307499 07.03.2018 00:24
    a ja sobie dzisiaj zrobiłem wieczorowo-nocną ucztę filmową z Polsatem :) ZAGINIONA oraz MARUDERZY - dwa świetne filmy sensacyjne :)
    • Merol, hank oraz pocahontas lubią to.
    • jurassic

7K
      1.5K
    • 07.03.2018 o 08:47
      Post #1307515 07.03.2018 08:47
    Zamiast kibcować hokeistom w Play - Off, to głupoty oglądacie ! :@
    • the Painter, MSC, sterby oraz sterby lubią to.
    • akrefinezd

56
      34
    • 07.03.2018 o 14:52
      Post #1307562 07.03.2018 14:52
    Oglądnęłam wczoraj bardzo dobry film społeczny, który został wybranym najlepszym filmem brytyjskim w 2017r. Otrzymał nagrodę BAFTA. [b]"Ja, Daniel Blake"[/b] film, który ma świetnie napisane postacie. Przedstawia paradoksy brytyjskiego socjalu i urzędową znieczulicę. Jest to historia dojrzałego mężczyzny, który decyduje się pomóc samotnej matce z dwójką dzieci stanąć na nogi. https://www.youtube.com/watch?v=-XmB7KVsRP4 [b]Dla tych, co lubią ambitniejsze kino polecam tematykę Holocaustu. [/b] 1. Film Romana Polańskiego "Pianista". https://www.youtube.com/watch?v=u_jE7-6Uv7E Akcja filmu w czasie drugiej wojny światowej Władysław Szpilman, znakomity polski pianista, stara się przeżyć w okupowanej Warszawie. Z takich ciekawostek napiszę, że Lew Rywin miał zagrać rolę klienta z pieniędzmi, który uspokaja Szpilmana w restauracji. Z powodu zbyt dużej opalenizny producenta zastąpił go Zbigniew Zamachowski. 2. "Lektor" Stephena Daldry'ego jest prawdziwą perełką- mocnym, odważnym, głębokim, świetnie zrealizowanym kinem. Film oparty na bestsellerowej powieści o tym samym tytule „Lektor”, to hipnotyzująca historia pełnej tajemnic miłości, której akcja toczy się w targanych wojną i powojennych Niemczech. Film ukazujący, że człowiek może przynieść drugiemu zarówno szczęście, jak i przekleństwo, może być zarówno skarbem, jak i pułapką. Książka jak dla mnie zdecydowanie lepsza. https://www.youtube.com/watch?v=EBg1IBivcbk 3. "Chłopiec w pasiastej piżamie" Film jest adaptacją książki Johna Boyne'a o tym samym tytule. Herman pokazuje prześladowania Żydów widziane oczami naiwnego, ośmioletniego chłopca o imieniu Bruno. świetny film!!! https://www.youtube.com/watch?v=TDMl7lANu24
    • pocahontas lubi to.
    • pocahontas

52
      19
    • 07.03.2018 o 18:09
      Post #1307584 07.03.2018 18:09
    • Edytowany
    [quote='ian thorpe' pid='1307499' dateline='1520378694'] a ja sobie dzisiaj zrobiłem wieczorowo-nocną ucztę filmową z Polsatem :) ZAGINIONA oraz MARUDERZY - dwa świetne filmy sensacyjne :) [/quote] [b][u][color=#ff3333]ja z [/color][color=#333333]https[/color][/u]://www.youtube.com/watch?v=LYiAathvVYI[/b] [color=#339933][b]Ucho prezesa[/b] [/color] :) ;) :P Do kawki rano albo do kakao wieczór - super sprawa☕?☺
    • pocahontas

52
      19
    • 07.03.2018 o 18:57
      Post #1307586 07.03.2018 18:57
    https://www.youtube.com/watch?v=o01KV0aaSKo [b][color=#336633]Pitbull: Ostatni Pies[/color][/b] - obsada rewelacja, Doda - TRA-GE-DIA  już w zwiastunie!!! Wielka niewiadoma, czekam...

Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!

Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!

Napisz odpowiedź...

Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)

Goście (2)
    • Główna
    • Działy i kategorie