Brajt ja Cie prosze.. bo teraz Ty robisz prowokacje
-
-
Stadion Cracovii zamknięty!!!
przepraszam, moze i sie unioslem...
ale noz sie w kieszeni otwiera, jak sie czlowiek o czyms takim dowiaduje :(
ja to rozumiem, Craco rowniez wierze ale poki nie zobacze tego czarno na bialym to nie przyjmuje nawet takiej sytuacji do wiadomosci
nie dawajmy im narazie satysfakcji i moze ochlodzmy nieco temperamenty poki sprawa sie nie wyjasni
Ja Mówie HWDP i @!#$ pzpn!!!!
fenix-chcę tylko niektórym uzmysłowić, że jak władza coś wymyśli to nic nie pomoże: ani nasze wpisy na Forum, ani zapłacona już kara pieniężna ani święte oburzenie połowy Krakowa. Nie ważne czy to jest sprawiedliwe czy nie-oni tak zadecydowali i koniec.
Wczuj się i wyobraź sobie, że rzeczywiście zamknęli nam stadion. I co zrobisz? NIC! Jak zaczniesz, nazwijmy to, czynnie protestować, to Cracovii dowalą kolejną karę i tak w kółko. Nie zrobisz więc nic.
Jaki z tego wniosek? EMOCJE TRZA TRZYMAĆ NA WODZY NIEZALEŻNIE OD SYTUACJI. ZAWSZE!!!
są instancie, do których można się odwołać przecież. oni nie są państwem w państwie. muszą to tylko zrobić odpowiednie osoby w odpowiedni sposób.
ale wciąż mam nadzieję, że to tylko plotka, pozdrowienia z Gdyni
Czy ktoś ma jeszcze jakieś inne "dobre" informacje po Zióle i stadionie...
niedowiary ledwo co właczyłem kompa i az sie nie chce wierzyć (stadion , Zióło)
Co do stadionu:
Najswieższe wiadomości są takie: nie jest az tak źle!!!!!!!!!!!!
Nie ma ŻADNEJ decyzji prokuratury - bo i takiej nie mogło być (na jakiej niby podstawie?)
Jest za to "wniosek", "wystąpienie", nieważne, jak zwał tak zwał, w każdym razie jakies pismo do Wojewody Małopolskiego o zamknięcie stadionu. Jest to inicjatywa tylko i wyłącznie prokuratury (jednego prokuratora?).
Jak na razie fakty są takie:
- była komisja na stadionie reprezentująca Wojewodę, Policję oraz Klub i analizowała stan przygotowań obiektu do sezonu,
- Policja i wojewoda jutro mają ustosunkować się do prośby Prokuratury
- Klub złożył komplet dokumentów i spełnił wszystkie wymogi zwiazane z dopuszczeniem obiektu do organizowania imprez masowych.
Po rozmowach ze źródłem b.dobrze poinformowanym odnoszę wrażenie, że nie jest źle, nie za bardzo moge o szczegółach rozmawiać - poczekajmy do jutra, do chwili formalnych odpowiedzi na wniosek prokuratury.
Zalecałbym takze nie zrzucanie na Policje, bo niekoniecznie w tym przypadku ona jest tu winna.
Wstrzymajmy się z osądami do jutra, proszę!
Swoją droga to ciekawe, dlaczego Klub ma w taki sposób odpowiadać, nie mając ŻADNEGO wpływu na zachowanie kibiców oraz na zabezpieczenie poza swoim obiektem.
Zastanawiam się tez, dlaczego Wojewoda może zamykać stadion, skoro zezwolenie na imprezy masowe daje Prezydent MK, działajac jako organ szczebla powiatowego?
Widać jednak jedno: komuś zalezy nie na rozwiązaniu problemu (burdy i zabezpieczenia obiektów), lecz na dokopaniu Klubowi.
Może to i odległy przykład, ale gdy Misiaczek rzucał motylkami do dino Baggio, jako kibic organizatora meczu, to nikt (z władz krajowych) GTSowi stadionu nie zamykał. Sankcje dyscyplinarne UEFA to co innego.
Dla wyjasnienia wszystkich gościnnie tu obecnych przedstawicieli Towarzystwa S. "W." z miasta K. : nie czepiam się waszego klubu, lecz tego, że w analogicznych sytuacjach organy państwowe nie działają tak samo.
Zreszta przykładów na to można z branży kibicowskiej mnożyć.
Co konkretny klub może zrobic?
1. Przygotować i nalezycie zabezpieczyć swój stadion i co najwyżej najbliższą okolicę - to jest zresztą oficjalnie i na bieżąco weryfikowane w odpowiednim trybie!
2. Zaapelować do uczestników imprezy organizowanej na jego stadionie o spokój, porządek itp. (moim zdaniem to i tak takie apele dają tyle co nic)
3. Wychowywać swoich zawodników, którzy mogą być (lub są) jednocześnie kibicami klubu, tak by ci nie popełniali wykroczeń i przestepstw (szczerze mówiąc, jak nie pomaga rodzina, szkoła, Kosciół itd. to juz widzę jak może pomóc klub, no ale niech będzie).
4. Wpływac na osoby go reprezentujące lub zatrudnione, tak by ich zachowanie nie było naganne prawnie lub skłaniało innych do popełniania wykroczeń (przestepstw); tu mam na mysli np. przeciwdziałanie podzeganiu przez zawodników, członków zarządu itd.
I chyba tyle.
Żyjemy w tzw. państwie prawa i wobec tego reguły standardów takiego ustroju nakazują karac tylko te osoby, które maja wpływ na niekorzystne zachowania sprzeczne z prawem.
Wobec tego:
Czy Nasz Klub był organizatorem meczu w Hucie i Staszowie? Nie!
Czy zawodnicy Naszego Klubu popełnili przestepstwo (wykroczenie) lub w inny sposób naruszyli prawo w Staszowie lub Hucie? Nie!
Czy którykolwiek z członków Zarządu lub pracowników MKS-u, KS-u i jakichkolwiek innych organizacji wokół Cracovii istniejącej, naruszył prawo w związku z pojawieniem się zdarzeń w Hucie i Staszowie? Nie!
Czy na naszym stadionie lub poprzez jakiekolwiek oficjalne i nieoficjalne klubowe publikacje podżegano do rozrób, zamieszek, łamania prawa? Nie!
No to o co chodzi?
Kluby mogą stawać na głowie, a i tak nie będą miały jakiegokolwiek wpływu na zamieszki poza stadionami. Na terenie miasta ochroną zajmowac się powinna Policja i inne państwowe lub samorządowe służby. A jezeli pomimo tego cos się zdarzy, to karany nie może być taki klub, lecz sprawca! Mam pytanie, ilu zatrzymano sprawców po meczu w Staszowie i Hucie? Ilu przedstawiono jakiekolwiek zarzuty, wniesiono akty oskarżenia lub tp.?
Przecież to oni mają odpowiadać! Jeżeli jednak nie ma karania przez aparat państwowy, to wybaczcie Szanowni Państwo, kluby Państwa w tym nie zastapią.
Angielskie przykłady są najlepszym dowodem. Owszem podniesiono wymogi wobec organizatorów widowisk, jednak co najważniejsze opracowano system wyłapywania oraz skutecznego i ostrego karania SPRAWCÓW! Dało się?
nie wiem o co tu chodzi ...
strasznie dziwna sprawa ...
komuś odrodzona Cracovia bardzo przeszkadza ...
Ostatnio chciałem odwiedzić nasz stadion jednak nie można było na niego wejść ( był zamknięty- może dlatego że była niedziela?), teraz już jednak to jest przesada... zamknięcie stadionu.... za co? kare za hute juz klub zaplacil wiec co sie stalo teraz?
Krzysiek. To chyba świetnie ,że nie można wejść na stadion. Chciałbyś by każdy mógł wejść i demolować? Z tego z wiem jest nawet ochrona od niedawna.
?????????????
o co tu chodzi, trzeba się dowiedzieć kto tu bruździ i na ile realne jest zagrożenie
?????????????
Ten wątek został już poruszony, ale pytam ponownie dlaczego gorzej traktowana jest Cracovia, a lepiej GTS? Dlaczego po bandyckim wyczynie Miśka prokurator nie wystąpił z wnioskiem o zamknięcie stadionu przy Reymonta? Dlaczego mimo iż od dłuższego już czasu nie było na naszym stadionie żadnych ekscesów, wręcz przeciwnie oprawa pojedynków piłkarskich jest ogólnie chwalona, komuś zależy na zaognieniu nastrojów i sprowokowaniu kibiców?Może to przypadek, a może świadome posunięcie lobby wiślackiego (prokuratora) by przeciwstawić się odrodzeniu Cracovii!
Czy dla przykładu, zdemolowanie hotelu w Rzymie przez kibiców GTS, deportacja kilkuset kibiców GTS z Niemiec za kradzierze w supermarketach czy wspomniany wyczyn Miśka nie były dostatecznym powodem do zamknięcia stadionu Wisły? Dlaczego konsekwencje nieudolnego działania Policji ponosić mają mieszkańcy Krakowa (także Prezydent Miasta i Marszałek Województwa, którzy również bywają na stadionie Pasów)?! Ludzie na Boga co się w tym kraju dzieje, na co idą nasze podatki. Na nieudaczników, którzy w imię własnych wiślackich sympatii próbują zniszczyć najstarszy klub w Polsce. Ale jeszcze Cracovia nie zginęła .....
3mam za was kciuki. Nie mogą wam zamknąć stadionu bez konkretnych powodów. A za zamieszki w hucie już zapłaciliście. Więć.... BEDZIE DOBRZE!!!
Mark masz w pewnym stopniu racje ale ja czasami lubilem wpasc na stadion i chwilke tam posiedziec... a nie wszyscy wkoncu beda go demolowac... a jesli jest ochrona to tym bardziej powinien byc otwarty...
zamknijcie tez stadion wisle po tym co bylo przed meczem z lechem ......
kur...... na takich zasadach 80% zespolow 1 i 2 ligi by mialo pozamykane stadiony
Wniosek nie jest ani do Marszałka Województwa (Sepioł), ani do Prezydenta MK (Majchrowski), tylko od Wojewody (Adamik)!
To tak dla porządku.
NIEMOC , NIEMOC I JESZCZE RAZ NIEMOC. PŁACZĄ O WIĘCEJ ŚRODKÓW, O POSZERZENIE UPRAWNIEŃ, O SPRZĘT, MUNDURY, O SAMOCHODY.
A JAK PRZYCHODZI DO ZABEZPIECZENIA GÓW....GO MECZU TRZECIEJ LIGI, NA KTÓRYM JEST 4000 OSÓB, TO NIE POTRAFIA SOBIE PORADZIĆ W NAJBARDZIEJ ELEMENTARNYCH SYTUACJACH, NIE MÓWIĄC JUZ O UŻYWANIU BRONI, KTÓRA POWOLI ZACZYNA BYC TAK POWSZECHNA JAK PAŁA.
ŻENADA I TYLE.
coś mi sie pomyliło i dlatego skasowałem swoje brednie
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)