Dzisiejszy DP drukuje wywiad z prof. Filipiakiem.
Cel na ten sezon został wyznaczony. Miejsce gwarantujące start w pucharze UEFA. Co de facto oznacza medal MP (co najmniej brązowy)
lub Puchar Polski. (taka sytuacja jak w tym roku w PP nie musi sie przeciez powtórzyć)
Ambitne zadanie!
Mamy 5 drużyny z wyższym budżetem (Legia Wisła Korona Groclin Lubin). Kilka innych z porównywalnym (Arka , Łęczna...)
Na szczęście drużyna nie została osłabiona latem. Za Kazka przychodzi wysokiej jakości stoper. Jest też Pawlusiński...
Pozatym odeszli Ci którzy nie grali w 1 składzie (Gitara Wiśnia Szweyu)....
Cóż miejmy nadzieje ,że Staw da radę zgrac nową obronę do początku ligi...i że któryś ze środkowych napastników( Bania , Moskała , Szczota) eksploduje formą...
ps: Mnie tam urządza każde miejsce w 10-ce byle pukneli "Onych" na 100-lecie :)
-
-
Cel 2005/2005 "zdefiniowany"
Jak dla mnie to się osłabiliśmy. Karwan choćby nie wiem jak dobrze grał jest osłabieniem w stosunku do Węgrzyna. Poza tym nie można mówić że ktoś kto nie wychodził w 1 składzie jest nam niepotrzebny - wystarczy kontuzja podstawowego zawodnika i robi sie problem. Także celem jest puchar UEFA, ale jeszcze nie w tym sezonie i prawde mówiąc drażni mnie wypowiedź Profesora że się "wzmocniliśmy" - to jest mydlenie oczu i tyle...
Khalid - wyższy budżet ma także ta druga Wisła
i sorry za cytat, ale się z nim zgadzam w 200 proc ;)
[i]Mnie tam[/i] [b]też[/b] [i]urządza każde miejsce w 10-ce byle pukneli "Onych" na 100-lecie [/i]
Ale ten tytuł coś sugeruje , że jest to cel na rundę jesienną only :P
perszing - z całym szacunkiem dla Węgrzyna ale nie możemy cały czas żyć tym co on grał ... prawde mówiąc w drugiej rundzie już popełniał sporo błędów on już nie miał takiej zwinności był taki ocieżały i bardziej już się kierował doświadczeniem a jezeli umiejętnościami gry stopera. łatwo było go okiwać. był jednak sercem drużyny i tego szkoda ale myśle że Karwan godnie go zastąpi bo jest młody sprawny zwinny i będzie grał kozacko
co do samego celu - powiem że ambitnie ale obawiałem się że Filipiak powie że mistrzostwo polski ...
mam nadzieje ze uda nam sie osiągnąć 1,2, lub 3 miejsce
byle nie za wisłą :>
za wisłą to ten kto nie skacze :>
no i piknie. przynajmniej cele momy ambitne, hej!
:D
i to sie liczy że ambitne!!:D a ile z tego wyjdzie to się przekonamy:P
Jeśli chodzi o siłe personalną to zbyt wiele sie niezmieniła,trzon drużyny dalej ten sam z wyjątkiem Węgrzyna,który naszym zbawieniem niebył.Cała nadzieja w tym że zaczną robić postępy bo w tym sezonie o puchary będzie juz trudniej,połowa ligi będzie sie o nie tłukła a miejsc jest tylko trzy
akurat w tluczeniu sie jestesmy niezli, tylko szkoda, ze tak duzo zgod w tym sezonie - ich tluc nie wypada.
nie wypada, a nawet trzeba :)
Jesli bedziemy tacy zgodowi jak chocby z Arka w drugiej lidze to mozemy sobie awansowac do pucharu lata conajwyzej.Arka,Lech,Polonia sa duzo slabsze a ze slabszymi trzeba wygrywac bez wzgledu cz to zgoda czy kosa.
KSCFan mielismy w zeszlym sezonie 4 mecze zgodowe i wszystkie wygralismy, w czym problem ??
Patrze tylko na najblizsze wydarzenia bo im dalej w przeszlosc tym inna byla nasza druzyna.
Ta sama drużyna z jedną zgodą rok temu straciła 5 pkt, a dwa lata temu z inną zgoda też 5 pkt. To wcale nie tak dawne wydarzenia. A na dodatek obie wyż. wyszcz. zgody awansowały jednocześnie do I ligi. Czyżbyśmy zatem mieli sobie na starcie odpisać 10 pkt :? ?
Misiu - na szczęście obie te zgody grają juz w praktycznie w 100% innych, dużo mocniejszych składach. To rokuje bardzo optymistycznie :P
Ta wypowiedź profa moim zdaniem ma podratować "karnetowy dramat".
ps
Dziś miałem wykład o celach ;)
CEL ma być
W ażny
A trtakcyjny
R ealny
T erminowy
O pisany
;)
Zwróćmy uwagę jak silne ekipy awansowały do ligi, ile ekip ma większe pieniądze.
Na naszą korzyść musi grać najstabilniejszy skład w lidze, i trener z wizją i ambicjami. Ale czy to wystarczy? Zobaczymy.
Niestety odpadnie nam trochę atut nieprzeciętnej atmosfery na trybunach :( no bo jak tu zastąpić w 3.000 na meczu publikę na 6.000...
Cracovia zna już cele na nowy sezon
[b]Wak[/b] 12-07-2005 , ostatnia aktualizacja 12-07-2005 23:04
[b]- Nie zmieniam zdania i obiecuję walkę, nie tylko o puchary, ale i o mistrzostwo Polski - zapowiada trener Cracovii Wojciech Stawowy. - Jest na to szansa - wtóruje mu kapitan zespołu Piotr Bania.[/b]
- Nie boję się presji i ambitnego celu. Jestem trzeźwo myślącym człowiekiem i niczego nie mogę zagwarantować. Nie wycofam się jednak ze składanych obietnic - zapewnia trener Stawowy. - Nie osłabiliśmy się aż tak bardzo, jest z nami Darek Pawlusiński - ocenia kapitan Bania.
Liga w tym roku została powiększona do 16 zespołów, a z drugiej ligi awansowały trzy bardzo silne finansowo kluby. - Poziom będzie się powoli podnosił. Każdy będzie mógł wygrać z każdym i żadna drużyna nie przejdzie niepokonana przez ligę - uważa Bania.
Kapitan "Pasów" jest zawiedziony, że do ekstraklasy nie awansował Widzew, za którym stoi nie tylko tradycja, ale i kibice. Dziś Cracovia zmierzy się w Waksmundzie w samo południe z trzecioligową Szczakowianką Jaworzno. - To bardzo dobry sparingpartner na wyzwolenie pełnej motywacji i dyscypliny taktycznej. Mam przykre doświadczenia z Pucharu Polski ze Skalnikiem Gracze i z ligi z GKS-em Katowice, gdy nam ich zabrakło - przypomina trener "Pasów". W spotkaniu ze Szczakowianką trener chce przede wszystkim sprawdzić warianty ofensywne zespołu, zwłaszcza że nie będzie dydponował kontuzjowanymi Łukaszem Skrzyńskim i Krzysztofem Radwańskim.
W sobotę w Preszowie o godz. 20 (mecz przy sztucznym świetle), gdy Cracovia zagra z Tatranem, nie będzie Arkadiusza Barana, Piotra Gizy, Marcina Cabaja i Michała Karwana, którzy w niedzielę na stadionie Śląska Wrocław zmierzą się z kadrą B Austrii.
Po środowym sparingu Cracovia wraca do Krakowa, a w czwartek piłkarze będą mieli wolne. Po piątkowym treningu wyrusza na Słowację. Po meczu z Tatranem pozostaną u naszych południowych sąsiadów, by we wtorek zmierzyć się z słowackim pierwszoligowcem Rużmberokiem.
6 dni później
"Musimy awansować do pucharów" taki cel zalożył Amice Jacek Rutkowski,przewodniczący Rady Nadzorczej klubu.Sprawę postawił na "ostrzu noża" twierdząc, że jezeli w tym sezonie celu nie osiagną, to pod wzgledem marketingowym przestaną angażować tak duże środki na klub.
Te slowa znaczą ,że Cracovia w tym sezonie bedzie miała poważnego konkurenta w walce o puchary.Moze warto potraktować w tym sezonie poważnie Puchar Polski?Coś czuje, że liga w tym sezonie będzie stala na dośc wysokim poziomie i o te puchary w tych rozgrywkach bedzie b.trudno.Ponadto zazwyczaj beniaminkowie w pierwszym sezonie odpuszczają PP...
Taka zagadka/typowanko właśnie w tym temacie (cal a motywacja...):
O ile względem poprzedniego sezonu MKS opciął premie dla piłkarzy. W procentach próbujcie.
o 50%
25 %
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)