Proszę o opinie. Ma zająć miejsce Ziółkowskiego (oczywiście miejsce w składzie bo Ziółka jako gościa zastąpić się nie da). Ja nie kojarzę Swistaka no może to że "sreberka zwija" ;-)
W kazdym razie w środku obrony mamy aktualnie 1 stopera (Kolase) 1 wirtualnego
stopera (Miłkowski- nie ma pewności ,że bęðzie grał) i jednego przekwalifikowanego
pomocnika ( Skrzynię).
Odeszli Robert , Stach, Baranek.
Może się skończyć ,że Arek Baran na stoperze będzie musiał grać.
-
-
Świstak z Wieliczki???
Taa,a Stawowy twierdził że powinniśmy mieć silną obronę i trzech równorzędnych bramkarzy..........
Swistak przed Gronikiem gral w Hutniku a wczesniej w Proszowiance a przed nia Garbarnia albo Wawel ? nie pamietam, jakis krakowski klub z nizszej klasy. Chlopak nawet dobrze gral jak pamietam ( zeby nie powiedziec ze jest/byl lepszy od Skrzyni) ale mial kontuzje przewlekla/e wiec trudno powiedziec co teraz prezenotowac moze. W kazdym razie "troche" dziwne sa te ruchy Stawowego.
Warszawa da sie lubic - POLONIA !!!
Z Ciebie Yarek to nawet fajny gość:-)
na jesieni grał w Nidzie, jest lewonożny, dość szybki, sprawny. Może być dobrym zmiennikiem.
MIEJMY NADZIEJE ŻE WYJDZIE NAM TO NA DOBRE
Świstak jest wychowankiem wisły i miał bardzo poważna kontuzję , ale jest niezłym obrońcą i fajnym kolesiem , ale polityki kadrowej klubu nie popieram chodzi mi głównie o jaranie się nowymi najemnikami a luzownie chłopaków którzy byli z Cracovia jak nie było w klubie nawet na bułki. NIE FAIR .
Jakie,na dobre,jaki Świstak(chyba że ten od sreberek).ZIÓŁOOOOOOOOOOO WRACAJ :-( !!!!!!!!!!!!!!!!
Lepszym zmiennikiem bylby IMHO Bagnicki. Małe porównanie:
Cracovia Świstakowi (Nidzie) na wyjeździe strzeliła 3 bramki
Bagnickiemu (Proszowiance) u siebie - jedną
Świstak (Nida) - gdy tam gral (jesień) - stracił 24 bramki
Bagnicki (Proszowianka) - gdy tam grał (wiosna) - stracił 19 bramek
(pomijając, że to że Nida ma (tzn. miala - juz jest w KSZO) lepszego bramkarza)
Świstak dla Cracovii strzelił 0 bramek
Bagnicki - w meczach ligowych strzelił ich dla Cracovii 7 i 6 asyst
Bagnicki - 23 lata, 188 cm, 81 kg
Świstak - 28 lat, 184 cm, 89 kg
Oczywiście ,że Bagno!!! Pasiak i z zębem do gry!
wystarczy ze wychowanek wisly i wiadomo o co chodzi.................................niech TICO zrobi koszulki w pasy z biala gwiazda to polubi druzyne caly krakow...............
no_remorse czekalem na ten post:-) Doktor ustalil jednak ze to "gumiok";-)
icek: 1) to nie no remorse (patrz wyzej) :))
2) nie szukalem mu dalej jak 10 lat wstecz. Moze jako trampkarz gral w gts-ie (glowy nie dam)
mnie jednak w odroznieniu od kolegi no_remorse nie obchodzi, gdzie gral pan Ś. Mnie obchodzi to, ze na meczu w Wieliczce, w którym go widziałem gral beznadziejnie (noo gwoli sprawiedliwości raz po rachitycznym strzale Baniowego wybil piłkę sprzed pustej bramki - ale to nie są kwalifikacje na II ligę - IMHO). Nie wiem jak gral w Pinczowie - są jednak tacy (i nie tylko tacy dwaj) , ktorzy widzieli, ze Giza, Bania, Ana i Pawka objeżdzali go jak chcieli.
i przestańcie już wałkować te tematy. Niedobrze się robi, a w końcu się znowu pożremy zupełnie niepotrzebnie a kibice [----] wpadający czesto na to forum bedą mogli odreagować. I PO CO
Stalo się jak się stalo, i my nie mamy na to wplywu (ja osobiście uważam, że niedobrze się stało, nawet abstrahując od klasy, waleczności i przywiązania do barw Zióła, a biorąc pod uwagę tylko to, ze do ligi zostalo 2 tygodnie)
ale roztrząsaniem tego publicznym tu na forum i ferowaniem wyrokow bez dokladnych wiadomosci - na pewno nie poprawimy sytuacji. Przeciwnie - mozemy wprowadzić zupełnie niepotrzebny ferment, który odbije się na przygotowaniach klubu do sezonu. Chyba, że komuś na tym zależy
Sytuacja na pewno powinna zostac wyjasniona, choćby po to aby uniknąć takich - w sumie nie prowadzących do niczego - dyskusji . I zapewne zostanie wyjaśniona - ale nie na tym forum i nie dzisiaj.
Troche ostre te oceny Świstaka. W meczch z Nida i Hutnikiem uwazam , ze Cracovia gdyby nie on strzeliła by naprawde pare goli wiecej . Byl conajmniej wyrozniajacym sie zawodnikiem.Niestety meczu z Gornikiem nie widzialem ale ocena zawodnikow G. powinna byc wyrozumiala :-) Jak grał w 4 lidze to jednoczesnie był w kadrze małopolski (amatorskiej) w ktorej strzelił (chyba) 2 bramki. Według mnie to dobry ,solidny zawodnik , ktory swietnie gra glowa . Niestety kontuzja uniemozliwila mu kariere. Choc po kontuzji zagral w barwach Hutnika np: z Lechem. Wydaje mi sie , ze jezeli popracuje jeszcze to moze byc wyrozniajacym obronca.
Do no_remose Świstak jest wychowankiem Wisly . Tylko jest gosciem ktory za mlodych czasow 15-16 lat potafil przyjsc na trening w szaliku Cracovii. A brata jego wiekszosci kibicow nie trzeba przedstawiac.
DO dr Jekyll skąd masz takie informacje o wadze ? Sa mocno przesadzone.
Napisalem ten elaborat ( troche moze stronniczy ) , bo znam chlopaka i lubie. Lecz dzieki temu interesowalem sie jego kariera ,. Poza tym kocham Cracovie i uwazam , ze to dobry zakup.
BÓG JEST Z NAMI ZA PASAMI.
z tego co mi wiadomo już w zimie miał propozycje od Nas, ale sam nie czuł się na siłach /po kontuzji/ i wolał pograć w podstawowym składzie GW. Na pewno jest szybszy i zwrotniejszy od Zioły i Skrzyni i z nimi rywalizację o skład by raczej wygrał. Ale teraz jest Kolasa, może być Miłkowski więc nie wiem jak by to było. Zimą żałowałem, że nie przyszedł i nie wymienił Skrzyńskiego. Za czasów Hutnika był niezły. Z tą wagą to chyba spora przesada - bo jest dość szczupły.
No i co teraz no_remorse? przeprosisz Świstaka na tym forum?
dane geometryczno wagowe Świstaka ze stronki hutnik.bci. Moze schudł przez te dwa lata, nie wiem - ja zauważam dopiero jak ktos schudnie o 20 kg :)
Podejrzewam , ze jest to waga po kontuzji , albo porostu blad.
przeprosic swistaka ale za co???????za to ze uwarzam ze np- BAGNICKI jest lepszy od niego?? niepodoba mi sie ze ktos z zewnatrz tak latwo dostaje jego miejsce i tyle!!! ja nienawidze stawowego a nie pilkarza!!! icek czekam na twoja odpowiedz .....................
podejrzewam ze trenowal kiedys w wisle i to wystarczy tej je......nej k .........wie zeby zaja miejsce np -bagnickiego!!!-to twoje słowa Maja.Nie pojebało Cię przypadkiem,żeby tak nazywać młodego Świstaka???
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)